Πώς να γίνεις Καλός στο Φλερτ - Men's Bible

Πώς να γίνεις Καλός στο Φλερτ

Πώς να γίνεις Καλός στο Φλερτ

Για να γίνεις καλός στο φλερτ χρειάζεται να ασχοληθείς με αυτό και να εξασκηθείς.

Κι αυτή η αλήθεια είναι η πιο προφανής, αλλά και η πιο δύσκολη να την ακολουθήσεις. Ένας από τους λόγους που δυσκολεύονται τελικά πολλοί στο φλερτ είναι ότι δεν δίνουν τον χρόνο και δεν κάνουν τη δουλειά που χρειάζεται.

Γιατί χρειάζεται προσπάθεια για να κάνεις τον εαυτό σου ελκυστικό στους άλλους, χρειάζεται να βγεις εκεί έξω και να γνωρίσεις νέους ανθρώπους.

Αλλά είναι πολλοί αυτοί που δεν το κάνουν τελικά…

Οκ, για να είμαι δίκαιος: μπορεί να είναι τρομακτικό. Μπορεί να νιώθεις ότι θέλει πολύ κόπο. Και ίσως και να ντρέπεσαι και λίγο.

Όμως η σκληρή αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να προσπεράσεις το θέμα της προσπάθειας και του χρόνου που χρειάζεται αν θες να γίνεις καλός στο φλερτ. Αυτός είναι και ο λόγος που είμαι ενάντια στους διάφορους φωστήρες που πουλάνε «ατάκες» και «μεθόδους». Παίζουν με τις ανασφάλειές σου…

Μα δεν είναι δίκαιο

Σκέψου το όπως όταν αναζητάς δουλειά και θες να είσαι ο τέλειο υποψήφιος για τη θέση. Χρειάζεται να έχεις τις σωστές δεξιότητες, να στείλεις βιογραφικά, να συμμετάσχεις σε συνεντεύξεις και να προβάλλεις σωστά τον εαυτό σου. Όλη αυτή είναι επίσης μια μακριά και επίπονη διαδικασία που αφήνει όλους εξουθενωμένους και αποκαρδιωμένους.

Και γίνεται ακόμα πιο εξοργιστική όταν βλέπεις άλλους που έκαναν λιγότερη προσπάθεια ή που έχουν πλεονεκτήματα που εσύ δεν έχεις. Πως είναι δίκαιο όλο αυτό;

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι. Αλλά ποιος σου είπε ότι υποτίθεται ότι είναι δίκαιο; Δεν μπορείς να επικαλεστείς κάποια «δικαιοσύνη» όταν μιλάμε για σχέσεις και προσωπικές προτιμήσεις. Δεν μπορείς να ζητήσεις να έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες, γιατί τα συναισθήματα δεν λειτουργούν έτσι.

Για να γίνεις καλός στο φλερτ χρειάζεται εξάσκηση

Όμως το φλερτ έχει να κάνει με το να βγάλεις τον εαυτό σου εκεί έξω. Αν θες να μεγιστοποιήσεις τις πιθανότητες να γνωρίσεις συμβατές και αξιόλογες γυναίκες, πρέπει να βρεις τρόπο να γνωρίζεις περισσότερους ανθρώπους συνολικά.

Αυτό δεν σημαίνει σώνει και καλά ότι πρέπει να ξενυχτάς κάθε μέρα στα μπαρ και τα κλαμπ μέχρι να μυρίζεις ολόκληρος τσιγαρίλα και τα αυτιά σου να βουίζουν από την δυνατή μουσική.

Μπορείς να βρεις οργανισμούς στους οποίους μπορείς να συμμετάσχεις, να εγγραφείς σε χόμπι, να ασχοληθείς με τα πάθη σου, να πας σε μαθήματα.

Για να βελτιώσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες χρειάζεται εξάσκηση και πρακτική ή εναλλακτικά να παρακολουθήσεις χόμπι και μαθήματα που διδάσκουν αυτές τις δεξιότητες. Μαθήματα αυτοσχεδιασμού, δημόσια ομιλία, χορός, θέατρο… όλα αυτά βοηθούν να βελτιώσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες, χωρίς να σε κάνουν να νιώθεις ότι κάνεις κάτι βαρετό.

Γενικά οτιδήποτε κάνεις που απαιτεί να είσαι κοινωνικός και όχι μοναχικός, σε βοηθάει να βγεις από το καβούκι σου και να περιορίσεις το άγχος προσέγγισης και κοινωνικοποίησης και άρα να γίνεις καλός στο φλερτ.

Βρες τον τρόπο σου και θα γίνεις καλός στο φλερτ

Ο ακριβής τρόπος που χρησιμοποιείς για να δημιουργήσεις αυτές τις ικανότητες, δεν έχει σημασία. Η καλύτερη μέθοδος κοινωνικοποίησης είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείς συχνά.

Όπως το να γυμνάζεσαι δεν σημαίνει υποχρεωτικά να πηγαίνεις στο γυμναστήριο, το να είσαι πιο κοινωνικός δεν σημαίνει σώνει και ντε ότι πρέπει να βγαίνεις κάθε μέρα έξω για να κάνεις εκατοντάδες προσεγγίσεις.

Σημαίνει να κάνεις πράγματα που σε βγάζουν έξω και σε κάνουν να μιλάς σε ανθρώπους ανεξαρτήτως του ποιοι είναι αυτοί. Αν οι «παραδοσιακές» μέθοδοι φλερτ σε φοβίζουν ή δεν σου αρέσουν, τότε άλλαξε οπτική.

Ψάξε για τρόπους να δουλέψεις αυτές τις πλευρές του εαυτού σου, που σε εξυπηρετούν και όντως θα ακολουθήσεις. Κι αν αυτό σημαίνει να ρωτάς στο δρόμο διευθύνσεις για κάποιο κατάστημα, προκειμένου να ξεκινήσεις κουβέντα, τότε κάνε το.

Αλλά χρειάζεται να είναι επιλογή σου και να είναι κάτι που κάνεις σε σταθερή βάση.

Γίνε ο καλύτερος εαυτός σου

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι πρέπει να γίνεις ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Αν είσαι εσωστρεφής, δεν χρειάζεται να μεταμορφωθείς ξαφνικά σε κάποιον εξωστρεφή.

Αυτό που χρειάζεται είναι να είσαι η καλύτερη και πιο ελκυστική εκδοχή του εαυτού σου, η εκδοχή του εαυτού σου που θα κάνει την κοπέλα σου να περηφανεύεται για εσένα στους φίλους της.

Το πιο δύσκολο σημείο είναι πάντα η αρχή. Χρειάζεται να ξεπεράσεις την συναισθηματική αδράνεια, να βάλεις κίνηση στα γρανάζια που για χρόνια δεν έχουν κινηθεί, να τραβήξεις τον εαυτό σου από το τέλμα και να προχωρήσεις μπροστά.

Γιατί αυτές οι βελτιώσεις χτίζουν η μία στην άλλη. Κάθε βήμα γίνεται πιο εύκολο και το κάθε βήμα φέρνει το επόμενο. Το κλειδί είναι να αναγνωρίσεις ότι κάνοντας τη δουλειά που απαιτείται (ακόμα κι όταν είναι δύσκολη, ακόμα κι όταν είναι τρομακτική) επενδύεις στον εαυτό σου.

Ο χρόνος που περνάς τώρα θα αποδώσει στο μέλλον και μάλιστα πιο γρήγορα από ότι συνειδητοποιείς θα γίνεις καλός στο φλερτ.

Αλλά τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να συμβεί, μέχρι να το κάνεις να συμβεί! Και για να γίνει αυτό χρειάζεται να ασχοληθείς με το φλερτ συστηματικά με υπομονή και επιμονή! Και θα είμαστε δίπλα σου σε όλη την διαδρομή.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!