Πως να γίνεις Κοινωνικός (χωρίς να χρειάζεται να προσποιείσαι) - Men's Bible

Πως να γίνεις Κοινωνικός (χωρίς να χρειάζεται να προσποιείσαι)

Πως να γίνεις Κοινωνικός (χωρίς να χρειάζεται να προσποιείσαι)

Όταν ένας άνδρας αναζητά το πως θα γίνει περισσότερο κοινωνικός, οι συμβουλές που βρίσκει δεν είναι πάντα συμβουλές που του αρέσουν.

Κάποιες από αυτές τον κάνουν να νιώθει πως οφείλει να αλλάξει την προσωπικότητα του και να προσποιηθεί κάποιον άλλο. Να γίνει δηλαδή ψεύτικος.

Όμως για να είσαι κοινωνικός, δεν χρειάζεται να προσποιείσαι κάποιον άλλο.

Το να είσαι κοινωνικός και να είσαι περισσότερο αυθεντικός και χαρούμενος, είναι δύο πράγματα που πάνε συχνά μαζί.

Γιατί;

Γιατί εμείς οι άνθρωποι είμαστε κοινωνικά πλάσματα από τη φύση μας. Ως μικρά παιδιά ήμασταν πιο τολμηροί και δεν ανησυχούσαμε τόσο για το πως μας βλέπουν οι άλλοι. Καθώς όμως μεγαλώναμε, άρχισαν να δημιουργούνται διάφορες αμφιβολίες και ανασφάλειες. Κανόνες και πρέπει που σφηνώθηκαν στο μυαλό μας και μας λένε πως υποτίθεται ότι πρέπει να είμαστε και να δρούμε.

Αυτές οι ανασφάλειες, καθώς περνούν τα χρόνια, διογκώνονται και παίρνουν διαστάσεις χιονοστιβάδας. Έτσι χωρίς να καταλάβεις πως ακριβώς έφτασες σε αυτό το σημείο, αντιλαμβάνεσαι κάποια στιγμή πως το να είσαι κοινωνικός σου είναι δύσκολο.

Για αυτό λοιπόν και χρειάζεται να ξαναμάθεις πως να είσαι κοινωνικός. Να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου στην επικοινωνία και την τακτική ανθρώπινη επαφή.

Και αν θες να μάθεις πως να είσαι κοινωνικός χωρίς να καλύπτεις με μάσκες την προσωπικότητα σου, είμαστε εδώ για σένα.

Τα ακόλουθα τρία βήματα θα σε καθοδηγήσουν στις κοινωνικές επαφές σου. Θα σε βοηθήσουν να κάνεις πιο απλή την κοινωνικοποίηση και παιχνίδι το να αφήνεις θετικές πρώτες εντυπώσεις.Πως να γίνεις Κοινωνικός (χωρίς να χρειάζεται να προσποιείσαι)

#1 Πρώτα κοίτα να διασκεδάζεις ο ίδιος

Ο μέσος άνδρας πέφτει συχνά στην παγίδα του να προσπαθεί να εντυπωσιάσει τους άλλους. Πιστεύει πως πρέπει να αποδείξει πόσο cool, αστείος ή έξυπνος είναι και για αυτό δρα ανάλογα.

Ωστόσο, το να προσπαθείς να εντυπωσιάσεις μοιάζει με κινούμενη άμμο.

Όσο περισσότερο προσπαθείς, τόσο περισσότερο δείχνεις ψεύτικος και βυθίζεσαι στην άβυσσο της ανειλικρίνειας. Καταλήγεις να λες και να κάνεις πράγματα που δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες σου και το ποιος είσαι και οι άνθρωποι με τους οποίους μιλάς το αντιλαμβάνονται αυτό.

Η υποεπικοινωνία σου – το μήνυμα δηλαδή που στέλνει το σώμα σου και ο τόνος της φωνής σου – θα σε προδώσει. Οι άνθρωποι δεν είναι χαζοί, αντιλαμβάνονται πως παλεύεις να τους κάνεις καλή εντύπωση και έτσι καταλήγεις να δίνεις διαφορετική εικόνα απ’ αυτή που επιθυμείς.

Αντί λοιπόν να παίζεις σε μια παράσταση, απλά κοίτα να περάσεις εσύ καλά. Διασκέδασε και ψυχαγώγησε τον εαυτό σου. Κάνε πράγματα τα οποία ευχαριστιέσαι και σε κάνουν να γελάς.

Γιατί;

Γιατί κάνοντας κάτι τέτοιο, βάζεις τον εαυτό σου σε μια θετική και ευχάριστη διάθεση. Και όταν περνάς εσύ καλά και διασκεδάζεις, η κοινωνικοποίηση βγαίνει φυσικά και αβίαστα. Συν το γεγονός πως η θετική ατμόσφαιρά θα λειτουργήσει για τους άλλους σαν ένας ισχυρός μαγνήτης και θα τους τραβήξει γύρω σου.

Θες να μάθεις να μαγνητίζεις το γυναικείο ενδιαφέρον; Δες εδώ

#2 Κοινωνικός σημαίνει να ακτινοβολείς θετικότητα

Δίνοντας προτεραιότητα στη δική σου ευχαρίστηση και διασκέδαση, επιτρέπεις στον εαυτό σου να χτίσει μια θετική ατμόσφαιρα. Το δεύτερο βήμα λοιπόν είναι να μοιραστείς την ατμόσφαιρα αυτή με τους άλλους.

Χαμογέλα λοιπόν και κοίτα να τονώσεις τη διάθεση των άλλων γύρω σου με το να είσαι φιλικός και ευχάριστος. Μόνο μη μπερδευτείς, ο στόχος δεν είναι να προσπαθήσεις να τους κάνεις χαρούμενους αλλά να μοιραστείς με τους υπόλοιπους την θετικότητα που δημιούργησες.

Και μάλιστα επικεντρώσου στο να δίνεις όση περισσότερη θετική ενέργεια μπορείς, χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα.

Αν αποδεχτούν την προσφορά σου – συγχαρητήρια. Αν πάλι όχι, τότε κανένα πρόβλημα. Το να είσαι κοινωνικός απέχει από το να εξαναγκάζεις τους άλλους να σε δεχτούν με το ζόρι. Έχει περισσότερο να κάνει με το να δίνεις στην κουβέντα αξία και στους άλλους την ευκαιρία να έχουν μια ευχάριστη επικοινωνία.

Και αν για κάποιο λόγο δεν ενδιαφέρονται εκείνη τη στιγμή, τότε πολύ απλά μίλα σε κάποιον άλλο.

Επίσης δες και το ακόλουθο βίντεο που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις περισσότερο γιατί η θετικότητα μαγνητίζει τους ανθρώπους:

#3 Γνώριζε τον εαυτό σου

Το να είσαι κοινωνικός σημαίνει πως, περιστασιακά, θα πεις ή θα κάνεις κάτι με το οποίο οι άλλοι θα διαφωνούν. Ο μέσος άνδρας ενστικτωδώς υποχωρεί πιστεύοντας πως μια οποιαδήποτε διαφωνία ή «σύγκρουση» θα καταστρέψει την επαφή που έχει με τον άλλο.

Αυτό όμως είναι λάθος. Μη φοβάσαι να δείξεις στους άλλους το ποιος είσαι και να θυμάσαι πως, κάθε τόσο, θα μιλάς με ανθρώπους που διαφωνούν μαζί σου. Αυτό δεν είναι κάτι κακό.

Μη νιώθεις την ανάγκη να απολογείσαι για τις απόψεις, τις πεποιθήσεις και τη γνώμη σου. Όλα αυτά είναι κομμάτια της ταυτότητας σου και δε πρέπει να τα πετάς όταν αντικρίζεις το πρώτο σημάδι έντασης σε μια κοινωνική επαφή.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!