Βρες τον εαυτό σου: Ξεκίνα τώρα - Men's Bible

Βρες τον εαυτό σου: Ξεκίνα τώρα

Βρες τον εαυτό σου: Ξεκίνα τώρα

Είναι εύκολο να προσπαθείς να είσαι κάποιος άλλος και όχι ο εαυτός σου. Είναι εύκολο να ακολουθείς ένα έτοιμο παράδειγμα. Από παιδιά μας μαθαίνουν να ακολουθούμε κανόνες, να κάνουμε ό,τι λένε οι γονείς μας. Μας είναι οικείος αυτός ο τρόπος ζωής, το να κάνουμε ό,τι μας λένε. Μου πήρε καιρό να καταλάβω πως εξακολουθούσα να κάνω το ίδιο πράγμα και στα χρόνια που ακολούθησαν. Ποιο ήταν αυτό; Να ακολουθώ έτοιμα πρότυπα. Είναι ασφαλέστερο να ζεις έτσι.

Αναζητάς τους καλύτερους δυνατούς βαθμούς στο σχολείο, την πιο καλοπληρωμένη δουλειά. Παίρνεις το δάνειό σου, δουλεύεις να το αποπληρώσεις και να αφήσεις ένα σπιτάκι στα παιδιά σου. Με τη διαφορά ότι υποσυνείδητα δεν έχεις αποφασίσει εσύ για όλα αυτά. Το έχεις σκεφτεί; Αυτό ήταν το όνειρό σου; Ποιανού τη ζωή ζεις τελικά;

Αν απαντήσεις ειλικρινά σε αυτή την ερώτηση, μπορεί να αλλάξουν πολλά. Μπορεί να νιώσεις ότι πρέπει να αφήσεις την ασφάλεια που σου προσέφερε η προκάτ ζωη που ζούσες. Ποιο είναι το όνειρό σου; Αναζήτησέ το. Ακόμη και αν βρεις ότι δεν έχεις (πια;) όνειρα. Είναι θαμμένα βαθιά στο υποσυνείδητό σου. Ο νους σου δυσκολεύεται να τα εντοπίσει. Αλλά τα πάντα ξεκινάνε από την απόφασή σου να τα αναζητήσεις.

Βρες τον εαυτό σου: Ξεκίνα τώρα

Δεν είναι ουτοπία να είναι κανείς ονειροπόλος. Το να είσαι ονειροπόλος (και να παραμένεις ονειροπόλος το πιο σημαντικό) είναι δυσκολότερο από όσο νομίζει ο κόσμος. Το να είσαι ονειροπόλος σημαίνει ότι έχει περισσότερο κουράγιο από το μέσο όρο των συνανθρώπων σου. Το να κυνηγάς τα όνειρά σου είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί στη ζωή σου, και άσε τους άλλους να λένε. Είναι δύσκολο βέβαια. Πρέπει να σκεφτείς, πρέπει να απαγκιστρωθείς από όλες τις περιοριστικές πεποιθήσεις που σε δέσμευαν. Πρέπει να εγκαταλείψεις τη ζώνη της άνεσης και της ασφάλειας.

Αν νιώθεις σαν παράλυτος και σαν να έχεις πέσει σε τέλμα, αυτό σου έχει συμβεί. Ζεις τη ζωή που κάποιος άλλος επέλεξε για σένα.

Θα νιώσεις ίσως ότι δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις. Θα φοβάσαι μήπως καταλήξεις κάπου χειρότερα από το σημείο που είσαι τώρα. Ανοησίες. Ξεκίνα. Σε έναν χρόνο από τώρα, θα ευγνωμονείς τον εαυτό σου.

Πώς να ξαναβρείς τον εαυτό σου

Οι περισσότεροι άνθρωποι ακούνε μόνο τη φωνή της λογικής. Έτσι μας έμαθαν. Να σκεφτόμαστε πριν πράξουμε, να αναμετράμε τα ενδεχόμενα. Είναι ασφαλέστερο και λογικότερο να μην κάνεις τίποτα παρά να ξεκινήσεις να κάνεις κάτι που μπορεί να καταλήξει σε αποτυχία. Τουλάχιστον όταν ζεις μια ζωή προσχεδιασμένη, κατά κάποιον τρόπο δεν έχεις εσύ την ευθύνη της. Την ζωή σου την επέλεξαν άλλοι. Και εν πάση περιπτώσει για τους περισσότερους το μοντέλο λειτουργεί. Γιατί να πας γυρεύοντας μπελάδες;

Και στο κάτω κάτω τι μπορείς να κάνεις πια; Να παρατήσεις τη δουλειά σου; Πληρώνεις δάνεια, ασφάλειες, το φαΐ των παιδιών σου. Μα δεν είπε κανείς να τα παρατήσεις όλα μονομιάς. Η Ρώμη δεν χτίστηκε ολόκληρη σε μία μέρα. Κάποια μέρα όμως κάποιος έβαλε την πρώτη πέτρα. Και μετά κι άλλη. Και μετά και άλλη. Άρχισε λοιπόν να ζεις το όνειρό σου. Ακόμη και αν δεν είσαι σίγουρος ποιο είναι αυτό. Απλώς, άρχισε να το ζεις. Πως ξεκινάει κανείς κάτι τέτοιο; Προσπάθησε να ξαναβρείς τον εαυτό σου. Να συνομιλήσεις μαζί του. Να τον ακούσεις.

Ξεκίνα εδώ και τώρα. Όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι κάτι που θα μπορέσεις να πετύχεις από τη μια στιγμή στην άλλη. Μπορεί να κρατήσει και μία ολόκληρη ζωή. Αν ξεκινήσεις όμως άμεσα, θα δεις ότι θα έχεις και άμεσα αποτελέσματα.

Δεν θα σου πω εγώ πώς να βρεις την απόλυτη ευτυχία. Ούτε εσύ ο ίδιος δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό. Το μόνο στο οποίο έχεις έλεγχο είναι η παρούσα στιγμή και τίποτα περισσότερο. Μονάχα αυτό πρέπει να σε απασχολεί. Ξεκίνα να συνομιλείς με τον εαυτό σου, από τούτη τη στιγμή και για κάθε μέρα. Κάθε φορά που θα το κάνεις θα νιώθεις καλύτερα. Δράσε. Τίποτα δεν γίνεται μονάχα με τη σκέψη. Η σκέψη σου πρέπει να υλοποιηθεί. Ένα μικρό βηματάκι τη φορά…

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!