Η κοπέλα μου δε με θέλει πια: Όταν το Σεξ μέσα στη σχέση Αραιώνει - Men's Bible

Η κοπέλα μου δε με θέλει πια: Όταν το Σεξ μέσα στη σχέση Αραιώνει

Η κοπέλα μου δε με θέλει πια: Όταν το Σεξ μέσα στη σχέση Αραιώνει

Εδώ και καιρό είσαι με κάποια που γουστάρεις πολύ. Συγκατοικείτε, μοιράζεστε ενδιαφέροντα, απολαμβάνετε πολύ ο ένας τον άλλο, το σεξ μέσα στη σχέση σας είναι τέλειο και φαίνεται πως τα αγαπημένα σας πρόσωπα εγκρίνουν τη σχέση σας.

Με τον καιρό όμως, κάποια πράγματα αλλάζουν και διαπιστώνεις πως η σεξουαλική σας ζωή αρχίζει να φθείρεται.

Εκεί που κάνατε σεξ κάθε δεύτερη μέρα, τώρα κάνετε κάθε δεύτερη εβδομάδα και αν. Όταν εν τέλει κάνετε, αυτό είναι σχεδόν διαδικαστικό, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και χωρίς πάθος.

Σα να έχει χαθεί η σπίθα μεταξύ σας.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Το γεγονός πως κάνεις λιγότερο σεξ μέσα στη σχέση σε στεναχωρεί. Αφενός γιατί θες να κάνεις περισσότερο, αφετέρου γιατί η έλλειψή του σε κάνει να πιστεύεις πως κάτι συμβαίνει.

Σκέφτεσαι πως η σύντροφος σου έχει βρει άλλον ή πως έπαψες να της αρέσεις και πως η σχέση σου βρίσκεται σε πορεία απότομης διάλυσης.

Εγώ όμως θα σου πω, να πάρεις μερικές βαθιές ανάσες και να χαλαρώσεις.

Το γεγονός πως κάνετε λιγότερο σεξ μέσα στη σχέση σας, δε σημαίνει απαραίτητα κάτι και δεν αποτελεί απόδειξη πως η κοπέλα σου σε απατάει ή πως δεν την ελκύεις πια.

Καλό σεξ μέσα στη σχέση, δε σημαίνει και Καλή Σχέση

Ναι, τα προβλήματα στη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού, δεν είναι καλός οιωνός. Ωστόσο, καλό είναι να διαχωρίζεις το φυσιολογικό από τα σημάδια που φανερώνουν πως η σχέση αντιμετωπίζει προβλήματα.

Θυμήσου για λίγο τις προηγούμενες σχέσεις σου. Θα διαπιστώσεις πως σε όλες το σεξ ήταν αρχικά συχνό και παθιασμένο, αλλά με τον καιρό αραίωνε.

Αυτό είναι λογικό.

Το σεξ, όπως και πολλά άλλα πράγματα στη σχέση, συνδέονται άμεσα με τα συναισθήματα και τις ορμόνες. Στην αρχή, όταν η γνωριμία είναι φρέσκια, το δικό σου σώμα, όπως και το σώμα της κοπέλας, πλημμυρίζει από ντοπαμίνη και σεροτονίνη.

Αυτές είναι οι χημικές ενώσεις που ρυθμίζουν τη διάθεση σας και προωθούν συγκεκριμένες συμπεριφορές, όπως το να χαμογελάτε περισσότερο ο ένας στον άλλο, να αγγίζετε περισσότερο ο ένας τον άλλο κλπ.

Χάρη σε αυτές τις χημικές ουσίες, το σεξ προκύπτει αβίαστα και με μεγάλο πάθος και ένταση.

Όταν όμως η σχέση αρχίζει να εδραιώνεται και δεν είναι πλέον κάτι καινούριο, αυτή η διάθεση αρχίζει να σβήνει και μαζί της αραιώνει και το σεξ μέσα στη σχέση.

Η αραίωση του σεξ λοιπόν δεν είναι πάντα κάτι κακό. Τις περισσότερες φορές είναι φυσιολογικό. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, είναι να στηρίζεται η σχέση σου σε γερές βάσεις.

Επικοινωνείτε τακτικά; Υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ σας; Υπάρχει κατανόηση; Απολαμβάνετε ο ένας τη συντροφιά του άλλου;

Το σεξ είναι μεν αραιό αλλά είναι ποιοτικό; Μπορείτε να μιλήσετε ανοιχτά για το τί σας αρέσει και τί θέλετε να δοκιμάσετε;

Πόσο συχνά είναι φυσιολογικό να κάνω σεξ μέσα στη σχέση;

Σε αυτό δεν υπάρχει «σωστή» απάντηση. Το θέμα δεν είναι να φτάσετε έναν συγκεκριμένο αριθμό φορών.

Αυτό που έχει σημασία, είναι το κατά πόσο συνεχίζεις να βρίσκεις την κοπέλα σου ποθητή και ελκυστική και κατά πόσο και εκείνη με τη σειρά της σε βρίσκει ελκυστικό και ποθητό.

Ακόμα και τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια σπάνια κάνουν σεξ κάθε μέρα.

Σε κάθε περίπτωση, το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να μιλήσεις με τη σύντροφο σου για τους προβληματισμούς σου και να ανοίξεις μαζί της δίαυλους αποτελεσματικής επικοινωνίας.Η κοπέλα μου δε με θέλει πια: Όταν το Σεξ μέσα στη σχέση Αραιώνει

Πρώτα επικοινωνία, μετά σεξ

Ξέρω, πως η ιδέα να εκφράσεις άμεσα την απογοήτευση σου στην κοπέλα σου για την έλλειψη σεξ, σε γοητεύει.

Παρ’ ολ’ αυτά, πρέπει να αντισταθείς.

Αν περιμένεις μέχρι να νιώθεις θυμωμένος και απογοητευμένος για να πεις το οτιδήποτε, τότε περιμένεις υπερβολικά πολύ.

Οι πιθανότητες είναι πως η σύντροφος σου ήδη γνωρίζει το ζήτημα και νιώθει και εκείνη με τη σειρά της θυμό, απογοήτευση ακόμα και ενοχή.

Το να την απειλήσεις πως θα φύγεις ή πως θα την απατήσεις, το να της φωνάξεις οργισμένα κλπ, είναι αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές που οδηγούν τη σχέση σου στο τέλος της.

Το μόνο που θα πετύχεις, είναι να ωθήσεις τον εαυτό σου στην απομόνωση, καθώς η σύντροφος σου θα γίνει πιο κλειστή και θα υψώσει συναισθηματικά τείχη.

Για να λύσεις το σεξουαλικό ζήτημα, απαιτείται να επικοινωνήσεις με τη σύντροφο σου σε ένα πλαίσιο συνεργασίας.

Πολλοί προσπαθούν να λύσουν το σεξουαλικό ζήτημα μόνοι τους, επιδιώκοντας περισσότερο σεξ μέσα στη σχέση.

Ή πάλι προσπαθούν να γίνουν πιο αυθόρμητοι και δημιουργικοί.

Όταν όμως το ζήτημα πηγάζει από παράγοντες όπως έλλειψη εμπιστοσύνης, πληγωμένα αισθήματα, άγχη και ανησυχίες για το μέλλον σας μαζί, τότε το να επιδιώξεις περισσότερο σεξ με την κοπέλα σου ή το να την ξαφνιάσεις ζητώντας της να δοκιμάσετε νέες στάσεις, είναι παροδικές λύσεις.

Σα να βάζεις μια γάζα πάνω από μια πληγή.

Ρώτα λοιπόν τον εαυτό σου:

  • Πόσα ξέρω για τις ανησυχίες και τις επιθυμίες της συντρόφου μου;
  • Πόσα ξέρει η σύντροφος μου για τις ανησυχίες και τις επιθυμίες μου;
  • Νιώθουμε άνετα και οι δύο να μιλήσουμε ανοιχτά και να εκφραστούμε ελεύθερα, χωρίς φόβο πως θα κριθούμε αυστηρά;
  • Νιώθουμε και οι δύο πως οι επιθυμίες μας και οι φαντασιώσεις μας θα γίνουν αποδεκτές;
  • Τι κάνω για να καλλιεργήσω ένα άνετο και ασφαλές περιβάλλον στο οποίο μπορώ εγώ και η κοπέλα μου να μιλήσουμε ανοιχτά για σεξουαλικά θέματα;

Ξέρω πως ακούγεται περίεργο, αλλά ξέχνα για την ώρα το θέμα του σεξ και επικεντρώσου στο να αφήσεις τον εαυτό σου ευάλωτο στη σύντροφο σου.

Δηλαδή να μιλήσεις μαζί της με άμεσο και ήρεμο τόνο και να επικοινωνήσεις τα συναισθήματα σου για το θέμα, ζητώντας της παράλληλα να κάνει το ίδιο.

Θυμήσου πως σχέση σημαίνει συνεργασία.

Τα περισσότερα ζευγάρια δεν εκφράζουν πραγματικά τις σεξουαλικές τους επιθυμίες.

Αισθήματα ντροπής, θέματα υγείας, συναισθηματικά τραύματα απ’ το παρελθόν, φόβος χωρισμού, όλα αυτά λειτουργούν ως επικοινωνιακά εμπόδια που εμποδίζουν τους δυο συντρόφους να γίνουν ευάλωτοι.

Να αφεθούν και να επικοινωνήσουν με ειλικρίνεια και αμεσότητα.

Θες να μάθεις τί μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις τη σχέση σου σε όλα τα επίπεδα; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!