Όταν Χάνει το Ενδιαφέρον της. Τι μπορείς να κάνεις; - Men's Bible

Όταν Χάνει το Ενδιαφέρον της. Τι μπορείς να κάνεις;

Όταν χάνει το Ενδιαφέρον της. Τι μπορείς να κάνεις;

Τι κάνεις όταν χάνει το ενδιαφέρον της;

Υπάρχει ένα αμερικάνικο ρητό που λέει ότι «κανένα πλάνο δεν επιβιώνει σε πραγματικές συνθήκες».

Και αυτό ισχύει και για το φλερτ. Βλέπεις, όσο πολύ και αν έχεις προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα προτού φλερτάρεις εκείνη την ωραία καστανομάλλα που κάθεται στην απέναντι πλευρά του μπαρ ή τη συμφοιτήτρια με τα γυαλιά στην πρώτη σειρά του αμφιθέατρου, σύντομα θα διαπιστώσεις ότι η πραγματικότητα διαφέρει από όλα τα σενάρια που προετοίμασες.

Όσο έμπειρος κι αν είσαι, είτε έχεις ακόμα άγχος προσέγγισης, είτε μπορείς να μιλάς με άνεση με όποια σου αρέσει, θα υπάρξουν στιγμές, όπου τα πράγματα δεν πάνε σύμφωνα με το πλάνο σου.

Και η κυριότερη από αυτές, που ξέρω ότι παιδεύει πολλούς από εσάς, είναι ότι η κοπέλα ενώ στην αρχή είναι θετική μετά από λίγο χάνει το ενδιαφέρον της στη συζήτηση μαζί σου και ψάχνει μια δικαιολογία για να την σταματήσει.

Η μήπως έτσι νομίζεις:

Χάνει όντως το ενδιαφέρον της ή όχι;

Κάτι που θα παρατηρήσεις όσο περισσότερο βελτιώνεσαι στις κοινωνικές δυναμικές, είναι ότι υπάρχουν γυναίκες που αρχικά δείχνουν πολύ δεκτικές μαζί σου αλλά σταδιακά γίνονται πιο ουδέτερες. Πχ δεν γελάνε πια με τα αστεία σου, δεν έχουν διάθεση να ανταποκριθούν σε κάποιο πείραγμα που έκανες κλπ.

Δεν στο ξεκόβουν κιόλας, αλλά κάπου το νιώθεις ότι δεν τραβάει.

Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι δύσκολο να γνωρίζεις αν μπορείς να εμπιστευτείς το ένστικτό σου ή όχι. Από τη μια νιώθεις ότι κάτι έχει αλλάξει στον αέρα. Από την άλλη είναι απίστευτα εύκολο να παρασυρθείς και να υπερ-διαβάζει κάθε μικρή αντίδραση της.

Οπότε, βλέπεις εμπόδια απλά και μόνο επειδή δεν πιστεύεις στον εαυτό σου και στο ότι θα μπορούσε να πάει καλά ή όντως η κοπέλα προσπαθεί να το κλείσει το θέμα; Πως μπορείς λοιπόν να καταλάβεις; Γιατί εννοείται πως αν δεις ότι δεν έχει διάθεση για φλερτ, το σέβεσαι και αποχωρείς ευγενικά. Ο στόχος σε καμία περίπτωση δεν είναι να γίνεις πιεστικός ή να την ενοχλήσεις.

Όταν κάποια κοπέλα αλλάζει τη γνώμη της για το πώς νιώθει για σένα, αρχίζει να αντιστρέφει τις κινήσεις της ώστε να σου δείξει ότι δεν ενδιαφέρεται πια. Για παράδειγμα, σταματάει την οπτική επαφή και αποφεύγει ενεργά να σε ξανακοιτάξει.

Όταν χάνει το Ενδιαφέρον της. Τι μπορείς να κάνεις;

Κάποια που της αρέσεις γέρνει προς το μέρος σου για να σε πλησιάσει. Όταν αρχίσει και γίνεται αδιάφορη, ισιώνει την πλάτη της ή γέρνει προς τα πίσω για να μεγαλώσει την απόσταση ανάμεσα σας. Επίσης ανταποκρίνεται λιγότερο στα αστεία σου και συμμετέχει λιγότερο ενεργά στην κουβέντα.

Μερικές φορές η αλλαγή είναι πιο διακριτική, παραμένει φιλική αλλά δεν φλερτάρει. Άλλες φορές η διάθεσή της αλλάζει πιο φανερά.

Χρειάζεται να επιστρατεύσεις και τη λογική αλλά και τη συναισθηματική σου νοημοσύνη για να βγάλεις άκρη. Χρειάζεται να εξετάσεις τη συμπεριφορά της χωρίς να προκαταλαμβάνεσαι προς την πλευρά που επιθυμείς. Είναι εύκολο να υποθέσεις ότι απλά και μόνο επειδή σου μιλάει ενδιαφέρεται. Θα πρέπει όμως παράλληλα να «διαβάσεις» και τον τόνο της, τα μη λεκτικά σημάδια και τη στάση σώματός της.

Χάνει το ενδιαφέρον της! Τώρα τι κάνω;

Αν μετά τα παραπάνω όντως διαπιστώνεις ότι η κοπέλα που φλερτάρεις αρχίζει να δείχνει σημάδια ότι αλλάζει η διάθεσή της προς το χειρότερο, τότε πρέπει να αναλάβεις άμεσα διορθωτική δράση. Μάλιστα έχεις μόλις λίγες στιγμές διαθέσιμες για να προσπαθήσεις να αναζωπυρώσεις την κατάσταση.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κατανοήσεις είναι το πόσο αδιάφορη δείχνει. Αυτό θα σου δείξει και το πόσο διορθώσιμη είναι η κατάσταση. Για παράδειγμα, αν στην αρχή ήταν πιο δεκτική, αλλά τώρα δείχνει πιο «κουμπωμένη» τότε πιθανότητα της πέρασες το λάθος μήνυμα.

Ενδεχομένως να είσαι πιο βαρετός απ’ ότι πρέπει με φυσικό επακόλουθο να μην βρίσκει ενδιαφέρον στη συζήτηση. Όπως εξηγούμε και στα σεμινάρια μας, υπάρχουν τρόποι να την κάνεις να συμμετέχει με ενδιαφέρον στη συζήτηση.  Σίγουρα πάντως δεν βοηθάει το να της κάνεις συνέχεια ερωτήσεις, λες και την υποβάλλεις σε κάποια ανάκριση.

Αν θες να μάθεις πως να της κρατάς το ενδιαφέρον και να της δημιουργείς έλξη, δες εδώ 

Μια άλλη περίπτωση είναι στην αρχή να φλέρταρε με χαρά, αλλά να αρχίζει να χάνεται ο ρυθμός της συνομιλίας, οπότε και αυτή να βαριέται.

Συχνές αιτίες για αυτό που την κάνουν να χάνει το ενδιαφέρον της έχουν να κάνουν με το να μην είσαι συνεπής ανάμεσα σε αυτό που λες και σε αυτό που παρουσιάζεις (δεν είσαι αυθεντικός δηλαδή) ή το ότι δείχνεις πολύ ότι την έχεις ανάγκη και είσαι needy και νευρικός.

Για παράδειγμα, κουνιέσαι νευρικά, μετατοπίζεις το βάρος σου από το ένα πόδι στο άλλο ή απλά έχεις παγώσει και δεν μπορείς να μιλήσεις.

Δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις, πέρα από το να σταματήσεις επιτόπου να δείχνεις νευρικός, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα εκείνη τη στιγμή. Μπορείς όμως έχοντας αυτή την εμπειρία, να σκεφτείς καλύτερα το πράγμα εκ των υστέρων και να το δουλέψεις ώστε να είσαι πιο ήρεμος και ψύχραιμος.

Μήπως φταίει κάτι που είπες;

Τέλος, ένα άλλο πιθανό σενάριο είναι να φταίει κάτι που είπες. Τότε θα δεις ότι η αλλαγή στη διάθεσή της θα είναι πολύ άμεση. Ίσως είπες κάτι που δεν έπρεπε ή έπεσες σε κάποια συναισθηματική νάρκη που δεν είχες δει ότι ήταν εκεί.

Αν λοιπόν η αιτία είναι προφανής και όντως είπες κάτι λάθος ή αγενές τότε μπορείς να απολογηθείς με ευγένεια. Όχι «λυπάμαι που προσβλήθηκες, αλλά δεν έπρεπε» που δεν βοηθάει, αλλά κάτι του στυλ «ουπς, λυπάμαι αν σε προσέβαλα».

Δείχνει αδυναμία αυτό; Όχι, είναι ίδιον των πραγματικών αρσενικών να μπορούν να παραδέχονται τα λάθη τους, όταν όντως αυτά συμβαίνουν.

Σίγουρα πάντως αυτό που αξίζει να θυμάσαι και να έχεις υπόψη σου είναι ότι έχεις πολλά πράγματα να της πεις, που έχουν πραγματικό ενδιαφέρον, αρκεί να πιστεύεις στον εαυτό σου και στην αξία σου.

Και με λίγη εξάσκηση και προσεκτική παρατήρηση, σύντομα θα διαπιστώσεις ότι θα έχεις μεγαλύτερη επιτυχία –αλλά θα περνάς και πιο καλά- όταν βγαίνεις έξω και φλερτάρεις με τις γυναίκες που θες κρατώντας το ενδιαφέρον τους!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!