Πως να νικήσεις την Αδράνεια και να πετύχεις την Αλλαγή - Men's Bible

Πως να νικήσεις την Αδράνεια και να πετύχεις την Αλλαγή

Πως να νικήσεις την Αδράνεια και να πετύχεις την Αλλαγή

Πως γίνεται να θεωρείται η αλλαγή το μόνο σταθερό πράγμα στη ζωή και ταυτόχρονα τόσος κόσμος να δυσκολεύεται να αλλάξει τον εαυτό του;

Πως γίνεται κάποιος να διψά για εξέλιξη και βελτίωση και παρόλα αυτά να μένει στάσιμος;

Η απάντηση στα ερωτήματα αυτά δεν είναι εύκολη.

Μια απλή απάντηση συνοψίζεται στο κλισέ ρητό «είσαι ο χειρότερος εχθρός σου», όμως και η απάντηση αυτή δεν είναι ικανοποιητική. Δε μας δίνει κάποια κατεύθυνση, ούτε φωτίζει το δρόμο μας ώστε να μπορέσουμε να βρούμε τα πατήματα μας μέσα στο σκοτάδι.

Η αλλαγή μοιάζει δύσκολη γιατί κάθε φορά που την επιδιώκεις, έρχεσαι αντιμέτωπος με μια πανίσχυρη δύναμη: την αδράνεια.

Το παίρνεις απόφαση, κάνεις τα πλάνα σου, ξεκινάς για να πιάσεις τον πολυπόθητο στόχο και ενώ θες να σηκωθείς για λίγο από το έδαφος και να πετάξεις, η αδράνεια – ως άλλη δύναμη της βαρύτητας – σε κρατάει κάτω.

Γιατί;

Η αντίσταση στην αλλαγή

Η αλήθεια είναι πως αν και όντως η αλλαγή αποτελεί μια παγκόσμια σταθερά στη ζωή, οι άνθρωποι είμαστε πλάσματα που απολαμβάνουν τη ρουτίνα. Γιατί τη ρουτίνα την ξέρουμε, μας είναι γνώριμη και οικεία, ενώ αλλαγή σημαίνει επαφή με το άγνωστο, με την αμφιβολία και με άβολα συναισθήματα.

Όταν λοιπόν είμαστε εξοικειωμένοι με μια κατάσταση, νιώθουμε άνεση μέσα σε αυτή τη σταθερότητα.

Μπορεί η κατάσταση να μη μας αρέσει, όμως το ασυνείδητο μας προτιμά να μείνει στην ασφάλεια του γνώριμου, παρά να επιδιώξει την αλλαγή του status quo.4 Βήματα για να Καλλιεργήσεις έναν πιο Ώριμο Εαυτό, Πως να νικήσεις την Αδράνεια και να πετύχεις την Αλλαγή

Με τα μάτια στην κορυφή

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνει ο περισσότερος κόσμος και ο βασικός λόγος που αφήνει την αδράνεια να του σταθεί εμπόδιο, είναι πως επικεντρώνεται στο αποτέλεσμα.

Σκέψου για λίγο τι είναι αυτό που θες να πετύχεις;

Θες να χάσεις κιλά και να χτίσεις ένα καλλίγραμμο και αισθητικά ωραίο σώμα; Θες να γίνεις πιο κοινωνικός με τις γυναίκες και πιο ευέλικτος στο φλερτ; Θες να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση ως άνδρας; Θες όλα αυτά μαζί;

Οτιδήποτε και αν θες, σίγουρα θα έχεις κάτι συγκεκριμένο που θα θες να πετύχεις. Όπως ένας ορειβάτης που ξεκινάει από τους πρόποδες του βουνού έχοντας στο νου του να κατακτήσει την κορυφή, έτσι και εσύ έχεις ένα συγκεκριμένο στόχο που θες να πιάσεις.

Πως θα είσαι όταν θα έχεις χάσει τα κιλά που θες; Πόσο άνετα θα μιλάς στις γυναίκες και πως θα φλερτάρεις μαζί τους όταν βελτιωθείς και εξασκηθείς στο φλερτ; Πως θα συμπεριφέρεσαι όταν θα έχεις αποκτήσει τα επίπεδα αυτοπεποίθησης που επιθυμείς για τον εαυτό σου;

Σίγουρα έχεις μια συγκεκριμένη εικόνα για όλα αυτά.

Το πρόβλημα είναι πως όταν έχεις το μυαλό σου μόνιμα στο αποτέλεσμα κάνεις την διαδικασία πιο επίπονη και βαρετή. Αν είσαι στους πρόποδες του βουνού είναι λογικό να σου φαίνεται τεράστιο κατόρθωμα να αγγίξεις την κορυφή.

Αν σκέφτεσαι συνεχώς πως έχεις πολύ δρόμο μπροστά σου, αν κάθε λίγο και λιγάκι κοιτιέσαι στον καθρέπτη για να δεις αν χάνεις κιλά ή σκέφτεσαι πως δεν έχεις προχωρήσει πολύ στην επικοινωνία σου με τις γυναίκες, τότε καταδικάζεις τον εαυτό σου στην απογοήτευση.

Και η απογοήτευση σε φέρνει πίσω στο σημείο μηδέν και στις παλιές γνώριμες καταστάσεις.

Θες να αλλάξεις το πως σε βλέπουν οι γυναίκες; Δες εδώ

Ξεκίνα απλά και επικεντρώσου στο σύστημα

Το μυστικό για να πετύχεις την αλλαγή είναι να βγάλεις από το μυαλό σου τους μεγάλους και συγκεκριμένους στόχους και να επικεντρωθείς στο σύστημα. Στην διαδικασία δηλαδή μέσα από την οποία θα κάνεις τους στόχους αυτούς πραγματικότητα.

Και εδώ τα πράγματα χρειάζεται να είναι απλά και εύκολα. Ο άνθρωπος αντιστέκεται στην αλλαγή όταν εκείνη είναι απότομη και μεγάλη, όμως την αγκαλιάζει όταν εκείνη είναι διακριτική και σταδιακή.

Το μυστικό λοιπόν είναι να μην πας για μεγάλες αλλαγές, αλλά να χτίσεις ένα σύστημα το οποίο να σε κάνει 1% καλύτερο κάθε μέρα. Λίγο πιο γυμνασμένο, λίγο πιο επικοινωνιακό, λίγο πιο σίγουρο για τον εαυτό σου.

Χρειάζεται να χτίσεις πρώτα τις σωστές συνήθειες, πριν αρχίσεις να ανησυχείς για τις λεπτομέρειες.

Δεν μπορείς να βελτιωθείς και να γίνεις καλός σε κάτι που δεν κάνεις. Πρώτα ξεκινάς να πράττεις και μετά κοιτάς να το κάνεις καλά.

Για αυτό το λόγο πάρε το απόφαση να ξεκινήσεις σήμερα κιόλας. Φάε ένα γλυκό λιγότερο, μίλα σε μια κοπέλα ακόμη και αν είναι φιλική η κουβέντα, κάνε κάτι μικρό που όμως θα σε φέρει αντιμέτωπο με την αμφιβολία.

Μείνε συνεπής

Για να μεγαλώσουν οι μύες μας χρειάζεται να τους γυμνάσουμε με ένα βάρος το οποίο να τους προκαλεί, χωρίς να είναι υπερβολικά μεγάλο, ώστε οι μύες να αναγκαστούν να αναπτυχθούν.

Φαντάσου να έκανες γυμναστική με αλτήρες των δύο κιλών. Όσο και να κουνούσες τα χέρια σου πάνω κάτω η μυική υπερτροφία θα ήταν σχεδόν μηδαμινή. Από την άλλη όμως ακόμη και αν καταφέρεις να σηκώσεις εκατό κιλά μια φορά, δεν έχεις προκαλέσει μόνιμη ανάπτυξη στο σώμα σου.

Για να πετύχουμε την αλλαγή στο σώμα μας εκτός από την ένταση της προπόνησης, πολύ σημαντικός είναι και ο «όγκος» της. Το πόσο συχνά και τακτικά προπονούμαστε.

Αυτή η αρχή ισχύει και στον τομέα της αυτοπεποίθησης και των κοινωνικών δεξιοτήτων. Για να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση δεν αρκεί να βγάλεις μια φορά τον εαυτό σου από τη ζώνη άνεσης του, ούτε έχεις γίνει πιο επιδέξιος στο φλερτ φλερτάροντας μια φορά.

Η αλλαγή απαιτεί τακτική εξάσκηση και συνέπεια. Χρειάζεται να βγαίνεις λίγο από τη ζώνη άνεσης σου καθημερινά και να μιλάς με κοπέλες τακτικά.

Αυτός είναι και ο λόγος που το να επικεντρωθείς στο σύστημα και όχι στο αποτέλεσμα, αποδίδει περισσότερο. Επικεντρώνεσαι στο τώρα και στο τι κάνεις καθημερινά και όχι στο τι θα πετύχεις κάποια στιγμή στο μέλλον.

Αν θες λοιπόν να νικήσεις την αδράνεια και να πετύχεις την αλλαγή, σκέψου τι μπορείς να κάνεις καθημερινά που να μπορεί να σε φέρει πιο κοντά στο στόχο σου.

Και αν αυτό που θες είναι να βελτιωθείς στο φλερτ, έχουμε το πρόγραμμα που θα σε πάει βήμα βήμα μέχρι να το πετύχεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!