Πώς να Βελτιώνεσαι κάθε μέρα στο Φλερτ και τις Κοινωνικές Επαφές - Men's Bible

Πώς να Βελτιώνεσαι κάθε μέρα στο Φλερτ και τις Κοινωνικές Επαφές

Πώς να βελτιώνεσαι κάθε μέρα στο φλερτ και τις κοινωνικές επαφές

Το επικοινωνιακό χάρισμα είναι ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά στους ανθρώπους. Και αν θες να βελτιώνεσαι κάθε μέρα είναι κάτι που πρέπει να αναπτύξεις.

Μπορείς να είσαι αδέκαρος, άσχημος, μικρός, μεγάλος και πάλι να έχεις μια πλούσια κοινωνική ζωή αν δώσεις χρόνο για να εξελίξεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες.

Γιατί στην επικοινωνία (είτε είναι φλερτ, είτε φιλική επαφή) το πιο βασικό είναι το πώς κάνεις τον συνομιλητή σου να νιώθει.

Αν ξέρεις να του δημιουργείς τα κατάλληλα συναισθήματα, τότε τον κερδίζεις και θέλει να είναι σε συνεχή επαφή μαζί σου.

Όμως η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι σπάνια ασχολούνται με το να βελτιωθούν επικοινωνιακά. Ωστόσο εσύ διαφέρεις και επιθυμείς να βελτιώνεσαι κάθε μέρα στο φλερτ.

Ή εναλλακτικά μπορείς να αφεθείς θύμα των στερεοτύπων και των δικαιολογιών: «φταίει που δεν είμαι πλούσιος / ωραίος / ψηλός κλπ» και απλά να συνεχίσεις να ζεις τη ζωή σου όπως έκανες μέχρι τώρα.

Ξέρω όμως ότι δεν θες κάτι τέτοιο. Είναι ώρα για αλλαγές!

Πιο κάτω θα βρεις τέσσερα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να βελτιώνεσαι κάθε μέρα κοινωνικά και να κάνεις νέους φίλους, γνωριμίες, σχέσεις.

Μπορεί να σου φανούν απλά (γιατί όντως είναι) όμως είναι αυτά που ειλικρινά χρειάζονται και είναι στο χέρι σου να κάνεις.

Μίλα με όλους

Όποιος κι αν είναι ο στόχος σου κοινωνικά, αν θες να βελτιώνεσαι κάθε μέρα, το κλειδί για την επιτυχία είναι ίδιο. Μίλα με όσους περισσότερους ανθρώπους μπορείς.

Αυτό είναι σημαντικό, είτε θες να κάνεις περισσότερους φίλους, είτε να βελτιωθείς στο φλερτ, είτε ακόμα και να πουλήσεις προϊόντα.

Είναι το ίδιο όπως και με κάθε δεξιότητα: όσο πιο πολύ εξασκείσαι, τόσο καλύτερος γίνεσαι. Για αυτό άλλωστε λέγονται και κοινωνικές δεξιότητες.

Όσο απλό κι αν είναι όμως, αυτό είναι και το βήμα στο οποίο κολλάνε οι περισσότεροι. Γιατί όταν προσεγγίζεις πολλούς ανθρώπους, λογικό είναι να συναντάς και κάποιους που δεν επιθυμούν να μιλήσουν μαζί σου. Αυτό είναι απολύτως αποδεκτό και σεβαστό, όσο αμήχανα κι αν νιώσεις, όσο σκληρή κι αν σου φανεί αυτή η απόρριψη.

Σίγουρα χρειάζεται σθένος και αντοχή το να ξεκινάς κουβέντα με αγνώστους, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.

Γιατί έτσι θα μάθεις ότι η απόρριψη δεν είναι και κάτι τόσο σημαντικό, ότι κανείς δεν ασχολείται μαζί σου και ότι οι περισσότερες δικαιολογίες σου για να το αποφύγεις δεν στέκουν.

Και φυσικά έχε κατά νου να προσεγγίζεις με κομψό και ήπιο τρόπο, όπως δείχνουμε στα μαθήματα, σεβόμενος τα όρια του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου. Το εγχειρίδιο του Σωστού Wingman: Πώς βοηθάς πραγματικά τον κολλητό σου στο φλερτ Πώς να βελτιώνεσαι κάθε μέρα στο φλερτ και τις κοινωνικές επαφές

Μάθαινε από τα λάθη

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, λίγοι είναι οι άνθρωποι με φυσικό ταλέντο στην προσέγγιση. Λόγω άγχους ή και άγνοιας για το πώς να το κάνεις, οι πρώτες προσεγγίσεις σου ενδέχεται να μην πάνε και τόσο καλά.

Αυτό είναι αναμενόμενο, όμως χρειάζεται να μάθεις και από αυτά τα πρώτα λάθη, προκειμένου να γίνεις καλύτερος και να βελτιώνεσαι κάθε μέρα.

Κι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για αυτό είναι να έχεις τη βοήθεια κάποιου τρίτου για να σε βοηθήσει με την εμπειρία του. Οι Coach μας είναι εδώ για να σου δείξουν πως γίνεται στην πράξη η σωστή προσέγγιση, να σε κατευθύνουν, να σε βοηθήσουν και στηρίξουν live και να σου δώσουν feedback.

Εναλλακτικά, μπορείς να ζητήσεις κάτι αντίστοιχο από κάποιον φίλο σου, αρκεί όμως να έχει μια αίσθηση του τι κάνει (διαφορετικά θα είναι σαν ένας τυφλός να οδηγεί άλλον τυφλό).

Πλέον αυτών, είναι καλό να κρατάς γραπτές σημειώσεις των αλληλεπιδράσεων που έχεις, αναγράφοντας τι έκανες καλά, τι δυσκολίες αντιμετώπισες και τι μπορείς να κάνεις καλύτερα τις επόμενες φορές. Αυτό βοηθάει στο να εγγράφονται καλύτερα στο μυαλό σου τα συμπεράσματα και σε προφυλάσσει από το να κάνεις τα ίδια λάθη στο μέλλον.

Για να βελτιώνεσαι κάθε μέρα βγες από τη Ζώνη Άνεσης

Ο φόβος είναι ο νούμερο ένα παράγοντας που σε αποτρέπει από το να βελτιωθείς κοινωνικά.

Γιατί με κάθε βήμα που είναι καινούριο και άγνωστο, το άγχος θα επιστρέφει. Όμως πρέπει να ξεπεράσεις αυτό το άγχος και να προχωρήσεις μπροστά όπως και να έχει.

Με αρκετή εξάσκηση θα επεκτείνεις την λεγόμενη Ζώνη Άνεσης και αυτό που μέχρι χτες σε άγχωνε, τώρα θα σου φαίνεται απλό.

Στον τομέα του φλερτ, για παράδειγμα, ίσως βλέπεις στο μπαρ μια κοπέλα που σου αρέσει, αλλά ντρέπεσαι να πας να της μιλήσεις. Ότι κι αν πούμε, ο μόνος τρόπος τελικά να ξεπεράσεις το άγχος σου, είναι να το κάνεις. Να πας να της μιλήσεις.

Ίσως την πρώτη φορά να μην έχεις την επιτυχία που θα ήθελες, όμως θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι και τόσο τρομακτικό τελικά.

Αυτό που θέλω να καταλάβεις είναι ότι κάθε τι καινούριο, ως ένα βαθμό μας φοβίζει. Ο καθένας μας έχει συνηθίσει να ζει σε μια ασφαλή ζώνη (την ζώνη άνεσης) και κάθε βήμα που κάνει έξω από αυτήν, αρχικά φαίνεται δύσκολο.

Όμως καθώς κάνουμε νέα πράγματα αυτή η ζώνη όλο και επεκτείνεται, μέχρι που τελικά και αυτά τα καινούρια εγχειρήματα γίνονται μέρος της καθημερινότητας μας.

Θες να βελτιώνεσαι κάθε μέρα στο φλερτ; Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Άσε τον εγωισμό στην άκρη

Πολλοί άνδρες που κατανοούν ότι πρέπει να κάνουν όλα αυτά τα βήματα, τελικά δεν τα τολμούν για έναν και βασικό λόγο: Δεν τους αφήνει ο εγωισμός.

Δεν θέλουν να απορριφτούν κατά τις προσεγγίσεις τους, γιατί έχουν ένα πολύ εύθραυστο εγώ.

Είναι πολύ «περήφανοι» για να διδαχτούν κάτι που νιώθουν ότι θα έπρεπε να ξέρουν.

Ίσως ντρέπονται μην χαλάσουν την φαντασιακή εικόνα που έχουν φτιάξει.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η απλή ερώτηση είναι: Πόσο το θέλεις τελικά το να γίνεις καλύτερος κοινωνικά και στο φλερτ;

Είναι μια απάντηση που πρέπει να δώσεις…

Όπως και να έχει, αν ακολουθήσεις με συνέπεια τα βήματα που περιγράψαμε σήμερα, σε μερικούς μήνες θα έχεις τεράστια βελτίωση.

Αξίζει για αυτό να ξεπεράσεις το άγχος και την αβεβαιότητα; Ή προτιμάς να μείνουν όλα ίδια πάλι, όπως είναι;

Γιατί μόνο αν κάνεις μόνιμες αλλαγές στη ζωή σου και στον τρόπο που επικοινωνείς, θα βελτιώνεσαι κάθε μέρα.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!