Για πάντα Μόνος; Όταν δεν βρίσκεις Σύντροφο - Men's Bible

Για πάντα Μόνος; Όταν δεν βρίσκεις Σύντροφο

Για πάντα μόνος; Όταν δεν βρίσκεις Σύντροφο

Μερικές φορές το πιο απογοητευτικό πράγμα στον κόσμο είναι να νιώθεις αδύναμος και μόνος.

Βγαίνεις έξω, φλερτάρεις, γνωρίζεις κόσμο, ανταλλάσεις τηλέφωνα, κάνεις κάποια ραντεβού, αλλά κάτι δεν φαίνεται να κολλάει. Απορρίπτεις τη μία κοπέλα πίσω από την άλλη (και σε απορρίπτουν και πολλές από αυτές) και ταυτόχρονα αγχώνεσαι που δεν βρίσκεις τη μία και μοναδική.

Παράλληλα νιώθεις το ρολόι να χτυπάει αντίστροφα. Κάθε λεπτό που περνάει είσαι και πιο κοντά σε μια ζωή όπου θα είσαι για πάντα μόνος.

Δεν ξέρω αν έχεις και εσύ παρόμοιες σκέψεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι λαμβάνουμε κατά διαστήματα πολλά email από φίλους του site που νιώθουν ότι πλησιάζουν στο σημείο χωρίς επιστροφή. Στο σημείο όπου υποχρεούνται να αποσυρθούν σε μια μοναχική και άδεια ζωή, παρά τις καλύτερες των προσπαθειών τους. Όπου νιώθουν καταδικασμένοι να ζήσουν μια ζωή χωρίς αγάπη, χωρίς σεξ, όπου κάθε μέρα αποτελεί ένα ακόμη βήμα σε ένα μοναχικό τέλος.

Αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι τα πράγματα!

Χρειάζεται Χρόνος

Κάτι από τα πρώτα που πρέπει να κατανοήσεις είναι ότι δεν υπάρχει ημερομηνία λήξεως στην εύρεση συντρόφου. Κάποιο νοητό σημείο, που αν το ξεπεράσεις, είσαι καταδικασμένος να πεθάνεις μόνος χωρίς κανείς ποτέ να σε έχει αγαπήσει (σνιφ). Το συνεχές συναίσθημα ότι ο χρόνος μας πιέζει είναι καθαρά κοινωνικός προγραμματισμός.

Η ψυχρή αλήθεια είναι ότι μερικές φορές παίρνει χρόνο για να βρούμε τον εαυτό μας. Μερικοί άνθρωποι, για παράδειγμα, είναι χαρισματικοί κοινωνικά. Έχουν μια φυσική κατανόηση των κοινωνικών δυναμικών και μπορούν να κάνουν σχέση, τόσο εύκολα όσο παραγγέλνουν πίτσα. Άλλοι όμως δυσκολεύονται πιο πολύ.

Μπορεί να είναι κοινωνικά πιο άπειροι και να χρειάζονται χρόνο να κατανοήσουν τα μαθήματα που άλλοι έχουν μάθει νωρίτερα. Ή μερικοί μπορεί να είχαν θέματα στο παρελθόν τους, τα οποία περιόρισαν την ικανότητά τους να σχετίζονται με τους άλλους.

Άλλωστε, όλοι μας αλλάζουμε και εξελισσόμαστε με το πέρασμα του χρόνου. Δεν είμαστε οι ίδιοι στα 40, που ήμασταν στα 30 ή στα 20. Και τα πράγματα που νομίζαμε ότι θέλαμε για το μέλλον μας, μπορεί να τα σκεφτόμαστε τώρα και να γελάμε.

Αν έλεγες στον 20χρονο εαυτό μου, πως θα ήταν η ζωή μου στα 30 μου και με πόσες πολλές γυναίκες θα είχαν γνωριστεί ή σχετιστεί, πραγματικά θα έβαζε τα γέλια. Όσον με αφορά, για να καταφέρω να ξεκινήσω να βρίσκω την αυτοπεποίθηση, εμπειρία και ικανότητες που με οδήγησαν στο επίπεδο που είμαι σήμερα, έπρεπε να φτάσω στα τέλη των 20 και στις αρχές των 30 και να περάσω από πολλές αναποδιές (αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Τέλος, πολλές από τις αρχικές σχέσεις μας αποτυγχάνουν, επειδή, ειλικρινά, δεν είχαμε στη φάση εκείνη την ωριμότητα ή την εμπειρία ζωής που είναι απαραίτητη για μακροχρόνια δέσμευση. Ξεκινώντας αργότερα μπορεί να είσαι τελικά σε καλύτερη θέση να κάνεις την σχέση σου να λειτουργήσει πιο ομαλά.

Για πάντα μόνος; Όταν δεν βρίσκεις Σύντροφο

Γνώριζε τι Θες

Μερικές φορές η δυσκολία στην εύρεση συντρόφου, έχει να κάνει με το ότι ζητάς πάρα πολλά. Γιατί ένας από τους βασικούς λόγους που δυσκολεύεσαι να κάνεις σχέση είναι ότι παρά- είσαι εκλεκτικός.

Μην με παρεξηγείς: το να έχεις στάνταρ είναι πραγματικά καλό και απολύτως υγιές. Παρ’ όλα αυτά μπορεί να έχεις στάνταρ που είναι υπερβολικά υψηλά και συγκεκριμένα.

Όσο πιο συγκεκριμένα και απόλυτα είναι τα στάνταρ σου, τόσο πιο δύσκολο είναι να βρεις κάποια που να τα καλύπτει όλα. Με αυτό τον τρόπο βγάζεις ουσιαστικά μόνος τον εαυτό σου από το παιχνίδι.

Γιατί είναι καλό να θες κάποια που είναι όμορφη, καλλιεργημένη, φιλόδοξη, χαριτωμένη και περιποιητική. Αλλά αν η μόνο που αποδέχεσαι πρέπει να έχει διδακτορικό, να έχει τίτλο από καλλιστεία και να σου μαγειρεύει κάθε μέρα κάποια ξεχωριστή σπεσιαλιτέ, τότε, χμ, ίσως τα πράγματα δεν είναι πολύ ευοίωνα.

Όσο λοιπόν πιο απόλυτα είναι τα στάνταρ σου τόσο περισσότερο περιορίζεις το υποψήφιο target group σου. Αν δεν είσαι και κάπως ευέλικτος, τότε θα περάσεις περισσότερο χρόνο …ψάχνοντας, παρά βρίσκοντας.

Ή για να το πούμε πιο ωμά: όσο μεγαλύτερη η λίστα σου με τα απόλυτα «ναι» και «όχι», τόσο μεγαλύτερη και η λίστα με τους λόγους που δεν βρίσκεις ακόμα σύντροφο.

Το άλλο πρόβλημα με την «λίστα» έχει να κάνει ότι πολλές φορές αυτές που θέλουμε δεν μας θέλουν κι αυτές. Κι αυτό είναι ένα θέμα που προκύπτει ξανά και ξανά. Συχνά ρωτάω γνωστούς και φίλους «γιατί να σε θέλει η συγκεκριμένη;».

Καταλαβαίνω ότι ακούγεται παρεξηγήσιμο, και ούτε πιστεύω στις βαθμολογίες των ανθρώπων. Αλλά αν θες την σούπερ γκόμενα (που είπαμε έχει φοβερή δουλειά, ομορφιά, χιούμορ κλπ κλπ), δεν πρέπει κι εσύ να φέρνεις πράγματα στη ζωή της; Αν, για παράδειγμα το μόνο σου ενδιαφέρον είναι να κάθεσαι στον καναπέ σου και να παίζεις όλη μέρα video games, γιατί να θέλει αυτή να είναι μαζί σου;

Ένα κλασσικό παράδειγμα, είναι αυτό των ντροπαλών και μαζεμένων αντρών (οι λεγόμενοι και nice guys) που ψάχνουν μια δυναμική σύντροφο που θα τους βοηθήσει να βγουν από το καβούκι τους. Που θα τους βοηθήσει να αναπληρώσουν το χαμένο χρόνο και να ζήσουν όσα δεν έζησαν. Που θα τους βοηθήσει να  ξεφύγουν από τη βαρετή και βαλτωμένη ζωή τους και θα τους κάνει να ζήσουν μια περιπέτεια.

Όμως, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι υπάρχει τέτοια γυναίκα, πρέπει να αναρωτηθείς: για ποιο λόγο να θέλει ρεαλιστικά να είναι μαζί σου; Αν βγάλεις από τη μέση το story και τις ιδέες των ρομαντικών ταινιών, γιατί να θέλει ένας τέτοιος άνθρωπος να είναι με κάποιον που είναι στο άλλο άκρο;

Βρες τι κάνεις Λάθος και είσαι μόνος

Αν έχεις συνεχή προβλήματα να γνωρίσεις κάποια, τότε αυτό αποτελεί σαφές σημάδι ότι κάτι, κάπου, λείπει. Γιατί το μόνο κοινό σε όλες τις γυναίκες που γνωρίζεις, είσαι εσύ.

Μερικές φορές είναι δύσκολο να έχεις την ακριβή καθαρή εικόνα που χρειάζεται για τον εαυτό σου. Δεν είναι εύκολο να κοιτάξουμε τον εαυτό μας ψυχρά και να καταλάβουμε τα καλά και τα κακά σημεία μας, χωρίς να φουσκώσουμε τα μεν ή τα δε.

Άλλες φορές πάλι, μπερδευόμαστε και εστιάζουμε σε εντελώς λάθος περιοχή. Έχω γνωρίσει πολλούς άνδρες που νόμιζαν ότι πρέπει να μάθουν να προσεγγίζουν καλύτερα, ενώ στην πράξη το πρόβλημά τους ήταν ότι είχαν ελάχιστη αυτοπεποίθηση και αυτό έβγαινε προς τα έξω.

Οπότε, σε τέτοιες περιπτώσεις, πάρε μια δεύτερη άποψη. Φυσικά πρέπει να ρωτήσεις τον κατάλληλο. Δεν έχει νόημα να ρωτήσεις τον κολλητό σου αν γνωρίζεις πως το μόνο που θα κάνει είναι είτε να σε κοροϊδέψει, είτε να σου κρύψει την αλήθεια για να μην στεναχωρηθείς.

Ιδανικά θες κάποιον που μπορεί να είναι αντικειμενικός και βοηθητικός. Μερικές φορές μπορεί να είναι ένας φίλος που είναι ειλικρινής. Άλλες φορές μια κοινότητα που σέβεσαι. Μερικές φορές κάποιος τρίτος που προθυμοποιείται να βοηθήσει.

Χρήσιμο Tip: Αξιοποίησε τη Συμβουλευτική που προσφέρουμε, για να κατανοήσεις καλύτερα που χρειάζεται να βελτιωθείς.

Φλέρταρε και δεν θα είσαι μόνος

Και για το τέλος, σου έχω αφήσει το σημαντικότερο, κατά τη γνώμη μου, κομμάτι, για να μην είσαι πια μόνος. Όλα τα παραπάνω δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα, αν δεν βγεις από το καβούκι σου.

Πρέπει να κοινωνικοποιηθείς, να βγεις προς τα έξω και να αρχίσεις να κάνεις νέες γνωριμίες. Για την αξία της συχνής εξάσκησης, έχω γράψει πρόσφατα (διάβασε το άρθρο εδώ).

Και επειδή, το κατανοώ, οι παράμετροι είναι πολλές και ίσως να μην ξέρεις από πού να πρωτοξεκινήσεις, και τι από όλα να βελτιώσεις, έχουμε δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα σε βοηθήσει από όλες τις πλευρές. Και το κυριότερο: θα εκτοξεύσει την επιτυχία σου με τις γυναίκες.

Γιατί τελικά, οι σχέσεις δεν πρόκειται να κάνουν μαγικά τη ζωή σου καλύτερη ή να σε μεταμορφώσουν σε κάτι που δεν είσαι. Αν είσαι απογοητευμένος με τη ζωή σου, μια σχέση δεν θα την κάνει καλύτερη από ότι όταν είσαι μόνος.

Το κλειδί για καλές σχέσεις είναι να γνωρίζεις ότι ζεις μια ζωή που σου αρέσει και ευχαριστιέσαι και που θες κάποια για να την μοιραστείς μαζί της.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!