Τι έμαθα για τις Ελεύθερες Σχέσεις μέσα από αυτές - Men's Bible

Τι έμαθα για τις Ελεύθερες Σχέσεις μέσα από αυτές

Τι έμαθα για τις Ελεύθερες Σχέσεις μέσα από αυτές Πως να Ξαναζεστάνεις τη Σχέση σου

Με αφορμή το νέο μας αναλυτικό Σεμινάριο για το πως να κάνεις ελεύθερες και χαλαρές σχέσεις, ο Coach μας σου γράφει την εμπειρία του από τις Ελεύθερες Σχέσεις, τον τρόπο που τις βίωσε και αν αξίζουν.

Ένα από τα ωραία πράγματα της εποχής μας είναι ότι ζούμε στην εποχή του “φάσματος”. Τίποτα δεν είναι άσπρο και μαύρο πια. Σ’ όλα τα πράγματα υπάρχει ένα φάσμα, είτε μιλάμε για το Ασπενγκερ, είτε για τη σεξουαλικότητα του ατόμου, είτε για τις σχέσεις, όλα πια είναι γκρι.

Το θεωρώ ωραίο γιατί οι ερωτικές σχέσεις είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού διαχρονικά στην ιστορία του κόσμου μας. Είναι ταμπού γιατί ενώ υπάρχουν πολλών ειδών ερωτικές σχέσεις, η κοινωνία μας -ειδικά στην Ελλάδα- για χρόνια προσπαθεί να μας καλλιεργήσει το στερεότυπο ότι υπάρχει ένα μόνο είδος ερωτικής σχέσης:

Η σταθερή μονογαμική σχέση μεταξύ δύο ατόμων που είναι ερωτευμένοι, αγαπιούνται, πορεύονται μαζί στη ζωή και κάποια στιγμή η σχέση αυτή θα καταλήξει στο γάμο, προκειμένου να διαιωνίσουμε το «πανέμορφο» είδος μας σε έναν πλανήτη που αργοπεθαίνει. Όλα τα άλλα είδη ερωτικών σχέσεων είναι του διαόλου και όσοι τα υποστηρίζουμε είμαστε εν δυνάμει νάρκισσοι, πρεζάκια και χίπηδες…

Το πίστευα μικρότερος αυτό. Βασικά, νομίζω πως όσοι έχουμε ελληνική παιδεία περάσαμε κάποια εποχή που το πιστεύαμε αυτό. Αναρωτιέσαι γιατί;

Μα γιατί αυτό μας το μαθαίνουν από το σχολείο! Σκέψου το λίγο. Στο σχολείο όταν μας άρεσε κάποια συμμαθήτρια μας πηγαίναμε και τη ρωτούσαμε εάν θέλουμε “Να τα φτιάξουμε” και αν έλεγε “Ναι” τότε τα είχαμε.

Ήταν το κορίτσι μας, θα κρατούσαμε το χέρι μόνο σ ’αυτή, θα φιλούσαμε μόνο αυτή και στα πάρτυ θα χορεύαμε μόνο μαζί της. Έτσι λοιπόν μεγάλωνα, “τα έφτιαχνα” με κορίτσια που μ’ άρεσαν και τους άρεσα, ερωτευόμουν και όσο ωρίμαζα τόσο πιο πιστά ακολουθούσα το «εγχειρίδιο σχέσεων» που μας έμαθαν στο σχολείο.

Η στιγμή που άλλαξε την οπτική μου

Ώσπου κάποια στιγμή, έχοντας μια από τις πιο όμορφες ερωτικές σχέσεις της ζωής μου, συνέβη κάτι που με έκανε να αμφισβητήσω το “εγχειρίδιο”.

Είχα ήδη 1,5 χρόνο σχέση με μια πανέμορφη κοπέλα. Ήμασταν τόσο ερωτευμένοι μεταξύ μας που περνούσαμε σχεδόν όλη τη μέρα παρέα, κοιμόμασταν κάθε μέρα μαζί και παρόλο που το σεξ είχε μειωθεί -λογικό μετά από 1,5 χρόνο- και είχε μπει μια ρουτίνα στη σχέση, όλα φαινόντουσαν υπέροχα.

Μια μέρα λοιπόν που άραζα με την κοπέλα μου, χτυπάει το τηλέφωνο και ήταν ο κολλητός μου που είχα να μιλήσω μαζί του αρκετό καιρό. Βλέπω το όνομα του στο κινητό και μηχανικά βάζω το κινητό σε δόνηση. Δεν είχα κάποιο θέμα μαζί του, απλά εκείνη τη στιγμή δεν ήθελα να σπαταλήσω ούτε ένα λεπτό από τον ποιοτικό χρόνο που περνούσα με τη τότε κοπέλα μου βλέποντας παρέα σειρές.

“Ποιος ήταν;” με ρώτησε η κοπέλα μου και ασυναίσθητα της απαντάω “Κανένας”. Και τότε συνειδητοποίησα τι είχα κάνει. “Κανένας” ο κολλητός σου ρε; “Κανένας” ο άνθρωπος που σε έκανε παρέα στο σχολείο όταν όλοι οι άλλοι σε έλεγαν ψυχάκι; Αναφέρθηκα ως “κανένας” στον πρώτο άνθρωπο που πήρα τηλέφωνο, από τη χαρά μου, όταν έχασα τη παρθενιά μου.

Και γιατί; Γιατί, σύμφωνα με το “εγχειρίδιο” όταν βρίσκεις τον έρωτα και την αγάπη, να πα να γαμηθεί ο υπόλοιπος κόσμος! Κάτι πήγαινε λάθος, μέσα μου, αλλά δε μπορούσα να καταλάβω τι και το “εγχειρίδιο” δεν είχε απαντήσεις. Η κοπέλα μου δε με θέλει πια: Όταν το Σεξ μέσα στη σχέση Αραιώνει ελεύθερες σχέσεις

Κάνοντας Ελεύθερες Σχέσεις

Την απάντηση μου την έδωσε μια τύπισσα, που είχαμε βγει ραντεβού, μερικά χρόνια μετά.

Είχαμε μια κουβέντα για τις χαλαρές / ελεύθερες ερωτικές σχέσεις και υποστήριζα με στόμφο το “εγχειρίδιο”, κατακρίνοντας άθεους, πρεζάκια και χίπηδες, όταν γύρισε εκνευρισμένη και με ρώτησε “Ξέρεις τι θα πει, 8 χρόνια μονογαμίας;”. Δεν ήξερα -μέχρι σήμερα το highscore μου είναι 3 χρόνια- η τύπισσα όμως ήξερε και γι αυτό έσκασα, απολογήθηκα και της ζήτησα να μου πει την οπτική της.

“Άλλο πράγμα η καύλα, άλλο πράγμα ο έρωτας και άλλο η αγάπη! Τα 2 πρώτα κάποια στιγμή τελειώνουν και μένει μόνο η αγάπη. Τότε είναι η στιγμή που, αν είσαι ειλικρινής και αγαπάς τη σύντροφο σου και τον εαυτό σου, θα δεις ότι το πρόβλημα, στη ρουτίνα της σχέσης, είναι η υποκρισία.” απάντησε. Και είχε δίκιο ως ένα βαθμό.

Η συγκεκριμένη κοπέλα ήταν η 1η ελεύθερη σχέση της ζωής μου και όποτε την αναπολώ καταλαβαίνω ότι ήταν και η 1η πραγματικά υγιής ερωτική σχέση της ζωής μου. Δεν υπήρξε ζήλεια, εγωισμός, καταπίεση ενώ υπήρχε διασκέδαση, σεβασμός, καυτό σεξάκι και το σημαντικότερο… ωμή, ακομπλεξάριστη ειλικρίνεια!

Θες να μάθεις πώς να κάνεις ελεύθερες σχέσεις; Τσέκαρε το αναλυτικό μας σεμινάριο που σου εξηγεί όλα τα βήματα.

Οι ελεύθερες σχέσεις δεν έχουν ορισμό

Ψάχνοντας στο google για ελεύθερες σχέσεις διάβασα διάφορα πράγματα. Ορισμούς, ακαδημαϊκές αναλύσεις, συμβουλές, τι να προσέξεις , τι να αποφύγεις. Κάποιοι τις ξεχώριζαν από τις χαλαρές σχέσεις, κάποιοι έλεγαν ότι είναι το ίδιο πράγμα. Μερικοί έλεγαν πως είναι κάτι υγιές και άλλοι πως είναι κάτι τοξικό και ανορθόδοξο.

Ένα κατάλαβα από την έρευνα μου. Οι ελεύθερες σχέσεις δεν είναι ασπρόμαυρες. Είναι ένα πολύ μεγάλο φάσμα αποφάσεων, επιλογών και ορίων που ο κάθε άνθρωπος μπορεί να μπει και να το εξερευνήσει από όποια οπτική θέλει.

Μπορεί να νιώθεις ότι είσαι σε μια φάση της ζωής σου που δε θέλεις να αφοσιωθείς σε μία σταθερή σχέση. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα βγαίνεις ραντεβού. Ούτε σημαίνει πως αφού δεν έχεις σχέση, ο μόνος τρόπος να κάνεις σεξ είναι τα one night stands ή απελπισμένο σεξ με τη πρώην σου.

Σημαίνει πως θέλεις να αφιερώνεις λιγότερο χρόνο στην ερωτική σου ζωή απ’ ότι στην υπόλοιπη ζωή σου. Σημαίνει ότι θέλεις να έχεις χρόνο για τον εαυτό σου, τα ενδιαφέροντα σου, την εργασία σου, τους φίλους σου, χρόνο για να ανακαλύψεις τα κομμάτια του “παζλ” σου που σε κάνουν ευτυχισμένο έτσι ώστε όταν θα είσαι με μια κοπέλα να έχεις πράγματα, βιώματα και εμπειρίες που να θες να τις μοιραστείς μαζί της. Να έχεις μια ζωή τόσο πλούσια που να χαίρεσαι να τη μοιράζεσαι μαζί της.

Σίγουρα υπάρχουν και κατά. Όπως και στις σταθερές μονογαμικές σχέσεις υπάρχουν. Εμπειρικά μιλώντας, γνωρίζω ότι όλα τα θέματα, σε όλων των ειδών τις σχέσεις (όχι μόνο στις ερωτικές) λύνονται με έναν μόνο τρόπο. Με σωστή επικοινωνία.

Τι εννοώ σωστή; Εννοώ να νιώθετε τόσο άνετα με τη κοπέλα σου, μεταξύ σας, που κάθε προβληματισμό, κάθε ανάγκη σας, κάθε αλλαγή στα όρια σας που θέλετε να γίνει, να τα συζητάτε ακομπλεξάριστα με ευγένεια και με ειλικρίνεια, χωρίς να φοβάσαι τις αντιδράσεις της.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!