Τι μας είπαν λάθος για το Σεξ - Men's Bible

Τι μας είπαν λάθος για το Σεξ

Ζούμε σε έναν κόσμο πιο ανοιχτό σε σχέση με το σεξ και την έκφραση της σεξουαλικότητας από όσο ήταν ποτέ. Είμαστε ανοιχτόμυαλοι, είμαστε ακομπλεξάριστοι, ποστάρουμε άνευ ερυθριάσεως όλοι άνδρες και γυναίκες τα στήθη μας, τους κοιλιακούς μας, τα οπίσθιά μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όλα ΟΚ.

Εφόσον λοιπόν είμαστε τόσο ανοιχτοί και τόσο χαλαροί, γιατί στην ευχή καταφέρνουμε και τα κάνουμε χάλια στις σχέσεις μας και τόσο λάθος για το σεξ με τόση επιτυχία;

Είμαστε υπερήφανοι για την πρόοδό μας και τη σεξουαλική μας απελευθέρωση, ναι. Τα έχουμε καταφέρει καλά ως κοινωνία, αντιμετωπίζουμε το σεξ με ωριμότητα και είμαστε τόσο πολιτισμένοι. Κι ωστόσο μπερδεύουμε τις επερχόμενες γενιές, τις μπλοκάρουμε, τις φορτώνουμε συμπλέγματα στα θέματα του σεξ. Πώς συμβαίνει αυτό και γιατί κάνουμε λάθος για το σεξ;

Ας δούμε πρώτα το πώς.

#1 Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία. Είναι οικτρή. Είναι ελλιπής. Βασικά, είναι θλιβερά ανύπαρκτη.

Ας αρχίσουμε με το πιο προφανές λάθος για το σεξ. Επιτρέπουμε σε ανθρώπους που κατά βάση μισούν το σεξ, να καθορίζουν το πώς θα διαπαιδαγωγηθούν τα παιδιά μας σχετικά με το σεξ. Βλέπεις το παράδοξο, πιστεύω.

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι ανεπαρκής, όπως ήδη είπα. Τους λέμε τα βασικά, τα μηχανιστικά, ένα σποράκι μπαίνει σε ένα αυγουλάκι, τι κάνουν οι όρχεις, πως διαμορφώνεται το έμβρυο, για τον κόλπο και άλλα.

Εντάξει, τους λέμε και να προσέχουν, μην κολλήσουν καμιά παλιοαρρώστια, αλλά μέχρις εκεί. Για βασικά, είναι καλά όλα τα παραπάνω. Δείχνει όμως να παραβλέπουμε το γεγονός ότι το σεξ είναι πολλά περισσότερα από σποράκι και αυγουλάκι για να γίνει το παιδάκι.Σχετίζεσαι ή κάνεις σεξ;,Καλύτερος Εραστής: Τι χρειάζεται να γνωρίζεις για να κάνεις καλό σεξ, Τι μας είπαν λάθος για το Σεξ

Παραβλέπουμε πλήρως παράγοντες όπως η ψυχολογία, το αίσθημα της αυτοεκτίμησης, της ασφάλειας, το πότε και το γιατί κάνουμε σεξ, το πότε και το γιατί δεν πρέπει να κάνουμε σεξ, το γεγονός ότι οι γυναίκες έχουν και εκείνες σεξουαλικότητα όπως και οι άντρες, μην σου πω και παραπάνω, τις μεθόδους και τους κινδύνους της σεξουαλικής έκφρασης, τη διαφορά μεταξύ έρωτα, πόθου και αγάπης, και πάνω από όλα το πώς είναι ακριβώς μία χειριστική σχέση, ώστε ο άπειρος , υπερευαίσθητος και γεμάτος διάθεση να δεθεί συναισθηματικά έφηβος ή έφηβη να την αναγνωρίσει και να την αποφύγει.

Δεν ξέρω να σου πω πόσοι νέοι άνθρωποι από αυτούς που μου γράφουν καθημερινά είναι βαλτωμένοι σε χειριστικές σχέσεις, και δεν το ξέρουν καν, και μάλιστα πιστεύουν ότι τους αξίζει, ή ότι εκείνοι φταίνε, ή ότι έτσι είναι και πρέπει να είναι οι σχέσεις. Ειλικρινά, έχω χάσει το νούμερο. Όλοι αυτοί δεν ξέρουν, δεν τους έμαθαν, τι σημαίνει αυτοσεβασμός και όρια σε μια σεξουαλική σχέση. Δεν τους το είπαν ούτε οι γονείς, ούτε οι δάσκαλοι τους.

#2 Κανείς δεν μας έμαθε πώς να βρίσκουμε το σεξ

Προχωράμε με το επόμενο λάθος για το σεξ. Ακόμη και αν υποθέσουμε πως κάποιος ζει σε ένα απελευθερωμένο περιβάλλον, όπου η σεξουαλική εκπαίδευση δεν αποτελεί ταμπού. Και πάλι θα μάθει τη διαδικασία, πώς γίνεται το σεξ, και όχι το πώς θα φτάσεις στο σημείο ώστε να γίνει.

Πώς θα προσεγγίσεις τη σύντροφό σου, τι πρέπει να προσέξεις, τι τύπους ανθρώπων ή καταστάσεων να αποφύγεις. Μας λένε πώς λειτουργεί το σεξ και τι δουλειά κάνει δηλαδή, αλλά δεν μας λένε πώς να το αποκτήσουμε, ή πως να κινηθούμε στον επισφαλή και δελεαστικό κόσμο των σεξουαλικών σχέσεων.

Να διευκρινίσω εδώ πως δεν εννοώ ότι είναι καθήκον του σχολείου να μας πει πως θα φλερτάρουμε (αν και από την άλλη, γιατί όχι;)

Ωστόσο ο έφηβος πρέπει να ξέρει πέντε βασικά πράγματα για το πώς θα αναζητήσει ερωτική σύντροφο και θα ξεκινήσει σχέσεις μαζί της. Ακόμη και αν αυτές οι σχέσεις περιοριστούν σε σεξουαλικό επίπεδο.

Η επικρατούσα άποψη επί του θέματος είναι πως η τέχνη της αποπλάνησης, η τέχνη του να γοητεύεις και να κατακτάς μία σύντροφο πρέπει να είναι μια διαδικασία αυθόρμητη. Και ενώ μερικοί άνθρωποι γεννήθηκαν με ένα χάρισμα περίσσιας κοινωνικότητας και δεν έχουν κανένα θέμα να προσεγγίσουν νέους φίλους ή νέες συντρόφους, οι περισσότεροι, δυστυχώς, δεν διαθέτουμε το χάρισμα αυτό.

Θες να μάθεις πώς να ελκύεις γυναίκες; Δες εδώ

Ελάχιστοι είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε ή να ενημερωθούμε για το πώς να λειτουργήσουμε σε ένα ραντεβού, ή πώς να ξεκινήσουμε μία υγιή σχέση. Μάλιστα ντρεπόμαστε και να ρωτήσουμε. Το να ζητήσεις συμβουλές για το πώς θα βελτιωθείς σε ένα τέτοιο θέμα ισοδυναμεί με κάποιους σα να παραδέχονται πως είναι αμαθείς και πρωτάρηδες.

Από τη μια λοιπόν το αξίωμα ότι μόνον οι βλάκες δεν βρίσκουν να κάνουν σεξ, κι από την άλλη η παντελής άγνοια μας όσον αφόρα στο πώς πρέπει να προσεγγίσουμε έναν άνθρωπο για να κάνουμε παρέα, σχέση, κρεβάτι, όπως θέλεις πές το, μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην παταγώδη αποτυχία της ερωτικής μας ζωής.

Αρχίζεις να φαντάζεσαι πως θα σου είναι ευκολότερο να μεθύσεις μία κοπέλα, για να κάνεις έρωτα μαζί της. Άλλοι επιχειρούν να δημιουργήσουν ενοχές σε μία κοπέλα ή μετέρχονται κάθε είδος απίθανου ψυχολογικού εκβιασμού ή χειριστικής συμπεριφοράς.

Μπορεί αυτές οι συμπεριφορές να προκύπτουν από πικρία επειδή οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν βιώσει απόρριψη, μπορεί επίσης να προκύπτουν από καραμπινάτη άγνοια. Τα παλικάρια δεν ξέρουν τι στην ευχή να κάνουν για να πάνε με την κοπέλα που τους αρέσει. Και κάνουν ό,τι τους κατέβει. Και πες μου κι εσύ να υπάρχει μεγαλύτερο λάθος για το σεξ από αυτό.Τι μας είπαν λάθος για το Σεξ

#3 Οι άντρες σκέφτονται μόνο το σεξ

Η κουλτούρα μας φταίει και πάλι. Οι γυναίκες επιτρέπεται να είναι σέξι και προκλητικές αλλά όχι να έχουν σεξουαλικότητα. Εκτός πολύ συγκεκριμένων περιπτώσεων. Το σεξ για τις γυναίκες είναι κάτι που το έχουν και το διαθέτουν σε όποιον τις προσεγγίσει πιο ικανοποιητικά. Δεν είναι κάτι που κατ’ ανάγκην επιθυμούν κι εκείνες. Και πάντως όχι στο βαθμό που το επιθυμούν οι άντρες. Και πάντως δεν επιτρέπεται να το αναζητήσουν με τους τρόπους που το αναζητούν οι άντρες.

Και στο μεταξύ οι άντρες, που επιτρέπεται να έχουν σεξουαλικότητα, με κάποιον τρόπο εγκλωβίζονται μέσα σε δαύτη.

Από τη μία ο άντρας με τις πολλές κατακτήσεις αντιμετωπίζεται περίπου σαν τον Βασιλιά του ζωικού βασιλείου και από την άλλη κατηγορείται ότι είναι ζωώδης και βλακώδης που κυνηγάει το σεξ. Ο άντρας σου λέει δεν μπορεί να κυβερνήσει τον εαυτό του όταν πρόκειται για σεξ.

Πολλοί οι πειρασμοί και θα ενδώσει, και αν δεν ενδώσει είναι και βλάκας. Κι αν ενδώσει και απιστήσει έτσι στη γυναίκα του, φυσικά, δεν φταίει αυτός, φταίει η γυναίκα του που δεν μπορεί να τον κρατήσει και η ερωμένη που του κουνήθηκε. Υπέροχες νοοτροπίες.

Δεν χρειάζεται να υπάρχει κανένα συναισθηματικό υπόβαθρο για να απολαύσει ο άντρας ένα καλό κρεβάτι. Ο άντρας θέλει μονάχα να κάνει τη δουλειά του, έτσι μας μαθαίνουν οι γύρω μας και είναι κι αυτό μεγάλο λάθος για το σεξ.

Αν τύχει κάποιος και βρεθεί σε μονογαμική σχέση, τον στοιχειώνει η ιδέα πως θα μείνει κολλημένος σε μια μονάχα γυναίκα για το υπόλοιπο του βίου του και αλί και τρισαλί του. Σαν να λέμε πως για όσο σου μένει να ζήσεις θα τρως μονάχα το ίδιο φαγητό ένα πράγμα.

Φυσικά, όταν αφήνεσαι να σε περιορίζει έτσι η ίδια σου η σεξουαλικότητα, μοιραία οποιαδήποτε άλλη αξία σου σαν ανθρώπινο ον υποβιβάζεται, ή πάντως προσμετρείται ανάλογα των σεξουαλικών σου επιδόσεων. Βρήκες σχέση; Είσαι πρώτος. Δεν βρήκες; Δεν αξίζεις μία. Δεν σου πέφτει με τίποτα; Είσαι θεός. Δεν τα κατάφερες να ξετινάξεις πέντε γκομενάκια στην καθισιά σου; Τράβα να κλάψεις. Δεν κατάφερες να πλαγιάσεις με όσες περισσότερες γυναίκες μπόρεσες; Μήπως δεν είσαι αρκετά άντρας;

Οκ, ίσως το παρατράβηξα λίγο, αλλά καταλαβαίνεις κι εσύ ότι όλη αυτή η συμπεριφορά πληγώνει εμάς τους ίδιους τους άντρες, περισσότερο από όσο φανταζόμαστε.

Και για μια κοινωνία που δίνει τόση έμφαση στο σεξ, είναι κρίμα που σε πολλά σημεία κάνουμε τόσο λάθος για το σεξ. Κι αν δεν αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τα λάθη που κάνουμε, η κατάσταση θα αργήσει να βελτιωθεί.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!