Παράμεινε Αυθεντικός: Το Φλερτ δεν είναι Παράσταση - Men's Bible

Παράμεινε Αυθεντικός: Το Φλερτ δεν είναι Παράσταση

Παράμεινε Αυθεντικός: Το Φλερτ δεν είναι Παράσταση

Ένας τύπος, ο οποίος δεν είναι και ιδιαίτερα δημοφιλής ούτε ιδιαίτερα επιτυχημένος, ερωτεύεται μια εντυπωσιακή καλλονή.

Στην αρχή ντρέπεται να εκφράσει τις προθέσεις του και η κοπέλα τον αγνοεί επιδεικτικά. Όμως η τύχη τα φέρνει έτσι και ο τύπος αυτός, παρά το γεγονός πως ξεκινάει σχετικά αποτυχημένος, καταφέρνει να ξεσκεπάσει μια μοχθηρή συνωμοσία, να νικήσει έναν πολύ πολύ κακό τύπο (από αυτούς που τρίβουν τα χέρια τους και γελούν σατανικά ενώ γύρω τους αστράφτει) και να σώσει την εντυπωσιακή καλλονή από μεγάλο κίνδυνο.

Και αφού τα κάνει όλα αυτά, αφού σώσει την κοπέλα και την εντυπωσιάσει με κάποια μεγάλη, ηρωική – ρομαντική κίνηση, η εντυπωσιακή καλλονή τον ερωτεύεται, εκείνος της εκφράζει τα συναισθήματα του και καταλήγουν να φιλιούνται με πάθος με φόντο το ηλιοβασίλεμα.

Αν το πιο πάνω σενάριο σου ακούγεται κάπως γνώριμο μην ανησυχείς. Είναι γνώριμο. Για την ακρίβεια αποτελεί λίγο-πολύ τη βάση για τη συντριπτική πλειοψηφία των ταινιών που έχεις δει.

Και σε αυτό το σενάριο, όσο και αν σου ακούγεται περίεργο, έχει τις ρίζες της η έλλειψη σεξουαλικής αυτοπεποίθησης που μαστίζει τον σύγχρονο άνδρα.

Από εδώ πηγάζει η αντίληψη πως ο άνδρας πρέπει να εντυπωσιάσει, πως χρειάζεται να δώσει μια παράσταση.Παράμεινε Αυθεντικός: Το Φλερτ δεν είναι Παράσταση

Το λάθος μήνυμα

Οι ιστορίες αποτελούν έναν βαθύ, αρχέγονο και ενστικτώδες τρόπο επικοινωνίας. Από το μακρινό παρελθόν μέχρι σήμερα ο άνθρωπος βασίζεται στις ιστορίες για να μεταφέρει εμπειρίες, ιδέες και μαθήματα.

Οι διάφορες ταινίες που βλέπουμε από μικροί είναι και αυτές μια μορφή αφήγησης και ως ιστορίες μας στέλνουν με τη σειρά τους τα δικά τους μηνύματα. Κάποια από αυτά τα μηνύματα, όπως πχ το να μην είσαι άπληστος, έχουν αξία και χρησιμότητα.

Κάποια άλλα όμως όχι και τόσο. Το πρόβλημα με τις ταινίες και τις εκάστοτε ιστορίες που βασίζονται στο πιο πάνω σενάριο και πως μας στέλνουν το λάθος μήνυμα.

Από μικρά παιδιά αυτό το λάθος μήνυμα σφηνώνεται στο μυαλό μας και διαστρεβλώνει τις προσδοκίες μας από την πραγματικότητα.

Και δεν είναι άλλο από το μήνυμα πως ένας άνδρας θα πρέπει να κερδίσει το δικαίωμα να έχει μια καλή-εντυπωσιακή γυναίκα κάνοντας κάτι εντυπωσιακό.

Έτσι με την επαναλαμβανόμενη έκθεση στο ίδιο μοτίβο ξανά και ξανά καρφώνεται στο μυαλό των ανδρών μια λανθασμένη αντίληψη για το πως πρέπει να είναι το φλερτ και πως πρέπει να φέρεσαι για να «μετράς» ως άνδρας.

Αν ένας άνδρας θέλει να προχωρήσει ερωτικά με μια ελκυστική κοπέλα, τότε θα πρέπει να την εντυπωσιάσει και να ξεχωρίσει. Αν όμως δε σώσει τον κόσμο και την κοπέλα, τότε καμία γυναίκα δεν θα τον θέλει ερωτικά.

Και χωρίς τη γυναικεία αποδοχή, θα είναι καταδικασμένος στη μοναξιά και την αφάνεια. Οπότε καλό είναι να αρχίσει να δουλεύει για να την κερδίσει.

Και κάπως έτσι ξεκινάει να δίνει μια παράσταση με σκοπό να προβάλει έναν εαυτό διαφορετικό.

Θες να μάθεις πως δημιουργείται στην πραγματικότητα η ερωτική έλξη; Δες εδώ

Την αυτοπεποίθηση δεν την δίνει το κάτι έξτρα

Σκέψου για λίγο την εξής ερώτηση: Τι είναι αυτό που αν το είχες, θα ένιωθες αυτοπεποίθηση και θα προσεγγίζες και θα μίλαγες με άνεση με την κοπέλα που σου αρέσει;

Αν απάντησες σώμα, εμφάνιση, λεφτά, εμπειρίες και οτιδήποτε άλλο πέραν του «τίποτα, είμαι αρκετός όπως είμαι», τότε απάντησες λάθος. Όμως δεν είσαι ο μόνος.

Αμέτρητοι άνδρες ξοδεύουν ολόκληρη τη ζωή τους πιστεύοντας πως από μόνοι τους δεν επαρκούν για να κάνουν σεξ και σχέση.

Ανατράφηκαν με την ιδέα πως ο άνδρας πρέπει να ασκεί γιγαντιαία πίεση στον εαυτό του για να εντυπωσιάσει μια γυναίκα, να επιδεικνύει χρήματα, αμάξια, εμφάνιση ή το πόσα κιλά σηκώνει στη μπάρα. Και όλα αυτά με την ελπίδα πως θα της αρέσει και αν είναι αρκετά καλός, εκείνη θα του δώσει το οκ.

Όμως όλη αυτή η έμφαση στις επιδόσεις και την εξωτερική αποδοχή στέλνει τους άνδρες σε λάθος κατεύθυνση.

Του αναγκάζει να συμπεριφέρονται μη ελκυστικά όταν φλερτάρουν, δίνοντας μόνιμα μια παράσταση και ενισχύει την στρεβλή ιδέα πως, χωρίς αυτό το κάτι έξτρα που να εντυπωσιάζει, οι ίδιοι δεν επαρκούν.

Υπάρχει λόγος που τόσοι και τόσοι άνδρες κολλάνε και δυσκολεύονται να κάνουν κάτι που αν το καλοσκεφτείς, είναι πάρα μα πάρα πολύ απλό: να προσεγγίσουν την κοπέλα που τους αρέσει και να ανοίξουν το στόμα τους.

Και αυτός ο λόγος δεν είναι άλλος από την ντροπή που νιώθουν.

 

Σημασία έχουν οι προθέσεις σου

Αν μας διαβάζεις καιρό τότε θα το έχεις καταλάβει. Η ερωτική έλξη δεν βασίζεται σε τακτικές εντυπωσιασμού, ούτε σε παιχνίδια. Βασίζεται στη συμπεριφορά σου και κυρίως στον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου.

Ένας άνδρας που παλεύει να εντυπωσιάσει μια γυναίκα, είτε προσπαθώντας να φτιάξει το τέλειο σώμα, είτε αναζητώντας ατάκες, είτε με κοπλιμέντα, είτε με δώρα και υλικά αγαθά, είναι μη ελκυστικός.

Όχι γιατί τα παραπάνω είναι κακά από τη φύση τους, αλλά γιατί τα κάνει για τους λάθος λόγους. Το να αθλείται για τον εαυτό του και το να αθλείται για τους άλλους απέχουν πολύ μεταξύ τους. Αντίστοιχα, το να κάνει κοπλιμέντα και δώρα ή το να θέλει να πει κάτι χιουμοριστικό δεν είναι απαραίτητα λάθος.

Το πρόβλημα βρίσκεται στις προθέσεις του. Στο γιατί κάνει ότι κάνει. Οι γυναίκες εκ φύσεως μυρίζονται πολύ καλύτερα από τους άνδρες τις προθέσεις και τους λόγους πίσω από μια κίνηση και συμπεριφορά.

Αν οι προθέσεις σου λένε στη γυναίκα «σε παρακαλώ, συμπάθησε με» τότε και η έλξη κάνει βουτιά. Αν οι προθέσεις σου της λένε «πιστεύω στον εαυτό μου» τότε η έλξη απογειώνεται.

Η έμφαση στις επιδόσεις, η προσπάθεια για εντυπωσιασμό και η ανάγκη για επιβεβαίωση αποτελούν μια μέγγενη που πιέζει μόνιμα τον σύγχρονο άνδρα να δίνει, ακόμα και εν αγνοία του, μια παράσταση για τους άλλους.

Αν λοιπόν κάποιος επιθυμεί να γίνει πιο ελκυστικός πρέπει να σταματήσει να δίνει αυτή την παράσταση.

Χρειάζεται να επενδύσει στον εαυτό του για τον εαυτό του και να επικοινωνεί με ειλικρίνεια τις προθέσεις του, πράγμα που σημαίνει πως ξέρει να δέχεται στα ίσια την απόρριψη και να προχωράει.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!