Πως να μην επηρεάσει η Ρουτίνα τη σχέση σου - Men's Bible

Πως να μην επηρεάσει η Ρουτίνα τη σχέση σου

Πως να μην επηρεάσει η Ρουτίνα τη σχέση σου

«Ρουτίνα» μια λέξη η οποία αν τη σκεφτεί κάποιος σίγουρα θα ξέρει πως έχει φτάσει σε ένα σημείο στη ζωή του που τον φθείρει η καθημερινότητα.

Κάθε άνθρωπος, ανεξαιρέτως φύλου, έχει να ανταποκριθεί σε μια σειρά υποχρεώσεων, οι οποίες πολλές φορές νιώθει πως τον πνίγουν και πως δε μπορεί να ξεφύγει από αυτές, με αποτέλεσμα η καθημερινότητά του να έχει γίνει μια μορφή φυλακής για εκείνον.

Σίγουρα, είναι ένα βάρος για την ψυχολογία του, που καλείται να το αντιμετωπίζει καθημερινά και το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να ξεσπάσει στα κοντινά του πρόσωπα, πόσο μάλλον στον ή στην σύντροφο του, αφού εκείνα ξέρει πως θα τον καταλάβουν και θα κατανοήσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Ωστόσο, έχουμε όλοι μια τάση το ξέσπασμα να το κάνουμε έμμεσα και με τρόπο που «καταστρέφει» την έλξη στη σχέση μας.

Έχει τύχει αρκετές φορές να ακούσω από ζευγάρια όλων των ηλικιών πως η σχέση τους έληξε λόγω του διαφορετικού προγράμματος ή λόγω της γκρίνιας που υπήρχε η οποία επέφερε τη ρουτίνα στη σχέση.

Είναι αποδεδειγμένο, πως αν δεν είναι κάποιος ευχαριστημένος σε προσωπικό επίπεδο με το πως εξελίσσεται η ζωή του, τότε δε θα μπορέσει σίγουρα να σταθεί συναισθηματικά σε μια σχέση ή ακόμη και να μπει στη διαδικασία να ξεκινήσει μια νέα, καθώς θα έχει αρκετά ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα.

Τι μπορεί να κάνει κάποιος λοιπόν, αν η καθημερινότητά του είναι τέτοια, η οποία τον επηρεάζει έντονα σε συναισθηματικό επίπεδο;Είναι η Σωστή Γυναίκα για σένα;, Πως να μην επηρεάσει η Ρουτίνα τη σχέση σου

Μη φέρνεις τη δουλειά στο σπίτι

Το ξέρω πως ακούγεται πολύ πιο εύκολο απ’ ότι είναι, αλλά το κλειδί για να μπορέσεις να ξεκουραστείς ψυχικά είναι να περιορίσεις όσο γίνεται το αρνητικό κομμάτι της ημέρας σου.

Σε όλους τυχαίνει μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, να σκεφτόμαστε οτιδήποτε έχει συμβεί και αφότου έχει λήξει το ωράριο της εργασίας μας. Ωστόσο, αν γίνεται έντονα και σε καθημερινή βάση τότε μπορεί να επιφέρει μια ψυχική φθορά στον εαυτό μας και στους γύρω μας.

Φυσικά και η σύντροφος σου είναι το άτομο με το οποίο μπορείς να μοιραστείς ό,τι σε απασχολεί, παρ’ όλα αυτά μη ξεχνάς πως έχει και εκείνη τη δική της καθημερινότητα, ασχέτως από το πόσο εύκολη ή δύσκολη μπορεί να είναι συγκριτικά με τη δική σου, και θέλει και εκείνη με τη σειρά της να τη μοιραστεί μαζί σου.

Εάν εσύ σε κάθε σας συνάντηση έχεις κάτι αρνητικό να πεις, τότε εκείνη μπορεί θελήσει να σου αποκρύψει κάποιο δικό της πρόβλημα είτε γιατί δε θέλει να σε φορτώσει περισσότερο με προβλήματα είτε γιατί διαισθάνεται την αρνητική ατμόσφαιρα της στιγμής και ίσως να θελήσει να την ελαφρύνει, μη μοιράζοντας τους δικούς της προβληματισμούς, με αποτέλεσμα άθελά της να γίνεται πιο απόμακρη.

Σίγουρα όλοι δικαιούμαστε μια δύσκολη περίοδο στη ζωή μας, αλλά αν αυτή διαιωνίζεται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και οι ίδιοι δεν κάνουμε κάτι να αλλάξουμε την οπτική με την οποία τη βλέπουμε, τότε θα δημιουργήσει σίγουρα αρνητικά συναισθήματα μέσα στη σχέση μας.

Επιπλέον, το ζήτημα είναι να βρίσκεσαι με το ταίρι σου για να χτίζετε όμορφες στιγμές μαζί και να ξεφεύγετε έστω και για λίγο από την καθημερινότητα. Αν λοιπόν καταλήξει και η σχέση σας να επισκιάζεται από αυτή συνεχώς, τότε θα γίνει αντίστοιχα μια ρουτίνα από την οποία θα αναζητάτε και οι δύο πλευρές να ξεφύγετε.

Μοιράσου τους προβληματισμούς σου

Ίσως να έρχεται σε αντίφαση με τα παραπάνω αλλά στην περίπτωση που η δουλειά σου σε επηρεάζει σε τόσο μεγάλο βαθμό, που δε μπορείς τη δεδομένη χρονική περίοδο να την περιορίσεις από τις σκέψεις σου, τότε μοιράσου το με τη σύντροφό σου.

Όχι μέσω «γκρίνιας» αλλά αντιθέτως, μπορείς να την «προετοιμάσεις» πως έπεται μια δύσκολη περίοδος που επηρεάζει αρκετά την ψυχολογία σου.

Μέσω μιας ήρεμης συζήτησης μπορείς να εκφράσεις τις ανησυχίες σου και τις σκέψεις σου και με αυτό τον τρόπο να της δείξεις πως σε ενδιαφέρει σαν άτομο στη ζωή σου, θέλεις να μοιραστείς αυτό που σε απασχολεί αλλά παράλληλα περιμένεις και μια κατανόηση από μεριάς της για την αρνητική διάθεση που θα έχεις κάποιες ημέρες.

Αν της το εξηγήσεις και της περάσεις τη δική σου οπτική, τότε να είσαι σίγουρος πως θα σε στηρίξει και θα δείξει υπομονή στις αρνητικές πτυχές της διάθεσής σου.

Θες να μάθεις να διαχειρίζεσαι τη ρουτίνα μέσα στη σχέση; Δες εδώ

Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου

Όταν μπορεί να περάσει λόγω δουλειάς, υποχρεώσεων και δραστηριοτήτων μια ολόκληρη μέρα, τότε, είναι βέβαιο πως δεν έχεις χρόνο να αφιερώσεις στον εαυτό σου. Πόσο μάλλον όταν έχεις μια σύντροφο που αναζητάς να τη βλέπεις όσο πιο συχνά μπορείς.

Αν δε μένετε στον ίδιο χώρο ή σε κοντινές περιοχές γίνεται ακόμη πιο δύσκολο να μπορέσετε να βρείτε χρόνο να περάσετε μαζί. Το αποτέλεσμα είναι να πιέζετε το πρόγραμμά σας και τους εαυτούς σας για να καταφέρετε έστω για λίγο να βρεθείτε. Το πρόβλημα όμως που προκύπτει, είναι πως καταλήγετε να είστε και οι δύο πιεσμένοι και εξουθενωμένοι.

Στο τέλος μπορεί να ευχόσασταν η συνάντησή σας να μην είχε συμβεί, καθώς δε μπορούσατε να σταματήσετε να σκέφτεστε αυτό που σας απασχολεί και να βρίσκεστε σε μια συνεχή υπερένταση.

Είναι αρκετά άσχημο, να αισθανθεί έστω και ένας από τους δύο πως η συνάντησή σας έγινε καταναγκαστικά, από ρουτίνα, και «έπρεπε» να συμβεί μόνο και μόνο για να βρεθείτε μια μέρα παραπάνω μέσα στη βδομάδα.

Πίστεψέ με είναι προτιμότερη η ποιότητα σε μια συνάντηση σας, παρά η ποσότητα. Πως να μην επηρεάσει η Ρουτίνα τη σχέση σου

Αυτό που μπορείς να δοκιμάσεις μια δύσκολη μέρα που σκέφτεστε να βρεθείτε με την κοπέλα σου, είναι να της εξηγήσεις πως αισθάνεσαι και πως θα προτιμούσες να ξεκουραστείς και να περάσεις λίγο χρόνο με τον εαυτό σου. Αν την παροτρύνεις να κάνει το ίδιο και για εκείνη, τότε να ξέρεις πως θα το εκτιμήσει και θα κατανοήσει πως δεν είναι μια καλή μέρα να βρεθείτε.

Μείνε ένα Σάββατο βράδυ μέσα, δες μόνος σου μια ταινία, άκουσε μουσική, βάλε σε μια σειρά τις σκέψεις σου και προσπάθησε όσο μπορείς να κάνεις πράγματα που θα σε κάνουν να ξεχαστείς από την καθημερινή ρουτίνα και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου για την επόμενη μέρα.

Ώστε μόλις βρεθείς με τη σύντροφό σου, να μπορέσεις να περιορίσεις τους προβληματισμούς σου και να επικεντρώσεις τις σκέψεις σου σε εκείνη και σε εσάς.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!