Πώς να διαλέξεις Βέρα - Men's Bible

Πώς να διαλέξεις Βέρα

Πώς να διαλέξεις Βέρα

Δύσκολα θα ακούσεις άνδρες να μιλούν για βέρες. Και είναι λογικό. Η βέρα δεν αποτελεί κομμάτι της κλασσικής ανδρικής θεματολογίας.

Ωστόσο, αν ετοιμάζεσαι να παντρευτείς, τότε χρειάζεται να το σκεφτείς καλά και να επιλέξεις τη βέρα σου στρατηγικά, αντί να αφήσεις την επιλογή αποκλειστικά στη μέλλουσα γυναίκα σου.

Γιατί η βέρα δεν αποτελεί απλό αξεσουάρ, αλλά ένα σύμβολο το οποίο αναμένεται να φοράς για την υπόλοιπή ζωή σου. Ένα σύμβολο το οποίο, μέσα σε όλα τα άλλα, πρέπει να είναι στα μέτρα σου, όχι μόνο στο μέγεθος, αλλά και στο τι αποπνέει.

Ακολουθούν λοιπόν πέντε βασικά πράγματα που πρέπει να έχεις στο νου σου όταν θες να διαλέξεις βέρα, ώστε και να σχηματίσεις τη δική σου άποψη για τα πράγματα, αλλά και να μπορέσεις να κάνεις την καλύτερη δυνατή επιλογή για εσένα.

#1 Σεβάσου την παράδοση, αλλά κάνε το δικό σου

Την εποχή η γυναίκα μου κι εγώ τρέχαμε για τις ετοιμασίες του γάμου μας, έμαθα περισσότερα για την παράδοση και το έθιμο του γάμου, απ’ όσα είχα μάθει ως τότε σε όλη μου τη ζωή.

Και κατατάσσω τον εαυτό μου στους ανθρώπους που πιστεύουν πως η παράδοση είναι σημαντικό στοιχείο της κουλτούρας κάθε πολιτισμού. Αυτό όμως δε σημαίνει πως την ακολουθούμε και κατά γράμμα σε όλα. Σημασία έχει να εστιάσουμε στο τι δουλεύει για εμάς και τι όχι.

Για παράδειγμα, η βέρα φοριέται παραδοσιακά στον παράμεσο, το δάχτυλο ανάμεσα στο μεσαίο και στο μικρό δαχτυλάκι, του δεξιού χεριού μας.

Αν εσένα όμως δε σε βολεύει κάτι τέτοιο δεν υπάρχει πρόβλημα να βρεις μια βέρα να διαλέξεις . Γιατί να φοράς τη βέρα σου εκεί επειδή εκεί συνηθίζεται;Πώς να διαλέξεις Βέρα

#2 Μάθε για τα μέταλλα

Όταν αρχίζεις να ψάχνεις για βέρα, το πρώτο πράγμα που θες να ρωτήσεις τον εαυτό σου είναι: «Από τι μέταλλο θέλω να είναι φτιαγμένη;»

Πλατίνα

Με λευκό – ασημί χρώμα, η πλατίνα είναι εξαιρετική επιλογή για βέρα. Είναι ωστόσο και η ακριβότερη, καθώς η πλατίνα είναι πιο σπάνια και από το χρυσάφι. Ευτυχώς, σε αντίθεση με τον χρυσό, πρόκειται και για αρκετά ανθεκτικό μέταλλο.

Οι πλατινένιες γαμήλιες βέρες συνήθως περιέχουν 95% πλατίνα και 5% άλλα μέταλλα.

Λευκόχρυσος

Ο λευκόχρυσος αποτελεί κράμα χρυσού αναμειγμένο με διάφορα λευκά μέταλλα όπως ο άργυρος, το νικέλιο και το παλλάδιο, με επιμετάλλωση ροδίου. Δηλαδή με επικάλυψη της επιφάνειας του με λεπτά φύλλα ροδίου.

Αυτή η επιμετάλλωση δίνει στον λευκόχρυσο μια εμφάνιση παρόμοια με της πλατίνας η οποία με το χρόνο φεύγει και η βέρα αρχίζει να αποκτά ένα κιτρινωπό χρώμα.

Χρυσός

Δε θα πω πολλά καθώς ο χρυσός είναι το πιο γνωστό απ’ τα πολύτιμα μέταλλα. Αυτό που χρειάζεται να γνωρίζεις όμως είναι πως, καθώς ο χρυσός είναι πολύ μαλακός, πάντα είναι αναμειγμένος με κάποιο άλλο μέταλλο ώστε το κόσμημα να είναι πιο σταθερό.

Μπορεί λοιπόν μια βέρα να είναι χρυσή, αλλά όχι εξ’ ολοκλήρου. Οπότε χρειάζεται προσοχή στην αγορά.

Παλλάδιο

Ένα μαλακό, ασημόλευκο μέταλλο που μοιάζει αρκετά με πλατίνα. Και, τεχνικά τουλάχιστον, είναι πλατίνα, απλά πιο μαλακιά ως μέταλλο και πιο φθηνή.

#3 Μάθε την ορολογία

Αφού κατανοήσεις τις διαφορές ανάμεσα στα μέταλλα απ’ τα οποία φτιάχνονται οι βέρες, το επόμενο βήμα είναι να μάθεις την ορολογία των κοσμημάτων.

Γιατί όταν ψωνίζεις για βέρα θες να κάνεις ερωτήσεις και άρα χρειάζεται να μιλήσεις την ίδια γλώσσα με τον κοσμηματοπώλη.

Υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία μπορείς να μπερδευτείς αν δεν γνωρίζεις αρκετά την ορολογία των κοσμημάτων.

Και ο πιο συχνός πόλος σύγχυσης είναι τα καράτια.

Ο λόγος είναι πως η ονομασία καράτι δεν ανήκει μονάχα σε μια, αλλά σε δυο διαφορετικές μονάδες μέτρησης.

Υπάρχει το καράτι που αναφέρεται στο βάρος των πολύτιμων λίθων (διαμάντια, ρουμπίνια κλπ) και ένα καράτι αντιστοιχεί περίπου σε 0,2 γραμμάρια. Και το καράτι που μετράει την καθαρότητα του χρυσού, δηλαδή πόσος χρυσός υπάρχει σε ένα κόσμημα.

Εσένα σ’ ενδιαφέρει περισσότερο το καράτι ως καθαρότητα του χρυσού.

Τι σημαίνει λοιπόν όταν λέμε ότι η βέρα είναι Χ καράτια;

Όπως είπαμε και πιο πάνω, ο χρυσός είναι πολύ μαλακός ως πρώτη ύλη για να χρησιμοποιηθεί σκέτος στην δημιουργία ενός κοσμήματος. Σχεδόν πάντα λοιπόν αναμειγνύεται με κάποιο άλλο μέταλλο.

Το ένα καράτι λοιπόν αντιστοιχεί σε 1/24 του κοσμήματός. Αν λοιπόν η βέρα είναι πχ, ένα καράτι τότε το 1/24 της βέρας είναι από χρυσό.

Φυσικά δε θα βρεις βέρα με ένα καράτι. Συνήθως αυτό που θα βρεις είναι βέρες των 14 και 18 καρατίων. Τα 14 καράτια αντιστοιχούν σε 58% περιεκτικότητα σε χρυσό (14/24) και τα 18 καράτια σε 75% περιεκτικότητα σε χρυσό (18/24).

Και φυσικά όσο ανεβαίνουν τα καράτια, τόσο ανεβαίνει και η τιμή.

#4 Ψάξε για βέρα που ταιριάζει στην προσωπικότητα σου

Το υλικό απ’ το οποίο είναι φτιαγμένη η βέρα σου έχει μεγάλη σημασία. Εξίσου μεγάλη σημασία όμως έχει και το σχέδιο της.

Θες να βρεις κάτι που να σου ταιριάζει και να «κουμπώνει» με την προσωπικότητα σου και το ποιος είσαι.

Θες κάτι που να σε αντιπροσωπεύει.

Θυμήσου, η βέρα είναι κάτι που θα φοράς για καιρό και δεν πρόκειται για ένα απλό αξεσουάρ αλλά για ένα σύμβολο.

#5 Στη βέρα το μέγεθος μετράει

Αρκετοί δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο μέγεθος της βέρας τους. Τουλάχιστον όχι όση της αξίζει.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι, είναι πως το μέγεθος των δαχτύλων σου μεταβάλλεται ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Το καλοκαίρι τα δάχτυλα σου είναι μεγαλύτερα ενώ το χειμώνα μικραίνουν.

Αυτό το φαινόμενο μπορεί να προκαλέσει ένα σωρό ευτράπελα αν δεν προσέξεις.

Γι’ αυτό και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις βέρα όταν η θερμοκρασία του σώματος σου είναι ουδέτερη – ούτε υψηλότερη απ’ το κανονικό, ούτε χαμηλότερη απ’ το κανονικό.

Επίσης το γεγονός πως θα σου μετρήσει ο κοσμηματοπώλης το δάχτυλο για τη βέρα δεν σημαίνει πως πρέπει να επαναπαύεσαι. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επιδιώξεις και δεύτερη μέτρηση σε διαφορετική ημέρα ώστε να σιγουρέψεις το αποτέλεσμα.

Ίσως σου φαίνονται πολλά. Ίσως νιώθεις πως δε χρειάζεται να ασχοληθείς ιδιαίτερα. Ίσως βλέπεις την επιλογή βέρας σαν μια τυπικότητα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, να θυμάσαι πως η γνώμη σου παίζει ρόλο και μάλιστα η μέλλουσα γυναίκα σου θα το εκτιμήσει αν δείξεις ενδιαφέρον για την επιλογή της βέρας σας και σχηματίσεις τη δική σου γνώμη.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να οπλίσεις τον εαυτό σου με την κατάλληλη γνώση και να είσαι πρόθυμος να επισκεφθείς αρκετά κοσμηματοπωλεία.

Και μην ξεχνάς πως το να πας για ψώνια με τη μέλλουσα γυναίκα σου, είναι μια ευχάριστη εμπειρία η οποία θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά.

Κι αν θες να διατηρήσεις στο γάμο σου την έλξη που νιώθει η συντροφος σου για εσένα, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!