Πως να κάνεις νέους Φίλους - Men's Bible

Πως να κάνεις νέους Φίλους

Το να έχεις την εκτίμηση και την αγάπη των φίλων σου κάνει τη ζωή σου πιο ικανοποιητική και εσένα πιο ευτυχισμένο. Για αυτό το λόγο η ικανότητα να κάνεις νέους φίλους είναι σημαντική.

Χωρίς πραγματικούς φίλους, είναι φυσικό και αναμενόμενο να νιώθεις μονάχος και απομονωμένος. Άλλωστε είναι στη φύση του ανθρώπου να δημιουργεί δεσμούς και να ζει σε ομάδες.

Για αυτό το λόγο, μια από τις βασικές και απαραίτητες δεξιότητες στη ζωή, είναι η ικανότητα να γνωρίζεις ανθρώπους και να κάνεις νέους φίλους.

Γίνε λοιπόν ο τύπος που οι άλλοι θέλουν στην παρέα τους και που οι ίδιοι θα θέλουν να δημιουργήσουν μια φιλία μαζί σου.

Αν ποτέ έψαξες για συμβουλές στο πώς να κάνεις νέους φίλους, τότε αναμφίβολα θα βρήκες αμέτρητες συμβουλές του τύπου ξεκίνα ένα χόμπι, κάνε κάτι ομαδικό κλπ.

Φυσικά οι συμβουλές αυτού του τύπου είναι σωστές και λογικές, όμως δεν απαντούν πλήρως στην ερώτηση του «πως κάνω νέους φίλους». Ειδικά αν αυτός που ρωτάει είναι άνδρας.

Για τις γυναίκες είναι εύκολο να κάνουν νέους φίλους ειδικά με άνδρες, καθώς αρκετοί άνδρες θα κάνουν το πρώτο βήμα να μιλήσουν μαζί τους και για το χψ λόγο θα μπουν στη ζώνη φιλίας.

Φυσικά λοιπόν και το να βάζεις τον εαυτό σου σε περιβάλλον όπου μπορείς να συναντήσεις άλλους ανθρώπους, είναι απαραίτητο. Όμως για να μπορέσεις να κάνεις νέους φίλους δεν αρκεί μονάχα αυτό.

Χρειάζεται να μάθεις πώς να είσαι ο τύπος που οι άλλοι θέλουν να κάνουν παρέα μαζί του και ευχαρίστως να γίνουν φίλοι του.

Το να συμμετέχεις σε ομαδικές δραστηριότητες δεν είναι η απάντηση στο πώς να κάνεις νέους φίλους. Μπορεί να βρεις ανθρώπους να γνωρίσεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα τραβήξεις το ενδιαφέρον τους και θα θέλουν να γίνουν φίλοι σου.

Φυσικά όλα αυτά εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την αυτοπεποίθηση σου και τις κοινωνικές σου δεξιότητες.

Όπως ίσως ξέρεις και από τις δικές σου εμπειρίες, οι cool τύποι και οι ωραίες κοπέλες δε σου δίνουν παντα δεύτερη ευκαιρία να αποκαλύψεις τον εαυτό σου ώστε να σε γνωρίσουν καλύτερα.

Πολλές φορές μάλιστα δε σου δίνουν καν feedback ώστε να βελτιωθείς και να εξελιχθείς.

Αν λοιπόν το σενάριο αυτό σου ακούγεται οικείο τότε δεν έχει σημασία πόσα νέα ομαδικά χόμπι ξεκινάς. Αυτό που χρειάζεται πρώτα να κάνεις είναι να βελτιώσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες και να γίνεις αυτή η χαρισματική παρουσία που όλοι θέλουν στην παρέα τους.

Γίνε ο τύπος που είναι καλός στο φλερτ και θα κάνεις αυτόματα νέους φίλους

Ως άνδρας, δεν υπάρχει ευκολότερος τρόπο να κάνεις νέους φίλους από το να καταλάβουν οι άλλοι πως είσαι καλός στο φλερτ και «το ‘χεις» με τις γυναίκες.

Όταν μπορείς να δημιουργήσεις ερωτική έλξη με την προσωπικότητα σου, την αυτοπεποίθηση σου, τη γοητεία σου, αναπόφευκτα θα ανοίξεις τον κοινωνικό σου κύκλο και αναπόφευκτα θα αποκτήσεις περισσότερες ευκαιρίες για να γνωρίσεις άλλους ανθρώπους.

Επιπλέον, ως άνδρας που τα πάει καλά με τις γυναίκες, οι άλλοι άνδρες θα θέλουν να είναι κοντά σου, να κάνουν παρέα μαζί σου και να γίνουν φίλοι σου.Πως να κάνεις μια Άνετη Συζήτηση με μια Γυναίκα στο Φλερτ, Πως να κάνεις νέους Φίλους

Εντυπωσίασε τους νέους φίλους με το χάρισμα σου

Το να κάνεις νέους φίλους δεν είναι απλά θέμα του να βάζεις τον εαυτό σου στο σωστό περιβάλλον και να ελπίζεις για το καλύτερο. Χρειάζεται και να έχεις την προσοχή των άλλων με έναν θετικό τρόπο.

Αρκετοί προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή και τα βλέμματα των άλλων πάνω τους προσπαθώντας να προκαλέσουν ή να σοκάρουν τους ανθρώπους γύρω τους.

Αυτή η συμπεριφορά όμως κάθε άλλο παρά θετική και ευχάριστη είναι.

Από την άλλη και το να είσαι υπέρ του δέοντος σοβαρός και ευγενικός δε θα σε βοηθήσει να κάνεις νέους φίλους. Μπορεί με αυτόν τον τρόπο να μην προκαλείς τους άλλους και η αντίδρασή τους δε θα είναι αρνητική, αλλά το πιο πιθανό να είναι μάλλον χλιαρή.

Αυτό που θα σε βοηθήσει να κάνεις νέους φίλους περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι το χάρισμα στην επικοινωνία. Και ενώ μπορεί κάποιοι άνδρες να το έχουν από φυσικού τους (γιατί μεγαλώνοντας είχαν ένα ανδρικό πρότυπο που τους έδειξε πώς να το κάνουν), όμως αποτελεί και μια δεξιότητα που ο καθένας μας μπορεί να μάθει και να εξελίξει.

Θες να μάθεις πώς να γίνεις χαρισματικός στην επικοινωνία; Δες εδώ

Είσαι λοιπόν χαρισματικός;

Οι κοινωνικές δεξιότητες είναι όπως όλες οι άλλες δεξιότητες. Κάτι που μπορείς να μάθεις, να εξασκήσεις και να τελειοποιήσεις. Αυτό σημαίνει πως ο καθένας μπορεί να γίνει πιο χαρισματικός.

Αφού το κάνεις αυτό τότε η συμβουλή του να συμμετέχεις σε ομαδικές δραστηριότητες αρχίζει να χρησιμεύει.

Οι χαρισματικοί άνδρες είναι εξαιρετικοί στην επικοινωνία γιατί ξέρουν πως και πότε να μιλήσουν καθώς και πώς και πότε να ακούν ενεργά τον συνομιλητή τους.

Αντίθετα οι άνδρες που είναι νευρικοί είτε θα μένουν αμέτοχοι και δε θα μιλούν, είτε θα μιλούν υπερβολικά πολύ υπό το φόβο της αμήχανης σιωπής, είτε θα προσπαθούν υπερβολικά να ανοίξουν την κουβέντα με απανωτές ερωτήσεις.

Όμως ο χαρισματικός άνδρας δεν προσπαθεί για να κάνει μια κουβέντα. Απλά ακούει τι του λένε οι άλλοι, δείχνει ενεργό ενδιαφέρον στα λεγόμενα τους και προσφέρει τη δική του γνώμη για το θέμα.

Μοιράζεται τις απόψεις και τα συναισθήματα του με τρόπο ενδιαφέροντα.

Στην ουσία το να είσαι χαρισματικός δεν έχει να κάνει με το να είσαι το κέντρο της προσοχής αλλά με το να μαγνητίζεις τους άλλους με το να έχεις κάτι ενδιαφέρον να πεις και να δείχνεις το ενδιαφέρον σου για όσα έχουν οι άλλοι να σου πουν.

Είσαι Αυθεντικός;

Αρκετοί άνδρες που αναρωτιούνται γιατί δυσκολεύονται να κάνουν νέους φίλους δεν παραδέχονται και δεν αναγνωρίζουν στον εαυτό τους διάφορες παραξενιές τους, φόβους και άγχη που τους κάνουν να δείχνουν αδέξιοι κοινωνικά.

Φυσικά αυτό δε σημαίνει πως κάποιος είναι καταδικασμένος για μια ζωή όμως σημαίνει πως θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα θέματα αυτά και να γίνει ένας πιο ισορροπημένος και χαρισματικός άνδρας.

Αν μη τι άλλο εκτός από το χάρισμα στην επικοινωνία χρειάζεται και η αυτοπεποίθηση. Το να είσαι χαλαρός και άνετος με το να είσαι ο εαυτός σου.

Αυτό θα σε βοηθήσει να μιλάς και να εκφράζεσαι αυθεντικά χωρίς να προσποιείσαι. Να λες τη γνώμη σου και το τι πιστεύεις ακόμα και αν αυτά είναι αντίθετα από τις γνώμες και τις απόψεις των ανθρώπων γύρω σου.

Η αυθεντικότητα θα σε βοηθήσει να μείνεις περισσότερο στο μυαλό των άλλων καθώς θα είσαι πιο συγκεκριμένος στο ποιος είσαι και τι πιστεύεις. Και όσο πιο αυθεντικός και «διάφανός» είσαι, τόσο πιο εύκολο είναι για κάποιον άλλο να σε εμπιστευτεί.

Βάζεις τα όρια σου;

Οι άνδρες που μαγνητίζουν το ενδιαφέρον των άλλων και κάνουν εύκολα νέους φίλους, βάζουν τα όρια τους.

Είναι άνδρες που ξέρουν τι θέλουν από τη ζωή και τις φιλίες τους και το εκφράζουν. Αυτό τους βοηθάει να δείχνουν άνδρες συναισθηματικά δυνατοί και έτσι να αποκτήσουν τον σεβασμό των άλλων.

Αντίθετα ο άνδρας που μοιάζει αδύναμος, μπερδεμένος και αφήνει τους άλλους να καταπατήσουν τα όρια του, δεν έχει τον σεβασμό τους. Και όταν δεν έχεις τον σεβασμό κάποιου, εκείνος δεν θα ενδιαφερθεί να γίνει και φίλος σου.

Συνοψίζοντας

Το χάρισμα στην επικοινωνία, η αυτοπεποίθηση και η ικανότητα να βάζεις τα όρια σου αποτελούν τα τρία βασικά θεμέλια της ικανότητα σου να κάνεις νέους φίλους.

Μέσα από την χαρισματική επικοινωνία κάνεις τους συνομιλητές σου να νιώθουν όμορφα κοντά σου.

Η αυτοπεποίθηση σου επιτρέπει να είσαι αυθεντικός και να μην προσποιείσαι ή να αλλάζεις τις απόψεις και τις γνώμες σου για να ταιριάξεις με τους άλλους.

Και η ικανότητα να βάζεις τα όρια σου σε βοηθάει να εκπέμπεις συναισθηματική δύναμη και να κερδίζεις τον σεβασμό των ανθρώπων γύρω σου.

Φυσικά, όπως συμβαίνει με το χάρισμα στην επικοινωνία, η αυτοπεποίθηση και η ικανότητα να βάζουμε τα όρια μας δεν αποτελούν πράγματα με τα οποία είτε γεννιέσαι με αυτά, είτε όχι.

Αποτελούν ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία μπορείς να μάθεις, να αναπτύξεις και να τελειοποιήσεις.

Αν λοιπόν θες να μάθεις πώς να κάνεις νέους φίλους, αυτό που σου προτείνω είναι να επικεντρωθείς στο να βελτιώσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες, να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου και να μάθεις να βάζεις τα όρια σου.

Και αν θες να μάθεις με ποιον τρόπο μπορείς να το κάνεις αυτό, όπως και το πώς μπορείς να βελτιωθείς στο φλερτ με ελκυστικές γυναίκες, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!