Ξεπερνώντας τα Εμπόδια της Ζωής: Όταν μετατρέπεις τις δυσκολίες σε ευκαιρίες - Men's Bible

Ξεπερνώντας τα Εμπόδια της Ζωής: Όταν μετατρέπεις τις δυσκολίες σε ευκαιρίες

Ξεπερνώντας τα Εμπόδια της Ζωής: Όταν μετατρέπεις τις δυσκολίες σε ευκαιρίες

Πολύ συχνά στο δρόμο μας για να βελτιωθούμε στο φλερτ, την καριέρα μας, τη σχέση μας, τη ζωή θα συναντήσουμε εμπόδια. Εμπόδια που συχνά φαίνονται ανυπέρβλητα και που μας κλείνουν για τα καλά το δρόμο.

Κάποιες φορές μπαίνουμε στον πειρασμό να παρατήσουμε τον δρόμο μας, άλλες φορές κοντοστεκόμαστε και βαλτώνουμε μην γνωρίζοντας πώς να χειριστούμε την κατάσταση. Πως θα ήταν όμως αν είχαμε την δυνατότητα να μετατρέψουμε τα εμπόδια και να τα κάνουμε ευκαιρίες;

Να λοιπόν κάποιες στρατηγικές που θα μας βοηθήσουν να το κάνουμε αυτό.

#1 Άλλαξε την οπτική σου

Ο άνθρωπος δεν υπάρχει μόνο, αλλά αποφασίζει και τι θα γίνει με την ύπαρξή του, τι θα κάνει την επόμενη στιγμή.

Διαλέγουμε οι ίδιοι πως θα δούμε τα πράγματα. Το πως προσεγγίζουμε ένα εμπόδιο καθορίζει το πόσο δύσκολο θα είναι να το ξεπεράσουμε.

Ελέγχοντας τα παράλογα συναισθήματά μας, γινόμαστε ικανοί να δούμε τα πράγματα ως έχουν, όχι όπως τα θεωρούμε ότι είναι.

Όπου στρέφεται το κεφάλι, ακολουθεί και το σώμα. Η αντίληψη προηγείται της δράσης. Και η σωστή δράση έπεται της σωστής αντίληψης.

#2 Βρες το θετικό

Υπάρχει κάτι καλό στα πάντα, αρκεί να το ψάξουμε.

Τα γεγονότα που αρχικά θεωρούμε ως αρνητικά περιέχουν όλα κάτι θετικό, κάποιο όφελος που μπορούμε να αναγνωρίσουμε και να αξιοποιήσουμε.

Όταν το pc σου κολλάει και χάνεις το κείμενο που έγραφες (το έχω πάθει) γίνεται τώρα το μέσο για να γράψεις κάτι δύο φορές καλύτερο, καθώς πια είσαι καλύτερα προετοιμασμένος.

Το να έχεις έναν κακό προϊστάμενο τώρα γίνεται ευκαιρία να μάθεις από τα κακά του, να μάθεις πώς να τον διαχειρίζεσαι αλλά και να μάθεις τι ακριβώς δεν ανέχεσαι σε μελλοντικές εργασίες.

Παρατήρησε ότι πρόκειται για κυριολεκτική αλλαγή του τρόπου σκέψης. Βλέπεις μέσα από το αρνητικό, σε βάθος, το θετικό που υπάρχει σε κάθε κατάσταση.

#3 Πάντα να κινείσαι

Αυτοί που επιτίθενται στα προβλήματα και τη ζωή με το μεγαλύτερο κίνητρο και ενέργεια συνήθως κερδίζουν. Το κουράγιο δεν είναι κάτι άλλο παρά ανάληψη δράσης. Ξεκίνα να προχωράς για να δημιουργήσεις ρυθμό και θα είσαι ήδη σε καλό δρόμο.

Τα εμπόδια δείχνουν πιο τρομακτικά όταν σταματήσεις για να τα παρατηρήσεις. Ξεπερνώντας τα Εμπόδια της Ζωής: Όταν μετατρέπεις τις δυσκολίες σε ευκαιρίες

#4 Εκμεταλλεύσου την ήττα

Τι είναι η ήττα; Τίποτα άλλο παρά εκπαίδευση, τίποτα άλλα παρά το πρώτο βήμα για να γίνεις καλύτερος.

Δεν υπάρχει κάποιο θέμα με το να κάνεις λάθος. Κάθε φορά που συμβαίνει, νέες επιλογές μας ανοίγονται και νέα προβλήματα μπορούν να γίνουν ευκαιρίες.

Όταν η αποτυχία έρχεται, αναρωτήσου: Γιατί συνέβη αυτό; Αυτό βοηθάει να σκεφτείς εναλλακτικούς τρόπους να κάνεις αυτό που πρέπει να γίνει. Η αποτυχία σε βάζεις να σκεφτείς πως να επανακάμψεις αλλά και πώς να προχωρήσεις.

Θες να ξεπεράσεις όλα τα εμπόδια που βρίσκεις στο φλερτ; Δες εδώ

#5 Δες το εμπόδιο αλλιώς

Το είχε πει και ο αρχαίος ιστορικός Πλούταρχος, οι σοφοί άνθρωποι χρησιμοποιούν σοφά και τους εχθρούς τους.

Η δράση έχει πολλούς ορισμούς. Μερικές φορές ξεπερνάς τα εμπόδια, όχι όταν τους επιτίθεσαι ευθέως, αλλά όταν αποσύρεσαι και περιμένεις να σου επιτεθούν αυτά.

Ένα κάστρο μπορεί να είναι ένα αδιαπέραστο και απροσπέλαστο οχυρό, αλλά μπορεί να γίνει και φυλακή αν το περικυκλώσεις. Η διαφορά είναι απλά μια αλλαγή στη δράση και στην προσέγγιση.

Οπότε αντί να πολεμάς τα εμπόδια, βρες τους τρόπους για να τα κάνεις να ηττώνται μόνα τους.

#6 Βγες στην επίθεση

Οι καλύτεροι άνθρωποι δεν είναι αυτοί που περιμένουν την ευκαιρία, αλλά αυτοί που την αρπάζουν.

Οι συνηθισμένοι άνθρωποι κρύβονται από τις αρνητικές καταστάσεις και αποφεύγουν τους μπελάδες. Οι σπουδαίοι άνθρωποι κάνουν ακριβώς το ανάποδο.

Δεν χάνουν ποτέ ευκαιρία να μετατρέψουν μια προσωπική τραγωδία ή κρίση σε πλεονέκτημά τους.

Σε συγκεκριμένα σημεία στο σύντομο βίο μας αντιμετωπίζουμε μεγάλες δοκιμασίες. Χρειάζεται να δούμε ότι αυτό το «πρόβλημα» δίνει μια ευκαιρία για μια λύση που καιρό περιμέναμε.

Είναι σε αυτές τις στιγμές που πρέπει να βγούμε στην επίθεση, γιατί είναι τότε, όταν δεν το περιμένεις κανείς, που μπορούμε να κάνουμε τις μεγαλύτερες νίκες.

#7 Εστίασε σε κάτι μεγαλύτερο από εσένα

Μερικές φορές όταν προσωπικά κολλάμε σε κάποιο μεγαλύτερο πρόβλημα, ένας από τους καλύτερους τρόπους να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, είναι να σκεφτούμε:

Αν δεν μπορώ να το λύσω, πως μπορώ τουλάχιστον να το κάνω καλύτερο για τους άλλους ανθρώπους;

Θα σοκαριστείς όταν καταλάβεις πόση πολύ από την απόγνωση φεύγει όταν φτάνεις σε αυτό το συμπέρασμα, στη δύναμη που έρχεται με το να σκέφτεσαι και τους άλλους εκτός από τον εαυτό σου.

Οπότε όταν είσαι απογοητευμένος με το κυνήγι των στόχων σου, μην κάθεσαι απλά και παραπονιέσαι ότι δεν έχεις αυτό που θέλεις ή ότι υπάρχει ένα μεγάλο ανυπέρβλητο εμπόδιο. Αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα να προχωρήσεις, τότε σίγουρα θα είσαι ακριβώς στο ίδιο σημείο.

Όλοι οι σπουδαίοι που θαυμάζουμε ξεκίνησαν λέγοντας, «ναι, πάμε». Και ως επί το πλείστον το έκαναν σε χειρότερες συνθήκες από αυτές που αντιμετωπίζουμε εμείς.

Το ότι οι συνθήκες δεν είναι ακριβώς της αρεσκείας μας, ή το γεγονός ότι δεν νιώθουμε έτοιμοι, δεν σημαίνει ότι επαρκούν ως δικαιολογίες. Αν θέλουμε να βρούμε ένα ρυθμό, χρειάζεται να τον δημιουργήσουμε οι ίδιοι, τώρα ακριβώς, στέκοντας όρθιοι στα πόδια μας και ξεκινώντας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!