«Μόλις μετακόμισα σε άλλη πόλη: Τι κάνω τώρα;» - Men's Bible

«Μόλις μετακόμισα σε άλλη πόλη: Τι κάνω τώρα;»

«Μόλις μετακόμισα σε άλλη πόλη Τι κάνω τώρα;»

Χρειάζεται θάρρος για να κάνεις το πρώτο βήμα. Όταν όμως έρθει η κατάλληλη στιγμή, καταλαβαίνεις ότι είναι ένα βήμα που πρέπει να κάνεις.

Πριν δύο μήνες, μετακόμισα από την πόλη που ζούσα όλη μου την ζωή. Πίστευα ότι ήξερα ακριβώς τι είναι αυτό που πάω να επιδιώξω. Ή τουλάχιστον, νόμιζα ότι ήξερα.

Κανένας δεν μπορεί να προετοιμαστεί στο εκατό τις εκατό για μία τόσο μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητα του. Επίσης, σίγουρα δεν μπορεί να αποφύγει την συνειδητοποίηση ότι πλέον έχει αφήσει πίσω του τον ασφαλή τρόπο ζωής που είχε μέχρι τώρα, για κάτι παντελώς άγνωστο.

Το να φεύγεις μακριά από εκεί που μεγάλωσες, ή τουλάχιστον έζησες ένα μεγάλο μέρος της ζωής σου, δεν είναι κάτι απλό. Στην ουσία φεύγεις από όλα τα πράγματα που σε έκαναν να το χαρακτηρίζεις «οικείο».

Η διαδικασία προσαρμογής σε αυτή την αλλαγή δεν είναι εύκολη και δεν υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο που να σου δίνει οδηγίες. Παρόλα αυτά, σίγουρα κάποια στιγμή θα την περάσεις.

Δεν είμαι ο τύπος άνδρα που απέφευγε να γνωρίσει οτιδήποτε καινούργιο. Αντίθετα, έχω ταξιδέψει αρκετά στην ζωή μου, στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, έχω αποκτήσει μία τάση φυγής, ίσως λόγω των πολλών ταξιδιών, η οποία σε μεγάλο βαθμό με οδήγησε στο να σκεφτώ να μετακομίσω εξαρχής.

Ουσιαστικά, η πόλη από όπου προέρχομαι είναι αυτή που διαμόρφωσε και το ποιος είμαι. Όλα τα πράγματα που με ενδιαφέρουν και όσοι αγαπώ βρίσκονται εκεί. Η οικογένεια μου, οι φίλοι μου, το σχολείο μου και οτιδήποτε άλλο παρεμφερές με αυτά, βρίσκεται εκεί.

Βέβαια, είμαι αρκετά τυχερός καθώς πολλοί από τους κοντινούς μου φίλους έμεναν ήδη εκεί που μετακόμισα. Είχα μία υποστήριξη αντί να είμαι εντελώς μόνος μου. Πέρα από όλα αυτά όμως, είναι μερικά ακόμη πράγματα που πρέπει να ειπωθούν, σχετικά με το να αφήνεις μία ζωή που είναι τόσο όμορφα τακτοποιημένη για εσένα, για μία άλλη, άγνωστη.Το Κοινωνικό Άγχος δεν είναι ο εχθρός σου στο φλερτ, «Μόλις μετακόμισα σε άλλη πόλη Τι κάνω τώρα;»

Θα χρειαστεί να βρεις καινούργια μέρη για να συχνάζεις

Κάτι που είναι και λίγο αυτονόητο, όμως σημαντικό, είναι ότι όταν διατηρούμε μία ρουτίνα νιώθουμε συγχρόνως και μία ανακούφιση. Αυτό το συνειδητοποίησα αφού μετακόμισα και είχα ήδη μείνει μία εβδομάδα στην καινούργια πόλη.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τα δικά τους «στέκια». Κάποιο bar, εστιατόριο, βιβλιοπωλείο, γυμναστήριο ή ακόμα και το μαγαζί για την επιδιόρθωση του αυτοκινήτου τους. Δεν συνειδητοποιείς πόσο αναπόσπαστο κομμάτι είναι από την καθημερινότητα σου, μέχρι να αναγκαστείς να το αντικαταστήσεις.

Ακούγεται ασήμαντο, όμως όταν σκεφτόμουν το εαυτό μου μέσα στην καινούργια καθημερινότητα χωρίς να έχει κάποιο standard μέρος να πάει για καφέ ή για ποτό κοντά στο σπίτι, είχα ένταση και άγχος.

Τα τελευταία χρόνια σύχναζα στην ίδια καφετέρια η οποία βρισκόταν 10 λεπτά από το παλιό μου σπίτι. Δεν πρόκειται για την καφετέρια αλλά για αυτό που αντιπροσωπεύει. Ήταν το μέρος όπου πήγαινα για να χαλαρώσω και να νιώσω οικεία. Ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι στο καινούργιο μέρος που μετακόμισα δεν θα το είχα αυτό κατευθείαν.

Θες να μάθεις πως να διευρύνεις τον κοινωνικό σου κύκλο; Δες εδώ

Προσπάθησε να βγαίνεις έξω όσο πιο συχνά γίνεται

Η μεγαλύτερη δυσκολία στην προσαρμογή σου στη νέα σου ζωή, πιστεύω ότι θα είναι το να μην έχεις κανονισμένα κάπου να πας. Όταν μετακομίζεις σε ένα καινούργιο μέρος και ειδικά νωρίτερα από ότι το απαιτούν οι υποχρεώσεις σου, καταλήγεις να έχεις πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο.

Δεν είσαι μέλος σε κάποιο γυμναστήριο, δεν δουλεύεις ακόμα (εκτός αν είσαι τυχερός), δεν είσαι υποχρεωμένος να διατηρείς μία συνέπεια στην καθημερινότητα σου. Για να οργανώσεις από την αρχή όλα αυτά χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια (προσπάθεια για κάτι που δεν έχεις ξαναβιώσει).

Θα ήταν ψέματα αν σου έλεγα ότι είναι κάτι εύκολο. Αλλά! Μόλις το πετύχεις, δεν θα το μετανιώσεις. Ακόμα και ένα μικρό κομμάτι της οργάνωσης της ρουτίνας σου να μπορέσεις να κάνεις, θα νιώσεις πολύ καλύτερα.

Η καθημερινότητα μου βελτιώθηκε πολύ στη νέα πόλη που μετακόμισα όταν γράφτηκα στο γυμναστήριο και όταν βρήκα την καφετέρια κοντά στο σπίτι όπου θα μπορώ να απολαμβάνω ένα καφέ έξω από το σπίτι μου.

Δημιουργώντας καινούργια μοτίβα και ανακαλύπτοντας καινούργια μέρη όχι μόνο νιώθεις ευχαρίστηση αλλά έρχεσαι και πιο κοντά στην καινούργια κοινότητα στην οποία θα ζήσεις. Με απλά λόγια, αρχίζεις να νιώθεις «σαν στο σπίτι σου».

Ίσως είναι καλύτερο να αφήσεις νωρίς κάτι που αγαπάς

Ένα σπίτι είναι πολύ σημαντικό, ειδικά το πρώτο σου. Θα ήταν αφελές να υποθέσεις ότι όλες οι καλές εμπειρίες που παίρνουν οι άνθρωποι από τις γενέτειρές τους θα συνεχίσουν να δημιουργούνται εφόρου ζωής. Αυτό είναι και κάτι που ήθελα να αποφύγω. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να βρεθώ στην θέση που θα σκεφτόμουν το σπίτι μου με κάτι άλλο πέρα από συναισθήματα νοσταλγίας.

Όσο και να αγαπάς την πόλη σου, σκέψου σοβαρά να κάνεις ένα ταξίδι μακριά της. Αν φτάσεις ξαφνικά στο σημείο να μην σου αρέσει, δεν είναι ότι δεν θα σου αρέσει πλέον μόνο η πόλη αλλά και ότι άλλο την συνοδεύει.

Τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι φίλοι μου από το σχολείο και το Πανεπιστήμιο μετακόμισαν σε καινούργιες πόλεις, συχνά λόγω κάποιας πρότασης για την καριέρα τους. Για εμένα ήταν λίγο περίεργο που ακόμα κυκλοφορούσα ανάμεσα στους χώρους του Πανεπιστημίου μου κάθε μέρα (έμενα κοντά).

Φυσικά, είχα και εγώ διάφορες επαγγελματικές προτάσεις, όμως καμία που να μου ταιριάζει πραγματικά. Έτσι, αποφάσισα να εξερευνήσω τις υπόλοιπες επιλογές μου ώστε και να εξελιχθώ αλλά και να μην μείνω σε ένα μέρος που, πολύ πιθανό, σε λίγο καιρό δεν θα το αναγνωρίζω ή χειρότερα δεν θα το αγαπάω.

Κατά την γνώμη μου, όλοι μας κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αφήσουμε την πόλη μας για κάτι άλλο, είτε αυτό είναι Πανεπιστήμιο, είτε δουλειά. Είναι κομμάτι του να μεγαλώνεις και να ωριμάζεις μαθαίνοντας καθημερινά καινούργια πράγματα για τον κόσμο.

Πιστεύω πραγματικά ότι δεν θα μάθεις ποτέ ποιος είσαι πραγματικά αν δεν κληθείς να αντεπεξέλθεις σε εντελώς άγνωστες καταστάσεις και δεν αναγκαστείς να προσαρμοστείς σε αυτές. Μπορεί βέβαια να μην είναι στην μορφή της μετακόμισης, μπορεί να μην νιώθεις άνετα ακόμα και εκεί όπου μεγάλωσες. Τα συναισθήματα όμως θα είναι τα ίδια και στις δύο περιπτώσεις.

Αυτά είναι πράγματα που συνειδητοποίησα κι εγώ αφού έκανα το μεγάλο βήμα και μετακόμισα σε μια άγνωστη τότε πόλη.

Αναγνωρίζοντας την αβεβαιότητα και απολαμβάνοντας την διαδικασία, αυτό το ταξίδι ήταν η σημαντικότερη περιπέτεια στην ζωή μου μέχρι στιγμής. Και χαίρομαι πολύ που το έκανα!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!