Πως θα καταλάβεις ότι η Σχέση σου οδεύει προς το Τέλος της - Men's Bible

Πως θα καταλάβεις ότι η Σχέση σου οδεύει προς το Τέλος της

Πως θα καταλάβεις ότι η Σχέση σου οδεύει προς το Τέλος της

Όλα τα καλά φτάνουν στο τέλος τους και έτσι συμβαίνει και με τις σχέσεις. Πολλές φορές δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε ότι μας συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά υπάρχουν κάποια σημάδια που δείχνουν ξεκάθαρα ότι η σχέση σου μάλλον οδεύει προς το τέλος της.

Αρχικά να σου πω ότι κατά την άνοιξη αισθανόμαστε έντονα την ανάγκη να κοινωνικοποιηθούμε και να φλερτάρουμε. Μετά το ξεχειμώνιασμα, το σώμα μας ρυθμίζεται βιολογικά στο να βρει ταίρι και η παραγωγή ορμονών σε συνδυασμό με τον πιθανό κορεσμό μέσα στην σχέση μας, θα μας κάνει να λοξοκοιτάμε αρκετά συχνά. Συνεπώς, μόλις ανοίγει ο καιρός, μας είναι ακόμα πιο εύκολο να πάρουμε την απόφαση να χωρίσουμε.

Πολλές φορές όμως, δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ακριβώς τι μας φταίει. Απλά αισθανόμαστε ότι κάτι δεν πάει καλά. Κάνουμε περίεργες σκέψεις, ξυπνάμε και σκεφτόμαστε ότι θέλουμε να χωρίσουμε αλλά χωρίς να μπορούμε να δούμε ακριβώς τον λόγο.

Σημάδια που μαρτυρούν πως η σχέση σου οδεύει προς το τέλος της

Κόβεται το σεξ

Το πρώτο και σημαντικότερο στοιχείο που δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά, είναι το γεγονός ότι αραιώνει πάρα πολύ το σεξ. Όσες δικαιολογίες κι αν βρείτε, όσο κι αν προσπαθήσετε να το εξηγήσετε με τη λογική, αν η ερωτική σας ζωή έχει συχνότητα δεκαπενθημέρου, τότε δεν υπάρχει ερωτικό ενδιαφέρον πλέον.

Αν το κάνεις σαν αγγαρεία ή για να βγει η υποχρέωση, τότε δεν θες άλλα σημάδια. Αυτό φτάνει από μόνο του. Το σεξ είναι το 60% της σχέσης. Χωρίς αυτό η σχέση δύσκολα κρατιέται ζωντανή.

Δεν έχετε σωματική επαφή

Το ίδιο ισχύει κι αν έχετε κόψει τις επαφές γενικότερα. Η φυσική μας τάση είναι να θέλουμε να αγγίξουμε την σύντροφό μας. Είναι βιολογική μας ανάγκη να θέλουμε να ακουμπάμε το άτομο με το οποίο συσχετιζόμαστε.

Αν έχεις φτάσει στο σημείο να μην την ακουμπάς ή να μην την φιλάς, τότε έχεις ένα δυνατό σημάδι ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Μαζί με το σεξ, τα φιλιά και το άγγιγμα είναι τα σημαντικότερα σημάδια οικειότητας. Χωρίς αυτά, αποχαιρέτα την σχέση σου. Θα μπορούσε κάλλιστα να συγκατοικείς με έναν φίλο σου.

Προτιμάς να κάνεις μόνος σου πράγματα

Ενώ είναι υγιές να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου, έχεις την μόνιμη τάση να θες να κάνεις πράγματα μόνος σου. Αποφεύγεις τις κοινές δραστηριότητες και προτιμάς να πας στους φίλους σου. Αυτό είναι κομμάτι της επένδυσης που κάνεις σε μία σχέση και που εδώ προφανώς δεν έχεις πλέον διάθεση να δώσεις.

Σχέση σημαίνει κοινές δραστηριότητες και κάποια κοινά ενδιαφέροντα. Ακόμα κι όταν δεν βρίσκουμε κάτι ενδιαφέρον σε μία δραστηριότητα, μπορεί να συμμετάσχουμε απλά για να ικανοποιήσουμε την σύντροφό μας. Η μη διάθεση για κάτι τέτοιο, δείχνει ότι έχουμε χάσει την όρεξή μας και δεν ενδιαφερόμαστε να την ικανοποιήσουμε.

Σε ενοχλούν τα πάντα

Σίγουρα έχεις περάσει αυτό το στάδιο στην αρχή μίας σχέσης, όπου σου αρέσουν τα πάντα και ακόμα και πράγματα που υπό άλλες συνθήκες θα τα έβρισκες ενοχλητικά, τα βρίσκεις χαριτωμένα. Όσο χάνεις το ενδιαφέρον σου, αυτό θα εξασθενεί σαν «φαινόμενο».

Μόλις αρχίσουν να πέφτουν οι ορμόνες της ευτυχίας, πράγματα που πραγματικά σε ενοχλούν θα είναι αδύνατον τα ανεχτείς. Ακόμα χειρότερα, η αρνητική προδιάθεση που έχεις θα σε κάνει να δυσανασχετείς ακόμα και με μικρά και απλά πράγματα. Όσο περισσότερα αποθέματα ενέργειας έχεις καταναλώσει στην αρχή, για να δεχτείς πράγματα που σε ενοχλούν, τόσο πιο γρήγορα και έντονα θα αισθάνεσαι την δυσφορία αργότερα.Πως θα καταλάβεις ότι η Σχέση σου οδεύει προς το Τέλος της

Αισθάνεσαι ότι προσφέρεις μόνο εσύ

Μπορεί να έχει μειωθεί το δικό της ενδιαφέρον και να βλέπεις ότι εκείνη είναι αδιάφορη και απόμακρη. Αν αισθάνεσαι ότι μόνο εσύ κάνεις προσπάθεια για την σχέση σας και εκείνη όχι, θα αισθανθείς την ίδια απογοήτευση και παραίτηση, που αναφέραμε παραπάνω.

Εδώ είναι ένα καλό σημείο για να κάνεις μία συζήτηση μαζί της και να της εξηγήσεις τι είναι αυτό που σε ενοχλεί. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεις επιθετικός ή να ρίξεις ευθύνες. Είναι προτιμότερο να το αναφέρεις σαν ένα γεγονός που παρατηρείς και να ζητήσεις/προτείνεις λύσεις.

Συγκρίνεις με άλλες γυναίκες

Τέλος, αν έχεις φτάσει στο σημείο να συγκρίνεις την κοπέλα σου με άλλες γυναίκες και να βρίσκεις εκείνες πιο καλές, με μεγαλύτερη κατανόηση ή πιο επικοινωνιακές, τότε έχεις άλλο ένα σημάδι ότι η σχέση σου δεν σε καλύπτει.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, πριν κάνεις το μεγάλο βήμα, είναι καλό να κάνεις μία κουβέντα μαζί της και να ψάξετε μαζί να βρείτε λύσεις, αν φυσικά το θέλετε και οι δύο. Εναλλακτικά, ο δρόμος είναι ανοικτός, ο καιρός καλυτερεύει και το πεδίο δράσης είναι διαθέσιμο για να βγεις, να κοινωνικοποιηθείς, να έχεις νέες εμπειρίες και να γνωρίσεις νέες γυναίκες.

Βλέπεις πως η σχέση σου οδεύει προς το τέλος της και θες να τη σώσεις; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!