Πως να Σώσεις μια Σχέση στο Χείλος του Γκρεμού - Men's Bible

Πως να Σώσεις μια Σχέση στο Χείλος του Γκρεμού

Πως να Σώσεις μια Σχέση στο Χείλος του Γκρεμού

Πώς μπορείς να σώσεις μια σχέση που στέκεται στο χείλος του γκρεμού;

Η κοπέλα σου ετοιμάζεται να σε χωρίσει ή η γυναίκα σου ζητάει διαζύγιο.

Πώς ανατρέπεις τα δεδομένα και γλιτώνεις τη σχέση σου; Πώς κάνεις τη σύντροφο σου να θέλει να μείνει μαζί σου και πως βάζεις τέλος στα προβλήματα που σας φέρνουν σε ρήξη;

Για αρχή, αυτό που οπωσδήποτε πρέπει να κάνεις από τη στιγμή που ακόμα έχεις την ευκαιρία να έρχεσαι σε επαφή μαζί της (ακόμα καλύτερα αν ζείτε και μαζί), είναι να βάλεις τέλος στις αλυσιδωτές αντιδράσεις αρνητισμού και καυγάδων.

Οτιδήποτε λες και κάνεις μέσα στη σχέση σου, αφήνει ένα συναισθηματικό αποτύπωμα. Πολλές φορές μάλιστα με μια σου πράξη, βάζεις σε κίνηση ένα ντόμινο συμπεριφορών και γεγονότων που είτε ενισχύουν την εγγύτητα στη σχέση, είτε ενισχύουν το δράμα και τον αρνητισμό.

Για παράδειγμα, οι τακτικοί καυγάδες οδηγούν συχνά στο θυμό, την απογοήτευση και το να κοσμείτε ο ένας τον άλλο με διάφορα επίθετα. Η απόσταση ανάμεσα σας μεγαλώνει, οι καυγάδες εντείνονται και τα αρνητικά συναισθήματα κλιμακώνονται μέχρι που γίνονται αφόρητα.

Ως αποτέλεσμα, εγκλωβίζεστε σε μια δίνη αρνητισμού που σας κάνει ολοένα και πιο δυσαρεστημένους με τη σχέση.

Ώσπου κάποια στιγμή, κάποιο γεγονός γίνεται η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι και η σύντροφος σου σού ζητάει να χωρίσετε.

 

 

Από την άλλη υπάρχουν και οι θετικές αλυσιδωτές αντιδράσεις που ενισχύουν τη σχέση σας. Για παράδειγμα το τακτικό γέλιο μέσα στη σχέση, σας κάνει και τους δύο να νιώθετε πιο άνετοι και χαρούμενοι.

Αυτά τα συναισθήματα σας οδηγούν να κάνετε περισσότερα ευχάριστα πράγματα μαζί και να έρθετε πιο κοντά.

Ένα άλλο κλασικό μοτίβο συμπεριφοράς που δημιουργεί αρνητικότητα, η οποία καταπίνει τη σχέση, είναι όταν ο άνδρας ζηλεύει τακτικά ή είναι ανασφαλής.

Σε αυτή την περίπτωση η κοπέλα χάνει σταδιακά τον σεβασμό που τρέφει για τον σύντροφο της, σταματάει να νιώθει έλξη για εκείνον και το πάθος της για εκείνον αρχίζει να σβήνει.

Ο άνδρας παρατηρεί σημάδια που δείχνουν ότι η κοπέλα χάνει το ενδιαφέρον της. Γίνεται ακόμα πιο ανασφαλής και ζηλεύει ακόμα περισσότερο.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η σύντροφος του να χάνει ακόμα γρηγορότερα την έλξη της και το σεβασμό της, μέχρι που η σχέση καταλήγει στο χωρισμό.

Αν ο άνδρας όμως φερόταν με άνεση και με συναισθηματική δύναμη αντί να προβάλει τη ζήλια του, η γυναίκα θα ένιωθε περισσότερη έλξη για εκείνον. Θα τον πρόσεχε περισσότερο και θα τον ήθελε περισσότερο.

Έτσι θα ήταν ακόμα πιο εύκολο για εκείνον να την εμπιστευτεί και να νιώθει ασφάλεια μέσα στη σχέση τους.

Θες να σώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Για να σώσεις μια σχέση δημιούργησε θετικά συναισθήματα

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, αν η σχέση σου στέκεται στο χείλος του γκρεμού και εσύ θες να τη σώσεις, χρειάζεται να επικεντρωθείς σε συμπεριφορές που δημιουργούν θετικά συναισθήματα.

Θες να βάλεις σε κίνηση μια σειρά από ευχάριστα γεγονότα και καταστάσεις που θα δημιουργήσουν μια θετική ατμόσφαιρα και θα αποτρέψουν το δράμα και τον αρνητισμό.

Πως το πετυχαίνεις αυτό; Προσεγγίζοντας τα ζητήματα που προκύπτουν με πιο ανάλαφρη διάθεση και χωρίς να παίρνεις τα πάντα στα σοβαρά.

Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα ζευγάρι που είναι μαζί εδώ και πέντε χρόνια. Η γυναίκα έχει αποκτήσει τη συνήθεια να ρωτάει συνεχώς τον άνδρα αν πέταξε τα σκουπίδια.

Ο άνδρας έχει την τάση να το ξεχνάει κάθε φορά ή απλά βαριέται ενώ ταυτόχρονα αυτή η «γκρίνια» της συντρόφου του τον ενοχλεί, και έτσι η απλή αυτή κίνηση να πετάξει τα σκουπίδια γίνεται συχνά αφορμή για μικροκαυγάδες.

Αυτοί οι μικροί διαπληκτισμοί ενισχύουν κάθε φορά την αίσθηση της συντρόφου πως ο άνδρας δεν αναλαμβάνει της ευθύνες του και φυσικά η απογοήτευση της μεγαλώνει.

Αντί όμως ο άνδρας να αντιμετωπίζει με ενόχληση την ερώτηση της συντρόφου του και αυτό να δημιουργεί εντάσεις, μπορεί να απαντήσει με χιούμορ δίνοντας μια πιο ανάλαφρη νότα στο συμβάν.

Για παράδειγμα όταν τον ρωτήσει η σύντροφος του «πέταξες τα σκουπίδια;» εκείνος μπορεί να απαντήσει κάτι του στυλ: «Όχι, περίμενα να επιστρέψεις πρώτα στο σπίτι.»

Τότε εκείνη ρωτάει «γιατί» και εκείνος της απαντάει με χαμόγελο και χιουμοριστική διάθεση «Μα για να τα πετάξεις εσύ, είναι πολύ βαριά για εμένα και δεν μπορώ να τα σηκώσω» και καθώς το λέει αυτό την πλησιάζει και την φιλάει.

Ο τρόπος που μιλάει κάνει ξεκάθαρο το γεγονός πως αστειεύεται.

Προσεγγίζοντας τα διάφορά γεγονότα στη σχέση σου με αυτόν τον τρόπο, τα συναισθήματα και η ατμόσφαιρά που δημιουργούνται μένουν ευχάριστα και χαλαρά.3 απλοί λόγοι που εξηγούν γιατί βιώνεις άσχημα έναν χωρισμό, 3 Τρόποι με τους οποίους Καταστρέφεις τη Σχέση σου χωρίς να το ξέρεις, Πως να Σώσεις μια Σχέση στο Χείλος του Γκρεμού

Για να σώσεις τη σχέση σου άλλαξε το πώς αντιδράς

Αυτό που θέλω στην ουσία να καταλάβεις από το συγκεκριμένο άρθρο είναι πως όταν αλλάζεις το πώς αντιδράς και το πώς αντιμετωπίζεις κάποια γεγονότα στη σχέση σου, αλλάζεις και το πώς νιώθει η κοπέλα σου.

Και όταν τα συναισθήματα της αρχίζουν να γίνονται περισσότερο θετικά, αλλάζει και η συμπεριφορά της απέναντι σου.

Μπορεί να νιώθει απογοητευμένη ή και κουρασμένη εκείνη τη στιγμή και να μην θέλει να επενδύσει άλλο στη σχέση σας, μπορείς ωστόσο να το ανατρέψεις αυτό.

Όταν νιώσει πάλι ευχάριστα μαζί σου και αρχίσει να γελάει και να απολαμβάνει την παρέα σου τότε θα θελήσει να μείνει και να κάνει περισσότερα για εσένα.

Αν λοιπόν νιώθεις πως η σχέση σου βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, να θυμάσαι πως έχεις τη δύναμη να τη σώσεις.

Και το πιο σημαντικό πράγμα που έχεις να κάνεις για να σώσεις μια σχέση, είναι να αλλάξεις το πώς αντιδράς και το πώς συμπεριφέρεσαι.

Αν το κάνεις σωστά, τα συναισθήματα της θα αλλάξουν. Θα αρχίσει πάλι να σε θέλει και να νιώθει ευτυχισμένη και θα σου το δείχνει με κάθε τρόπο.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!