Τράβηξε τα βλέμματα: Πώς να κάνεις μια δυναμική είσοδο - Men's Bible

Τράβηξε τα βλέμματα: Πώς να κάνεις μια δυναμική είσοδο

Τράβηξε τα βλέμματα: Πώς να κάνεις μια δυναμική είσοδο

Οι άνθρωποι είναι προγραμματισμένοι να κρίνουν πολλά πράγματα για σένα, βασισμένοι στην πρώτη εντύπωση που σχηματίζουν. Μια εντύπωση που ξεκινάει να σχηματίζεται από τη στιγμή που εμφανίζεσαι. Για αυτό και είναι σημαντικό να κάνεις πάντα δυναμική είσοδο όταν μπαίνεις σε ένα μαγαζί.

Και όπως οι περισσότεροι, έτσι κι εσύ, ίσως νιώθεις ένταση και ρίσκο όταν εκθέτεις τον εαυτό σου στους άλλους. Όταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο, νιώθεις πως οι άλλοι σε κοιτάνε, αναλύουν την κάθε σου κίνηση και φυσικά σε κρίνουν αυστηρά.

Αν και η αυστηρότητα και η ένταση που φαντάζεσαι, είναι σχεδόν πάντα υπερβολή, υπάρχει μια μικρή σπίθα αλήθειας.

Μόλις επιβεβαίωσα τους χειρότερους σου φόβους;

Λυπάμαι, αλλά η αλήθεια είναι πως είτε είσαι σε κάποιο πάρτι, είτε σε κάποιο επαγγελματικό meeting ή απλά στη διπλανή μπυραρία, η εντύπωση που κάνεις καθώς μπαίνεις έχει σημασία.

Αν μπεις δείχνοντας αμφιβολία και έλλειψη αυτοπεποίθησης, αυτή η εικόνα θα επηρεάσει ανάλογα και όλες τις υπόλοιπες επαφές που θα έχεις μέσα σ’ αυτό το δωμάτιο. Αντίθετα αν προβάλεις έναν αέρα βεβαιότητας, αυτοπεποίθησης και εξουσίας, οι άνθρωποι θα μαγνητιστούν όπως οι μέλισσες γύρω από το μέλι.

Το πως μπαίνεις σε ένα δωμάτιο παίζει ρόλο λοιπόν και εξαρτάται και από πολλούς παράγοντες.

Πάλι καλά, εδώ στο Mens Bible σου έχουμε ετοιμάσει τα πέντε πιο σημαντικά σημεία που χρειάζεται να προσέξεις για να μπεις επιβλητικά, με μια δυναμική είσοδο και να σαρώσεις τις εντυπώσεις.

#1 Έλεγξε την εικόνα σου πριν μπεις

Πριν μπεις στο δωμάτιο, σιγουρέψου πρώτα ότι όλα είναι εντάξει. Και όταν λέω όλα, εννοώ όλα όχι απλά να δεις αν έχεις κάτι στα δόντια.

Άλλαξε τον τρόπο σκέψης σου. Γύρνα τον διακόπτη και άσε τον γοητευτικό και ελκυστικό εαυτό σου να κάνει κουμάντο.

Διατήρησε ίσιο τον κορμό σου, φόρα το καλύτερο χαμόγελο σου, άσε τους ώμους σου χαλαρούς να πέσουν προς τα πίσω και σιγουρέψου πως τα χέρια σου δεν είναι στις τσέπες σου.

Θέσε τα σωστά θεμέλια για μια δυναμική είσοδο. Με τα χέρια χαλαρά στο πλάι θα δείχνεις περισσότερο άνετος, θα έχεις καλύτερη στάση σώματος και θα νιώθεις και εσύ ο ίδιος περισσότερο σίγουρος.

Όσο για το χαμόγελο, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να στείλεις το μήνυμα στους άλλους πως είσαι ένας θετικός, γεμάτος αυτοπεποίθηση τύπος. Μην ακούς αυτά που λένε πως τα alpha males πρέπει να είναι πάντα στωικά και σοβαρά. Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό και όταν οι άλλοι δουν ότι περνάς καλά, θα θέλουν και αυτοί λίγη από τη θετική ενέργεια σου.Τράβηξε τα βλέμματα: Πώς να κάνεις μια δυναμική είσοδο

#2 Μπαίνοντας, μην αποφύγεις την οπτική επαφή

Η επαφή με τα μάτια, είναι άλλο ένα πανίσχυρο σημάδι αυτοπεποίθησης που χτίζει εμπιστοσύνη και άνεση. Ακόμα και όταν δεν υπάρχει αρκετό φως στο δωμάτιο, ή μάλλον ειδικά όταν δεν υπάρχει αρκετό φως. Τότε είναι που οι άλλοι ψάχνουν έντονα για σημάδια στο πρόσωπό σου που δηλώνουν ότι είσαι θερμός και φιλικός.

Για αυτό λοιπόν μη μπεις χαζεύοντας στο κινητό. Μη καρφώνεις το βλέμμα στο ταβάνι και μην ελέγχεις πόσο καθαρό είναι το πάτωμα. Διατήρησε την οπτική επαφή, χαμογέλα και άσε την θετική ενέργεια σου, να κατακλύσει όσους είναι μέσα στο δωμάτιο.

Αν θες να μάθεις περισσότερα για την οπτική επαφή δες και το εξαιρετικό βίντεο του Βασίλη:

#3 Κάτσε στα σωστά σημεία

Είναι αδύνατον να εμφανίζεσαι στα ραντάρ των άλλων αν κρύβεσαι. Και επειδή οι παλιές συνήθειες ξεχνιούνται δύσκολα, να είσαι πάντα σε εγρήγορση. Βλέπεις, εύκολα αποτραβιέσαι σε μια «ασφαλή» απόμακρη γωνία του δωματίου αν ξεχαστείς. Και αν τοποθετήσεις τον εαυτό σου έξω από το γήπεδο τότε τον βγάζεις και από το παιχνίδι.

Αν κρύβεσαι, οι άνθρωποι δε σε βλέπουν, πράγμα που σημαίνει πως έχεις μηδενικές πιθανότητες να διατηρήσεις τη θετική εντύπωση. Και αυτό γιατί όταν δε σε βλέπουν δεν έχουν άλλη επιλογή από το να σε αγνοήσουν εντελώς. Ή, ακόμα χειρότερα, να αναρωτιούνται τι τρέχει με σένα.

Στήσε τη βάση σου σε ένα κεντρικό, καλοφωτισμένο και με καλή κίνηση σημείο. Κάπου που οι άλλοι μπορούν να σε δουν, να χαμογελάς και να διασκεδάζεις. Έτσι θα μπορούν να μαγνητιστούν από τη θετική σου ενέργεια.

Απόλαυσε την μουσική, νιώσε την ατμόσφαιρα και θυμήσου: το σώμα οδηγεί το μυαλό και το μυαλό το σώμα.

Θες να μάθεις πως να δημιουργήσεις μια εντυπωσιακή και ελκυστική εικόνα; Δες εδώ

#4 Κάνε χειρονομίες καθώς μιλάς

Μπαίνοντας σε ένα γεμάτο δωμάτιο, η κοινωνική πίεση και τα βλέμματα των άλλων συχνά προκαλούν άγχος. Και όταν αγχωνόμαστε, η φυσική τάση του σώματος είναι να μαζευτεί μειώνοντας την ενέργεια και τον δυναμισμό που βγάζουμε.

Γι’ αυτό και πέρα από την ανοιχτή γλώσσα σώματός, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς και ζωηρές χειρονομίες καθώς μιλάς. Ο τρόπος που κουνάς τα χέρια σου (ή που δεν τα κουνάς) δείχνει πολλά για το πόση σιγουριά νιώθεις εκείνη τη στιγμή, πόσο εκδηλωτικός είσαι και φυσικά πόσο δυναμικός. Εκμεταλλεύσου λοιπόν όλο το εύρος του ανοίγματος των χεριών σου και καθώς μιλάς, πιάσε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο μπορείς.

Φυσικά έχε στο νου σου πως οι κινήσεις και η εκφραστικότητα σου, πρέπει να είναι και να δείχνουν φυσικές. Δε πρέπει να κάνεις απότομες, νευρικές και γρήγορες κινήσεις, γιατί όλα αυτά δείχνουν την ακριβώς αντίθετη εικόνα. Όχι ενός δυναμικού και διαχυτικού αρσενικού, αλλά ενός αγχωμένου τύπου.

#5 Χαλάρωσε και πέρνα καλά

Μην ασκείς μεγάλη πίεση στον εαυτό σου. Σίγουρα είναι ωραίο να είσαι ο τύπος που είναι η ψυχή του πάρτι και όλοι θέλουν στην παρέα τους. Όμως δε χρειάζεται να είσαι μόνιμα στην τσίτα για το τι εντύπωση δίνεις. Για την ακρίβεια, αν πιέζεις υπερβολικά τον εαυτό σου και ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι, θα καταλήξεις απογοητευμένος.

Κράτα τα πράγματα απλά και θυμήσου: για να κάνεις μια επιβλητική και δυναμική είσοδο, χρειάζεται να ελέγχεις τη γλώσσα του σώματος σου, να στέλνεις θετικά μηνύματα στους άλλους και φυσικά να περνάς καλά.

Αυτό το τελευταίο είναι και το πιο σημαντικό. Βγαίνεις έξω για να διασκεδάσεις και αν θέλεις να κάνεις και μια γνωριμία, προφανώς πρέπει να έχεις τη σωστή διάθεση.

Ακολούθησε αυτά τα πέντε βήματα και θα ανακαλύψεις πως το να κάνεις μια δυναμική είσοδο είναι απλό. Και μάλιστα, αν δημιουργήσεις μια καλή πρώτη εντύπωση από την αρχή θα δεις πως και οι γνωριμίες γίνονται ευκολότερες.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!