3 Περιοριστικές Πεποιθήσεις που σε Εμποδίζουν να βελτιώσεις την Εμφάνιση σου - Men's Bible

3 Περιοριστικές Πεποιθήσεις που σε Εμποδίζουν να βελτιώσεις την Εμφάνιση σου

3 Περιοριστικές Πεποιθήσεις που σε Εμποδίζουν να βελτιώσεις την Εμφάνιση σου

Η αίσθηση πως το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος, είναι να βρει τη «σωστή» για εκείνον γυναίκα, αποτελεί μια από τις πιο κλασικές περιοριστικές πεποιθήσεις που εμποδίζει πολλούς να βελτιώσουν την ερωτική τους ζωή.

Όσοι διατηρούν αυτή την πεποίθηση, θεωρούν πως όλα θα γίνουν αυτόματα από μόνα τους. Αρκεί να τους βοηθήσει η τύχη ή η μοίρα, να γνωρίσουν την κατάλληλη γυναίκα.

Εκείνη που θα τους δεχτεί όπως ακριβώς είναι, χωρίς να χρειαστεί οι ίδιοι να καταβάλουν κάποια προσπάθεια να βελτιώσουν τον εαυτό τους ώστε να γίνουν περισσότερο ελκυστικοί.

Όσο ωραίο και ρομαντικό και αν ακούγεται αυτό, στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ρομαντική φαντασία.

Πρόκειται για μια λανθασμένη πεποίθηση η οποία λειτουργεί ως δικαιολογία, ώστε να αποφύγουν τις άβολες αλλαγές.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θέλω να δούμε μερικές από τις πιο κοινές περιοριστικές πεποιθήσεις που στοιχειώνουν το ανδρικό μυαλό και σχετίζονται με έναν σημαντικό τομέα του φλερτ – την εμφάνιση.

Ο λόγος που εστιάζω στην εμφάνιση, είναι πως πολλοί την αντιμετωπίζουν με έναν ασπρόμαυρο τρόπο.

Έτσι, καταλήγουν να αφιερώνουν όλη τους την ενέργεια και τον χρόνο για να βελτιωθούν στην επικοινωνία και στο πως εκφράζονται, αδιαφορώντας πλήρως για την προσωπική τους εικόνα και το πώς παρουσιάζονται.3 Περιοριστικές Πεποιθήσεις που σε Εμποδίζουν να βελτιώσεις την Εμφάνιση σου

Οι περιοριστικές πεποιθήσεις που σε εμποδίζουν

1) «Δε θέλω να δείχνω Χ»

Μια από τις μεγαλύτερες περιοριστικές πεποιθήσεις που έχει ένας άνδρας σχετικά με την εμφάνιση του έχει την μορφή «Θέλω να δείχνω ωραίος, αλλά δεν θέλω να δείχνω Χ».

Όπου Χ βάλε κάποια κλασική ταμπέλα-στερεότυπο όπως:

  • Γκέι
  • Μετροσέξουαλ
  • Χιπστερ
  • Δήθεν αλήτης
  • Κάγκουρας
  • Φλώρος κλπ

Το θέμα εδώ είναι πως η αλλαγή, ακόμα και το να φορέσουμε ρούχα διαφορετικού στυλ, μας βγάζει από τη ζώνη άνεσης μας.

Μας κάνει να νιώθουμε άβολα και για αυτό μας τρομάζει. Είναι πιο εύκολο να πείσουμε τον εαυτό μας να αποφύγει την αλλαγή με κάποια λογική και κοινωνικά αποδεκτή δικαιολογία, από το να αναγνωρίζουμε πως το να προχωρήσουμε σε αλλαγές μάς αγχώνει.

Μπορείς λοιπόν να συνεχίσεις να φοράς το ίδιο στυλ ρούχων και να έχεις το ίδιο κούρεμα που είχες στο λύκειο, γιατί δε θες να δείχνεις γκέι, χιπστερ ή μετροσέξουαλ κλπ, ή μπορείς να αποδεχτείς πως το να προχωρήσεις σε αλλαγές είναι άβολο, μα ταυτόχρονα απαραίτητο.

Όπως λέει και το ρητό, αν θες να πετύχεις κάτι που μέχρι πριν δεν πετύχαινες, τότε θα πρέπει αν κάνεις και κάτι που μέχρι πριν δεν έκανες.

2) «Δε με ενδιαφέρουν οι ρηχές γυναίκες, θα πρέπει να αρέσω σε κάποια ακριβώς όπως είμαι»

Φαντάσου για λίγο το εξής σκηνικό: Έχεις βγει με τον κολλητό σου σε κάποιο μπαρ. Μιλάτε, διασκεδάζετε και περνάτε καλά, ώσπου μια ελαφρώς μεθυσμένη κοπέλα κάθετε δίπλα σου και αρχίζει να σου μιλάει.

Η κοπέλα δείχνει ωραίο τυπάκι με ενδιαφέροντα χαρακτήρα, όμως εμφανισιακά δεν τη βρίσκεις καθόλου ελκυστική. Δεν νιώθεις μέσα σου την επιθυμία να κοιμηθείς μαζί της και δεν αισθάνεσαι κάποια ερωτική και σεξουαλική έλξη για εκείνη, παρ’ ότι τη βρίσκεις πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα.

Και μόνο η ιδέα να κάνεις σεξ μαζί της σε ξενερώνει.

Πιστεύεις άραγε πως το γεγονός πως δεν βρίσκεις τη γυναίκα αυτή σεξουαλικά ελκυστική και δεν νιώθεις κάποια έλξη για εκείνη, σε κάνει άνθρωπο ρηχό;

Θα έπρεπε να κάνεις κάτι μαζί της απλά και μόνο για να μη τη στεναχωρήσεις;

Μάλλον όχι.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις γυναίκες.

Το θέμα είναι πως, ενώ οι γυναίκες λειτουργούν διαφορετικά απ’ τους άνδρες στο θέμα της ερωτικής έλξης, δεν είναι τυφλές. Αν δεν περιποιέσαι τον εαυτό σου και δεν προσέχεις το πώς παρουσιάζεσαι στους άλλους τότε το ζήτημα δεν βρίσκεται στο αν είναι ρηχή η κοπέλα με την οποία μίλησες ή όχι.

Η περιοριστική πεποίθηση «δε χρειάζεται να βελτιώσω την εμφάνιση μου γιατί δεν με ενδιαφέρουν οι ρηχές γυναίκες» είναι εξίσου αφελής και υπερβολικά ρομαντική με την πεποίθηση «Δε χρειάζεται να βελτιώσω τον εαυτό μου, αρκεί να βρω τη σωστή γυναίκα για εμένα.».

Θες να βελτιώσεις το πώς παρουσιάζεσαι στις γυναίκες και το πώς αλληλεπιδράς μαζί τους; Δες εδώ

3) «Δεν μπορώ να αλλάξω την εμφάνιση μου»

Πολλοί βλέπουν τον εαυτό τους και την εμφάνιση τους ως κάτι δεδομένο. Ως κάτι που «έτσι είναι και δεν αλλάζει».

Αυτή η πολύ περιοριστική πεποίθηση, ουσιαστικά προκύπτει από την αίσθηση που έχουν πως είναι θύματα της κακής τους μοίρας. «Δεν ήμουν αρκετά τυχερός για να γεννηθώ με όμορφα και ελκυστικά χαρακτηριστικά, και δεν υπάρχει τίποτα που μπορώ να κάνω για αυτό.»

Φυσικά η αλήθεια είναι πως αν και δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα, και ούτε χρειάζεται, η εμφάνιση μας είναι λίγο-πολύ στο χέρι μας.

Επίσης, ο άνδρας δε χρειάζεται να δείχνει όμορφος για να δείχνει ωραίος στα γυναικεία μάτια. Αυτό που παίζει κρίσιμο ρόλο είναι το πώς παρουσιάζεται. Με λίγα λόγια αν δείχνει άνδρας δυνατός, που φροντίζει και περιποιέται τον εαυτό του.

Με λίγα λόγια λοιπόν, το γεγονός πως δε γεννήθηκες με τετράγωνο πρόσωπο, θεληματικό πηγούνι, συμμετρική μύτη κλπ, δεν αποτελεί καλή δικαιολογία για να μην βελτιώσεις την εμφάνιση σου ώστε να παρουσιάσεις τον εαυτό σου όσο καλύτερα μπορείς καθώς φλερτάρεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!