Πώς να έχεις Αυτοπεποίθηση όταν δεν έχεις Εμπειρίες και Προηγούμενες Επιτυχίες; - Men's Bible

Πώς να έχεις Αυτοπεποίθηση όταν δεν έχεις Εμπειρίες και Προηγούμενες Επιτυχίες;

Πώς να έχεις Αυτοπεποίθηση όταν δεν έχεις εμπειρίες και προηγούμενες επιτυχίες;, 3 Πράγματα που επιβάλλεται να μάθεις για να Αλλάξεις τη Ζωή σου

Πως μπορείς έχεις αυτοπεποίθηση, όταν δεν έχεις κάτι που να σε κάνει να νιώθεις σιγουριά για τον εαυτό σου και τις ικανότητες σου;

Αυτή είναι μια ερώτηση που διαβάζω συχνά στα μηνύματα που μας στέλνετε.

Πώς μπορείς να έχεις αυτοπεποίθηση στο φλερτ όταν δεν έχεις ξαναμιλήσει σε γυναίκα;

Πώς μπορείς να νιώθεις σιγουριά σε κοινωνικές περιστάσεις όταν πιστεύεις πως κανένας δε σε συμπάθησε πραγματικά;

Με μια σύντομη ματιά, το να έχεις αυτοπεποίθηση μοιάζει με μια κατάσταση στην οποία οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί παραμένουν οι χαμένοι της υπόθεσης.

Άλλωστε, αν δεν ένιωσες στο παρελθόν την αποδοχή των γύρω σου και νιώθεις άγχος κοινωνικά, τότε αυτή η έλλειψη αυτοπεποίθησης θα κάνει τους γύρω σου να σε δουν ως περίεργo και θα θέλουν να σε αποφύγουν. Κάτι που ενισχύει την αμφιβολία για τον εαυτό σου.

Το ίδιο ισχύει και στις ερωτικές σχέσεις. Η απουσία αυτοπεποίθησης στη σχέση σε οδηγεί σε απεγνωσμένες συμπεριφορές, σε άσχημους χωρισμούς και σε άβολες συζητήσεις.

Ο φαύλος κύκλος του να μην έχεις αυτοπεποίθηση

Αν πάντα ένιωθες χαμένος στη ζωή, τότε πως περιμένεις να βγεις νικητής; Και αν δεν πιστεύεις πως μπορείς να νικήσεις τότε θα φερθείς ως νικητής;

Μάλλον θα συνεχίσεις να φέρεσαι ως ηττημένος και ως αποτέλεσμα ο κύκλος θα επαναλαμβάνεται.

Αυτός είναι και ο λεγόμενος φαύλος κύκλος της αυτοπεποίθησης, όπου για να νιώθεις, χαρούμενος, αποδεκτός από τους άλλους και επιτυχημένος, πρώτα πρέπει να νιώθεις αυτοπεποίθηση. Αλλά για να νιώθεις αυτοπεποίθηση, πρώτα πρέπει να νιώθεις χαρούμενος, αποδεκτός από τους άλλους και επιτυχημένος.

Το ένα μοιάζει να τροφοδοτεί το άλλο και αν δεν έχεις αυτοπεποίθηση ή δεν έχεις εμπειρίες και πράγματα να σου δίνουν αυτοπεποίθηση, τότε νιώθεις κολλημένος στον πάτο, ανήμπορος να κάνεις το οτιδήποτε.

Είναι όμως έτσι;Πώς να βρεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση, Πώς να έχεις Αυτοπεποίθηση όταν δεν έχεις Εμπειρίες και Προηγούμενες Επιτυχίες;

Όχι!

Το γεγονός πως κάποιος έχει πολλούς φίλους, περιουσία, γυμνασμένο σώμα δε σημαίνει πως έχει και αυτοπεποίθηση.

Υπήρξαν και υπάρχουν εκατομμυριούχοι που νιώθουν ανασφάλεια με την περιουσία τους, μοντέλα που νιώθουν άσχημα με την εμφάνιση τους και διάσημοι που νιώθουν μόνοι στον κόσμο.

Η αυτοπεποίθηση δεν εξαρτάται απαραίτητα από αυτά που έχεις ή από το παρελθόν σου. Ναι, οι εμπειρίες και τα αγαθά μπορούν να βοηθήσουν ως ένα βαθμό.

Όμως η πραγματική αυτοπεποίθηση πηγάζει από την αντίληψη που έχεις για τον εαυτό σου.

Και ακριβώς επειδή δεν συνδέεται με κάποιον εξωγενή παράγοντα, το να αλλάξεις κάποιες εξωτερικές πλευρές της ζωής σου, δεν θα σου δώσει απαραίτητα και αυτοπεποίθηση.

Πιθανόν να το έχεις ζήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πχ, μπορεί να πήρες προαγωγή στη δουλειά σου, αλλά αντί αυτή η αναγνώριση να σε γεμίσε αυτοπεποίθηση, σε γέμισε με περισσότερη αμφιβολία για τις ικανότητες σου.

Ή μπορεί να αμφέβαλες για τον εαυτό στο φλερτ γιατί δεν είχες κάνει κάποια σχέση στη ζωή σου. Μα όταν ήρθε επιτέλους η ώρα να κάνεις την πρώτη σου σχέση αντί αυτό το γεγονός να σε γεμίσει αυτοπεποίθηση, σε έκανε να αμφιβάλεις περισσότερο για τον εαυτό σου.

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα συναίσθημα. Είναι η αντίληψη πως δεν υπολείπεσαι σε κάτι. Πως είσαι οκ και έχεις ήδη ότι χρειάζεσαι.

Κάποιος που νιώθει αυτοπεποίθηση στην κοινωνική του ζωή, νιώθει πως δε χρειάζεται κάτι παραπάνω. Αντίθετα εκείνος που αγχώνεται κοινωνικά, βλέπει τον εαυτό του ως λιγότερο cool και ως μη αρκετό.

Και είναι αυτή η οπτική που οδηγεί την συμπεριφορά του και τον κάνει να εκπέμπει έλλειψη σιγουριάς για τον εαυτό του.

Πώς να έχεις αυτοπεποίθηση

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η προφανής και πιο λογική λύση στον φαύλο κύκλο της αυτοπεποίθησης είναι να πιστέψεις πως είσαι οκ και δεν υπολείπεσαι σε τίποτα.

Πως ήδη έχεις, ή έστω αξίζεις, οτιδήποτε πιστεύεις πως χρειάζεσαι για να νιώθεις σίγουρος για τον εαυτό σου.

Ωστόσο, και αυτή η νοοτροπία – το να κάνεις αυθαίρετες θετικές σκέψεις χωρίς να υπάρχει κάποιο υπόβαθρό, όπως πχ, το να πιστεύεις πως είσαι όμορφος και υγιής ενώ είσαι παχύσαρκός – οδηγεί σε ανυπόφορο ναρκισσισμό.

Όχι, η λύση στον φαύλο κύκλο δεν είναι να αρχίσεις να σκέφτεσαι υπερβολικά θετικά και να παραβλέπεις τις ατέλειες σου. Η ουσιαστική λύση είναι να γίνεις άνετος με αυτό που ενδεχόμενος να σου λείπει.

Η μεγάλη πλάνη με την αυτοπεποίθηση είναι πως μας έχουμε πειστεί ότι η αυτοπεποίθηση σχετίζεται με το τι πετυχαίνουμε, ενώ στην πραγματικότητα σχετίζεται με το πόσο άνετοι είμαστε με αυτά που δεν έχουμε.

Οι άνδρες που είναι άνετοι στο φλερτ αλλά και σε άλλους τομείς της ζωής, νιώθουν άνετοι με την απόρριψη και την αποτυχία. Είναι εξοικειωμένοι με τον πόνο. Και για αυτό πετυχαίνουν.

Θες να έχεις αυτοπεποίθηση με τις γυναίκες; Δες εδώ

Αυτοπεποίθηση και πόνος πάνε μαζί

Η μεγάλη αλήθεια της ζωής είναι πως ο δρόμος για τα ωραία πράγματα στη ζωή, περνάει μέσα από τα άσχημα. Και για αυτό εκείνοι που νιώθουν πιο άνετα με τις άσχημες εμπειρίες, είναι και εκείνοι που θερίζουν τα περισσότερους νόστιμους καρπούς της ζωής.

Ξέρω πως κάτι τέτοιο ακούγεται παράλογο μα είναι η αλήθεια.

Συχνά πιστεύουμε πως αν αποδεχτούμε την αποτυχία, τότε θα αποτυχαίνουμε όλο και πιο συχνά και δε θα καταφέρουμε τίποτα. Αλλά το αντίθετο συμβαίνει.

Η άνεση στην αποτυχία, σου επιτρέπει να δρας χωρίς φόβο, να ζεις χωρίς να δικάζεις τον εαυτό σου και να αγαπάς χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Για αυτό λοιπόν μάθε να μην είσαι αμείλικτος με τον εαυτό σου, πάλεψε για αυτά που θες και κάθε φορά που πέφτεις, μην δικάζεις τον εαυτό σου αυστηρά. Κοίταξε απλά να σηκώνεσαι και να προχωράς.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!