Ο μεγαλύτερος Εχθρός σου και πώς να τον νικήσεις - Men's Bible

Ο μεγαλύτερος Εχθρός σου και πώς να τον νικήσεις

Ο μεγαλύτερος Εχθρός σου και πώς να τον νικήσεις, Πως να νικήσεις την Αμφιβολία στο Φλερτ, Δεν ξέρω πως να βρω κοπέλα

Σίγουρα θα έχεις ακούσει την έκφραση «ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός».

Είτε είσαι πρωτάρης στο φλερτ, είτε θες να ξεκινήσεις μία καινούρια επιχείρηση, ή ένα νέο κύκλο σπουδών, είτε απλά θες να ανεβάσεις το βιοτικό σου επίπεδο και βρίσκεσαι σε ένα σημείο που πιστεύεις πως δεν μπορείς να τα καταφέρεις, ή σκέφτεσαι «αυτά δεν είναι για εμένα», τότε πρέπει να δώσεις προσοχή στα ακόλουθα.

Πως ξεκινάμε όλοι

Πως έχουμε φθάσει στο σημείο να γινόμαστε εχθροί με τον εαυτό μας και να του «επιτρέπουμε» να παρεμβαίνει τόσο αρνητικά στη ζωή μας και πως μπορούμε άραγε να νικήσουμε σε αυτή τη μάχη;

Όλα ξεκινούν δυστυχώς από τη βρεφική μας ηλικία, κατά την οποία όπως καταλαβαίνεις δε μπορείς να έχεις και πολλές επιλογές. Οι γονείς μας αποφασίζουν για εμάς, φροντίζοντας, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, για την εξασφάλιση μας στο μέλλον και ακόμα κι αν μας ρωτήσουν τι θέλουμε για το μέλλον μας, μάλλον δε θα πάρουν κάποια λογική απάντηση…

Κι έτσι κάπως διαμορφώνεται ο χαρακτήρας μας. Οι ψυχολόγοι λένε πως η διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός ατόμου γίνεται κατά το μεγαλύτερο μέρος έως την ηλικία των 4 ετών!

Αν λοιπόν κάποιος έχει αδύναμους ψυχικά γονείς, γεννήθηκε σε φτωχή οικογένεια που ζει σε μία φτωχή χώρα, ή οι γονείς του ήσαν χωρισμένοι (και η λίστα συνεχίζεται) , η διαμόρφωση χαρακτήρα που θα λάβει το άτομο θα είναι ανάλογη, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων. Και κάπως έτσι γίνεσαι ο ίδιος ο μεγαλύτερος εχθρός του εαυτού σου.

Πως συνεχίζουμε όλοι

Η συνέχεια της μορφοποίησης του χαρακτήρα μας εξελίσσεται στο σχολείο και κατόπιν στην ευρύτερη κοινωνία, όπου τα πράγματα μάλλον πάνε από το κακό στο χειρότερο …ή μήπως όχι;

Από κάποια ηλικία και έπειτα, άρχισα να παρατηρώ τους ανθρώπους που είναι επιτυχημένοι και όταν λέω επιτυχημένοι, εννοώ να έχουν καταφέρει να αποκτήσουν όλα αυτά που ο περισσότερος κόσμος τα βλέπει από μακριά, και προσπάθησα να κατανοήσω πως αυτοί τα κατάφεραν.

Τύχη θα πουν οι περισσότεροι και δυστυχώς το ίδιο πίστευα κι εγώ αλλά η αλήθεια απέχει πάρα πολύ.

Χωρίς να θέλω να επεκταθώ σε λεπτομέρειες, θα ορίσω ως επιτυχημένους, τους ανθρώπους που νίκησαν τον «κακό» εαυτό τους και χάραξαν τη δική τους ζωή όπως την είχαν χαράξει και στη φαντασία τους.

Πως θα τα καταφέρεις και εσύ

#1 Αποδέξου τον εαυτό σου

Μπορεί να είσαι κοντός, φαλακρός, φτωχός και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο…

Σίγουρα δε φταις εσύ που γεννήθηκες και εξελίχθηκες έτσι, οπότε αποδέξου και αγάπησε τον εαυτό σου απλά και μόνο επειδή υπάρχεις στη ζωή.

Δε θα σου πω την κλασσική ατάκα «υπάρχουν και χειρότερα», θα σου πως όμως πως όσο περισσότερο σκέπτεσαι αυτά τα οποία έγιναν στο παρελθόν, τόσο λιγότερο ζεις στο παρόν και φυσικά δε μένει χώρος για να χαράξεις το μέλλον σου.

Θες να φτιάξεις το μέλλον που σου αξίζει; Δες εδώ

#2. Μάθε πως δουλεύει το μυαλό σου

Δε χρειάζεται να σπουδάσεις νευροψυχολογία, αλλά κάτι που πρέπει να ξέρεις είναι πως ο εγκέφαλος σου είναι σχεδιασμένος να εστιάζει στο πώς να αποφεύγει το κίνδυνο και όχι στο πώς να εξελιχθεί.

Οτιδήποτε σε κάνει να νιώθεις ανασφάλεια σχετίζεται αφενός με το παρελθόν σου και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα σου και αφετέρου στις διεργασίες που ενεργοποιούνται προκειμένου να σε προστατέψουν από τους κινδύνους.

Μάθε να χρησιμοποιείς τη λογική και μην αφήνεις τα συναισθήματα να σε παρασέρνουν.

#3. Τροφοδότησε το μυαλό σου με αυτό που θες να πετύχεις

Αν κάνεις μία έρευνα στο διαδίκτυο ή στη βιβλιοθήκη, θα βρεις άπειρες απόψεις για ένα συγκεκριμένο θέμα που μπορεί να σε απασχολεί.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το φλερτ. Μπορείς να βρεις βίντεο με τίτλο «οι γυναίκες ενδιαφέρονται για το χρήμα τη δόξα και την εμφάνιση μόνο», ή μπορείς να δεις βίντεο με τον τίτλο «άσχημος άνδρας φλερτάρει με δίμετρη ξανθιά στο δρόμο».

Ή στον επιχειρηματικό τομέα, μπορείς να δεις βίντεο με τίτλο «10 λόγοι για να μην έχεις δικιά σου επιχείρηση στην Ελλάδα» ή με τον τίτλο «ξεκίνα τη δικιά σου επιχείρηση σε 5 απλά βήματα».

Το ποιο από τα δύο θα επιτρέψεις να καθορίσει το μέλλον σου, εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα και την επιλογή που θα υποστηρίξεις.

Οι επιλογές του παρόντος καθορίζουν την πραγματικότητα που θα ζήσεις.Πως να κάνεις τη Γυμναστική τρόπο ζωής, Ο μεγαλύτερος Εχθρός σου και πώς να τον νικήσεις

#4. Πάψε να μοιράζεσαι τα όνειρα σου

Θα σου φανεί πολύ παράξενο αλλά όσο μοιράζεσαι τα όνειρα σου, τόσο βάζεις βαθμό δυσκολίας στη ζωή σου.

Κανείς δε δίνει δεκάρα για αυτά και κανείς δε θα σε συμπονέσει για να σε βοηθήσει να πετύχεις.

Αντί αυτού, ξεκίνα να εμπλέκεσαι με ανθρώπους που σε βοηθούν στην εξέλιξη σου, με οποιοδήποτε τίμημα, ακόμα κι αν αυτό σε αναγκάσει να πέσεις χαμηλά στα μάτια των γύρω σου, επειδή θα παρατήσεις μία σίγουρη καριέρα, ή μία πολύ καλή δουλειά με καλή σύνταξη και πάει λέγοντας.

#5. Ζήτα βοήθεια από τα κατάλληλα άτομα

Ξεκινώντας κάτι καινούριο και πρωτοποριακό για την έως τώρα ζωή μας, είναι καλό να νικήσουμε γρήγορα την αδράνεια του ξεκινήματος ώστε να έχουμε ενέργεια για τη συνέχεια.

Μη χάσεις καιρό με το να συμβουλεύεσαι τα λάθος άτομα και ζήτα κατευθείαν βοήθεια από επαγγελματίες καταξιωμένους στο χώρο που στοχεύεις, από τους οποίους θα πάρεις τη σωστή πληροφορία στη σωστή τιμή.

Σταμάτα να συμβουλεύεσαι γονείς, θείους, φίλους και άλλους γνωστούς που δε σχετίζονται με αυτό που θες να πετύχεις. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να απογοητευθείς και να συμβιβαστείς με τη μετριότητα, την ίδια στιγμή που κάποιος άλλος βαδίζει προς το δικό σου όνειρο.

Θα κλείσω με τη φράση του Henry Ford «Αν πιστεύεις ότι μπορείς, ή αν πιστεύεις πως δε μπορείς, έχεις δίκιο».

Εάν θες να μάθεις κι άλλα για το πώς να πετύχεις τους στόχους σου, έλα σε επαφή με την ομάδα μας άμεσα.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!