Οι πραγματικοί λόγοι που σε απορρίπτει μια γυναίκα - Men's Bible

Οι πραγματικοί λόγοι που σε απορρίπτει μια γυναίκα

Οι πραγματικοί λόγοι που σε απορρίπτει μια γυναίκα

Η απόρριψη από μια γυναίκα είναι ένα ζήτημα που οι περισσότεροι άνδρες προβλέπουν και «τρέμουν» στην ιδέα πως θα τους συμβεί στην οποιαδήποτε προσέγγισή τους.

Πολλοί μαθητές με ρωτούν τους λόγους που οι γυναίκες τους απορρίπτουν παρ’ όλο που οι ίδιες μπορεί να έχουν δείξει ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της προσέγγισης ή ακόμη και μετά από αυτήν που μπορεί να έχουν ανταλλάξει τηλέφωνα αλλά να μην απαντήσουν ποτέ.

Οι λόγοι, σίγουρα και στις δύο περιπτώσεις που συμβαίνει αυτό, είναι πολλοί και υπάρχουν αρκετές λογικές εξηγήσεις για τις αιτίες που μια γυναίκα θα σε απορρίψει.

Δεν είσαι ο τύπος της

Αυτό που οι περισσότεροι παρερμηνεύουν είναι πως επειδή θα μιλήσεις σε μια άγνωστη γυναίκα αυτόματα θα «πρέπει» να ταιριάξετε και σαν χαρακτήρες. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, εφόσον δεν γίνεται απευθείας, μόνο μέσω της εξωτερικής εμφάνισης, να καταλάβεις αν ταιριάζεις με έναν άνθρωπο ή όχι.

Μπορεί αρχικά η συζήτηση να είναι ενδιαφέρουσα αλλά κατά τη διάρκειά της η γυναίκα να συνειδητοποιήσει πως δεν ταιριάζουν οι απόψεις σας ή το χιούμορ σας. Δεν σημαίνει πως απαραίτητα έκανες κάτι λάθος, απλά ίσως αναζητούσε κάτι άλλο τη δεδομένη στιγμή. Γι’ αυτό το λόγο δεν σου έδειξε και κάτι αρνητικό εξ’ αρχής.

Από την άλλη, υπάρχει και το ενδεχόμενο όντως να μην την έλκυες από τα πέντε πρώτα λεπτά, ωστόσο ο τρόπος που την πλησίασες να ήταν ευγενικός και κολακευτικός, ώστε να θέλησε να δώσει στη γνωριμία σας μια «ευκαιρία» αλλά στην πορεία δεν ενθουσιάστηκε τόσο με τη συζήτησή σας και γι’ αυτό να σου κατέστησε σαφές πως δεν ενδιαφέρεται.Οι πραγματικοί λόγοι που σε απορρίπτει μια γυναίκα

Δεν αποπνέεις εμπιστοσύνη

Μπορεί να χρησιμοποίησες όλες τις κατάλληλες φράσεις που απαιτούσε η συγκεκριμένη στιγμή, αλλά παρ’ όλα αυτά η κοπέλα να μην ένιωσε την απαραίτητη σιγουριά για να αλληλεπιδράσει περισσότερη ώρα μαζί σου ή για να βγείτε το πρώτο ραντεβού.

Αυτό μπορεί να συμβεί εάν μέσω της στάσης του σώματος σου και του τόνου της φωνής σου αντικατοπτριζόταν το άγχος σου και οι κινήσεις σου ήταν σπασμωδικές.

Όσο δικαιολογημένος και αν είσαι εκείνη τη στιγμή από τους φίλους σου, τον εαυτό σου και ακόμη από την ίδια την γυναίκα, αν το άγχος που νιώθεις φαίνεται σε έντονο βαθμό, σίγουρα όσο «γλυκό» και να είναι αυτό, δε θα είναι υπέρ σου για να αποπνεύσεις εμπιστοσύνη στην κοπέλα απέναντί σου.

Δεν υπάρχει ερωτική κλιμάκωση

Η λεγόμενη ερωτική έλξη δεν μπορεί να συμβεί από τη μια στιγμή στην άλλη. Δεν είναι όμως ακατόρθωτο μέσα από μια πρώτη συζήτηση να υπάρξει μια ερωτική κλιμάκωση ανάμεσα σε δύο άγνωστα άτομα.

Οι περισσότεροι θεωρούν πως θα μπορέσει να συμβεί στο πρώτο ραντεβού ή ακόμη και στο δεύτερο, με αποτέλεσμα να μην αφήνουν κάποιο, έστω, ερωτικό υπονοούμενο στην πρώτη προσέγγιση. Η γυναίκα μπορεί εκείνη τη στιγμή να μη δώσει βάση αλλά στην πορεία σίγουρα θα σκεφτεί πως δεν υπήρξε κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη συζήτησή σας.

Δεν εννοώ πως το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι να «πετάς» σχόλια με ερωτικό περιεχόμενο. Αντιθέτως, κάποιο πείραγμα ή κάτι το οποίο σου βγάζει, πάντα με κομψό τρόπο, θα δώσουν μια πικάντικη νότα στη συζήτησή σας, που σίγουρα θα θυμάται.

 

Γιατί μια απόρριψη σε επηρεάζει τόσο πολύ;

Δεν είναι λίγες οι φορές που άντρες έχουν εκδηλώσει την απογοήτευση τους μετά από μια αρνητική κατάληξη που είχε η συζήτησή τους με μια κοπέλα. Αυτή η απογοήτευση μάλιστα επιδεινώθηκε μετά από μια άλλη απόρριψη και πάει λέγοντας, καταλήγοντας σε ένα σημείο που σταματούν να αλληλεπιδρούν με το αντίθετο φύλο και να είναι αρνητικά προϊδεασμένοι για την οποιαδήποτε προσέγγισή τους.

Ενώ οι γυναίκες στην πλειοψηφία τους δεν μπορούν να καταλάβουν αυτό τον μηχανισμό των ανδρών, υπάρχει μια σαφής εξήγηση για την αίσθηση της απόρριψης, όπου όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως φύλου έχουμε βιώσει.

Σε μια καταγραφή απόρριψης ο εγκέφαλος λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που γίνεται με έναν πόνο στο σώμα, όταν είσαι για παράδειγμα αγχωμένος και πονάνε οι μύες σου. Μπορεί να είναι ερωτική ή ακόμη και μία απόρριψη στον εργασιακό τομέα.

Σημασία έχει πως όλοι επηρεαζόμαστε από μια τέτοια κατάσταση. Η διαφορά μας είναι, πως εσύ είναι πιθανό να δέχεσαι την ερωτική απόρριψη πιο συχνά απ’ ότι μια γυναίκα και αυτό γιατί κάνεις την πρώτη κίνηση στο φλέρτ, άρα «ρισκάρεις» και να απορριφθείς από το άτομο που έχεις απέναντί σου.

Θες να καταλάβεις καλύτερα τις γυναίκες; Δες εδώ

Δες την απόρριψη από άλλη οπτική

Αυτό που τονίζω στους άνδρες που ζητούν τη βοήθεια μου είναι πως την απόρριψη πρέπει να την κάνεις σύμμαχό σου. Σίγουρα θα απογοητευτείς αλλά όχι στο σημείο που να σταματήσεις να αληλλεπιδράς με το γυναικείο φύλο.

Κάνε έναν απολογισμό στο εάν έφταιξε κάτι που είπες ή που δεν είπες, αν κάποιο πείραγμά σου ξεπέρασε τα όρια ή αν ακόμη ο τόνος της φωνής σου δεν απέπνεε τη σιγουριά στην κοπέλα απέναντί σου. Όπως προανέφερα, οι λόγοι που μπορεί να σε απορρίψει μια γυναίκα ποικίλουν, σημασία έχει να μπορέσεις να καταλάβεις το λόγο για τον οποίο υπήρξε αυτό το αποτέλεσμα.

Εάν έχεις την υπομονή να σκεφτείς και να αναλύσεις τη συζήτηση που έκανες με μια κοπέλα τότε σίγουρα, δεδομένου πως έχεις και αυτογνωσία, θα μπορέσεις να αναλάβεις την ευθύνη για κάποιο ενδεχόμενο λάθος σου και να το διορθώσεις στην επόμενη προσέγγισή σου.

Και επιπλέον για να μπορέσεις να αντιληφθείς πως δεν υπήρξε κάποιο λάθος από μεριάς σου, σίγουρα θα πρέπει να έχεις «χτίσει» την αυτοπεποίθηση σουκαι να είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου χωρίς να έχεις αφήσει τον παράγοντα του άγχους να σε καταβάλλει.

Εάν θέλεις να βελτιώσεις τον τρόπο που διαχειρίζεσαι την απόρριψη και πως να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση για να προσεγγίσεις μια γυναίκα, τότε επικοινώνησε μαζί μας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!