Πώς να γίνεις πιο Κοινωνικός - Men's Bible

Πώς να γίνεις πιο Κοινωνικός

Πώς να γίνεις πιο Κοινωνικός, [responsive_video type='youtube' hide_related='1' hide_logo='1' hide_controls='0' hide_title='1' hide_fullscreen='0' autoplay='0']https://www.youtube.com/watch?v=HO61jRKU8gI[/responsive_video]

Θέλεις να γίνεις πιο κοινωνικός; Θέλεις να κάνεις περισσότερες ερωτικές γνωριμίες, να αποκτήσεις ποιοτικότερους φίλους και να αποκτήσεις ένα μεγάλο κοινωνικό κύκλο;

Προφανώς και θες. Όλοι θέλουν κάτι τέτοιο.

Αν μη τι άλλο, οι περισσότεροι γνωρίζουν πως αν θες να διευρύνεις τις πιθανότητες σου να γνωρίσεις κάποια κοπέλα και να έχεις πολλούς φίλους, τότε χρειάζεται να είσαι κοινωνικός και να μιλάς με κόσμο.

Ενώ όμως καταλαβαίνουν με τη λογική ότι η συνεχής κοινωνική τριβή θα αποφέρει αυτά που επιθυμούν, σπάνια βρίσκουν τη διάθεση να βγουν απ’ τη ζώνη άνεσης τους και να κοινωνικοποιηθούν.

Πόσο μάλλον να το κάνουν σε σταθερή βάση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακόμα κι όταν προσπαθούν πολύ να ωθήσουν τον εαυτό τους για να βγει έξω και να μιλήσει και να φλερτάρει με κοπέλες, μετά από λίγο σταματούν την προσπάθεια.

Γι’ αυτόν το λόγο δεν αποκτούν την κοινωνική ζωή που τόσο πολύ επιθυμούν.

Πως λοιπόν μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου να έχει τη διάθεση να γίνει πιο κοινωνικός;

#1 Βρες το «γιατί» σου

Γιατί θες να γίνεις καλύτερος στην επικοινωνία και το φλερτ; Τι θες να πετύχεις βάζοντας τον εαυτό σου στη διαδικασία να εκθέτεις ξανά και ξανά τον εαυτό σου κοινωνικά;

Το να εκθέσεις τον εαυτό σου κοινωνικά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πόσο μάλλον αν είσαι τύπος ντροπαλός και εσωστρεφής απ’ τη φύση σου.

Για να μπορέσεις να υπερνικήσεις το κοινωνικό άγχος και το φόβο της απόρριψης, θα πρέπει να έχεις κάτι άλλο, πιο σημαντικό από το προσωρινό αίσθημα φόβου, να σε κινητοποιεί και να σε παροτρύνει να εξελιχθείς.

Ένα όραμα για τον εαυτό σου και για το μέλλον. Το όραμα αυτό είναι που θα σου δώσει τη συναισθηματική ενέργεια να συνεχίζεις ξανά και ξανά παρά τα εμπόδια, μέχρι να φτάσεις στο σημείο που επιθυμείς.

#2 Βάλε τους σωστούς στόχους

Οκ έχεις το όραμα. Ξέρεις γιατί θες να βελτιωθείς στην επικοινωνία και το φλερτ. Αυτό το όραμα είναι η πυξίδα σου. Το βέλος που δείχνει αόριστα την κατεύθυνση που πρέπει να πάρεις.

Για να πετύχεις όμως χρειάζεται να χαράξεις μια συγκεκριμένη διαδρομή και να ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη διαδικασία με σαφή και όχι αόριστα βήματα.

Εδώ λοιπόν χρειάζεται να βάλεις στόχους. Όχι ότι να ναι στόχους, αλλά σαφείς και ρεαλιστικούς.

Χρειάζεται να είναι ξεκάθαρο το τι ακριβώς πρέπει να κάνεις και να είναι και εφικτό στην παρούσα φάση.

Αν για παράδειγμα σου είναι δύσκολο να ρωτήσεις κατευθύνσεις από αγνώστους στο δρόμο, τότε εστίασε στο πώς ξεκινάς κουβέντα. Δεν υπάρχει λόγος να σε απασχολεί το πώς δημιουργείς ενδιαφέρον και έλξη στο διάλογο όταν δυσκολεύεσαι να κάνεις το πρώτο βήμα.

#3 Βρες την ομάδα σου

Οι άνθρωποι που σε περιβάλλουν σε επηρεάζουν. Και η επιρροή που σου ασκούν κρίνει πολλές φορές το αποτέλεσμα που θα έχουν οι προσπάθειες σου να πετύχεις τους στόχους σου.

Αν σε περιβάλλουν τοξικοί άνθρωποι, άνθρωποι που σε κάνουν να νιώθεις αμφιβολία για τον εαυτό σου και τις ικανότητές σου, τότε είναι σίγουρο ότι δε θα πας μακριά.

Θες λοιπόν να περιβάλλεσαι από ανθρώπους που ξέρουν πώς να σε ενθαρρύνουν. Άνδρες που μπορούν να αποτελέσουν ένα πρότυπο συμπεριφοράς που μπορείς να ακολουθήσεις και που έχουν παρόμοιους στόχους με εσένα.

Γι’ αυτόν το λόγο έχουμε φτιάξει την κοινότητα του men’s bible, όπου τα μέλη μας μπορούν να γνωρίζονται μεταξύ τους, να βγαίνουν και να φλερτάρουν μαζί και να εξελίσσονται παράλληλα.Κοινωνικός Κύκλος και Φλερτ: Κάνε το Σωστά!, Πώς να γίνεις πιο Κοινωνικός

#4 Δημιούργησε καθημερινές ρουτίνες

Αφού λοιπόν θέσεις συγκεκριμένους, σαφείς και ρεαλιστικούς στόχους, το επόμενο βήμα είναι να καλλιεργήσεις συνήθειες. Δηλαδή να καθορίσεις τη διαδικασία απ’ την οποία θα περνάς τακτικά για να πετύχεις τους στόχους που έχεις θέσει.

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις να έχεις μια συγκεκριμένη καθημερινή ρουτίνα η οποία σιγά σιγά σε βοηθάει να γίνεις πιο κοινωνικός.

Αν πχ, δε μιλάς γενικά με κόσμο, είναι λογικό να δυσκολευτείς να προσεγγίσεις μια κοπέλα στο μπαρ και να της πιάσεις την κουβέντα με στόχο τη γνωριμία. Αν όμως φροντίζεις να μιλάς καθημερινά με νέο κόσμο και να γίνεις πιο κοινωνικός, τότε το φλερτ στο μπαρ γίνεται πιο απλό και πιο εύκολο.

Σκέψου λοιπόν ποια απλή συνήθεια μπορείς να καλλιεργήσεις και να κάνεις σε καθημερινή βάση για να γίνεις πιο κοινωνικός.

#5 Φρόντισε τον εαυτό σου

Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να φροντίσεις το σώμα σου και το πνεύμα σου.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οφείλεις να ασκείσαι και να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή.

Ένας απ’ αυτούς είναι το γεγονός πως η άσκηση και η διατροφή επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη διάθεσή σου.

Όταν σκοπεύεις να εκτίθεσαι κοινωνικά ξανά και ξανά και να βάζεις τον εαυτό σου σε μια θέση που μπορεί εύκολα να απορριφθεί, τότε χρειάζεται να είσαι στην καλύτερη σου κατάσταση.

Αν δε φροντίζεις σωστά τον εαυτό σου, γρήγορα η διάθεση για αλλαγές θα σε εγκαταλείψει. Θα νιώθεις πιο κουρασμένος και τα εμπόδια που θα συναντάς θα σε εξουθενώνουν.

Φρόντισε λοιπόν να κοιμάσαι σωστά, να τρως σωστά και να ασκείσαι τακτικά. Άλλωστε όλα ξεκινούν από εμάς. Όταν φροντίζουμε να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και πιο ελκυστικοί είμαστε και σε καλύτερη θέση να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν.

#6 Καλλιέργησε την πειθαρχία

Κάθε χρόνο, συνήθως αρχές Σεπτέμβρη αλλά και τον Ιανουάριο με το νέο έτος, χιλιάδες κόσμος γράφεται στα γυμναστήρια προκειμένου να αλλάξει το σώμα του.

Οι περισσότεροι απ’ αυτούς ξεκινούν και τις πρώτες εβδομάδες πηγαίνουν τακτικά. Γρήγορα όμως αραιώνουν τις επισκέψεις, μέχρι που σταματούν πλήρως να προπονούνται.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι ίδιοι που κάθε χρόνο λένε στον εαυτό τους, «Φτάνει! Είναι ώρα για αλλαγές», όμως εν τέλει δεν πετυχαίνουν καμία αλλαγή.

Γιατί;

Γιατί περιμένουν πρώτα να νιώσουν ότι έχουν την όρεξη και τη διάθεση να προπονηθούν και μετά να επισκεφθούν το γυμναστήριο. Το θέμα είναι πως τα συναισθήματα και η διάθεση είναι σαν τον καιρό.

Αλλάζουν και μεταβάλλονται συνεχώς και γι’ αυτό δεν πρέπει να βασίζεσαι σε αυτά αν θες να πετύχεις μεγάλες και μόνιμες αλλαγές στη ζωή σου.

Το θέμα δεν είναι να έχεις πρώτα την όρεξη και τη διάθεση και μετά να δρας, αλλά να δρας ακόμα και όταν δεν έχεις την όρεξη και τη διάθεση να το κάνεις. Γι’ αυτόν το λόγο χρειάζεται να καλλιεργήσεις την αυτοπειθαρχία σου.

Θες να γίνεις πιο κοινωνικός και να φλερτάρεις με άνεση; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!