Όταν η κατάσταση στραβώνει: Γιατί σου Ακυρώνει συνέχεια το Ραντεβού; - Men's Bible

Όταν η κατάσταση στραβώνει: Γιατί σου Ακυρώνει συνέχεια το Ραντεβού;

Όταν η κατάσταση στραβώνει: Γιατί σου ακυρώνει μόνιμα;

Πόσες φορές δεν νόμιζες πως τα πράγματα πήγαιναν τέλεια μεταξύ σας; Γνωριστήκατε, γελάσατε, φλερτάρατε, το ενδιαφέρον έδειχνε αμφίδρομο. Σου έδωσε αμέσως το τηλέφωνό της, συμφωνήσατε να βρεθείτε. Όμως πάντα το ακυρώνει την τελευταία στιγμή.

Την ρώτησες γιατί, σου είπε: να το κανονίσουμε κάποια στιγμή που θα είμαι εύκαιρη. Και δεν βρέθηκε ποτέ της εύκαιρη. Τα μηνύματα που της στέλνεις απαντώνται μονολεκτικά. Τα φωνητικά μηνύματα αγνοούνται πλήρως. Νιώθεις σαν να κραυγάζεις στο κενό, ελπίζοντας σε κάποια ανταπόκριση.

Τι συνέβη ακριβώς;

Η κατάσταση στράβωσε, πολύ απλά. Χάλια ε;

Δυστυχώς το να σου ακυρώνει συνέχεια (ή και να μην απαντάει καν) είναι κάτι που συμβαίνει. Ειδικά όταν είσαι άπειρος και άμαθος στο φλερτ.

Το άσχημο με αυτή τη συμπεριφορά είναι ότι μοιάζει να είναι ουρανοκατέβατη. Τα κάνεις όλα σωστά (ή έτσι νομίζεις) και ξαφνικά σπας το κεφάλι σου σε έναν τοίχο από σιωπή. Τι μπορείς να κάνεις;

Ας σκεφτούμε λίγο γιατί έγινε αυτό. Τι κάνει μία γυναίκα να δείχνει ενθουσιασμένη στην αρχή και να ξενερώνει ως δια μαγείας αργότερα; Αν βρούμε τι φταίει, μπορεί να καταφέρουμε να το διορθώσουμε.

Πρώτος Λόγος: Δεν της άρεσες

Υπάρχουν δύο λόγοι. Ο πρώτος είναι ο απλούστερος: τελικά, δεν της άρεσες τόσο όσο έδειχνε ότι της αρέσεις. Πέρασε καλά όταν μιλάγατε παρέα. Ήσουν διασκεδαστικός, ήσουν άνθρωπος με ενδιαφέροντα. Μπορεί και να της άρεσες εμφανισιακά. Αλλά τελικά δεν κατάφερε να νιώσει τη σπίθα εκείνη που θα την ωθήσει να σε ξαναδεί.

Κάποιες γυναίκες κάνουν ότι ανταποκρίνονται στο αρχικό φλερτ. Ίσως βαριούνται. Ίσως, από υπερβολική ευγένεια, σου ανταποδίδουν το ενδιαφέρον που τους δείχνεις και περιμένουν μία πιο κατάλληλη ευκαιρία για να σε απομακρύνουν. Αυτός επίσης είναι και ένας από τους λόγους για τον οποίο πολλές γυναίκες δίνουν το τηλέφωνό τους σε ανθρώπους που δεν τις ενδιαφέρουν ουσιαστικά.

Θεωρούν ότι ο άντρας θα πάρει τον αριθμό τους και θα τις αφήσει ήσυχες να συνεχίσουν τη βραδιά τους. Και συμβαίνει συχνά αυτό. Στην εποχή της αναγνώρισης κλήσης και των έξυπνων κινητών, είναι εύκολο να δίνεις τον αριθμό σου. Είναι ανούσιο και σύνηθες. Αν δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα, δεν θα μπει στον κόπο να απαντήσει στα μηνύματα που θα της στείλεις ή απλά θα ακυρώνει.

Ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγεις αυτό είναι να βελτιωθείς στο πώς θα κάνεις μια γυναίκα να ενδιαφερθεί για σένα. Όσο περισσότερο ενδιαφερθεί, τόσο λιγότερες οι πιθανότητές σου να χτυπήσεις στον προαναφερθέντα «τοίχο σιωπής». Από εκεί και πέρα βέβαια, από τη στιγμή που τελικά δεν ενδιαφέρεται, δεν έχει νόημα να επιμείνεις.

Θες να την κάνεις να ενδιαφερθεί για σένα; Δες εδώ

Δεύτερος λόγος: Χάθηκε το μομέντουμ για αυτό ακυρώνει

Η άλλη αιτία για την οποία μπορεί να πάψει το ερωτικό ενδιαφέρον της γυναίκας, είναι να χαθεί αυτό που λέμε το συναισθηματικό μομέντουμ.

Υπάρχει ενθουσιασμός, υπάρχει θετική ενέργεια, υπάρχει η σπίθα, αλλά σβήνει γρήγορα αν δεν κάνεις κάτι για να τη συντηρήσεις.

Όπως ένα αυτοκίνητο που του τελειώνει η βενζίνη, είναι σαν να ξεμένεις από καύσιμα. Γκαζώνεις, τρέχεις, στο τέλος ξεμένεις και σταματάς. Της λες αόριστα πράγματα του στυλ «τα ξαναλέμε» ή κάτι ανάλογο. Δεν πρόκειται να διατηρηθεί έτσι η αρχική φλόγα. Είναι σαν την παλιά παροιμία, ότι άρμεγες την αγελάδα πόση ώρα για να δώσεις μια και να αναποδογυρίσεις τον κουβά στο τέλος.

Τα αδιάφορα μηνύματά σου εξασθενούν ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον της. Αν δεν σε βλέπει συχνά η σπίθα που υπήρχε αρχικά θα εξανεμιστεί. Και όσο εξανεμίζεται το ενδιαφέρον της τόσο τείνει να σε κατατάσσει στους αδιάφορους ανθρώπους που κάποτε γνώρισε και που κάποτε τους έδωσε το τηλέφωνό της.

Μην στέλνεις άλλα βαρετά SMS

Πώς να Κρατήσεις Άσβεστη την Αρχική Σπίθα για να μην ακυρώνει συνέχεια

Αν δεν θέλεις να σου ακυρώνει (ή να εξαφανιστεί) πρέπει να διατηρήσεις ζωντανό το ενδιαφέρον της. Ο καλύτερος τρόπος για να το επιτύχεις αυτό είναι ξέρεις πώς να χρησιμοποιείς το τηλέφωνο και τα μηνύματα. Αυτό σημαίνει ότι ως γενικό κανόνα, θες να ξεκινήσεις την επικοινωνία όσο πιο άμεσα γίνεται.

Σε αυτό το στάδιο είναι που την πατάνε πολλοί. Δεν θέλουν να δείξουν ότι την κυνηγάνε, δεν θέλουν να δείξουν υπερβολικά απελπισμένοι. Δεν θέλουν να την φρικάρουν ίσως. Περιμένουν να περάσουν ας πούμε, τρεις ημέρες. Προσπαθούν να δείξουν έτσι ότι έχουν αυτοπεποίθηση και δεν σκίζονται να βγουν μαζί της. Στην πραγματικότητα όλον αυτόν τον καιρό απλώς προσπαθούσαν να βρουν το κουράγιο να κάνουν την κίνηση.

Αν κάπου αναγνωρίζεις τον εαυτό σου σε αυτό, σκέψου το και έτσι: ας υποθέσουμε ότι γνώρισες ένα άτομο και πέρασες θαυμάσια. Δεν θέλεις να συνεχιστεί αυτό, και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο σύντομα;

Αντί να τηλεφωνήσεις αμέσως, κάνε κάτι άλλο: στείλε της ένα γραπτό μήνυμα. Ένα σύντομο, ιντριγκαδόρικο μήνυμα μέσα στις πρώτες είκοσι τέσσερις ώρες από όταν μιλήσατε για πρώτη φορά, φέρνοντας της στο νου το πόσο ωραία περάσατε όταν γνωριστήκατε

Σκέψου ότι αν τη γνώρισες, ας πούμε, σε κάποιο μπαρ, πιθανώς θα έχει ήδη δώσει το τηλέφωνό της και σε άλλους άνδρες πριν από σένα. Πρέπει με κάποιον τρόπο να ξεχωρίσεις από το πλήθος. Πρέπει να αναθερμάνεις τη γνωριμία σας και τη σπίθα που άναψε η πρώτη συνάντηση. Καλύτερα λοιπόν να στείλεις το μήνυμά σου πριν έρθει το επόμενο βράδυ, και κείνη ξαναβγεί, και δώσει το τηλέφωνό της σε δυο-τρεις καινούριους.

Μετά το πρώτο μήνυμα, λογικά θα ξεκινήσετε κάποια συζήτηση μέσω μηνυμάτων. Αναλόγως την ανταπόκριση που θα έχεις, θα καταλάβεις πότε είναι η σωστή στιγμή να κάνεις και τη τηλεφώνημά σου. Πες κάτι απλό. «Έχω μια δουλειά τώρα, αλλά θέλω να τα ξαναπούμε. Θα σε πάρω πιο μετά, οκ;»

Φυσικά, θα την πάρεις την ίδια κιόλας μέρα. Οι μακρές περίοδοι σιωπής δολοφονούν το μομέντουμ.

Στο τηλέφωνο πάλι θα της προτείνεις συγκεκριμένη ημερομηνία και τοποθεσία συνάντησης. Όχι: «Τα λέμε καμία φορά, να κανονίσουμε» και άλλες παρόμοιες αοριστίες. Να είσαι ξεκάθαρος στο θέμα αυτό. Ούτε να αφήσεις σε αυτή το βάρος για να κανονίσετε, κάνε την πρόταση κατευθείαν. «Υπάρχει ένα πολύ ωραίο μπαράκι στο Χ. Τι λες να πάμε την Τετάρτη; Είμαι σίγουρος πως θα σου αρέσει».

Αν υπάρχει μία σταθερή ημερομηνία οι πιθανότητες να μην ανταποκριθεί μειώνονται δραματικά. Αν θέλεις όμως να μην σου ακυρώνει η κοπέλα που γνώρισες, το πιο βασικό είναι να είσαι ελκυστικός.

Και φυσικά, το ξαναλέω, αν τελικά σου δείξει ότι δεν ενδιαφέρεται, δεν επιμένεις άλλο. Το φλερτ είναι μια συνεργατική διαδικασία, όχι κάτι που γίνεται με πίεση.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!