Αντιμετωπίζοντας τον Χωρισμό: Τι να μην κάνεις - Men's Bible

Αντιμετωπίζοντας τον Χωρισμό: Τι να μην κάνεις

Αντιμετωπίζοντας τον Χωρισμό: Τι να μην κάνεις

Είτε έχεις περάσει δύο μήνες, είτε δύο χρόνια, είτε είκοσι μαζί με κάποιον άνθρωπο, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να φτάσει η σχέση σας στο απροχώρητο ή στον χωρισμό. Ξέρεις, οι σχέσεις δεν είναι κάτι το δεδομένο. Είναι ρευστές, έχουν ροή και χρειάζεται να κινούνται και να εξελίσσονται. Για να εξελιχθεί μία σχέση, χρειάζεται να εξελιχθούν τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτή.

Το δύσκολο είναι να καταφέρεις να εξελιχθείς ταυτόχρονα με την κοπέλα σου. Αυτό απαιτεί συνεννόηση, συνεργασία και κυρίως κατανόηση. Βέβαια, αν υπάρχει κατανόηση και αποδοχή, τότε η εξέλιξη μπορεί να έχει διαφορετικό ρυθμό για τον καθένα, αρκεί να υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να φτάσει μία σχέση στο απροχώρητο. Ασυμφωνία, βαρεμάρα, λάθος επιλογές, διαφορετικές πορείες. Συνήθως οι σχέσεις ξεκινούν για λάθος λόγους, οπότε πολλές φορές καταλήγουν στον χωρισμό.

Σε κάθε περίπτωση όμως, εφόσον κρίνουμε ότι ήρθε η ώρα να χωρίσουμε ή μας το ανακοινώνει η σύντροφος μας, είναι καλό να το κάνουμε με έναν τρόπο που μας τιμάει και δεν υποβαθμίζει την νοημοσύνη ή τον χαρακτήρα κανενός.

Πολλές φορές αντιδρούμε σπασμωδικά στον χωρισμό κυρίως για εγωιστικούς λόγους. Θεωρούμε ότι το άγχος μας πνίγει, η αδικία μας χτύπησε την πόρτα και βασικά ο εγωισμός μας δεν δέχεται το γεγονός ότι υπάρχει κάποια που θα μας απορρίψει, ειδικά μετά από πολλά χρόνια σε μία σχέση. Φυσικά είναι και το σοκ της αλλαγής και της ρουτίνας που αλλάζει και αυτό δυσκολεύει πάρα πολύ το σύστημα μας.

Σε κάθε περίπτωση φίλε, ο χωρισμός δεν είναι ωραία κατάσταση. Την θες και δεν σε θέλει ή σε θέλει και δεν την θες. Είναι ένα άτομο που έχει έρθει κοντά σου, έχετε περάσει στιγμές μαζί, έχετε μοιραστεί ιδέες, εμπειρίες και ίσως και μία πορτοκαλάδα και όλο αυτό φτάνει στο τέλος του.

Μήπως πρέπει να το αντιμετωπίσεις ώριμα και να μην κάνεις κάτι από τα παρακάτω;

Μην γίνεις Drama Queen

Ειλικρινά, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από έναν άντρα που χτυπιέται, φωνάζει και κάνει χειρονομίες. Δείχνει ότι δεν είσαι αρκετά ώριμος για να διαχειριστείς την κατάσταση και βασικά ενισχύει την απόφαση της να χωρίσετε. Επίσης, ποιος ο λόγος να χτυπιέσαι; Πιστεύεις ότι αν κάνεις αρκετό θόρυβο θα γυρίσει πίσω; Όπως όταν ήσουν πέντε και δεν σου έδινε σημασία η μαμά σου;

Σταμάτα τα χοροπηδητά και τις απειλές και κάτσε να ακούσεις τί έχει να σου πει. Είδε μία πλευρά σου και θέλει να σου προσφέρει την άποψη της, έστω και αν είναι αρνητική. Άκου και μάθε από αυτό.

Χώρισες; Σήκω πάλι στα πόδια σου!

Μην εξαφανιστείς χωρίς να πεις τίποτα

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να αφήσεις μία κατάσταση μισοτελειωμένη. Υπάρχουν πολλά ζευγάρια, ειδικά το καλοκαίρι όπου πολλές γνωριμίες είναι εφήμερες, που χάνονται μετά από ένα διάστημα. Απλά σταματάνε να μιλάνε. Περνάνε πέντε ή δέκα μέρες χωρίς ένα τηλέφωνο και ξαφνικά, μία μέρα δεν ξαναεπικοινωνούν ποτέ.

Εκεί ακούς ατάκες του στυλ «Φαντάζομαι το κατάλαβε ότι δεν ενδιαφέρομαι», «Κι αυτή ήταν χαλαρή από την αρχή» και άλλες τέτοιες δικαιολογίες. Κάτσε ρε φίλε, εκτός και αν κάνατε one night stand, δεν θα πάρεις ένα τηλέφωνο την κοπέλα σου, σχέση σου, φλερτ σου, γκόμενα σου, όπως θες πες το, για να δεις τι κάνει;

Μπορεί να είναι στα πατώματα άρρωστη. Μπορεί το οτιδήποτε. Εφόσον δεν ενδιαφέρεσαι πλέον, οφείλεις – κυρίως στον εαυτό σου- να κλείσεις αυτό το θέμα. Να την δεις και να της εξηγήσεις γιατί συνέβη αυτό.

Μη χωρίζεις από το τηλέφωνο

Κακό. Απλά κακό φίλε. Ξέρω, το έχω κάνει και δεν είμαι καθόλου περήφανος για αυτό. Δείχνει ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς την κατάσταση και ότι την αποφεύγεις. Αντίστοιχα, είναι άσχημο να το εισπράξεις.

Τί μπορείς να κάνεις λοιπόν;

Εφόσον το έχεις πάρει απόφαση, της ζητάς να συναντηθείτε και της εξηγείς τους λόγους που σε κάνουν να θέλεις να χωρίσετε. Φαντάζομαι ότι θα έχεις πραγματικούς λόγους και όχι απλά το Μου αρέσει η κόρη του Κυρ Γιάννη του περιπτερά και θέλω να της την πέσω.

Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, ο πραγματικός λόγος είναι ότι δεν την βλέπεις ερωτικά. Ότι αυτό που έχετε, δεν σε εμπνέει. Της εξηγείς έναν έναν χωρίς φωνές και εντάσεις, αποφεύγεις να μπεις σε αυτή την διαδικασία αν το επιχειρήσει εκείνη και αφού μιλήσετε, αποχωρείς.

Δεν κάθεσαι να την παρηγορήσεις, ούτε την καλείς κάθε μέρα να δεις αν είναι καλά. Θυμάσαι; Μόλις χωρίσατε. Δεν υπάρχει λόγος να της θυμίζεις τι είχατε.

Μάθε να αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις ώριμα, κοιτώντας τες κατάματα.

Αν πιστεύεις ότι κάτι σε δυσκολεύει κατά τον χωρισμό, εμείς είμαστε εδώ για εσένα. Επικοινώνησε μαζί μας για να σε βοηθήσουμε.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!