Πως να αλλάξεις προς το Καλύτερο - Men's Bible

Πως να αλλάξεις προς το Καλύτερο

3 Συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να Αλλάξεις τη Ζωή σου, Πως να ξεκινήσεις δυνατά τη νέα Χρονιά, Πως να αλλάξεις προς το καλύτερο, Ελκυστικός άνδρας είναι ο Ισορροπημένος Άνδρας

Πολλοί πιστεύουν πως το να αλλάξεις προς το καλύτερο είναι δύσκολο ή αδύνατο. Κι αυτό γιατί βλέπουν τον εαυτό τους ως κάτι σταθερό και αμετάβλητο. Ως κάτι που έτσι είναι και δεν αλλάζει.

Όμως αυτή η νοοτροπία απέχει πολύ απ’ την αλήθεια. Στην πραγματικότητα αλλάζουμε διαρκώς. Ο εαυτός μας σήμερα είναι αρκετά διαφορετικός απ’ ότι ήταν πριν δέκα χρόνια και θα είναι αρκετά διαφορετικός στο μέλλον σε δέκα χρόνια από τώρα.

Οι διαφορές αυτές δε βρίσκονται μονάχα στην εμφάνιση αλλά και στον τρόπο που σκέφτεσαι και λειτουργείς.

Το θέμα είναι πως οι μεγάλες αλλαγές προϋποθέτουν και μεγάλη προθυμία να βγεις από την ζώνη άνεσης σου, να ρισκάρεις, να ασχοληθείς με πράγματα διαφορετικά απ’ τα συνηθισμένα.

Το να αλλάξεις προς το καλύτερο τον εαυτό σου είναι τόσο δυνατό και εφικτό όσο θέλεις εσύ να είναι. Για να το πετύχεις χρειάζεται πρώτα να δεχτείς ότι έχεις αδυναμίες τις οποίες μπορείς να βελτιώσεις και να πάρεις την απόφαση να τις αντιμετωπίσεις κατάματα.

Με το σωστό τρόπο φυσικά.

Για να αλλάξεις προς το καλύτερο εξέτασε τον εαυτό σου υπό την οπτική ενός τρίτου

Προσπάθησε να δεις τον εαυτό σου και τον τρόπο που λειτουργείς, όσο πιο αντικειμενικά και… «ξερά» μπορείς.

Αγνόησε κάθε δικαιολογία και συναίσθημα και εξέτασε τη συμπεριφορά σου και τον τρόπο που σκέφτεσαι όπως ένας επιστήμονας εξετάζει τα δεδομένα ενός πειράματος.

Προσπάθησε να δεις καθαρά τα γεγονότα και να διαμορφώσεις μια όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική εικόνα για τα δυνατά σου σημεία και τις αδυναμίες σου.

Είναι σημαντικό να είσαι ειλικρινής και τίμιος με τον εαυτό σου. Όσο πιο καθαρά δεις τις αδυναμίες σου, τόσο πιο εύκολο θα είναι αργότερα να κάνεις ότι χρειάζεται για να τις εξομαλύνεις και να αλλάξεις προς το καλύτερο.

Να είσαι συμπονετικός με τον εαυτό σου, όχι δικαστής

Μια από τις πιο σημαντικές ψυχολογικές δεξιότητες που θα σε βοηθήσει να γίνεις πιο ανθεκτικός, είναι να μάθεις να αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου με συμπόνια και όχι με αυστηρότητα.

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει πως ναι μεν δεν είσαι σε άρνηση και αναγνωρίζεις τα λάθη και τις αδυναμίες σου, αποφύγεις δε να αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου με υπερβολική αυστηρότητα.

Θες να βοηθήσεις τον εαυτό σου να ξεπεράσει τα εμπόδια και να αλλάξει προς το καλύτερο, όχι να τον κάνεις να απογοητευτεί και να τα παρατήσει στην πρώτη δυσκολία.

Η υπερβολική αυστηρότητα σχεδόν πάντα παραλύει και σε οδηγεί στο να φοβάσαι την αποτυχία, αντί να την αντιμετωπίζεις ως ευκαιρία να μάθεις κάτι. Δημιουργεί τέτοια πίεση και στρες που είναι προτιμότερο να μην κάνεις τίποτα, παρά να κάνεις κάτι και να αποτύχεις.

Μάθε λοιπόν να μιλάς στον εαυτό σου, όπως θα μίλαγες σε έναν καλό φίλο που έχει την ανάγκη σου και θα δεις ότι το να αλλάξεις προς το καλύτερο θα είναι πιο απλό και πιο εύκολο.

Θέσε συγκεκριμένους και ρεαλιστικούς στόχους

Οι στόχοι είναι πολύ χρήσιμοι. Σε βοηθούν να διαμορφώσεις ένα πλάνο το οποίο με τη σειρά του θα σε βοηθήσει να πετύχεις τα όνειρα σου. Αρκεί οι στόχοι αυτοί να μην είναι γενικοί ή υπερβολικά φιλόδοξοι.

Το να βάλεις στόχο να αδυνατίσεις για παράδειγμα είναι μια επιθυμία και όχι συγκεκριμένος στόχος. Δε σε βοηθάει να καταλάβεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις και σε ποιες ενέργειες πρέπει να προβείς.

Το να αδυνατίσεις είναι το τελικό αποτέλεσμα αλλά το τί θα κάνεις για να το πετύχεις, μένει μετέωρο. Και όσο μένει μετέωρο αυτό άλλο τόσο μένεις στάσιμος κι εσύ.

Αντίθετα το να βάλεις στόχο να πηγαίνεις μετά τη δουλεία για ένα εικοσάλεπτο τρέξιμο στο πάρκο δίπλα στο σπίτι σου, είναι κάτι πολύ σαφές και συγκεκριμένο.

Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, το μόνο που μένει είναι να το υλοποιήσεις.

Αντίστοιχα σημαντικό είναι το να θέτεις ρεαλιστικούς στόχους. Στόχους που μπορεί να σε ζορίσουν λίγο όμως είναι εφικτοί. Αν προσπαθήσεις να πετύχεις πάρα πολλά, πολύ νωρίς το αποτέλεσμα θα είναι να πιέσεις υπερβολικά τον εαυτό σου, να σχηματίσεις υπερβολικές προσδοκίες και αναπόφευκτα να απογοητευτείς.

Σαμποτάρεις ο ίδιος την προσπάθεια σου να αλλάξεις προς το καλύτερο με αυτόν τον τρόπο. Καλύτερα να πάρεις το χρόνο σου και να είσαι λίγο πιο ελαστικός με τις απαιτήσεις που έχεις απ’ τον εαυτό σου, τουλάχιστον μέχρι να δεις τα πρώτα σημάδια επιτυχίας.

Και μετά αν νιώσεις ότι μπορείς κάνεις τον στόχο σου πιο δύσκολο. Ξεκίνα όμως ταπεινά και θα δεις ότι θα πετύχεις περισσότερα.

Θέλεις να αλλάξεις προς το καλύτερο τον εαυτό σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!