Πως να Καταλαβαίνεις τη Γλώσσα Σώματος καθώς Φλερτάρεις - Men's Bible

Πως να Καταλαβαίνεις τη Γλώσσα Σώματος καθώς Φλερτάρεις

Πως να Καταλαβαίνεις τη Γλώσσα Σώματος καθώς Φλερτάρεις

Η ικανότητα να διαβάζεις και να ερμηνεύεις σωστά τη γλώσσα σώματος των άλλων, και ειδικά των γυναικών που φλερτάρεις, είναι πολύ σημαντική στην επικοινωνία.

Το να διαβάζεις σωστά τα μη λεκτικά σημάδια που σου στέλνουν σε βοηθάει να επικοινωνείς με περισσότερη ευελιξία και σε κάνει πιο χαρισματικό και συμπαθή.

Όταν μιλάς σε κάποιον για πρώτη φορά είναι λογικό να μην γνωρίζεις τί προσωπικότητα έχει, με ποια πράγματα γελάει, ποια τον ενοχλούν, τί του αρέσει και τί απεχθάνεται.

Όλα αυτά όμως δε μπορούν να μείνουν μυστικά. Και καθώς μιλάς μαζί του, καταλαβαίνεις πολλά πράγματα για τον ίδιο απ’ τις αντιδράσεις του, τις χειρονομίες και τις εκφράσεις του.

Όλα αυτά είναι στοιχεία τα οποία μπορείς να αξιοποιήσεις για να προχωρήσεις ομαλά τον διάλογο κάνοντας κάποια παρατήρηση, να αυξήσεις την οικειότητα μεταξύ σας εστιάζοντας στα θέματα που αρέσουν και στους δύο σας ή να τον κάνεις να νιώσει πως είσαι κάποιος που τον καταλαβαίνει.

Επίσης μπορείς να καταλάβεις αν είναι καλή στιγμή να προτείνεις στην κοπέλα που φλερτάρεις να ανταλλάξετε αριθμούς, να ζητήσεις κάποιο ραντεβού ή να πας για το φιλί.

Πως όμως μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα από τη γλώσσα σώματος;

Πως να διαβάζεις σωστά τη γλώσσα σώματος στο φλερτ

#1 Μη βασίζεσαι μονάχα σε ένα σημάδι

Ο πρώτος κανόνας για να διαβάζεις σωστά τη γλώσσα σώματος των άλλων λέει πως δεν πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη βαρύτητα σε ένα μεμονωμένο σημάδι.

Κι αυτό γιατί ένα σημάδι το οποίο συνήθως έχει συγκεκριμένο πρόσημο αρνητικό ή θετικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλους λόγους απ’ αυτούς που γνωρίζεις ή έχεις συνηθίσει.

Για παράδειγμα βλέπεις την κοπέλα που φλερτάρεις να σταυρώνει τα χέρια της. Αν και αυτή η κίνηση αποτελεί σημάδι μιας κλειστής γλώσσας σώματος, δε σημαίνει απαραιτήτως ότι η κοπέλα είναι αρνητική μαζί σου ή ότι δεν ενδιαφέρεται.

Μπορεί να το κάνει επειδή κρυώνει. Μπορεί να ένιωσε άβολα για κάτι που δεν έχει σχέση μαζί σου πχ, είναι γενικά ντροπαλή. Μπορεί να συνηθίσει από μικρή τη συγκεκριμένη κίνηση καθώς μιλάει με κόσμο.

Κάτι που μου αρέσει πολύ να λέω είναι πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα μη λεκτικά σημάδια σαν τα γράμματα της αλφαβήτου. Μια συγκεκριμένη κίνηση από μόνη της δεν μπορεί να ερμηνευτεί επαρκώς.

Γι’ αυτό και όπως ακριβώς και τα γράμματα χρειάζεται να τα διαβάζεις σε ομάδες (λέξεις) για να αποκτήσουν κάποιο νόημα, έτσι τα σημάδια της γλώσσας σώματος χρειάζεται να τα διαβάζεις σε ομάδες για να σχηματίσεις μια αξιόπιστη ερμηνεία.

Να θυμάσαι λοιπόν πως θες τουλάχιστον τρία σημάδια για να μπορέσεις να βγάλεις ένα ασφαλές συμπέρασμα.

#2 Αρχικά εστίασε στον κορμό

Ο κορμός είναι το βασικότερο σημείο στο οποίο πρέπει να μάθεις εστιάζεις για να διαβάζεις σωστά τη γλώσσα σώματος των άλλων.

Και αυτό γιατί το στήθος, τα σπλάχνα και η μέση περιέχουν ζωτικά όργανα τα οποία τείνουμε να τα προστατεύουμε όταν νιώθουμε άβολα είτε μικραίνοντας τον κορμό πχ, είμαστε πιο μαζεμένοι, είτε τοποθετώντας κάτι ανάμεσα στον κορμό μας και στον συνομιλητή μας σαν ασπίδα πχ, σταυρώνουμε τα χέρια μας.

Όταν πάλι δεν προστατεύουμε τον κορμό και αφήνουμε το σώμα μας εκτεθειμένο και τρωτό, αυτό που ουσιαστικά εκπέμπουμε είναι πως νιώθουμε άνετα.

Αν για παράδειγμα η κοπέλα με την οποία έχεις βγει ραντεβού τοποθετεί την τσάντα της πάνω στο τραπέζι ανάμεσα σε εσένα και σε εκείνη, αυτό είναι ένα σημάδι πως νιώθει νευρικότητα ή πως είναι αγχωμένη.

Αν πάλι μιλάς σε μια κοπέλα σε κάποιο μπαρ και παρατηρείς ότι ο κορμός της, εκεί που ήταν στραμμένος αλλού, αρχίζει και γυρνάει προς την μεριά σου καταλαβαίνεις  πως αρχίζεις να έχεις το ενδιαφέρον της.

#3 Παρατήρησε χέρια και κυρίως πόδια

Αν και ο κορμός κυριαρχεί στη γλώσσα σώματος, δεν πρέπει να παραμελήσεις τα μέλη του σώματος. Χέρια και πόδια παίζουν σημαντικό ρόλο και βοηθούν να καταλάβεις περισσότερα για το πως νιώθει η κοπέλα που φλερτάρεις.

Για τα μεν χέρια παρατήρησε την απόσταση που έχουν απ’ τον κορμό. Όσο πιο άνετα νιώθουμε τόσο τα χέρια απομακρύνονται απ’ το σώμα μας. Οι κινήσεις και οι χειρονομίες γίνονται μεγαλύτερες και πιο υπερβολικές και τα χέρια μας απλώνονται βοηθώντας μας να καταλάβουμε περισσότερο χώρο.

Το ίδιο ως ένα βαθμό συμβαίνει και με τα πόδια τα οποία επειδή απέχουν περισσότερο απ’ τον εγκέφαλο σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα είναι δύσκολο να ελεγχθούν συνειδητά και ως εκ τούτου το μήνυμα που στέλνουν είναι αρκετά αξιόπιστο.

Αυτό που θέλω να προσέχεις στα πόδια είναι το προς τα που είναι στραμμένα. Αν για παράδειγμα, παρά το γεγονός ότι η κοπέλα έχει στραμμένο τον κορμό της προς τη φίλη της δείχνει με το ένα της πόδι εσένα, αυτό σημαίνει πως έχεις το ενδιαφέρον της.

Αν πάλι της μιλάς και τα πόδια της έχουν τάσεις φυγής, αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις κερδίσει το ενδιαφέρον της.Πως να Καταλαβαίνεις τη Γλώσσα Σώματος καθώς Φλερτάρεις

#4 Τα μάτια λένε την αλήθεια

Αν και ο περισσότερος κόσμος βασίζεται κυρίως στις εκφράσεις του προσώπου για να διαβάσει τις προθέσεις και τα συναισθήματα των άλλων στην πραγματικότητα το πρόσωπο δεν είναι και το πιο αξιόπιστο μέρος του σώματος.

Και ο λόγος γι’ αυτό είναι γιατί είναι αρκετά ελεγχόμενο με αποτέλεσμα πολλές εκφράσεις να γίνονται επιτηδευμένα και άρα να μας παραπλανούν. Ευτυχώς όμως μπορείς με λίγη εξάσκηση να αντιληφθείς αν μια έκφραση είναι γνήσια ή κάλπικη δίνοντας έμφαση στα μάτια.

Πράγματι τα μάτια δίνουν εκατοντάδες στοιχεία για το πως νιώθει κάποιος. Ακόμα και αν προσπαθήσει να προσποιηθεί κάποιο συγκεκριμένο μορφασμό ή ένα χαμόγελο, είναι πιο δύσκολο να ελέγξει τους μύες γύρω απ’ τα μάτια και να αποτυπώσει αυθεντικό συναίσθημα.

Για παράδειγμα στο γνήσιο χαμόγελο ενεργοποιούνται οι μύες γύρω απ’ τα μάτια μας με αποτέλεσμα να σχηματίζονται μικρές ρυτίδες τη στιγμή που χαμογελάμε. Αντίθετα στο ψεύτικο χαμόγελο συμμετέχει μονάχα το στόμα.

Επίσης η ίδια η διατήρηση της οπτικής επαφής δηλώνει πάρα πολλά. Όταν κοιτάμε τον άλλον στα μάτια ενώ μας μιλάει δείχνουμε ενδιαφέρον, ενώ όταν κοιτάμε αλλού δείχνουμε ότι δε μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα.

Το να διαβάζεις και να ερμηνεύεις σωστά τη γλώσσα σώματος των άλλων θέλει εξάσκηση και καλλιέργεια. Ειδικά αν μέχρι στιγμής δεν έδινες ιδιαίτερη σημασία στις χειρονομίες και στο πως κάθονται και στέκονται οι άλλοι.

Αν όμως μάθεις να διαβάζεις σωστά τα μη λεκτικά σημάδια, θα έχεις στη φαρέτρα σου ένα πολύτιμο εργαλείο που σε βοηθάει να είσαι επικοινωνιακά ευέλικτος και αποτελεσματικός.

Διαβάζοντας σωστά τα σημάδια που σου στέλνει μια γυναίκα αποκτάς έναν χάρτη που σε βοηθάει να καταλάβεις πως να απαντήσεις, πως να κινηθείς και πως να φερθείς.

Θες ένα πρακτικό πρόγραμμα το οποίο σε βοηθάει να γνωρίσεις και να καλλιεργήσεις τα μυστικά του φλερτ; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!