Πώς να Διαλέξεις T-shirt - Men's Bible

Πώς να Διαλέξεις T-shirt

Πώς να διαλέξεις T-shirt

Το T-shirt είναι ίσως το πιο κλασικό και ευέλικτο ρούχο στην ντουλάπα ενός άνδρα. Μπορείς να το φορέσεις και να έχεις στυλ, σε πραγματικά πολλές περιστάσεις. Ωστόσο όχι σε όλες.

Σε αντίθεση με το τι πιστεύει ένα μέρος του ανδρικού πληθυσμό το T-shirt δεν πάει παντού. Υπάρχουν στιγμές που είναι κακή επιλογή και οι στιγμές αυτές δεν είναι λίγες.

Για αυτό λοιπόν, για να ξέρεις πότε να φορέσεις T-shirt και πώς να το κάνεις με στυλ, συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω.

Πότε να το φορέσεις

Το κλειδί στο να γνωρίζεις αν ταιριάζει να ντυθείς με κάποιο T-shirt είναι να κάνεις μερικές απλές ερωτήσεις στον εαυτό σου.

Εκεί που πάω υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο dress code;

Τα T-shirt είναι καθημερινά ρούχα και όσο ευέλικτα και αν είναι, δύσκολα θα ταιριάξουν σε ένα επίσημο περιβάλλον. Ο βασικός λόγος είναι πως πάντα θες να ταιριάζεις στο περιβάλλον στο όποιο βρίσκεσαι.

Αν λοιπόν ετοιμάζεσαι για να παραστείς σε κάποιο επίσημο γεγονός το οποίο έχει συγκεκριμένο dress code, τότε χρειάζεται να ακολουθήσεις το dress code και να αφήσεις το T-shirt στην άκρη. Διαφορετικά θα δείχνεις «ξένος» και «περίεργος» στους άλλους.

Πόσο δραστήριος θες να είσαι;

Τα T-shirt όσο περίεργο και αν ακούγεται στις μέρες μας, σχεδιάστηκαν αρχικά ως ρούχα για να σου επιτρέπουν να κάνεις εργασίες. Αν λοιπόν ξέρεις πως εκεί που θα πας, θα κινηθείς αρκετά και θα κοπιάσεις με κάποιον τρόπο και πως χρειάζεται να έχεις ελευθερία κινήσεων, τότε το T-shirt είναι ιδανική επιλογή.

Πόσο είσαι;

Τα T-shirt ταιριάζουν περισσότερο σε νεότερους άνδρες. Αν είσαι μεγαλύτερος (μετά τα 40) καλύτερα να επιλέξεις ρούχα που σου δίνουν ένα αέρα επιτυχίας και κύρους όπως πχ, το πουκάμισο. Διαφορετικά, αν ντύνεσαι πολύ casual με τζιν και T-shirt, θα δείχνεις σαν αιώνιος έφηβος.

Τι σωματοδομή έχεις;

Όλα τα ρούχα, δείχνουν καλύτερα πάνω σου όταν έχεις ένα καλοχτισμένο και γυμνασμένο σώμα. Αυτό όμως ισχύει διπλά για τα T-shirt. Αν είσαι υπέρβαρος ή πολύ αδύνατος, τότε το T-shirt θα τονίσει τις ατέλειες σου δίνοντας έμφαση στην κοιλιά σου ή στο αδύνατο κορμί σου.

Θέλεις να κάνεις δυνατή πρώτη εντύπωση;

Ανεξάρτητα από τον σωματότυπο σου, το T-shirt δίνει πάντα μια casual και χαλαρή νότα στο στυλ σου.

Αν όμως θες να κάνεις μια δυνατή πρώτη εντύπωση τότε καλύτερα να βάλεις κάποιο ρούχο λιγότερο καθημερινό (όπως είναι το πουκάμισο) ή κάποιο ρούχο που δεν το βλέπεις αρκετά συχνά όπως είναι τα henley μπλουζάκια.

Θες να μάθεις να ντύνεσαι άψογα και να κλέβεις τις εντυπώσεις; Δες εδώ

Πώς να διαλέξεις T-shirt

Μέγεθος

Το σωστό μέγεθος, ή αλλιώς το fit των ρούχων σου, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της εμφάνισης σου.

Όπως λοιπόν συμβαίνει και με όλα τα άλλα ρούχα, έτσι και με το T-shirt, χρειάζεται να είσαι σίγουρος πως σου κάθεται σωστά, χωρίς να περισσεύει ύφασμα και χωρίς να παραμορφώνει το περίγραμμα του σώματος σου.

Αν το T-shirt, είναι μεγαλύτερο ή ξεχειλωμένο σε κάποια σημεία, τότε θα χαλάει τις αναλογίες του σώματος σου, με αποτέλεσμα να τονίζει τις ατέλειες σου.

Φρόντισε λοιπόν να διαλέγεις T-shirt που:

  • Δεν είναι ούτε πολύ χαλαρά πάνω σου, αλλά ούτε και πολύ στενά.
  • Το μήκος τους δεν ξεπερνάει το ύψος της μέσης σου.
  • Τα μανίκια τους φτάνουν μέχρι τη μέση σχεδόν του δικέφαλού σου και ισα ισα τον αγκαλιάζουν χωρίς να περισσεύει ύφασμα. Διαφορετικά τα χέρια σου θα δείχνουν πολύ μικρά και αδύναμα.
  • Η γραμμή τους είναι slim-fit.Πώς να διαλέξεις T-shirt

Λαιμόκοψη

Τα T-shirt κυκλοφορούν με δύο τύπους λαιμόκοψης. Το λεγόμενο crewneck, δηλαδή η κλασική στρογγυλή λαιμόκοψη, και η λαιμόκοψη σε σχήμα V.

Και οι δύο επιλογές είναι αξιόλογες.

Αυτό που θα κάνει τη διαφορά και πρέπει να λάβεις υπ’ οψιν σου όταν διαλέγεις T-shirt, είναι οι αναλογίες του προσώπου σου και του σώματος σου.

Η στρογγυλή λαιμόκοψη σε βοηθάει να δώσεις την εντύπωση πως έχεις ελαφρώς πιο φαρδιούς ώμους αν το σώμα σου είναι αδύνατο και οι ώμοι σου στενοί.

Επίσης είναι καλή επιλογή αν έχεις μακρύτερο λαιμό και στενό σχήμα προσώπου.

Η λαιμόκοψη σε σχήμα V ταιριάζει αν είσαι άνδρας σχετικά πιο κοντός ή αν έχεις πιο φαρδιούς ώμους και σχήμα προσώπου.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις αν επιλέξεις να φορέσεις T-shirt με V λαιμόκοψη, είναι το V να είναι σχετικά διακριτικό και να μην κατεβαίνει κάτω από το σημείο στη μέση του στήθους σου. Διαφορετικά θα κατευθύνει το βλέμμα των άλλων στην κοιλιά σου.

Μοτίβα και σχέδια

Τα T-shirt χωρίζονται σε δύο γενικές κατηγορίες: τα κλασσικά και τα graphic.

Τα περισσότερα κλασσικά T-shirt είναι συνήθως μονόχρωμα, χωρίς κάποια ιδιαίτερη λεπτομέρεια ή ακολουθούν κάποιο κλασικό μοτίβο (πχ, ρίγες).

Τα graphic από την άλλη είναι εκείνα τα οποία περιέχουν στάμπες ή φωτογραφίες και προσδίδουν στο στυλ σου ένα περισσότερο μοντέρνο casual look.

Αν σου αρέσουν αυτού του είδους τα T-shirt, φρόντισε να αποφύγεις όσα έχουν ως στάμπα το logo ή το όνομα της εταιρίας που τα βγάζει και προτίμησε μεγάλα και λεπτομερή σχέδια τα οποία μπορούν να ενισχύσουν το στυλ σου.

Σε γενικές γραμμές το T-shirt είναι ένα από τα πιο βασικά κομμάτια της ανδρικής γκαρνταρόμπας. Είναι πολύ ευέλικτο και όταν μάθεις να το συνδυάζεις σωστά, σου επιτρέπει να ντύνεσαι έξυπνα και με στυλ σχεδόν σε κάθε περίσταση.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!