Πώς να κάνεις Restart τη Σχέση σου - Men's Bible

Πώς να κάνεις Restart τη Σχέση σου

Πώς να κάνεις Restart τη Σχέση σου, Οι 3 καλύτερες συμβουλές για να χτίσεις μια ποιοτική Σχέση

Αν πρόσφατα χώρισες ξαφνικά ή αν διαπίστωσες αρνητικές αλλαγές στον τρόπο που σου φέρεται η σύντροφος σου, τότε ενδεχομένως να αναρωτιέσαι πώς να κάνεις restart τη σχέση σου.

Πράγματι, αυτή είναι μια δύσκολη κατάσταση για έναν άνδρα, καθώς είναι εύκολο να υπονομεύσει ο ίδιος τον εαυτό του και να απωθήσει τη σύντροφο του ακόμα περισσότερο, στην προσπάθεια του να επαναφέρει την έλξη στη σχέση του.

Για αυτό τον λόγο χρειάζεται προσοχή και κυρίως να μπορείς να κάνεις αντικειμενική αυτοκριτική.

Ναι, ενδεχομένως η σύντροφος σου να μην ήταν τέλεια, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως ήσουν κι εσύ άμοιρος ευθυνών. Το πιθανότερο είναι πως έκανες κι εσύ κάποια λάθη που έκαναν τη σχέση σας να βαλτώσει.

Αν λοιπόν θες να κάνεις restart τη σχέση σου, χρειάζεται να είσαι τίμιος και ειλικρινής με τον εαυτό σου και να ακολουθήσεις τα ακόλουθα τέσσερα βήματα.Πώς να κάνεις Restart τη Σχέση σου

4 Βήματα για να κάνεις restart τη σχέση σου

#1 Ξανακέρδισε τον σεβασμό της

Η επιτυχημένη μακροχρόνια σχέση βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, έλξη και αγάπη.

Όταν λοιπόν η γυναίκα αρχίζει να χάνει την έλξη που νιώθει για τον σύντροφο της (γιατί εκείνος είναι ανασφαλής, της φέρεται άσχημα κλπ) τότε αναπόφευκτα αρχίζει να απομακρύνεται από τη σχέση.

Γιατί;

Επειδή η ερωτική έλξη που νιώθει η γυναίκα για τον άνδρα, συνδέεται άμεσα με το πώς εκείνος την κάνει να νιώθει όταν βρίσκονται μαζί.

Και αν η γυναίκα δεν νιώθει έλξη για τον άνδρα με τον οποίο είναι σε σχέση, είναι θέμα χρόνου να αισθανθεί πως πρέπει να αναζητήσει κάτι διαφορετικό.

Έτσι μπορεί να αποφασίσει να χωρίσει μαζί του, πολλές φορές ξαφνικά, γιατί πλέον δεν το νιώθει και δεν πιστεύει πως εκείνος θα αλλάξει στο μέλλον.

Για αυτό και όταν κάποιος προσπαθεί να κάνει restart τη σχέση του, ή να επανασυνδεθεί με την πρώην κοπέλα του, χωρίς πρώτα να εστιάσει στο να την κάνει να νιώσει έλξη, εκείνη θα δείξει απόμακρη και αδιάφορη.

Γιατί δεν έχει κερδίσει ξανά το σεβασμό της προτού ξαναπροσπαθήσει.

Μπορεί η κοπέλα να δείχνει πεισματάρα και δύσκολη, αλλά στην πραγματικότητα απλώς ακολουθεί το ένστικτο της και τα συναισθήματα της.

Τα οποία την προειδοποιούν πως δεν πρέπει να ξοδέψει τον χρόνο της με αυτόν τον άνδρα, γιατί δεν είναι καλή επιλογή και γιατί δεν φαίνεται να μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο.

Νιώθει πως δεν έχει κάποια απόδειξη πως τα πράγματα θα αλλάξουν και ότι απλώς εκείνος προσπαθεί να την ξανακερδίσει για τους δικούς του λόγους (πχ, γιατί φοβάται να μείνει μόνος του) και όχι γιατί πραγματικά νοιάζεται για εκείνη.

Πριν προχωρήσεις λοιπόν στην οποιαδήποτε κίνηση για να κάνεις restart τη σχέση σου, θυμήσου πως ότι και αν κάνεις πρέπει να σε βοηθάει να ξανακερδίσεις το σεβασμό της και όχι να πέφτεις στα μάτια της.

#2 Εντόπισε τί ήταν αυτό που έλλειπε από τη σχέση σας

Όταν κατανοείς τους πραγματικούς λόγους που η πρώην σου σε χώρισε ή που η νυν σύντροφος σου έχει χάσει την έλξη της για εσένα, τότε μπορείς να προχωρήσεις σε διορθωτικές κινήσεις ώστε να την ξανακερδίσεις.

Μπορεί για παράδειγμα, εσύ και η κοπέλα σου να είχατε πολύ καλή σύνδεση σαν να ήσασταν δύο κολλητοί φίλοι, αλλά η σεξουαλική έλξη να είχε σβήσει μεταξύ σας.

Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να νοιάζεται για εσένα, αλλά να έχει πλέον καταλήξει να σε βλέπει ως τον κολλητό της, κάτι που δεν αρκεί για να διατηρήσει μια ερωτική σχέση.

Έτσι, για να κάνεις restart τη σχέση σου, χρειάζεται να αλλάξεις τον τρόπο που αλληλεπιδράς μαζί της από εδώ και στο εξής.

Για να δημιουργήσεις αυτή την ερωτική σπίθα μεταξύ σας, χρειάζεται να την κάνεις να νιώθει περισσότερο θηλυκή και να αρχίσει να σε βλέπει ως ένα συναισθηματικά δυνατό και αρρενωπό άνδρα.

Επίσης χρειάζεται να συνεχίσεις να ενισχύεις όλες εκείνες τις ποιοτικές πτυχές του χαρακτήρα σου, οι οποίες την τράβηξαν εξ’ αρχής πάνω σου.

Αν για παράδειγμα έδειχνες αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, συναισθηματική ωριμότητα, καλή αίσθηση του χιούμορ κλπ, και τώρα που έχετε μπει σε σχέση όλα αυτά έχουν χαθεί, τότε και εκείνη θα νιώθει πως είναι με διαφορετικό άνδρα απ’ αυτόν που γνώρισε.

Θες να κάνεις restart τη σχέση σου; Δες εδώ

#3 Φλέρταρε την από την αρχή

Το γεγονός πως η κοπέλα σου μπορεί να σου έχει πει πράγματα όπως: «Δεν το νιώθω πια», «έχω χάσει την έλξη μου για εσένα», «αισθάνομαι πως δεν ταιριάζουμε», κλπ, δεν σημαίνει πως ο χωρισμός είναι τελεσίδικος ή αναπόφευκτος. Εκτός αν φυσικά σου πει ότι δεν θέλει καμία άλλη επικοινωνία μαζί σου, κάτι που χρειάζεται να σεβαστείς.

Ο λόγος που μπορεί να σου έχει πει κάτι σαν τα παραπάνω, είναι γιατί εκείνη τη στιγμή έτσι νιώθει.

Αν λοιπόν θες να την κάνεις να αλλάξει γνώμη, τότε πρέπει να την κάνεις να ξανανιώσει ερωτική έλξη για εσένα.

Χρειάζεται να αξιοποιήσεις κάθε ευκαιρία αλληλεπίδρασης που έχεις μαζί της για να της δείξεις πως έχεις κάνει αλλαγές.

Για παράδειγμα:

Αν ήσουν πολύ προσκολλημένος πάνω της, δείξε της πως είσαι συναισθηματικά αυτόνομος και ανεξάρτητος με το να απολαμβάνεις τη ζωή με φίλους και να κάνεις πρόοδο με τους στόχους σου.

Αντί να κάνεις πολύ σοβαρές και δραματικές συζητήσεις για τη σχέση σας όπως συνήθιζες, άρχισε να κάνεις παιχνιδιάρικα πειράγματα και να βγάζεις έναν πιο χαλαρό και εύθυμο εαυτό.

Αντί να τα χάνεις και να γίνεσαι ανασφαλής όταν εκείνη δείχνει ψυχρή ή αδιάφορη, διατήρησε την αυτοπεποίθηση σου και την ψυχραιμία σου.

Όσο περισσότερο της δείχνεις με πράξεις πως έχεις αλλάξει και πως δεν είσαι πλέον ο άνδρας που χώρισε ή που θέλει να χωρίσει, τόσο πιο εύκολα θα πετύχεις το restart στη σχέση σου.

 

#4 Δώσε της την ευκαιρία να της λείψεις

Αν η σύντροφος σου, ή η πρώην σου, είναι διστακτική κάθε φορά που πας να κάνεις κάποια διορθωτική κίνηση, αντί να εντείνεις ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες να τα ξαναβρείτε, χαλάρωσε και δώσε της την ευκαιρία να νιώσει ότι της λείπεις.

Όταν προσπαθείς ξανά και ξανά να την κάνεις να αλλάξει γνώμη, δείχνεις πως στην ουσία σε έχει πιάσει απόγνωση. Επίσης το να πιέζεις κάποιον άλλο άνθρωπο είναι λάθος.

Φυσικά αυτό δε σημαίνει να κόψεις τελείως την επαφή μαζί της.

Απλώς χαλάρωσε για μερικές ημέρες καθώς χρειάζεται να νιώσει και εκείνη πως της λείπεις (αν και ανάλογα με το πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, ίσως χρειαστεί να το κάνεις για περισσότερο καιρό).

Επίσης, είναι καλή ευκαιρία να αξιοποιήσεις αυτό το διάστημα για να προετοιμάσεις τον εαυτό σου για την επιτυχία.

Δηλαδή να προχωρήσεις σε αλλαγές στον εαυτό σου και στον τρόπο που συμπεριφέρεσαι, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να κάνεις restart τη σχέση σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!