3 κλασικές ανδρικές Ανασφάλειες και τι να κάνεις για να τις ξεπεράσεις - Men's Bible

3 κλασικές ανδρικές Ανασφάλειες και τι να κάνεις για να τις ξεπεράσεις

3 κλασικές ανδρικές ανασφάλειες και τι να κάνεις για να τις ξεπεράσεις

Η αυτοπεποίθηση είναι σέξι. Είναι σημαντικό να διαθέτεις αυτοπεποίθηση όταν θες να φλερτάρεις. Το πρόβλημα είναι, φυσικά, ότι η αυτοπεποίθηση δεν αποκτάται τόσο εύκολα, ούτε οι ανασφάλειες ξεπερνιούνται άμεσα.

Ολόκληρη βιομηχανία έχει στηθεί πάνω σε αυτό: πώς θα βοηθήσεις κάποιον να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που του λείπει, με την τάδε ή την δείνα τεχνική. Ακόμη κι έτσι όμως υπάρχουν πεδία όπου ο κάθε άντρας είναι εξαιρετικά ευαίσθητος όσον αφορά στο αίσθημα της προσωπικής του αξίας και έχει σχετικές ανασφάλειες.

Οι άντρες είναι πιο ευαίσθητοι από όσο τους θέλουν τα κοινωνικά πρότυπα ανδρισμού. Οι άντρες σκέφτονται διαφορετικά από τις γυναίκες, λένε, ωστόσο το εγώ τους είναι εξαιρετικά εύθραυστο. Μπορεί να αντέχουν μία χαρά τις χοντράδες και τα καφριλίκια στην αντροπαρέα τους αλλά υπάρχουν ορισμένα όρια που δεν πρέπει να θίγονται. Μέσα στο νου τους βρίσκονται εγκατεστημένες μικρές γεννήτριες μόνιμου άγχους.

Το πρόβλημα βέβαια βρίσκεται στο νου του κάθε άντρα. Ας εξετάσουμε μαζί τις τρεις κορυφαίες αντρικές ανασφάλειες. Και ας δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να τις ξεπεράσουμε.

Πρώτον: Το σώμα μας

Κάποτε μας έλεγαν πως οι γυναίκες ασχολούνται κυρίως με την προσωπικότητα και πολύ λιγότερο με την εξωτερική εμφάνιση. Λοιπόν, αυτό δεν ισχύει στο βαθμό που νομίζαμε και τα πρότυπα που μας βομβαρδίζουν, μοντέλα, ηθοποιοί, γυμναστές, δεν ξέρω τι άλλο, μας κάνουν να αισθανόμαστε άβολα με την άμεση σύγκριση.

Μας φαίνεται πως είμαστε υπερβολικά χοντροί, υπερβολικά αδύνατοι, υπερβολικά κοντοί, υπερβολικά τριχωτοί, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Και το όλο θέμα μας οδηγεί σε απελπισία.

Τι μπορούμε να κάνουμε:

Για αρχή, ας αρχίσουμε να τρώμε πιο υγιεινά. Λιγότερους υδατάνθρακες, λιγότερα λίπη και σάκχαρα, περισσότερα πράσινα λαχανικά. Ας αρχίσουμε κάποια δραστηριότητα. Αυτό θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα, σε γενικότερο επίπεδο.

Δεν εννοώ να λιώσουμε στο γυμναστήριο σώνει και ντε. Κάποιοι άνθρωποι απλώς δεν το ‘χουν καθόλου με το γυμναστήριο. Υπάρχουν όμως τόσα άλλα. Τοπικές ομάδες μπάσκετ, ας πούμε. Πεζοπορία. Κολύμβηση. Μαθήματα χορού. Κάτι.

Φυσικά δεν θα γίνουμε εξώφυλλο στο Men’s health με λίγη άσκηση και αλλάζοντας διαιτολόγιο. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι ίδιο σωματότυπο. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τον ίδιο χρόνο, ή τις ίδιες προτεραιότητες.

Όλοι αυτοί οι απίθανοι γραμμωμένοι τύποι που μας κάνουν να νιώθουμε συφοριασμένοι και κακόμοιροι, δεν έχουν άλλη ασχολία από το πώς θα δείχνουν έτσι όπως δείχνουν. Το ψωμί τους είναι η εμφάνισή τους. Δεν μπορούμε, για πρακτικούς λόγους, να ακολουθήσουμε το εξαντλητικό τους πρόγραμμα για να γίνουμε ίδιοι με αυτούς.

Το βασικότερο είναι να μάθει κανείς να αποδέχεται τον εαυτό του όπως είναι. Δεν χρειάζεται να ακολουθεί κατά πόδας τα πρότυπα που σερβίρονται εκεί έξω, προκειμένου να νιώσει επιτυχημένος.

Σκεφτείτε ότι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά σώματα ο κάθε ένας από τον άλλο. Και οι άντρες, αλλά και οι γυναίκες. Και τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες δεν περιορίζουν το γούστο τους στα στενά όρια ενός εξωφύλλου. Το να αποδεχτεί κανείς τον εαυτό του τονώνει εξαιρετικά την αυτοπεποίθηση του. Το να προσέχει κανείς το ντύσιμό του βελτιώνει πολύ την εμφάνιση, ανεξάρτητα από το σωματότυπο που έχει κάποιος.

Και ας το αποδεχτούμε: αν μια γυναίκα έρθει σπίτι μας προφανώς δεν έχει θέμα με το γεγονός ότι δεν είμαστε σαν αστέρες του σινεμά από εμφάνιση. Γιατί εάν είχε, δεν θα ερχόταν σπίτι μας εξαρχής.

Για να μάθεις να εκφράζεις τις προθέσεις σου με αυτοπεποίθηση, δες εδώ 

Δεύτερον: Τα οικονομικά μας

Για ολόκληρες γενιές το να είσαι άντρας σήμαινε να είσαι ο κουβαλητής. Κι όσα πιο πολλά κουβαλούσες στο σπίτι σου τόσο πιο άντρας ήσουνα. Ως αποτέλεσμα οι άντρες έφτασαν να θεοποιήσουν σχεδόν τα υλικά αγαθά. Όσο πιο πολλά λεφτά, τόσο περισσότερες και καλύτερες γυναίκες θα κατακτούσαν.

Τώρα, αν θέλουμε να είμαστε τίμιοι, είναι αλήθεια πως με τα χρήματα δεν αγοράζεις μεν την ευτυχία, αλλά τη νοικιάζεις. Ο υλικός πλούτος είναι πράγμα ελκυστικό, γιατί σημαίνει ασφάλεια. Σημαίνει προοπτικές. Σημαίνει άνετη ζωή. Αλλά το 99% των ανθρώπων δεν είναι βαθύπλουτοι. Δεν είναι ανάγκη να είσαι βαθύπλουτος για να χαρείς μια υγιή σχέση.

Αλλά αν δεν έχεις καν μια στοιχειώδη οικονομική άνεση; Αν ζεις σε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα και δουλεύεις σε χάλια δουλειά, και δεν έχεις καν αυτοκίνητο; Τι γίνεται τότε; Ποια γυναίκα θα γυρίσει να σε κοιτάξει; Όταν ξέρει πως το πολύ -πολύ να την πας σινεμά, κι αυτό με το λεωφορείο;

Πώς το ξεπερνάμε:

Ρίξε μια ματιά τριγύρω σου.

Οικονομική δυσχέρεια, παντού. Κακά τα ψέματα ζοριζόμαστε όλοι. Αν μια γυναίκα δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό, τότε απλώς δεν αξίζει την προσοχή σου.

Αν αυτές που σου αρέσουν κοιτάζουν τον τραπεζικό σου λογαριασμό πριν κοιτάξουν την προσωπικότητά σου, απλώς σταμάτα να ασχολείσαι με τόσο ρηχά και επιφανειακά άτομα. Υπάρχουν γυναίκες εκεί έξω που ξέρουν να εκτιμήσουν αυτό που είναι ένας άνδρας κι όχι μόνο το περιεχόμενο του πορτοφολιού του.

Τώρα βέβαια, αν είσαι τεμπέλης, αν σου λείπει η φιλοδοξία, αν απλώς δεν προσπαθείς για κάτι καλύτερο, τότε το ζήτημά σου είναι άλλο. Είναι μία συμπεριφορά διόλου ελκυστική. Στις γυναίκες αρέσουν οι άντρες με φιλοδοξίες, οι άντρες που δουλεύουν για να πραγματώσουν τα όνειρά τους. Η αποφασιστικότητα είναι τρομερά ελκυστική. Το να έχει κανείς στόχους και να τους επιδιώκει.

Μην ξεχνάς ότι ο έρωτας δεν είναι χρήμα, δεν είναι υλικές ανέσεις. Έχει να κάνει με τον αυθορμητισμό σου στη συναναστροφή, με την προσωπικότητά σου, με τη συμπεριφορά σου. Μπορείς να βγεις υπέροχα ραντεβού χωρίς να τινάξεις τη μπάνκα στον αέρα. Ένα όμορφο δείπνο μαγειρεμένο στο σπίτι. Ένα λουλούδι κι όχι ένας σκασμός τριαντάφυλλα. Επισκέψεις σε μουσεία και γκαλερί μπορεί να εντυπωσιάσουν επίσης. Οικονομικές διασκεδάσεις υπάρχουν, αρκεί να το ψάξετε.

Τρίτον: Τα μαλλιά μας

Το πόση σημασία δίνουν οι άντρες στα μαλλιά τους θα εξέπληττε τις περισσότερες γυναίκες. Κάνουμε πως δεν μας νοιάζει. Αλλά τα μαλλιά ενός άντρα είναι ένα από τα πιο ορατά σύμβολα της αρρενωπότητάς του.

Ας πούμε, ένας άντρας με αρχή φαλάκρας ή ένας εντελώς φαλακρός σημαίνει αυτόματα ένας άντρας γερασμένος. Είναι ένας άντρας του οποίου τα καλύτερα χρόνια έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Είναι κωμικοτραγικό να βλέπεις κάποιον να χτενίζει αλλόκοτα τα μαλλιά του προκειμένου να σκεπάσει τη φαλάκρα του, ή να ξοδεύεται σε θεραπευτικές αγωγές.

3 κλασικές ανδρικές ανασφάλειες και τι να κάνεις για να τις ξεπεράσεις

Πώς το ξεπερνάμε:

Η καράφλα είναι σέξι. Καλά διαβάσατε. Η καράφλα είναι σέξι.

Η φαλάκρα είναι ζήτημα γενετικής, και επίσης ζήτημα ορμονικό. Τι μπορούμε να κάνουμε με τη φαλάκρα; Να την αντιμετωπίσουμε σαν άντρες.

Θεραπείες υπάρχουν φυσικά. Θα συνιστούσα όμως πρώτα να μελετήσει κανείς τις παρενέργειες μιας ορμονικής θεραπείας και μετά να καταφύγει σε κάποιο σκεύασμα. Στυτικές δυσλειτουργίες ας πούμε και κατάθλιψη που έχουν ως παρενέργειες, μοιάζουν θεραπείες πολύ χειρότερες από το ίδιο το πρόβλημα.

Αν το κρανίο σου δεν έχει κάποια ιδιαίτερη δυσμορφία, τόλμησε το και ξύρισε το ολότελα. Μπορεί να σου παίρνει χρόνο η καθημερινή περιποίηση μίας τέτοιας εμφάνισης, αλλά δεν φαντάζεσαι πόσες πολλές γυναίκες θα σε βρουν ελκυστικό.

Αν πάλι δεν θέλεις να το πας μέχρι τέλους και να ξυριστείς ολότελα, τουλάχιστον να κουρεύεις κοντά τα μαλλιά σου. Τα κοντοκουρεμένα μαλλιά δημιουργούν την ψευδαίσθηση του όγκου.

Προς θεού, μην χτενίζεις μονόπλευρα τα μαλλιά σου για να σκεπάζεις τη φαλάκρα σου. Είναι γελοίο, δεν ξεγελάει κανέναν, είναι γεροντίστικο.

Επιπλέον άφησε λίγο μουσάκι. Θα τραβήξει την προσοχή στο πρόσωπό σου και λιγότερο στο κεφάλι σου.

Αυτά όμως είναι θέματα που εξηγεί καλύτερα από εμένα ο υπεύθυνος του Στυλ στο σχετικό μάθημα του Project Alpha. 

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!