Πως επιλέγω τους μαθητές μου: Έχεις πραγματική θέληση να βελτιωθείς; - Men's Bible

Πως επιλέγω τους μαθητές μου: Έχεις πραγματική θέληση να βελτιωθείς;

Πως επιλέγω τους μαθητές μου: Έχεις πραγματική θέληση να βελτιωθείς;

Συχνά λαμβάνω μηνύματα από ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν προσωπικά μαζί μου.

Η αλήθεια είναι πως επειδή με τόσα πρότζεκτ έχω λίγο χρόνο διαθέσιμο και επειδή πρόκειται για μια διαδικασία πολύ πυκνή, λίγοι είναι αυτοί που πληρούν τα κριτήρια μου για προσωπική εκμάθηση από εμένα. Για αυτό υπάρχουν και απορίες ακριβώς για το ποια είναι αυτά τα κριτήρια και πως αποφασίζω με ποιους θα δουλέψω.

Μην σου κάνει εντύπωση. Γιατί είναι πολλοί αυτοί που λένε ότι θέλουν να κάνουν αλλαγές στη ζωή τους. Όμως τελικά λίγοι είναι αυτοί που όντως κάνουν κάτι για να φτάσουν εκεί που θέλουν και να περάσουν στην εφαρμογή.

Αυτό συχνά συμβαίνει επειδή τους λείπουν δύο στοιχεία:

  • Μια σωστή και αποτελεσματική ομάδα Coaching μαζί με μια Ανδρική Κοινότητα που αξίζει
  • Και η πραγματική διάθεση και προϋποθέσεις για να αλλάξουν

Εσύ το πρώτο (βρισκόμενος ήδη στο site μας) το έχεις καλύψει ήδη.

Το δεύτερο, οι προϋποθέσεις για αλλαγή και εξέλιξη, αποτελούν ταυτόχρονα και το κριτήριο που έχω για να επιλέγω τους μαθητές.

Και αυτό είναι το θέμα που θέλω να αναλύσουμε σήμερα.

Τι χρειάζεται για να γίνεις VIP μέλος;

Πολλοί άνθρωποι μου λένε ότι θέλουν να αλλάξουν ή νομίζουν ότι θέλουν να κάνουν την προσπάθεια ή θεωρούν ότι είναι ανοιχτοί στο να μάθουν νέα πράγματα.

Αλλά όταν έρχεται η ώρα, είναι ακόμα τόσο προσκολλημένοι στις περιοριστικές πεποιθήσεις και στον υπάρχοντα τρόπο σκέψης τους, που απορρίπτουν την αλλαγή και την εξέλιξη και συνεχίζουν να κάνουν τα ίδια πράγματα. Με τα ίδια αναμενόμενα αποτελέσματα…

Αυτό είναι κάτι που το βλέπω συχνά σε ανθρώπους που θέλουν να έρθουν στα προγράμματά μου. Κι αυτός είναι ο λόγος που το ποσοστό αποδοχής είναι χαμηλό καθώς έχω αυστηρά κριτήρια για όσους θέλουν να δουλέψουν προσωπικά μαζί μου.

Κάνω πολλές συναντήσεις με υποψήφιους μαθητές για να βρω τους σωστούς που θέλω να δουλέψω μαζί τους. Και η αλήθεια είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία δεν είναι έτοιμη για αυτό.

Οπότε είτε θες να δουλέψουμε μαζί, είτε θες να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου, αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που θα σου επιτρέψουν να λάβεις γνώσεις και να αναλάβεις δράση για να τις εφαρμόσεις:

– Είσαι άνθρωπος που αναλαμβάνει δράση και γνήσια επιθυμεί να κάνει την αλλαγή. Δεν αρκείσαι μόνο στο να ακούς, αλλά είσαι διατεθειμένος να εφαρμόσεις μέχρι να γίνεις καλύτερος.

– Καλωσορίζεις το feedback, την καλοπροαίρετη κριτική και τις προκλήσεις που έχουν ως στόχο να σε βοηθήσουν να φτάσεις στα συμπεράσματα και τις αλλαγές που επιθυμείς, ακόμα κι αν σε ζορίζουν κατά διαστήματα. Μάλιστα οι συμβουλές που σε ζορίζουν περισσότερο συνήθως είναι και αυτές που χρειάζεσαι για να έχεις την μεγαλύτερη εξέλιξη.

– Είσαι πρόθυμος να μάθεις νέα πράγματα και να ακούς ότι καινούριο με ανοικτό μυαλό. Μερικές φορές στην αρχή ίσως να μην καταλάβεις τη λογική που υπάρχει από πίσω. Κι αυτό είναι οκ. Όπως λέει το ρητό: Ότι σε έφερε ως εδώ, δεν θα σε πάει παραπέρα.

– Κατανοείς ότι η προσωπική ανάπτυξη περιλαμβάνει το να κάνεις βήματα έξω από τη ζώνη άνεσης, να μοιραστείς δύσκολα βιώματά σου που ίσως δεν αναφέρεις σε άλλους και ορισμένες φορές να αμφισβητήσεις (και να αφήσεις) κάποιες από τις βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις για τον εαυτό σου και τον κόσμο.

– Έχεις φιλόδοξους στόχους για τους οποίους δεσμεύεσαι, ακόμα κι αν σημαίνει να αλλάξεις τα παλιά σου όνειρα με μια νέα, καλύτερη οπτική. Είσαι πρόθυμος να κάνεις ενδοσκόπηση κατά το coaching, για να δημιουργήσεις το πιο αληθινό και καλό όνειρο για εσένα και να το ελέγξεις απέναντι στην πραγματικότητα.

– Είσαι ένας άνθρωπος που δεσμεύεται στη διαδικασία και δρα με ακεραιότητα. Δεν ακούς απλά συμβουλές, αλλά αναλαμβάνεις δράση για να εφαρμόσεις αυτά που μαθαίνεις σε κάθε μάθημα. Όσο πιο άμεσα εφαρμόζεις, τόσο πιο γρήγορα θα εξελιχθείς και θα δεις πρόοδο.

– Αναγνωρίζεις ότι οι σχέσεις είναι σημαντικό μέρος της διαδικασίας αλλαγής και επιδιώκεις να δημιουργήσεις γνήσιες σχέσεις με τους coach και τους άλλους μαθητές, στηριζόμενος στην εμπιστοσύνη και το σεβασμό. Ακούς τους άλλους με το ίδιο focus που δίνεις για να μιλήσεις και ο ίδιος.  γραφεία men's bible

Πιστεύεις στην ισότητα και στο σεβασμό που αξίζει σε όλους τους ανθρώπους. Αυτό που σε ενδιαφέρει δεν είναι να πληγώσεις άλλους ή να «κάνεις το κομμάτι σου», αλλά να γίνεις καλύτερος στο φλερτ, τη ζωή, τις σχέσεις. Να γίνεις ο άνδρας που αξίζεις να είσαι.

Είσαι πρόθυμος να συνεισφέρεις στην ομάδα με τις δικές σου γνώσεις, εμπειρίες και ενέργειες και δεν επιθυμείς μόνο να πάρεις από τους άλλους. Επίσης όπου δυσκολεύεσαι, το επικοινωνείς και δεν το κρύβεις. Μαθαίνουμε και όταν δίνουμε και όταν λαμβάνουμε.

– Κατανοείς ότι για κάθε Coaching που αξίζει υπάρχει κόστος σε χρόνο και χρήματα. Και όσο πιο πολύ σεβαστείς αυτά που δίνεις, τόσο περισσότερο θα πάρεις σοβαρά τη διαδικασία και θα εφαρμόσεις αυτά που έμαθες.

– Είσαι ευάλωτος, αντί να προσπαθείς να παριστάνεις και να αποδεικνύεις ότι ξέρεις. Το έχω δει να συμβαίνει, όπου κάποιο μέλος προσπαθεί να είναι αρεστό στους άλλους, αντί να μοιραστεί τις αγωνίες του και τις δυσκολίες του. Αν δεν μοιραστείς την αλήθεια σου, τότε δεν θα πάρεις και το feedback που χρειάζεσαι. Καλύτερα να είσαι πληγωμένος εντός της ομάδας, παρά εκτός αυτής.

Αν μπορείς να απαντήσεις ένα ειλικρινές «ναι» σε κάθε ένα από αυτά τα σημεία, τότε έχεις ότι χρειάζεται για να αρχίσεις να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου και να εξελιχθείς στην καλύτερη έκδοση τους εαυτού σου.

Σε αυτή την περίπτωση επικοινώνησε άμεσα μαζί μου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!