Όταν τα μαλλιά σε εγκαταλείπουν: 6 tips περιποίησης για Φαλακρούς - Men's Bible

Όταν τα μαλλιά σε εγκαταλείπουν: 6 tips περιποίησης για Φαλακρούς

Όταν τα μαλλιά σε εγκαταλείπουν: 6 tips περιποίησης για Φαλακρούς

Για τους φαλακρούς άνδρες, έρχεται κάποτε μια στιγμή στη ζωή τους που πρέπει να αποδεχτούν πως το διαζύγιο ανάμεσα στα μαλλιά τους και στο κεφάλι τους είναι οριστικό.

Πως είναι ώρα να αφαιρέσουν οποιαδήποτε υποψία μαλλιών έχει μείνει στο κεφάλι τους και να προχωρήσουν.

Είναι μεγάλη απόφαση, όμως η έλλειψη μαλλιών δεν τους κάνει λιγότερο άνδρες, ούτε τους κάνει λιγότερο ελκυστικούς. Άνδρες όπως οι Zinedine Zidane και Jason Statham το έχουν αποδείξει ξανά και ξανά.

Επίσης για τους φαλακρούς είναι πιο εύκολο το να διατηρήσουν και να συντηρήσουν ένα συγκεκριμένο look, πράγμα που βοηθάει και στο να εξοικονομήσουν χρήματα που αλλιώς θα έδιναν για τακτικά κουρέματα και προϊόντα styling.

Χωρίς αυτό να σημαίνει πως η φαλάκρα δε χρειάζεται και καθόλου συντήρηση.

Αν λοιπόν είσαι κι εσύ ένας από τους πολλούς φαλακρούς άνδρες που ανησυχούν για την πτώση των μαλλιών τους, συνέχισε να διαβάζεις.

#1 Ξύρισε το κεφάλι σου

Το να ξυρίσεις το κεφάλι σου δεν διαφέρει πολύ από το ξύρισμα που κάνεις στο πρόσωπο σου. Απλά χρειάζεσαι καλό εξοπλισμό, σωστή τεχνική και λίγη υπομονή.

Πρώτα απ’ όλα, αν ξυρίζεις το κεφάλι σου για πρώτη φορά και δεν έχουν όλα τα μαλλιά σου «μεταναστεύσει», κόντυνε τα πρώτα με μια κουρευτική ή ξυριστική μηχανή. Το να κόβεις όσο κοντύτερα μπορείς τα εναπομείναντα μαλλιά στο κεφάλι σου πριν τα ξυρίσεις, θα σε σώσει από πολλές άβολες καταστάσεις.

Αφού τα κοντύνεις όσο περισσότερο μπορείς, το επόμενο βήμα είναι τα ξυρίσεις. Ο καλός εξοπλισμός που ανέφερα πιο πάνω είναι στην πραγματικότητα τα ίδια εργαλεία που χρησιμοποιείς για να ξυρίσεις το πρόσωπο σου, δηλαδή αφρός – κρέμα ξυρίσματος, ξυράφι και aftershave.

#2 Κράτα το κεφάλι σου ενυδατωμένο

Κατά τον ίδιο τρόπο που το δέρμα στο πρόσωπο σου χρειάζεται ενυδάτωση για να διατηρηθεί, το δέρμα στο κρανίο σου χρειάζεται εξίσου λίγη τοπική ενυδάτωση.

Οποιαδήποτε ενυδατική για το πρόσωπο χρησιμοποιείς κάνει. Δε χρειάζεται να το πολύ σκέφτεσαι. Απλά να θυμάσαι να ενυδατώνεις το κεφάλι σου τακτικά και όχι μια φορά το εξάμηνο.

Το κλειδί στην ποιοτική εμφάνιση και την ανδρική περιποίηση είναι να είσαι τακτικός και συνεπής σε οτιδήποτε και αν κάνεις.

Θες να βελτιώσεις την προσωπική σου εικόνα; Δες εδώ

#3 Αφαίρεσε το νεκρό δέρμα

Όπως ακριβώς και με το πρόσωπο σου, έτσι και με το κεφάλι σου, χρειάζεται να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα και τα φυσικά έλαια του δέρματος, που οδηγούν σε μπλοκαρισμένους θύλακες των τριχών, κάτι που μπορεί να προκαλέσει θυλλακίτιδα.

Για να το αποφύγεις αυτό, καθάρισε το κεφάλι σου και κάνε του απολέπιση όπως ακριβώς θα έκανες και με το δέρμα του προσώπου.

Καλό θα ήταν να βάζεις και λίγο face scrub στο κεφάλι σου δύο φορές την εβδομάδα με απαλές κυκλικές κινήσεις και να σιγουρευτεί πως έχεις καλύψει ολόκληρη την περιοχή του κεφαλιού.

#4 Ζήτα τη βοήθεια ενός επαγγελματία

Μπορεί να νιώθεις πως τώρα που αποφάσισες να ξυρίσεις το κεφάλι σου δε χρειάζεσαι τη βοήθεια κάποιου καλού κουρέα. Όμως, αντίθετα με όσα μπορεί να πιστεύεις, η επίσκεψη σε ένα καλό κουρείο ή barbershop αξίζει.

Σιγουρέψου πως το κεφάλι σου ξυρίζεται από κάποιον επαγγελματία τουλάχιστον μια φορά τον μήνα με κλασικό ξυράφι το οποίο μπορεί να σου δώσει το πιο βαθύ ξύρισμα που μπορεί να κάνεις.Όταν τα μαλλιά σε εγκαταλείπουν: 6 tips περιποίησης για Φαλακρούς

#5 Προστάτευσε το κεφάλι σου

Τα μαλλιά αποτελούν τη φυσική ασπίδα του κεφαλιού απέναντι στις ακτίνες του Ηλίου. Όπως καταλαβαίνεις, από τη στιγμή που τα χάσεις, η προστασία του κεφαλιού σου από τον Ήλιο γίνεται η βασικότερη και μεγαλύτερη προτεραιότητα σου.

Αρκετές από τις περιπτώσεις ανδρών που εμφανίζουν καρκίνο του δέρματος στο κεφάλι τους θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε ή κατάλληλη προστασία.

Και αυτή η προστασία είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί σύμφωνα με έρευνες οι καρκίνοι του δέρματος που ξεκινούν από το κεφάλι τείνουν να είναι περισσότερο θανατηφόροι από εκείνους που εμφανίζονται στο υπόλοιπο σώμα.

Για να σιγουρευτείς πως το κεφάλι σου είναι επαρκώς προστατευμένο, ειδικά τους δύσκολους μήνες του καλοκαιριού, βάζε τακτικά αντηλιακή κρέμα και μάλιστα με υψηλό δείκτη προστασίας. Και όταν ετοιμάζεσαι να βγεις έξω μη χάνεις την ευκαιρία να εμπλουτίσεις το στυλ σου με κάποιο καπέλο.

#6 Μην αμελήσεις τις λεπτομέρειες

Είναι σημαντικό να διατηρείς τα εναπομείναντα μαλλιά στο κεφάλι στου κοντά και συμμαζεμένα, για αυτό φρόντιζε να τα ξυρίζεις ή έστω να τα κονταίνεις τακτικά με κάποια ξυριστική μηχανή.

Εξίσου όμως ζωτικής σημασία είναι και το να αφαιρείς τις ατίθασες τρίχες από τα αυτιά σου. Γιατί, από τη στιγμή που δεν έχεις μαλλιά στο κεφάλι σου, ξεχωρίζουν και αποσπούν την προσοχή των άλλων πολύ πιο εύκολα.

Συνοψίζοντας

Η τριχόπτωση αποτελεί για αρκετούς φαλακρούς άνδρες έναν μπαμπούλα τον οποίο τρέμουν, καθώς πιστεύουν πως ο ανδρισμός τους, η εμφάνιση τους και η ικανότητα τους να έλξουν το γυναικείο ενδιαφέρον, πλήγονται θανάσιμα.

Αλλά τίποτα απ’ όλα αυτά δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.

Είναι λογικό να νιώθει κάποιος πως χάνει ένα κομμάτι του εαυτού του όταν για χρόνια έχει μάθει να βλέπει τον εαυτό σου στον καθρέπτη με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Όμως πέρα από το γεγονός πως η φαλάκρα οφείλεται ως επί το πλείστον σε γενετικούς παράγοντες – και άρα για τους φαλακρούς άνδρες το καλύτερο που μπορούν να κάνουν είναι να το αποδεχτούν – ο ανδρισμός και η εμφάνιση του άνδρα δεν εξαρτώνται από τα μαλλιά του.

Εξαρτώνται από τις επιλογές του και τη συμπεριφορά του.

Ωραίος και αρρενωπός άνδρας, είναι ο άνδρας που εκπέμπει αυτοπεποίθηση και που προσέχει τον εαυτό του και τον περιποιείται. Με μαλλιά ή χωρίς.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!