Οπτική Αφθονίας: Μήπως δεν υπάρχει η Μία και Μοναδική; - Men's Bible

Οπτική Αφθονίας: Μήπως δεν υπάρχει η Μία και Μοναδική;

Οπτική Αφθονίας: Μήπως δεν υπάρχει η Μία και Μοναδική;

Οι περισσότεροι από τους μαθητές που ζητούν τη βοήθειά μας θα έλεγα πως ξεκινούν από έναν πολύ περιοριστικό τρόπο σκέψης όσο αφορά τις γυναίκες. Βλέπεις, θεωρούν πως οι διαθέσιμες γυναίκες είναι λίγες και σπάνιες.

Πιστεύουν δηλαδή ότι οι γυναίκες είναι περιορισμένες. Έτσι κάποιοι από αυτούς θεωρούν ότι πρέπει να βρουν τη μία και μοναδική (spoiler: αυτή δεν υπάρχει), ενώ άλλοι απλά φοβούνται ότι δεν θα υπάρξει καμία που θα ενδιαφερθεί για αυτούς.

Το αποτέλεσμα για όλους όμως δείχνει κοινό: Με κάθε απόρριψη με κάθε χωρισμό νιώθουν ότι είναι πιο κοντά στο να πεθάνουν μόνοι, χωρίς αγάπη και σεξ.

Πολλά θέματα που κρατούν πίσω τους άνδρες στην κοινωνική τους εξέλιξη ξεκινούν από μια τέτοια περιοριστική νοοτροπία.

Το να «γαντζώνεσαι», ας πούμε, από μια κοπέλα ξεκινάει ακριβώς από αυτή τη νοοτροπία, γιατί φοβάσαι μήπως χάσεις αυτή τη δυνητική σχέση ακριβώς επειδή πιστεύεις ότι είναι η «τελευταία» σου ευκαιρία ή ότι οι γυναίκες που τους αρέσεις είναι τόσο σπάνιες, που άντε να ξαναπετύχεις κάποια.

Ως αποτέλεσμα γίνεσαι πιεστικός, συνέχεια στέλνεις μηνύματα και τηλεφωνείς, και κάθε αναπάντητο μήνυμα σε κάνει ακόμα πιο νευρικό και πεπεισμένο πως όλα πάνε στραβά. Φυσικά αυτή είναι μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, καθώς είναι ακριβώς η συμπεριφορά σου που την κάνει να θέλει να απομακρυνθεί.

Ένα άλλο γνωστό θέμα είναι της «μοναδικίτιδας», όπως λέγεται χαριτολογώντας. Η πεποίθηση δηλαδή πως υπάρχει μία και μόνο μία ιδανική γυναίκα για εσένα στον κόσμο και πως αν δεν καταφέρετε να τα βρείτε, τότε πρέπει να ετοιμαστείς για μια ζωή μοναξιάς.

Οπτική Αφθονίας

Σε αντίθεση με τον περιοριστικό τρόπο σκέψης, είναι η οπτική της αφθονίας. Η άποψη δηλαδή πως εκεί έξω υπάρχουν πολλές, πάρα πολλές, εκπληκτικές και αξιόλογες γυναίκες που είναι διαθέσιμες.

Και ενώ μια απόρριψη ή ένας χωρισμός μπορεί να σε πονέσει (και είναι απολύτως λογικό αυτό), δεν είναι και το τέλος του κόσμου, γιατί θα υπάρξουν και άλλες κοπέλες εκεί έξω που είναι εξίσου ταιριαστές με εσένα.

Γιατί κάθε απόρριψη δεν σε πηγαίνει πιο κοντά στο να είσαι για πάντα μόνος. Πρόκειται απλά για ένα ακόμη άτομο που δεν ήταν το σωστό για σένα και άρα έρχεσαι πιο κοντά στο να βρεις το σωστό.

Πρόκειται για την αντικατάσταση της ιδέας ότι υπάρχει η Μία και Μοναδική με την αποδοχή ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες με τις οποίες είσαι συμβατός και θα είναι καλές σύντροφοι για εσένα ώστε να μπορείτε να έχετε μια κοινή πορεία.

Αυτό σημαίνει ότι πια δεν θα αγχώνεσαι για το αν θα σε απορρίψει ή θα σου ακυρώσει το ραντεβού ή αν θα πεις ή κάνεις το λάθος πράγμα. Γιατί το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να χρειαστεί να προχωρήσεις στην επόμενη περίπτωση. Και όταν βρεις την κατάλληλη, θα είναι ακόμα καλύτερη η εμπειρία επειδή θα την έχεις διαλέξει μέσα από όλες τις άλλες δυνητικές επιλογές, αντί να «γατζώνεσαι» πάνω της από απελπισία.

Πως όμως μπορείς να αναπτύξεις μια τέτοια οπτική αφθονίας στην πράξη;

Οπτική Αφθονίας: Μήπως δεν υπάρχει η Μία και Μοναδική;

Η Οπτική Αφθονίας στην πράξη

Ας πούμε, ότι έχεις κανονίσει ένα ραντεβού με μια ωραία κοπέλα. Μόνο που κάτι δεν σου πάει καλά. Ναι, έδειχνε να ενδιαφέρεται αρχικά, αλλά όταν της έστειλες απαντούσε πολύ μονολεκτικά και δεν συμφωνούσε να συναντηθείτε ποτέ, μέχρι που τελικά δέχτηκε. Και τώρα που οι ώρες πλησιάζουν ακόμα δεν έχει απαντήσει για την ακριβή ώρα.

Χμ, πρόκειται να στο ακυρώσει. Τώρα τι γίνεται;

Κάποιος που έχει μια περιοριστική οπτική θα αναστατωθεί: περίμενε τόσο πολύ αυτό το ραντεβού! Θα ήταν η top στιγμή της εβδομάδας του. Τώρα πρέπει ή να προσπαθήσει απεγνωσμένα να το σώσει ή να της εκφράσει την δυσαρέσκειά του που τον «πούλησε» έτσι.

Αντίθετα, κάποιος με οπτική αφθονίας, εξαρχής δεν έχει επενδύσει τόση σημασία στο ραντεβού. Σίγουρα είναι κάτι που επιδίωκε, αλλά ξέρει ότι πάντα υπάρχει και η πιθανότητα να μην συμβεί.

Όταν λοιπόν του το ακυρώσει η κοπέλα, ναι, είναι άσχημο, αλλά το μόνο που τελικά σημαίνει η ακύρωση είναι ότι απλά αυτός γνωρίζει ότι η κοπέλα δεν ενδιαφέρεται. Δεν αρχίζει να αμφιβάλλει για τον εαυτό του και την αξία του. Οπότε, υπό πολλές έννοιες, του έκανε χάρη: Έμαθε εγκαίρως ότι είναι κάποια με την οποία δε θέλει να περάσει το βράδυ του, αντί να επενδύει ώρες της ζωής του και να φτιάχνει σενάρια του μέλλοντος με τη φαντασία του.

Αν θες να απογειώσεις τον τρόπο σκέψης σου στο φλερτ, δες εδώ

Παρόμοια, κάποιος με οπτική αφθονίας έχει λιγότερα άγχη όταν κάνει μια προσέγγιση. Στο κάτω –κάτω, το μόνο που κάνει η απόρριψη είναι να δείχνει ότι η κοπέλα με την οποία φλέρταρες δεν είναι εν τέλει συμβατή μαζί σου. Σε απελευθερώνει να βρεις κάποια που εκτιμάει όσα έχεις να δώσεις.

Οι άνδρες με οπτική αφθονίας σταδιακά παρατηρούν ότι έχουν περισσότερα ραντεβού και καλύτερα αποτελέσματα από όσους σκέφτονται περιοριστικά. Είναι καλύτεροι στο να αντιλαμβάνονται ευκαιρίες και να τις αξιοποιούν. Βλέπεις, οι γυναίκες ανταποκρίνονται καλύτερα σε αυτούς τους άνδρες, γιατί η οπτική αφθονίας δημιουργεί αυτοπεποίθηση και, πώς να το κάνουμε, η αυτοπεποίθηση είναι sexy.

Ανάπτυξε λοιπόν κι εσύ μια οπτική αφθονίας και αναγνώρισε πόσο ωραίος μπορείς να γίνει ο κόσμος. Ειδικά όταν συνειδητοποιήσεις ότι έχεις πολλές επιλογές…

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!