Πώς να Σταθείς στα Πόδια σου όταν έχεις Πέσει Ψυχολογικά - Men's Bible

Πώς να Σταθείς στα Πόδια σου όταν έχεις Πέσει Ψυχολογικά

Πώς να Σταθείς στα Πόδια σου όταν έχεις Πέσει Ψυχολογικά συμβουλές

Αν πέρασες πρόσφατα κάποια μεγάλη προσωπική δυσκολία και έπεσες, τώρα είναι ώρα να σταθείς στα πόδια σου ξανά.

Αλλά αυτό πρέπει να γίνει σιγά σιγά.

Βλέπεις, μια παρενέργεια όταν έχεις πέσει ψυχολογικά είναι ότι απομονώνεσαι και κλείνεσαι. Και η απομόνωση και η απομάκρυνση από τους ανθρώπους κάνουν τους κοινωνικούς σου μύες να ατονούν.

Όπως όταν δεν χρησιμοποιείς ένα μυ αυτός σταδιακά ατροφεί και χάνει σε δύναμη, έτσι και κοινωνικά πέφτεις όταν δεν συμμετέχεις με πλήρη ενέργεια στην κοινωνική ζωή. Κι αυτό ισχύει είτε είσαι εσωστρεφής, είτε είσαι εξωστρεφής.

Όταν περιορίζεις τις κοινωνικές συναναστροφές σου στο ελάχιστο δυνατό είναι σαν να χάνεις κάπως επαφή με τον κόσμο. Έπειτα συνηθίζεις να είσαι μόνος και να αποφεύγεις τον κόσμο, και έτσι δημιουργείς ένα μοτίβο που χρειάζεται προσπάθεια για να αλλάξει.

Φτιάξε τον Κοινωνικό Κύκλο σου και απόλαυσε τις στιγμές

Άρα προκειμένου να σταθείς στα πόδια σου χρειάζεται να τονώσεις την κοινωνικότητά σου και να φτιάξεις ξανά τον κοινωνικό κύκλο σου. Κι ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις αυτό είναι να επιδιώξεις να επανασυνδεθείς με παλιούς φίλους. Προτού ασχοληθείς με νέες γνωριμίες είναι σημαντικό να δυναμώσεις πάλι τους δεσμούς που είχαν αδυνατίσει τον τελευταίο καιρό.

Το πόσο σημαντικό είναι να έχεις δυνατούς κοινωνικούς δεσμούς το επισημαίνουμε συχνά. Οι άνδρες, ειδικά, είμαστε επιρρεπείς σε συναισθηματική απομόνωση και χρόνια μοναξιά. Έχουμε την τάση να βασιζόμαστε στις συντρόφους μας για να καλύψουμε τις συναισθηματικές ανάγκες μας.

Δίνοντας χρόνο στις φίλιες σου, δημιουργείς ένα υποστηρικτικό δίκτυο ανθρώπων που μπορεί να σε βοηθήσεις στις δύσκολες στιγμές. Οι πραγματικές φιλίες σε κάνουν πιο ανθεκτικό συναισθηματικά και λιγότερο στηριζόμενο στην επιβεβαίωση από τους αγνώστους.

Σε βοηθάει να νιώσεις σε επαφή με τους άλλους και αρεστός, αντί για απομονωμένος και εξοστρακισμένος. Η ειλικρινής επικοινωνία με φίλους σε βοηθάει να φορτίσεις τις μπαταρίες σου και σου θυμίζει πόσο καλή μπορεί να γίνει η ζωή αν την αφήσεις.

Εξίσου σημαντικό, επανασυνδεόμενος με φίλους, αρχίζεις και συνηθίζεις πάλι την κοινωνικότητα και την επαφή με τους ανθρώπους. Έχεις τη δυνατότητα να είσαι έξω και να αλληλεπιδράς με τους άλλους, χωρίς άγχος και πίεση. Βρίσκεσαι σε ασφαλές περιβάλλον και γίνεται πιο απλό να χαλαρώσεις και να χαρείς την παρέα όταν δε νιώθεις την πίεση να «αποδώσεις».

Περνώντας χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια, αφήνεις τον εαυτό σου να νιώσει αγάπη και υποστήριξη. Δίνεις χώρο μετά το τραύμα για να αναπτυχθείς και να εξελιχθείς σε ασφαλές περιβάλλον. Και αφού σταθείς στα πόδια σου γερά είσαι έτοιμος και νέες περιπέτειες.

Θέλεις να πατήσεις ξανά σταθερά στα πόδια σου και να φτιάξεις τη ζωή σου; Έλα σε επαφή με τους Coach μας.

Φρόντισε τον εαυτό σου για να σταθείς στα πόδια σου

Προκειμένου να σταθείς στα πόδια σου ξανά όταν έχεις πέσει ψυχολογικά, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να ξαναβρείς τα πράγματα που δίνουν νόημα στη ζωή σου.

Είναι σημαντικό να έχεις στη ζωή σου πράγματα που μιλούν στην ψυχή σου και σε κάνουν χαρούμενο που είσαι ζωντανός. Αυτά συνήθως τα αφήνεις στην άκρη όταν περνάς κάποια σημαντική προσωπική δυσκολία.

Όσο δυνατός κι ανθεκτικός κι αν είσαι, σίγουρα έχει υπάρξει κάποιο τραύμα από το οποίο θες να επανέλθεις. Και αυτό απαιτεί χρόνο και ενέργεια.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου είναι να αναπτύξεις υγιή εγωισμό και να δώσεις χρόνο στο να ξεκουραστείς, να ανανεωθείς και να θυμηθείς τι είναι αυτό που κάνει τη ζωή ενδιαφέρουσα. Χρειάζεται να έχεις χρόνο για τον εαυτό σου και να κάνεις πράγματα επειδή τα ευχαριστιέσαι και σου έλειψαν το προηγούμενο διάστημα.

Είναι μια ευκαιρία να ανασάνεις ελεύθερος, να αφήσεις την πίεση να φύγει και τον φόβο και το άγχος να στραγγιχτούν από μέσα σου. Δίνεις στον εαυτό σου την άδεια να ζήσει για εκείνον, χωρίς την πίεση του «πρέπει να κερδίσω τον χαμένο χρόνο».

Αυτή λοιπόν είναι η ώρα να επανασυνδεθείς με τα πάθη σου. Είναι η ώρα να κάνεις τα πράγματα που τόσο καιρό που ήσουν πεσμένος ψυχολογικά δεν έκανες. Είτε πρόκειται για κάποια επίσκεψη σε μουσείο, κάποιο ταξίδι με έναν φίλο, κάποιο χόμπι που είχες αφήσει στην άκρη.

Είναι ώρα να απολαύσεις το να επιδοθείς σε πράγματα που έως πριν θεωρούσες πολυτέλεια: ένα ωραίο κούρεμα, έξοδος για μεσημεριανό, μια αγορά που είχες βάλει στο μάτι.

Δίνεις την άδεια στον εαυτό σου να χαλαρώσει και να αναδιοργανωθεί. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να σταθείς στα πόδια σου ξανά.

Δεν γεμίζεις απλά τις μπαταρίες σου, αλλά θυμίζεις στον εαυτό σου πως είναι να νιώθεις χαρά, άνεση και ικανοποίηση.

Απολαμβάνεις την ελευθερία σου και την ανεμελιά. Σπας την πεποίθηση ότι υπάρχει κάποια αόρατη προθεσμία ή ότι έχασες χρόνο που δεν ξαναγυρνάει. Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει προθεσμία. Δεν υπάρχει σημείο χωρίς γυρισμό όπου έπειτα είναι πολύ αργά για εσένα. Υπάρχει μόνο ο χρόνος σου και η ελευθερία σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!