Πώς να αποφύγεις ένα Κακό Κούρεμα σε 8 βήματα - Men's Bible

Πώς να αποφύγεις ένα Κακό Κούρεμα σε 8 βήματα

Πώς να αποφύγεις ένα κακό κούρεμα σε 8 βήματα

Ας είμαστε ειλικρινείς. Ένα κακό κούρεμα δε θα φέρει την καταστροφή. Όσο άσχημο και αν είναι δεν φέρνει το τέλος και η ντροπή που ίσως νιώσεις δε θα είναι θανατηφόρα.

Αυτό όμως δεν αποτελεί καλή δικαιολογία για να μην αφιερώσεις χρόνο και προσπάθεια για να κουρευτείς σωστά. Το μαλλί σου είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εικόνας σου και της εμφάνισης σου και όπως όλα τα άλλα εξωτερικά χαρακτηριστικά σου, έτσι και αυτό θα πρέπει να το φροντίσεις.

Κάτι που γίνεται ευκολότερο αν ακολουθήσεις τις ακόλουθες οχτώ κατευθυντήριες συμβουλές.

#1 Κάνε την έρευνα σου

Δεν θα αγόραζες ένα κουστούμι χωρίς να κάνεις μια μικρή έρευνα πρώτα. Και σε αντίθεση με το κουστούμι, το καλό κούρεμα το έχεις πάνω σου όλη μέρα, κάθε μέρα (αν φροντίζεις να το διατηρείς σωστά). Για αυτό το λόγο, αξίζει να κάνεις την έρευνα σου πριν δεσμευτείς σε ένα συγκεκριμένο κουρέα και στυλ κουρέματος.

Θυμήσου πως η υψηλή τιμή δεν ισούται απαραίτητα με εκπληκτική ποιότητα. Το γεγονός πως ένα κούρεμα μπορεί να κοστίζει όσο ένα πιάτο σε εστιατόριο, δε σημαίνει ότι θα ταιριάζει και πάνω σου.

Αντίστοιχα, το να πηγαίνεις σε πολύ φθηνά κομμωτήρια και να σου παίρνουν το μαλλί με δύο περάσματα της κουρευτικής μηχανής δε σημαίνει απαραίτητα πως υπάρχει καλό value for money.

Για αυτό, λοιπόν, κάνε την έρευνα σου. Ψάξε hairstyle και κουρέματα που ταιριάζουν στο πρόσωπο σου και πήγαινε σε έναν επαγγελματία που έχεις δει δείγματα της δουλειάς του.Πώς να αποφύγεις ένα κακό κούρεμα σε 8 βήματα

#2 Προετοιμάσου σωστά

Αν αποτύχεις να προετοιμαστείς, τότε προετοιμάσου να αποτύχεις.

Το παραπάνω ρητό ισχύει και ισχύει παντού. Από το πως προετοιμάζεσαι για μια συνέντευξη εργασίας, για ένα ραντεβού και φυσικά για ένα κούρεμα.

Τη μέρα που θα πας για κούρεμα, λοιπόν, θα πρέπει το κεφάλι σου να είναι σαν ένας λευκός καμβάς. Αν το μαλλί σου είναι φουλ στο ζελέ και σε άλλα προϊόντα styling, τότε ο τρόπος που κάθονται φυσικά οι τρίχες σου θα διαστρεβλώνεται.

Αυτό οδηγεί σε δυσκολίες όταν χτενίζει και διαμορφώνει το μαλλί ο κομμωτής.

Καλό λοιπόν είναι να έχεις λουστεί πριν πας στο κομμωτήριο, ώστε το μαλλί να είναι καθαρό από προϊόντα styling και φυσικά να μπορεί να το χειριστεί ο κομμωτής όπως θέλει χωρίς να τραβάει τρίχες.

Καλό είναι επίσης να ενημερώσεις τον κουρέα από πριν για το πώς φτιάχνεις το μαλλί σου, τι προϊόντα χρησιμοποιείς και πως κάθεται φυσικά.

#3 Μην καθυστερείς

Το να φτάνεις με καθυστέρηση ίσως σε δείχνει κουλ όταν πας σε ένα πάρτι αλλά είναι χαζό να μην είσαι στην ώρα σου όταν έχεις κλείσει ραντεβού.

Σιγουρέψου, λοιπόν, πως θα φτάσεις δέκα λεπτά νωρίτερα ώστε να έχεις την καλύτερη δυνατή υπηρεσία. Έτσι, ο κομμωτής δε θα χρειαστεί να βιαστεί για να προλάβει το επόμενο ραντεβού ούτε να αλλάξει το πρόγραμμά του.

Αν έχεις πολύ καιρό να κουρευτείς και το κούρεμα σου είναι κάπως ιδιαίτερο από θέμα στυλ και δουλειάς, θα χρειαστεί να προγραμματίσεις ένα «γεμάτο» ραντεβού. Αυτό που θες είναι να έχει αρκετό χρόνο ο κομμωτής να δει το μαλλί σου, να καταλάβει τι θες και να φέρει το στυλ σου όπως ήταν πριν.

Και επειδή πολλά κουρεία και κομμωτήρια δουλεύουν με πελάτες χωρίς ραντεβού, μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις. Για αυτό να υπολογίζεις πάντα έξτρα χρόνο όταν βάζεις το κούρεμα στο πρόγραμμά σου.

#4 Συνεννοήσου με τον κομμωτή σου

Μέσα στη βαβούρα και τον θόρυβο από κουρευτικές μηχανές, ψαλίδια και πιστολάκια είναι εύκολο να χαθούν συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το τι θες.

Από τη στιγμή που θα κάτσεις στην καρέκλα επιβάλλεται να υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη συνεννόηση με τον κομμωτή για το τι ακριβώς ψάχνεις. Και αφού το κάνεις προετοιμάσου και για το feedback που θα σου δώσει.

Προετοιμάσου να κάνεις αλλαγές και να είσαι ανοιχτός στη γνώμη ενός επαγγελματία. Αν ένας κομμωτής ακολουθεί πάντα αυτό που του λες χωρίς να έχει κάποια συμβουλή ή κάποιο σχόλιο για βελτίωση, τότε δεν κάνει καλά τη δουλειά του.

Θες να αναβαθμίσεις την εικόνα σου; Δες εδώ

#5 Άσε την εικόνα να μιλήσει

Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις ένα κακό κούρεμα είναι να έχεις μια σαφής ιδέα του τι είναι καλό κούρεμα.

Και ο καλύτερος τρόπος να πάρεις αυτό που θες είναι να το δείξεις με μια εικόνα-φωτογραφία στον κομμωτή σου. Θα πρέπει όμως και πάλι να είσαι ανοιχτός στην επαγγελματική κριτική και γνώμη. Καθώς εσύ μπορεί να θες πολύ ένα συγκεκριμένο στυλ, όμως να μην το υποστηρίζεις ή να μην σου ταιριάζει.

Αφιέρωσε χρόνο κοιτάζοντας διάφορα στυλ μαλλιών στο διαδίκτυο και αποθήκευσε όλες τις εικόνες που σου αρέσουν. Έτσι μπορείς να δείξεις ακριβώς τι θέλεις χωρίς να υπάρχουν παρανοήσεις.

#6 Προσοχή στις τελευταίες πινελιές

Τα τελευταία λεπτά ενός κουρέματος αφιερώνονται στις τελικές λεπτομέρειες. Τέτοιες είναι π.χ. οι περιοχές γύρω από τα αυτιά ή τα μικρο-κοψίματα σε διάφορες γωνίες και σημεία ώστε να υπάρχει συμμετρία και σωστή αναλογία.

Εδώ είναι και η ευκαιρία σου να συλλέξεις μερικές συμβουλές. Γιατί μπορεί να έχεις το πιο cool κούρεμα στον κόσμο, όμως συχνά δε μαθαίνεις πως να το στυλιζάρεις ή ποιο είναι το καταλληλότερο προϊόν. Έτσι όσο ωραίο και αν είναι χάνει αξία.

Παρακολούθησε προσεκτικά τι κάνει ο κομμωτής σου και πως. Αν στο τέλος δεν είσαι σίγουρος για το πώς να πετύχεις ο ίδιος το ίδιο αποτέλεσμα με εκείνον, τότε ζήτα του να σε συμβουλέψει.

Αν θες ένα συγκεκριμένο στυλ αλλά αν δεν είσαι σίγουρος πως να το πετύχεις απλά μίλα. Οι περισσότεροι κομμωτές θα σου δείξουν ποια προϊόντα χρησιμοποιούν και πως να πετύχεις το ίδιο look στο σπίτι.Πώς να αποφύγεις ένα κακό κούρεμα σε 8 βήματα

#7 Χτίσε συνήθειες

Λίγοι άντρες αποκτούν φοβερό στυλ με το να έχουν ένα ωραίο στυλιζαρισμένο μαλλί μια φορά κάθε λίγες εβδομάδες. Οι πιο στιλάτοι άντρες στον κόσμο, έχουν στυλ γιατί έχουν τις κατάλληλες συνήθειες και αυτό σημαίνει ότι πηγαίνουν τακτικά για κούρεμα ώστε να διατηρήσουν το σχήμα τους.

Οι περισσότερες τρίχες μεγαλώνουν περίπου 0,44 χιλιοστά τη μέρα. Κάτι που σίγουρα δεν ακούγεται πολύ, αλλά μερικές εβδομάδες αρκούν για να διαλύσουν τη φόρμα και το στυλ των μαλλιών σου.

Προετοιμάσου και προγραμμάτισε τακτικές επισκέψεις στο κομμωτήριο ώστε το νέο σου look να μην μεταμορφωθεί σε μια άμορφη μάζα από τρίχες.

Ο στόχος πάντα είναι να διατηρήσεις το σχήμα, όχι απλά να κόψεις τα μαλλιά σου.

#8 Πειραματίσου

Οι άντρες είμαστε συχνά πεισματάρηδες και πιστοί σε ότι έχουμε συνηθίσει. Έχουμε π.χ. έναν κομμωτή που μας αρέσει η δουλειά του, ένα μπαρ που πάμε συνεχώς, ένα κατάστημα ρούχων που ψωνίζουμε τακτικά. Έχουμε βολευτεί με αυτά που μας προσφέρουν και μένουμε εκεί χωρίς να εξετάσουμε αν υπάρχουν καλύτερες επιλογές.

Όμως δεν πρέπει να μπερδεύουμε την αφοσίωση με τη βαρεμάρα και το «που να τρέχω αλλού τώρα». Συχνά αξίζει να πειραματιστείς και να κοιτάξεις αλλού, αν δεν παίρνεις πάντα αυτό που θες.

Πολλοί άντρες δεν αλλάζουν ποτέ τον τρόπο με τον οποίο κουρεύονται για αυτόν ακριβώς το λόγο. Κάτι που είναι πολύ κακό για το στυλ τους, ειδικά όταν το κούρεμα που κάνουν δεν τους ταιριάζει.

Αν, λοιπόν, έχεις δοκιμάσει να αλλάξεις το κούρεμα σου με τον κλασικό κομμωτή σου αλλά εκείνος συνεχίζει να κάνει τα ίδια, τότε δοκίμασε να αλλάξεις κομμωτή. Ένα νέο ζευγάρι μάτια μπορεί να είναι αυτό που χρειαζόσουν για να πετύχεις τη μετάβαση από ένα απλά καλό κούρεμα σε ένα cool hairstyle.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!