Η Σχέση είναι ταξίδι! (και όχι αυτοσκοπός) - Men's Bible

Η Σχέση είναι ταξίδι! (και όχι αυτοσκοπός)

Η Σχέση ως ταξίδι και όχι ως αυτοσκοπός

Ναι, ξέρω. Έχεις μείνει καιρό μόνος. Την ίδια ώρα που όλοι ποζάρουν χαμογελώντας στα social media καμαρώνοντας για το κορίτσι στο πλευρό τους, εσύ έχεις ξεχάσει την τελευταία φορά που χάθηκες σε μια ζεστή αγκαλιά.

Μελαγχολείς αναπολώντας περασμένα μεγαλεία (αν υπήρξαν ποτέ) και νιώθεις το λιγότερο αποτυχημένος, ξεγραμμένος και λίγος.

Είναι όμως έτσι;

Θα έπρεπε να κρέμεται όλη σου η ύπαρξη απο την επιτυχία σου στις σχέσεις και η πιθανή έλλειψη  τους να σε καθιστά δυστυχή;

Σίγουρα είσαι δημιουργημένος ως κοινωνικό ον και οι φιλικές συναναστροφές συντηρούν την ψυχική σου υγεία, σε τονώνουν και σε ευχαριστούν. Επιπλέον, η αναζήτηση ερωτικής σχέσης επιβάλλεται απο τη φύση και τη κατασκευή σου.

Όμως η αξία σου ως ύπαρξη δεν πηγάζει από τον αριθμό και την επιτυχία των σχέσεων σου. Η αξία σου είναι δεδομένη και πηγάζει απο την ύπαρξη σου καθεαυτή. Ζεις το δώρο της ζωής, αναπνέεις, περπατάς, αφουγκράζεσαι τους ήχους της γειτονιάς σου, γεύεσαι το ψωμί σου, γυμνάζεσαι, ζωγραφίζεις, τεμπελιάζεις, χαμογελάς, θλίβεσαι, τσακώνεσαι, συγχωρείς, μεθάς, ανακαλύπτεις τον εαυτό σου, διερευνάς τις δυνατότητές σου, ικανοποιείς τις επιθυμίες σου, σχετίζεσαι.

Οι σχέσεις σου σε στολίζουν, αλλά δεν σε καθορίζουν. Ομορφαίνουν τις στιγμές σου, ανανεώνουν το ενδιαφέρον σου, πλουτίζουν το χρόνο σου, δυναμώνουν τη ζωική σου εμπειρία αλλά δεν είναι η πεμπτουσία της ύπαρξής σου, πόσο μάλλον η αποκλειστική σου στόχευση.

Μαθε λοιπόν να περιμένεις. Αν βιάζεσαι  να αποκτήσεις ό.τι δεν έχεις, χάνεις την ευκαιρία να απολαύσεις αυτό που βρίσκεται στα χέρια σου σήμερα.

Η απουσία της ερωτικής σχέσης είναι μια ευκαιρία να αναζητήσεις τον εαυτό σου, να αναγνωρίσεις τις αδυναμίες σου, να καταγράψεις τις πραγματικές σου ανάγκες έτσι ώστε να κάνεις τη σωστή επιλογή όταν παρουσιαστεί η ευκαιρία.

Ακόμα και η μοναξιά δεν είναι δυστύχημα όταν συμβαίνει στις σωστές δόσεις και την αξιοποιείς καταλλήλως. Σε κάποιες πρωτόγονες φυλές της Νέας Γουινέας, ο υποψήφιος για γάμο πολεμιστής στέλνεται απο την κοινότητα για αρκετές ημέρες στη ζούγκλα προκειμένου να δοκιμαστεί μονάχος και εαν επιβιώσει, επιστρέφοντας λαμβάνει επάξια σαν έπαθλο τη γυναίκα του. Χα!

Η Σχέση ως ταξίδι και όχι ως αυτοσκοπός

Μη φοβάσαι. Δεν χρειάζεται να περάσεις δοκιμασία σε ζούγκλα για να καταφέρεις να φτιάξεις μια αξιόλογη σχέση. Κατάλαβε απλώς την ανάγκη να αξιοποιήσεις αυτό που σου δίνεται σήμερα, για να ετοιμαστείς να γευτείς αυτό που σε περιμένει αύριο.

Κάθε στιγμή έχει τη σημασία της

Κάθε στιγμή έχει τη δική της σημασία και χρωματίζει ιδιαίτερα το δρόμο της προσωπικής πορείας του καθενός. Οι σπουδές, τα ταξίδια, τα βιβλία, οι απογοητεύσεις, οι επιτυχίες, όλα αποτελούν ορόσημα και διαμορφώνουν το άτομο.

Κάτι φαινομενικά δυσάρεστο είναι ευτυχές αν σε βάθος χρόνου έχει ωφέλιμα χαρακτηριστικά. Είναι μεγάλη τέχνη να δέχεσαι τις αντίξοες εκπλήξεις της κάθε μέρας ως μια μαθητεία που σε ολοκληρώνει και σε οδηγεί στο αληθινό σκοπό της ωριμότητας και της αυτογνωσίας.

Αν ζεις έτσι, δεν θα υπάρχει κανένας ψυχαναγκασμός να νιώθεις πάντα χαρούμενος, πλήρης και ικανοποιημένος. Θα δέχεσαι όλα τα συναισθήματα, ευχάριστα και δυσσάρεστα, ως αναγκαίο κομμάτι στο παζλ της ζωής σου.

Κατ’ επέκταση, θα προσεγγίζεις τις γυναίκες πιο ήρεμος, με αυτοπεποίθηση και με χαρακτήρα ανθρώπου που η επιτυχία στο φλερτ δεν είναι θέμα ζωής και θανάτου. Με αυτό τον τρόπο χαλαρώνει και μαγνητίζεται και η υποψήφια σύντροφος σου.

Άλλωστε και το ξεκίνημα μιας σχέσης δεν είναι το τέρμα των αναζητήσεων σου. Ακόμα και οι ίδιες σχέσεις είναι ένα ταξίδι που εξελίσσεται στο χρόνο και διαγράφει τροχιά που κανένας από εραστές δεν είχε φανταστεί στην αρχή.

Πολλοί θλίβονται που μετά από λίγο καιρό η σχέση τους με μια κοπέλα χάνει τη φρεσκάδα και τον ενθουσιασμό των πρώτων στιγμών. Εκεί όμως είναι το λάθος. Οι πρώτες στιγμές είναι πια παρελθόν.

Όπως παρελθόν είναι και ο άνθρωπος που είχες κοντά σου εκείνες τις πρώτες στιγμές γιατί έχει πια αλλάξει και πιθανόν έχεις αλλάξει και εσύ δίπλα του. Ότι έδινε κοινή χαρά στο παρελθόν, σήμερα μπορεί να είναι ξεπερασμένο και αδιάφορο.

Αναγνώρισε λοιπόν τώρα, σήμερα, τα νέα δεδομένα και τις καινούργιες ανάγκες, δικές σου και της συντρόφου σου, και ψάξε ξανά τη φρεσκάδα και τον ενθουσιασμο εξερευνώντας νέα κοινά μονοπάτια.

Τέλος θα πρέπει να σκέφτεσαι ότι δεν θα φτάσεις στη σχέση επειδή είσαι έτοιμος γι’ αυτήν αλλά για να γίνεις έτοιμος μέσα απο αυτή. Σχετίζεσαι για να πορευτείς με συντροφικότητα τον δρόμο για το τέρμα της προσωπικής σου πορείας.

Βρίσκεις τον άλλο όχι επειδή το αξίζεις χάρη στα φοβερά σου προσόντα και τον τέλειο χαρακτήρα σου αλλά για να ζυμωθείς προς την τελειότητα,  να μοιραστείς τις αδυναμίες σου, να αναγνωρίσεις τις ελλείψεις σου, να σε υπομείνουν στις κακές σου στιγμές, να υπομείνεις εσύ τις κακές στιγμές της συντρόφου σου, να ζήσεις… 

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!