Μόλις χώρισες: Τώρα τι κάνεις; - Men's Bible

Μόλις χώρισες: Τώρα τι κάνεις;

Μόλις χώρισες: Τώρα τι κάνεις;

Οι χωρισμοί δεν είναι εύκολοι. Αλλάζουν την καθημερινότητα σου και ανατρέπουν τα όσα είχες συνηθίσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Είναι εύκολο να μάθεις να είσαι με έναν άνθρωπο και να αφήσεις αυτή την σχέση να κυριαρχήσει στη ζωή σου.

Η ψυχρή αλήθεια είναι όμως πως όσο δυνατή και αν είναι μια σχέση, οι χωρισμοί είναι πάντα στο μενού. Αν λοιπόν μόλις χώρισες και μάλιστα από μια μεγάλη και δυνατή σχέση, το να γνωρίζεις πως να κινηθείς από εδώ και πέρα αποτελεί το κλειδί για να διατηρήσεις τον εαυτό σου.

Το πως αντιμετωπίζεις έναν χωρισμό είναι εξίσου σημαντικό με το να ξέρεις πως να φλερτάρεις. Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται να γίνεις ο ψυχοθεραπευτής του εαυτού σου και αυτό δεν είναι τόσο εύκολο όταν νιώθεις πως έχεις ένα μαχαίρι στην καρδιά.

Παρ’ όλα αυτά, αν μόλις χώρισες, να ξέρεις δεν είναι αδύνατο να προχωρήσεις και να ξαναβρείς τον εαυτό σου.

Απλά φρόντισε πρώτα απ’ όλα να μην βυθιστείς μέχρι το κεφάλι στις αναμνήσεις και στις σκέψεις. Επικεντρώσου στο να αντιμετωπίσεις τον πρόσφατο χωρισμό, όχι στο να κολλήσεις και να υπεραναλύσεις το τι συνέβη.

Όσο νωρίτερα ανακάμψεις, τόσο πιο γρήγορα θα είσαι σε θέση είτε να κάνεις μια νέα γνωριμία, είτε να διεκδικήσεις ξανά την πρώην σου.

Αντιστάσου στην παρόρμηση να βάλεις ένα τραγούδι που να στη θυμίζει, να περνάς από μέρη που πηγαίνατε μαζί και να τη συλλογίζεσαι συνεχώς. Όλες αυτές οι σκηνές από ταινίες και βίντεο κλιπ που δείχνουν έναν τύπο με ραγισμένη καρδιά να καπνίζει ενώ παράλληλα πίνει, δεν περνούν το σωστό μήνυμα για το πως να αντιμετωπίσεις τον χωρισμό.

Αν μόλις χώρισες λοιπόν μην πέσεις σε αυτήν την παγίδα.

Προχώρα μπροστά. Πάντα, μα πάντα, το κλειδί για να ανακάμψεις, να βρεις μια νέα γνωριμία που να αξίζει ή ακόμα και να κερδίσεις την πρώην πίσω, δεν είναι το να αφεθείς στην κινούμενη άμμο της στεναχώριας. Είναι το να επενδύσεις σε εσένα.

Όταν απλά βυθίζεσαι σε σκέψεις και αναμνήσεις για την πρώην σου, της δίνεις εξουσία πάνω σου.

Και όσο περισσότερο κολλάς στις σκέψεις αυτές, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να ξεπεράσεις τον χωρισμό.

Μην το κάνεις! Κοίτα μπροστά, προχώρα και κάνε τον εαυτό σου δυνατότερο.

Μόλις χώρισες; Τι κάνεις μετά;

Στο πως να ξεπεράσεις την πρώην σου, υπάρχουν δύο σχολές. Η μια λέει πως πρέπει να μείνεις μόνος σου και όταν νιώσεις έτοιμος βγαίνεις να φλερτάρεις. Η άλλη σχολή λέει πως ο έρωτας με έρωτα περνάει, οπότε βγες άμεσα έξω και γνώρισε όσες περισσότερες γυναίκες μπορείς.

Η αλήθεια ως συνήθως βρίσκεται κάπου στη μέση. Χρειάζεσαι να αφιερώσεις χρόνο με τον εαυτό σου, ταυτόχρονα όμως χρειάζεται και να μην αφήσεις τον εαυτό σου να βαλτώσει μοιρολογώντας για καιρό την απώλεια.

Μείνε για λίγο μόνος σου, αλλά όχι για πολύ. Βγες και έξω να φλερτάρεις ακόμα και αν δεν νιώθεις 100% έτοιμος.

Απλά να θυμάσαι πως ο στόχος δεν είναι να φλερτάρεις για να αντικαταστήσεις την πρώην σου αλλά για να βοηθήσεις περισσότερο τον εαυτό σου να σταθεί στα πόδια του.

Μιλώντας με κοπέλες θα είσαι σε θέση να νιώθεις πιο σίγουρος με τον εαυτό σου και να εξασκήσεις τις δεξιότητες σου στο φλερτ. Το να γνωρίζεις πως ακόμα έχεις επιλογές αρκεί για να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις της μοναχικές νύχτες με μεγαλύτερη δύναμη.

Μόλις χώρισες και θες να την κερδίσεις πίσω; Δες εδώ

Μην της δίνεις δύναμη

Η πρώην σου μπορεί να σου ζήτησε να χωρίσετε γιατί πλέον «δεν το ένιωθε». Πράγμα που πρακτικά σημαίνει πως είχε χάσει την ερωτική έλξη που ένιωθε για εσένα.

Εκείνη τη στιγμή δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Αυτό όμως που μπορείς και πρέπει να κάνεις, είναι να μην αφήσεις τον πρόσφατο χωρισμό σου να σε καταστρέψει.

Το πιθανότερο είναι πως η πρώην σου δεν θέλει να σε πληγώσει, όμως μπορεί να δώσεις εσύ αυτήν την ερμηνεία στις πράξεις της και τη συμπεριφορά της.

Χρειάζεται λοιπόν να αφαιρέσεις την δύναμη που έχει η πρώην σου πάνω σου. Και προφανώς μιλάω για τον τρόπο σκέψης σου και το πόσο προσκολλημένος είσαι πάνω της.

Πως θα το κάνεις αυτό;

Πρώτα απ’ όλα χρειάζεται να αντιληφθείς πως δεν έχουν όλες οι σχέσεις happy end. Για την ακρίβεια οι περισσότερες σχέσεις καταλήγουν στον χωρισμό.

Επίσης, συχνά ο χωρισμός σου δίνει την ευκαιρία να δουλέψεις με τον εαυτό σου, να ξεκινήσεις νέα χόμπι και να αρχίσεις να σκέφτεσαι πως να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Από εκεί και πέρα να θυμάσαι πως δεν υπάρχει η μια και μοναδική. Όσο λιγότερο την βλέπεις ως τη μοναδική σου ευκαιρία για μια χαρούμενη και ικανοποιητική σχέση, τόσο λιγότερη δύναμη έχει η κοπέλα πάνω σου.

Σίγουρα η συγκεκριμένη μπορεί να είχε πολλά από αυτά που θες σε μια γυναίκα ή μπορεί να τα είχε και όλα. Δεν είναι όμως η μόνη και πρέπει να το έχεις στο νου σου αυτό.

Έξω υπάρχουν πολλές κοπέλες που μπορούν να σε κάνουν εξίσου χαρούμενο.

Όταν το μυαλό μπαίνει στη σωστή πορεία, τότε όλα τα υπόλοιπα ακολουθούν. Το πως βλέπεις και το πως ερμηνεύεις τα γεγονότα γύρω σου, αποτελούν τη βάση για το οτιδήποτε πετύχεις.

Αν μόλις χώρισες λοιπόν, προσπάθησε να δεις τον κόσμο με αισιοδοξία. Επικεντρώσου στα καλά πράγματα που σου συμβαίνουν.

«Και αν η σχέση ήταν μεγάλη και μακροχρόνια;»

Μπορεί να ήσουν με μια γυναίκα με την οποία πραγματικά πίστευες ότι θα περνούσατε την υπόλοιπη ζωή σας μαζί. Όταν σου ζήτησε να χωρίσετε ένιωσες σαν να σε χτύπησε κεραυνός. Είναι λογικό λοιπόν να αισθάνεσαι ότι ποτέ δε θα είσαι ξανά ο ίδιος.

Είναι λογικό και ανθρώπινο να νιώθεις έτσι. Ωστόσο εδώ χρειάζεται να κάνεις μερικά βήματα προς τα πίσω. Να δεις την σχέση που μόλις τελείωσε από την πλευρά ενός εξωτερικού παρατηρητή.

Μπορεί να ένιωθες πως η σχέση ήταν ιδανική, όμως αν το δεις αντικειμενικά θα αντιληφθείς πως μάλλον δεν ήταν και όλα τόσο τέλεια. Πως η κοπέλα σου δεν ήταν τόσο ιδανική όσο την έχεις εξιδανικεύσει στο μυαλό σου και πως μάλλον κι εσύ έκανες αρκετά λάθη τα οποία ποτέ δεν κατάλαβες.

Μόλις αρχίσεις με ειλικρίνεια να βλέπεις την σχέση που μόλις τελείωσε όπως πραγματικά ήταν, θα αρχίσεις και σταδιακά να ανακάμπτεις από αυτό το δυνατό χαστούκι της ζωής.Ο Χωρισμός δεν πρέπει να σε κρατάει πίσω, Η Ζωή μετά το Διαζύγιο: Νέες Γνωριμίες και Φλερτ, Μόλις χώρισες: Τώρα τι κάνεις;

Μόλις χώρισες; Σταμάτα να αναρωτιέσαι πως να την ξεπεράσεις

Κάποιες φορές, όσο περισσότερο σκέφτεσαι κάτι που σε ενοχλεί, τόσο περισσότερο το έχεις στο μυαλό σου και τόσο περισσότερο σε ενοχλεί. Ακόμα λοιπόν και αν προσπαθείς ενεργά να λύσεις ένα πρόβλημα, απλά με το να το έχεις στο νου σου όλη την ώρα, κάνεις τα πράγματα χειρότερα.

Είναι καλό λοιπόν να δέχεσαι συμβουλές και να μαθαίνεις για το πως να ξεπεράσεις τον χωρισμό. Όμως, από ένα σημείο και μετά καταλήγει αντιπαραγωγικό. Όσο λιγότερο σκέφτεσαι την πρώην σου τόσο το καλύτερο.

Εστίασε την προσοχή σου σε πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα. Κάνε πράγματα που απολαμβάνεις. Αφιέρωσε χρόνο σε οτιδήποτε δεν έχει σχέση με την κοπέλα και κάνε υπομονή.

Και να θυμάσαι. Αν μόλις χώρισες με την κοπέλα σου είναι λογικό να πονάς, αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου. Μπορεί να έχετε ζήσει όμορφες στιγμές μαζί αλλά δεν την έχεις ανάγκη για να είσαι καλά και να είσαι χαρούμενος.

Οι σχέσεις εμπλουτίζουν τη ζωή μας αλλά δεν πρέπει να εξαρτιόμαστε από αυτές για να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας. Έτσι, αν και όταν τελειώνουν, είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!