«Βαρέθηκα να είμαι Μόνος»: 3 Βήματα για να βελτιώσεις την προσωπική σου Ζωή - Men's Bible

«Βαρέθηκα να είμαι Μόνος»: 3 Βήματα για να βελτιώσεις την προσωπική σου Ζωή

«Βαρέθηκα να είμαι Μόνος»: 3 Βήματα για να βελτιώσεις την προσωπική σου ζωή

«Βαρέθηκα να είμαι μόνος», μου λένε πολλοί άνδρες που απευθύνονται σε εμάς για να βελτιώσουν την προσωπική τους ζωή.

Λίγα πράγματα χτυπούν τόσο δυνατά στην καρδιά του ανθρώπινου φόβου όσο η αίσθηση της απομόνωσης και της μοναξιάς.

Και δε μιλώ μονάχα για την κυριολεκτική μοναξιά, όταν δηλαδή ζεις απομονωμένος, με ελάχιστους φίλους και λίγες ανθρώπινες επαφές, αλλά και για την μεταφορική της έννοια.

Μπορείς να νιώθεις μόνος ακόμα και όταν είσαι ανάμεσα σε πλήθος.

Όταν οι άλλοι απλά στέκονται στην επιφάνεια και δε μοιάζει να ενδιαφέρονται για εσένα περισσότερο απ’ όσο έχουν συμφέρον.

Ή δε ψάχνουν να δουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου πίσω απ’ τις επιλογές και τις πράξεις σου.

Μπορεί να έχεις παρέα και παράλληλα να νιώθεις αφανής και αόρατος.

Και εδώ βρίσκεται η πραγματική αξία μιας αληθινής, γνήσιας και ποιοτικής σχέσης.

Στο να νιώθεις ότι ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου σε βλέπει και είναι πραγματικά εκεί για εσένα και όχι γιατί θέλει να πάρει κάτι από εσένα.

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας παλεύουν με αυτήν την αίσθηση τις μοναξιάς ακόμα και αν αυτό δε γίνεται άμεσα αντιληπτό απ’ τους ίδιους εξ’ αιτίας της βαριάς ρουτίνας και τις καθημερινότητάς τους.

Αν έχεις φτάσει στο σημείο να λες «βαρέθηκα να είμαι μόνος», πιθανόν κι εσύ να βιώνεις κάτι αντίστοιχο.

Ίσως είσαι καιρό μόνος.

Ίσως χώρισες από κάποια σχέση που έκανες καιρό να ξεπεράσεις.

Ίσως νιώθεις άπειρος και το άγχος σε αποτρέπει να κοινωνικοποιηθείς ομαλά και να κάνεις γνωριμίες.

Ή ίσως έδωσες τα πάντα στην καριέρα σου και νιώθεις μέσα σου ένα καμπανάκι να χτυπάει.

Σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που λες «βαρέθηκα να είμαι μόνος» είναι χρέος σου να ανατρέψεις την κατάσταση και να κάνεις κάτι για αυτό.

«Βαρέθηκα να είμαι μόνος μου. Τι να κάνω;»

#1 Ξεκίνα με τον εαυτό σου

Το να αλλάξεις ρότα στην προσωπική σου ζωή και να κάνεις περισσότερες και ποιοτικότερες γνωριμίες δεν απαιτεί ακαδημαϊκές γνώσεις.

Δε χρειάζεται να διαβάσεις τόμους κοινωνικής και εξελικτικής ψυχολογίας και να πάρεις bachelor, master και PhD στην επικοινωνία. Υπάρχουν μπόλικοι άνθρωποι που τα καταφέρνουν περίφημα και χωρίς αυτά.

Αυτό όμως που είναι απαραίτητο, είναι να φροντίσεις και να επενδύσεις στον εαυτό σου και στον τρόπο ζωής σου. Εσύ είσαι η μοναδική κοινή συνιστώσα στις γνωριμίες που κάνεις ή δεν κάνεις.

Αν διαπιστώνεις ότι ελκύεις μονάχα επιφανειακούς ανθρώπους και δεν ελκύεις καθόλου τους άλλους, τότε προφανώς χρειάζεται να κάνεις αλλαγές, να βελτιώσεις κάποια πράγματα και σίγουρα να αντιμετωπίσεις ανασφάλειες και φόβους.

Όλα λοιπόν ξεκινούν με εσένα. Δε χρειάζονται πολύπλοκα πράγματα και μην προσπαθήσεις να βελτιώσεις κάποια πλευρά της ζωής σου αναζητώντας κατ’ ευθείαν το τέλειο.

Απλά επικεντρώσου στο να κάνεις τα πρώτα βήματα και να υιοθετήσεις συνήθειες που σε βάθος χρόνου θα σου επιφέρουν κοινωνικά κέρδη.

Βάλε τη γυμναστική στη ζωή σου με κάποια μορφή που απολαμβάνεις (χορός, πολεμικές τέχνες, τζόκινγκ, ποδήλατο, γυμναστήριο κλπ).

Βελτίωσε τη διατροφή σου (και άρα τη διάθεση και την υγεία σου) και τρώγε πιο υγιεινά.

Φρόντισε το στυλ σου και το πως παρουσιάζεσαι στον κόσμο.

Αν έχεις βαρύ πρόγραμμα στη δουλειά σου διεκδίκησε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σου.

Αν πάλι δεν έχεις δουλειά ή αυτή που έχεις σε κάνει δυστυχισμένο, κινητοποιήσου και κάνε ό,τι περνάει απ’ το χέρι σου ώστε να το αλλάξεις αυτό.

#2 Στόχευσε στην κοινωνικοποίηση

Για να λες «βαρέθηκα να είμαι μόνος» πολύ πιθανόν να έχεις λίγες και συγκεκριμένες κοινωνικές επαφές, οι οποίες όμως δε σε γεμίζουν.

Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται να βάλεις τον εαυτό σου σε ένα περιβάλλον το οποίο θα σε αναγκάσει να κοινωνικοποιηθείς περισσότερο, να γνωρίσεις νέους ανθρώπους και να καλλιεργήσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες.

Απ’ τους πιο εύκολους τρόπους να το πετύχεις αυτό είναι να ασχοληθείς με ένα χόμπι στο οποίο λειτουργείς στα πλαίσια μιας ομάδας.

Χορός, ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, ομαδικά μαθήματα γιόγκα, πολεμικών τεχνών, μαγειρικής κλπ.

Αν νιώθεις τον εαυτό σου αρκετά εσωστρεφή και ντροπαλό, οφείλεις να τον τοποθετήσεις στην καρδιά ενός περιβάλλοντος που σε φέρνει σε επαφή με άλλα άτομα.

Σε κάθε περίπτωση, είτε κάνεις το παραπάνω είτε όχι, ξεκίνα να μιλάς με όλους.

Με τον περιπτερά όταν πηγαίνεις να αγοράσεις τσιγάρα. Με την ταμία του σουπερμάρκετ.

Με την κοπέλα που σου φτιάχνει τον καφέ. Με τον ταξιτζή που σε πηγαίνει στον προορισμό σου (αυτό είναι πολύ εύκολο) κλπ.

Σκέψου πως στόχος σου είναι να γίνεις γενικά πιο κοινωνικός και να ξεκινάς κουβέντα με όλους. Ακόμα και αν δεν τους πετυχαίνεις σε φάση για μπλα μπλα δεν πειράζει, σημασία έχει να κάνεις εσύ την αρχή.«Βαρέθηκα να είμαι Μόνος»: 3 Βήματα για να βελτιώσεις την προσωπική σου ζωή

#3 Αν κάποια κοπέλα σε ενδιαφέρει, φλέρταρε τη χωρίς να περιμένεις κάποιο αποτέλεσμα

Το να μιλάς με όλους με στόχο να κοινωνικοποιηθείς περισσότερο, είναι μια ήπιας μορφής, κοινωνική πρωτοβουλία. Ένα μικρό ρίσκο αν θες να το πεις έτσι.

Και αν είσαι στη φάση που μέσα σου λες «βαρέθηκα να είμαι μόνος μου», πολύ πιθανόν να μη ρίσκαρες αρκετά, είτε πιάνοντας κουβέντα στις γυναίκες που σε ενδιέφεραν, είτε να μη ρίσκαρες στην κουβέντα σου μαζί τους.

Όμως φλερτ σημαίνει πρωτοβουλία και ρίσκο. Δεν μπορείς να πετύχεις πολλά μένοντας στην ασφάλειά σου και περιμένοντας την κοπέλα να σου κάνει 100% σαφές και ξεκάθαρο ότι της αρέσεις και δε θα σε απορρίψει, για να πας να τη φλερτάρεις.

Ποτέ δε θα είσαι 100% σίγουρος για το αν αρέσεις σε κάποια πριν της μιλήσεις και κυρίως πριν της δείξεις τι προθέσεις έχεις.

Επίσης το πόσο σου αρέσει και το πόσο της αρέσεις εμφανισιακά και σαν πρώτη εντύπωση, μικρή σημασία έχει μετά τα πρώτα λεπτά επικοινωνίας.

Δεν πρόκειται να αρέσεις σε όλες, ούτε θα σου αρέσουν όλες. Όμως για να βρεις αυτές που σου αρέσουν και με τις οποίες ταιριάζεις, θα πρέπει να ρισκάρεις και να φλερτάρεις κάθε φορά που κάποια κοπέλα έχει το ενδιαφέρον σου.

Δες το φλερτ σαν ένα παιχνίδι χαμένου θησαυρού. Ακόμα και αν με την κοπέλα δεν ταιριάζατε και δεν προχωρήσατε, τουλάχιστον γνωρίζεις ότι έσκαψες και ότι ο θησαυρός δε βρίσκεται εκεί.

Ελκύεις αυτό που είσαι

Συνήθως οι άνθρωποι που καταλήγουν μαζί, έχουν παρόμοιο επίπεδο συναισθηματικής ωριμότητας, παρόμοιες ανασφάλειες, παρόμοια ενδιαφέροντα, παρόμοιες πεποιθήσεις, επιλογές lifestyle κλπ.

Προφανώς δεν είναι ο ένας κόπια του άλλου. Όχι. Eννοείται πως υπάρχουν διαφορές οι οποίες πολλές φορές λειτουργούν συμπληρωματικά.

Όμως, σε γενικές γραμμές ελκύεις αυτό που είσαι.

Και αυτός είναι και ο βασικός λόγος που πολλοί αποτυγχάνουν διαρκώς στο φλερτ παρά τις τεχνικές, τις μεθοδολογίες και τις ατάκες που δοκιμάζουν.

Όλα αυτά στοχεύουν στη δημιουργία εντυπώσεων. Στο να κάνεις την κοπέλα να σχηματίσει μια συγκεκριμένη εικόνα για εσένα.

Ενώ μπορούν να έχουν βοηθητικό ρόλο στο πλαίσιο εκμάθησης συγκεκριμένων δεξιοτήτων, λειτουργούν μονάχα σαν πατερίτσες με ημερομηνία λήξης.

Γιατί ακόμα και αν η ατάκα πιάσει και η κοπέλα ενδιαφερθεί, τί λες μετά;

Αν δεν έχεις μάθει να κοινωνικοποιείσαι ομαλά, πώς θα συνεχίσεις την κουβέντα;

Αν δεν νιώθεις άνετα με τη δουλειά και τον τρόπο ζωής σου, πώς θα μιλήσεις για τον εαυτό σου με πάθος;

Αν παραποιήσεις την αλήθεια για να δώσεις καλύτερη εντύπωση στην κοπέλα και τελικά προχωρήσετε μαζί, τί περιμένεις να συμβεί στη σχέση σας όταν εκείνη το ανακαλύψει;

Όπως βλέπεις, εσύ βρίσκεσαι στο επίκεντρο των γνωριμιών που κάνεις. Η συμπεριφορά και οι πράξεις σου λειτουργούν ως φίλτρα τα οποία έλκουν συγκεκριμένα άτομα και απωθούν άλλα.

Γι’ αυτό, αν λες «βαρέθηκα να είμαι μόνος μου» και θες να κάνεις νέες και ποιοτικές γνωριμίες χρειάζεται να εξετάσεις αντικειμενικά τον εαυτό σου, τον τρόπο ζωής σου και τον τρόπο με τον οποίο φλερτάρεις και προσεγγίζεις τις γυναίκες και να προχωρήσεις σε αλλαγές.

Τα πάντα είναι στο χέρι σου.

Θες να βελτιώσεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες με τις γυναίκες; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!