Πως να βρεις Κίνητρο για Φλερτ - Men's Bible

Πως να βρεις Κίνητρο για Φλερτ

Πως να βρεις Κίνητρο για Φλερτ

Τι χρειάζεται για να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με το φλερτ; Όταν λέω να ασχολείσαι, δεν εννοώ να διαβάσεις δύο με τρία βιβλία και να κάνεις ένα σεμινάριο κι αυτό ήταν. Εννοώ να ασχοληθείς πραγματικά. Να εστιάσεις σε αυτό και να πιστέψεις ότι μπορείς να το κάνεις.

Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το φλερτ και τις διαπροσωπικές σχέσεις, έμαθα κάτι πολύ απλό:

Είτε σου αρέσει αυτό που κάνεις και έχεις κίνητρο να το κάνεις, είτε δεν σου αρέσει και ψάχνεις δικαιολογίες για να αναβάλεις οτιδήποτε έχεις να κάνεις που να είναι σχετικό.

Βλέπω ανθρώπους να παιδεύονται καθημερινά να πετύχουν έστω και ένα απλό βήμα. Κυριολεκτικά. Σε εργασίες που δεν τους αρέσουν, σε σχέσεις που δεν αντέχουν, όλη μέρα σε μία καρέκλα και όλη νύχτα σε έναν καναπέ βλέποντας τηλεόραση ή μπροστά σε έναν υπολογιστή, λειτουργώντας μόνιμα χωρίς κίνητρο. Εδώ θα ήθελα να σε ρωτήσω λοιπόν, θες να είσαι αυτός ο τύπος ή θες να κάνεις κάτι για να αλλάξει αυτό;

Σκέφτομαι λοιπόν, ένας άνθρωπος που δεν έχει θέληση καν για να διαβάσει ένα βιβλίο, πως θα βγει έξω να συναναστραφεί με γυναίκες και να τις γνωρίσει καλά; Για να σου απαντήσω, θα σου πω ότι όλα είναι τρόπος ζωής.

Πρόσφατα σε μία συγκέντρωση παλιών φίλων καθώς μιλούσα με κόσμο που είχα μήνες να δω, παρατήρησα ότι αρκετοί μου έκαναν το ίδιο σχόλιο. «Δεν έχω προλάβει να βγω έξω βράδυ».

Όμως το φλερτ δεν είναι διαδικασία της Παρασκευής και του Σαββάτου. Είναι συνεχόμενη διαδικασία και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι το να είσαι θετικός άνθρωπος, γεμάτος αυτοπεποίθηση, ανοιχτός σε προκλήσεις και χαμογελαστός, είναι κάτι που το κάνεις κάθε μέρα από την ημέρα που ξυπνάς.

Δεν ξέρω πότε ξέχασες να είσαι έτσι αλλά θα ήθελα να σου θυμίσω ότι δεν γεννήθηκες έτσι. Όταν ήσουν μικρός, είχες αυτοπεποίθηση, σιγουριά, εξερευνούσες και ποτέ δεν δίσταζες να γνωρίσεις νέους ανθρώπους.

Κάτι έγινε στην πορεία και το άλλαξες αυτό, οπότε θα πρέπει να το ξανα-ξυπνήσουμε μέσα σου. Η καθημερινότητα σου αποτελείται από ρουτίνες. Πράγματα που κάνεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο και που είτε σε βοηθάνε, είτε νομίζεις ότι σε βοηθάνε.

Αυτές που δεν είναι παραγωγικές, σε περιορίζουν στον τρόπο σκέψης και λειτουργίας σου και φυσικά επηρεάζουν κατ’ επέκταση και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεις το θέμα φλερτ. Πως να βρεις Κίνητρο για Φλερτ

Μη παραγωγικές ρουτίνες

Πολλές από τις ρουτίνες που έχεις μέσα στην ημέρα σου δεν είναι αποδοτικές λοιπόν. Πόσο ικανοποιημένος είσαι από τις καθημερινές σου συνήθειες; Τι θα ήθελες να αλλάξεις σε αυτές και τι θα ήθελες να προσθέσεις; Κάθε ρουτίνα αποτελείται από τρία στοιχεία. Αν τα εντοπίσεις, μπορείς να την ακυρώσεις ή μπορείς να δημιουργήσεις μία άλλη θετική.

Πυροδότηση

Αυτή είναι η κίνηση που πυροδοτεί την ρουτίνα. Μπορεί να είναι οτιδήποτε, μία κατάσταση, ένα συγκεκριμένο περιβάλλον ή ακόμα και ένα συναίσθημα που σου δίνει κίνητρο να κάνεις κάτι.

Ρουτίνα

Αυτός είναι ο τρόπος συμπεριφοράς. Ένα σετ από κινήσεις, ενέργειες ή συμπεριφορές που έχουν ένα αποτέλεσμα.

Ανταμοιβή

Αυτή είναι σχετική με τα προνόμια, την ικανοποίηση που μπορείς να πάρεις από μία συμπεριφορά. Αυτό που χρειάζεται λοιπόν,  είναι να αλλάξεις την ρουτίνα για να αλλάξει και η συμπεριφορά.

Οι περισσότεροι, προσπαθούμε να αλλάξουμε την πυροδότηση, κάτι που δεν είναι παραγωγικό. Για να αλλάξουμε την ρουτίνα, πρέπει να αναγνωρίσουμε την πυροδότηση και την ανταμοιβή και έπειτα να αλλάξουμε την ρουτίνα.

Στο Παράδειγμα του Φλερτ:

Θέλω να πάω να μιλήσω σε μία γυναίκα που μου αρέσει. Με το που το σκέφτομαι αυτό, γίνεται η Πυροδότηση. Μόλις γίνει αυτό, αρχίζω να σκέφτομαι όλα τα αρνητικά που μπορεί να προκύψουν. Αμέσως αρχίζω να εκτελώ την Ρουτίνα που είναι να παγώσω, να κάτσω στην θέση μου και να κοιτάζω την κοπέλα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή είναι και η Ανταμοιβή μου. Να κοιτάζω.

Σίγουρα δεν είναι μία παραγωγική ρουτίνα. Συμφωνείς; Οι περισσότεροι λοιπόν κάνουμε το εξής λάθος. Προσπαθούμε να αλλάξουμε την Πυροδότηση. Λέμε πολλές φορές, «Έλα φίλε, μην το σκέφτεσαι και θα περάσει. Αγνόησε το».

Βέβαια, όσο το λες αυτό, τόσο περισσότερο το σκέφτεσαι και τόσο περισσότερο μπλοκάρεις. Γι’ αυτό πολλές φορές λέμε ότι το να μετρήσεις μέχρι το τρία και να ξεκινήσεις να περπατάς προς την κοπέλα, είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Αλλάζει την ρουτίνα καθώς σε υποχρεώνει να κάνεις κάτι διαφορετικό από το να παγώσεις και να κάτσεις ακίνητος.

Θες να μπορείς να φλερτάρεις με όποια κοπέλα σου αρέσει; Δες εδώ

Ζήτα βοήθεια

Αυτή η διαδικασία απαιτεί ενέργεια, όπως και κάθε αλλαγή που κάνεις στην ζωή σου. Για να το κάνεις πιο εύκολο λοιπόν, ζήτα βοήθεια και υποστήριξη.

Βρες κάποιον που ήδη κάνει αυτό που θες να κάνεις και ακολούθα τα βήματα του. Δες τι του πυροδοτεί εκείνου τις ρουτίνες, τι του δίνει κίνητρο και πως αντιδράει. Αν πετυχαίνει, τότε ξέρεις ότι η αλλαγή είναι εφικτή.

Ανέβασε τα επίπεδα της ενέργειας σου, κάνοντας άσκηση, ακούγοντας μουσική που σε ανεβάζει, χαμογελώντας και εκτιμώντας αυτά που ήδη έχεις.

Αν δεν σου φτάνουν αυτά και θες επαγγελματική βοήθεια και μία ομάδα να σε απογειώσει, τότε δεν έχεις παρά να επικοινωνήσεις μαζί μας και εμείς ξέρουμε τι θα κάνουμε!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!