4 λόγοι που δεν πρέπει να κάνεις Εκπτώσεις στα όνειρα σου - Men's Bible

4 λόγοι που δεν πρέπει να κάνεις Εκπτώσεις στα όνειρα σου

4 λόγοι που δεν πρέπει να κάνεις εκπτώσεις στα όνειρα σου

Είναι σημαντικό να κάνεις όνειρα για το μέλλον σου και εξίσου σημαντικό είναι να κάνεις τα «σωστά» όνειρα. Αυτά που πραγματικά επιθυμείς να πραγματοποιήσεις. Ανεξάρτητα απ’ το πόσο δύσκολη μοιάζει η εκπλήρωση τους.

Ναι ξέρω τί θα μου πεις. Ότι καλό είναι να μην παίρνουν τα μυαλά μας πολύ αέρα και να έχουμε επαφή με την πραγματικότητα. Δε διαφωνώ. Πρέπει να είσαι και ρεαλιστής και όχι σκέτο αισιόδοξος αν θες να εκπληρώσεις τα όνειρά σου.

Ο φόβος και η αυτόαμφισβήτηση είναι ύπουλοι εχθροί. Φωλιάζουν μέσα σου και σε παροτρύνουν να κάνεις εκπτώσεις στα όνειρα σου. Να βολευτείς με τα λίγα και με τα μέτρια.

Να μην προσπαθήσεις πολύ. Και αν δοκιμάσεις να κυνηγήσεις κάποιον μεγάλο και δύσκολο στόχο σου ζητάνε να τα παρατήσεις με το πρώτο παραστράτημα.

Να είσαι ρεαλιστής λοιπόν, αλλά να μην κάνεις εκπτώσεις στα όνειρα και στους στόχους σου. Κυνήγα τα. Διεκδίκησε τα. Απότυχε και προσπάθησε ξανά, χωρίς φουσκωμένα μυαλά, όσες φορές χρειαστεί.

Γιατί;

#1 Κυνήγα τα όνειρα σου για να μην το μετανιώσεις

Δεν πρόκειται να ζήσεις για πάντα. Ούτε εσύ, ούτε και κανένας άλλος. Η ζωή είναι μικρή, έχει πεπερασμένη διάρκεια και όπως έχει γράψει και ο Καζαντζάκης, περνάει σαν αστραπή.

Και από εσένα εξαρτάται αν θα ζήσεις μια ζωή ευθυγραμμισμένη με τις αξίες και με τις επιθυμίες σου ή αν θα επιτρέψεις στο φόβο να σε εγκλωβίσει σε μια ζωή αποστειρωμένη και σε μια ζωή στην οποία μετανιώνεις διαρκώς για όλα όσα δεν έπραξες.

Κυνήγα τα όνειρα σου λοιπόν και δώσε τον καλύτερο σου εαυτό. Δεν έχει τόσο σημασία το αν θα πετύχεις, όσο το να ζήσεις γνήσια και να ζήσεις μια ζωή για την οποία δε μετανιώνεις.

#2 Για να νικήσεις τους φόβους σου

Όταν κάνεις εκπτώσεις στα όνειρα σου ουσιαστικά συμβιβάζεσαι με λιγότερα. Ο φόβος και η αμφιβολία σε ωθούν να θέσεις πιο μικρούς και μετριοπαθείς στόχους ώστε να μη βγεις από τη ζώνη άνεσης σου. Να μη ζορίσεις τον εαυτό σου. Να μην τον φέρεις αντιμέτωπο με την απόρριψη και την αποτυχία.

Έτσι όμως απλά διαιωνίζεις τις φοβίες σου. Δεν τις πολεμάς, ούτε τις αντιμετωπίζεις. Απλώς λες στον εαυτό σου: «Είναι οκ να μην διεκδικήσω αυτά που θέλω, αρκεί να μην αγχωθώ, να μην φοβηθώ, να μην απορριφθώ και να μην αποτύχω.».

Όμως δεν εξελίσσεσαι με αυτόν τον τρόπο. Δε βελτιώνεις τον εαυτό σου. Δεν γίνεσαι καλύτερος.

Μην κάνεις εκπτώσεις στους στόχους σου. Κυνήγα τους, διεκδίκησε τους, νιώσε το φόβο και προχώρα. Ακόμα και αν δεν τους πιάσεις στο 100% θα είσαι ένας άνδρας καλύτερος, πιο σοφός και συναισθηματικά πιο δυνατός.

#3 Για να γίνεις πηγή έμπνευσης

Ο χειρότερος τρόπος να κινητοποιήσεις κάποιον να κάνει κάτι, είναι να του κάνεις τον δάσκαλο ή τον αυστηρό γονιό που κάνει κήρυγμα και κουνάει το δάχτυλο. Ο καλύτερος, είναι να το κάνεις εσύ πρώτα και με αυτή σου την κίνηση να αποτελέσεις πηγή έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση.

Είναι λοιπόν σημαντικό να κυνηγάς τα όνειρα σου γιατί εκτός από τον εαυτό σου βοηθάς και τους ανθρώπους γύρω σου. Τους εμπνέεις και τους δείχνεις ότι χρειάζεται να παλέψουν για αυτά που θέλουν απ’ τη ζωή και όχι να κάθονται να κλαίνε τη μοίρα τους.

Είναι εύκολο να συμβουλεύεις και να κρίνεις. Τα λόγια βγαίνουν εύκολα απ’ το στόμα σε αυτές τις περιπτώσεις. Όμως ο καλύτερος τρόπος να παρακινήσεις κάποιον είναι να γίνεις το πρότυπο που θα ακολουθήσει.

Αν εσύ κάνεις εκπτώσεις στα όνειρα και στους στόχους σου, τότε ότι συμβουλές και να δίνεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα σχετικά με το αν πρέπει να κυνηγήσουν το Χ μεγάλο στόχο, πάνε χαμένες.4 λόγοι που δεν πρέπει να κάνεις εκπτώσεις στα όνειρα σου

#4 Για να διεκδικήσεις αυτά που σου αξίζουν στη ζωή

Τέλος, δεν πρέπει να κάνεις εκπτώσεις στα όνειρα σου γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να τα πραγματοποιήσεις. Οι ικανότητες μας σίγουρα έχουν κάποια όρια και όμως στις περισσότερες περιπτώσεις δεν τα φτάνουμε τα όρια αυτά. Και το «ταβάνι» που πιστεύουμε ότι έχουμε υπάρχει στο μυαλό μας και όχι στην πραγματικότητα.

Για να αποκτήσεις όλα όσα θέλεις στη ζωή χρειάζεται να ρισκάρεις, να μοχθήσεις και να διεκδικήσεις. Αν φοβούμενος την αποτυχία θέσεις εξ’ αρχής μετριοπαθείς στόχους τότε θα έχεις και μετριοπαθή αποτελέσματα.

Γι’ αυτό μη φοβάσαι να βγεις απ’ τα νερά σου και μη φοβάσαι να αποτύχεις. Σημασία έχει να παλέψεις και να διεκδικήσεις αυτά που σου αξίζουν στη ζωή.

Άλλωστε αν δε βάλεις στόχο να φτάσεις στην κορυφή, πως θα μπεις στη διαδικασία να σκαρφαλώσεις το βουνό;

Θες να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!