Πισώπλατες Μαχαιριές: Πώς να αντιμετωπίζεις αυτούς που μιλούν πίσω απ’ την πλάτη σου - Men's Bible

Πισώπλατες Μαχαιριές: Πώς να αντιμετωπίζεις αυτούς που μιλούν πίσω απ’ την πλάτη σου

Πισώπλατες Μαχαιριές: Πώς να αντιμετωπίζεις αυτούς που μιλούν πίσω απ’ την πλάτη σου

Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι δεν ωριμάζουν ποτέ και σα μικρά παιδιά συνεχίζουν να ασχολούνται με φήμες και κουτσομπολιά που αφορούν τους άλλους και μάλιστα, τα διαδίδουν πίσω απ’ την πλάτη τους.

Η άσχημη αυτή συνήθεια ξεκινά στην εφηβεία και κάποιους τους συνοδεύει και στην ενήλικη ζωή.

Η συνήθεια αυτή όμως έχει συχνά καταστροφικές συνέπειες για αυτόν που είναι στο στόχαστρο. Η αυτοεκτίμηση του γκρεμίζεται και βλέπει από το πουθενά να δημιουργούνται προβλήματα στην προσωπική του ζωή.

Αν λοιπόν έχεις κι εσύ υποψίες πως κάποιος σε μαχαιρώνει πισώπλατα, αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς την κατάσταση όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνεις για να το πετύχεις, είναι να συλλογιστείς εάν η πηγή πληροφοριών σου είναι αξιόπιστη και να μη διαστάσεις να αμφισβητήσεις ακόμα και τους πιο κοντινούς σου φίλους.

Κάποιες φορές, αυτοί που μιλούν πίσω απ’ την πλάτη σου δεν είναι αυτοί που σε αντιπαθούν ανοιχτά, αλλά αυτοί που είναι κοντά σου και τους εμπιστεύεσαι.

Πως να αντιμετωπίσεις αυτούς που μιλούν πίσω απ’ την πλάτη σου

Όταν ξέρεις πως κάποιος διαδίδει φήμες για εσένα και την προσωπική σου ζωή, πρέπει πρώτα να αναλογιστείς τί σχέση έχεις μαζί του, αλλά και τί άνθρωπος είναι.

Ορισμένοι έχουν ταλέντο στα δράματα. Αυτούς τους ανθρώπους σπάνια μπορείς να τους αντιμετωπίσεις πρόσωπο με πρόσωπο, επειδή απλά θα πουν ψέματα για να αποφύγουν την ευθύνη.

Ευτυχώς, οι άνθρωποι αυτοί προδίδουν εύκολα τον εαυτό τους. Αρκεί να προσέξεις λίγο τον τρόπο με τον οποίο θα σου μιλήσουν και το πώς θα επιλέξουν να διατυπώσουν το λόγο τους.

Αν έχεις υπόνοιες πως κάποιος σε μαχαιρώνει πισώπλατα συλλογίσου τα εξής: Τι του αρέσει να συζητά μαζί σου; Μήπως κουτσομπολεύει τους φίλους του και την οικογένεια του σε εσένα; Εάν το κάνει, μπορώ να σου εγγυηθώ ότι κάνει το ίδιο και για σένα. Μιλάει για σένα στους άλλους, πίσω από την πλάτη σου.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να αποφασίσεις τί σημαίνει πραγματικά για εσένα αυτός ο άνθρωπος και η σχέση που μοιράζεστε.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείς να τον προσεγγίσεις. Πρέπει όμως να είσαι προσεκτικός.

Ακόμη και εάν αντιμετωπίσεις αυτό το άτομο με τρανταχτά επιχειρήματα, κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να αλλάξει τη συμπεριφορά του. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να του εμπιστευτείς κάτι σημαντικό.

Μπορούν οι άνθρωποι να αλλάξουν; Φυσικά και μπορούν. Αλλά οι περισσότεροι δε θα το κάνουν, είτε γιατί είναι πολύ δύσκολο είτε γιατί δεν τους νοιάζει και τόσο ώστε να προσπαθήσουν.

Γενικά, αν αυτό που επιθυμείς είναι να μιλήσεις μαζί του και να προσπαθήσεις να βρεις μια λύση, με σκοπό να σώσεις τη σχέση ή τη φιλία που έχεις μαζί του, τότε κάνε το.

Αλλά πρώτα καλό είναι να διατηρήσεις ρεαλιστικές προσδοκίες για το αποτέλεσμα.

Για να στο πω πιο απλά, δεν υπάρχει λόγος να σπαταλάς τον πολύτιμο χρόνο ή την συναισθηματική σου ενέργεια σε άτομα που γνωρίζεις ήδη ότι δεν μπορείς να εμπιστευτείς.Πισώπλατες Μαχαιριές: Πώς να αντιμετωπίζεις αυτούς που μιλούν πίσω απ’ την πλάτη σου

Επιλογή Α: Βγάλε τον από τη ζωή σου

Ίσως όμως αυτή η επιλογή να μην δυνατή για σένα. Ίσως ο άνθρωπος αυτός να είναι συγγενής σου ή κολλητός κάποιου που είστε πολύ δεμένοι και να μην μπορείς έτσι απλά να τον ξεκόψεις από τη ζωή σου.

Σε αυτό το σενάριο, μπορείς απλά να περιορίσεις τις πληροφορίες που μοιράζεσαι μαζί του. Οι άνθρωποι που διαδίδουν φήμες, έχουν εξαιρετικές ικανότητες στο να δημιουργούν δραματικές καταστάσεις και συνήθως το κάνουν από απλό ενθουσιασμό ή για να αποφορτιστούν συναισθηματικά.

Με αυτό στο μυαλό σου, καλό είναι να μη μοιράζεσαι τίποτα ενδιαφέρον που σου συνέβη, τίποτα προσωπικό, τίποτα πιο ουσιαστικό πέρα από την απλή καθημερινότητα και επιφανειακά ζητήματα. Με αυτόν τον τρόπο δε θα βρίσκει κάτι ενδιαφέρον για να ασχοληθεί μαζί σου.

Θα συμπεριφέρεσαι σαν η ζωή σου να είναι απόλυτα βαρετή και καθόλου ενδιαφέρουσα, με αποτέλεσμα να ψάξει κάποιον άλλο να ασχοληθεί.

Θες να μάθεις να βάζεις αποτελεσματικά τα όρια σου; Δες εδώ

Επιλογή Β: Αντιμετώπισε τον

Πολλά έχουν ειπωθεί σχετικά με το να υποστηρίζεις τον εαυτό σου, να φροντίζεις να ακουστεί η φωνή σου και να βάζεις τα όρια σου. Όντως πρέπει να μπορείς να τα κάνεις αυτά.

Απλά σε κάποιες περιπτώσεις είναι ανώφελο.

Υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις, στις οποίες δεν μπορείς απλά να κερδίσεις επειδή υπερασπίστηκες τον εαυτό σου, αλλά αντίθετα το να βάλεις τα όρια σου είναι πιθανό να σου κοστίσει αρκετά.

Ας υποθέσουμε ότι αντιμετωπίζεις αυτόν που νόμιζες ότι ήταν φίλος και πιστεύεις τώρα ότι μιλά πίσω απ’ την πλάτη σου και διαδίδει φήμες για εσένα. Τυγχάνει όμως να έχει τρομερές ικανότητες όσον αφορά την άνεση του να λέει ψέματα και ταυτόχρονα να χειρίζεται τους γύρω του.

Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορεί να νιώσεις ότι είσαι παντελώς μόνος, εάν καταφέρει να επηρεάσει τους φίλους και την οικογένεια σου να στραφούν εναντίον σου και να υποστηρίξουν εκείνον.

Εάν δεν έχεις κάποια απόδειξη για να υποστηρίξεις όσα λες, να είσαι σίγουρος πως θα φροντίσει κάθε λέξη που λες, να τη στρέψει εναντίον σου και έτσι μπορεί να ηττηθείς και να νιώσεις ακόμα χειρότερα.

Αυτή η σύγκρουση κατά συνέπεια μπορεί να σου κοστίσει φίλους, που δεν μπορούν να δουν ακόμα μέσα από τα ψέματα που χρησιμοποιεί αυτό το άτομο για εσένα. Μερικές φορές λοιπόν φίλε μου, το να υποστηρίζεις τον εαυτό σου σημαίνει να ξέρεις πότε να κάνεις ένα βήμα πίσω από κάτι ή κάποιον που δε σε ωφελεί πια.

Κάποιος που οικειοθελώς σε κουτσομπολεύει και διαδίδει τα προσωπικά σου ζητήματα πίσω από την πλάτη σου. Πιθανότητα δεν είναι και ο καλύτερος άνθρωπος για να έχεις στη ζωή σου.

Οι πραγματικοί φίλοι δε διαδίδουν πληροφορίες και κυρίως δεν κουτσομπολεύουν τα προσωπικά των φίλων τους.

Βέβαια, εάν αποφασίσεις να τον αντιμετωπίσεις, φρόντισε να συγκεντρώσεις όσο περισσότερες αποδείξεις και επιχειρήματα μπορείς, όπως για παράδειγμα αντίγραφα συνομιλιών που τυγχάνει να υπάρχουν.

Μπορείς επίσης να τον αντιμετωπίσεις απλά για να δεις τι θα πει, εάν θα παραδεχτεί τις πράξεις του ή αν θα πει ψέματα για να βγει από τη δύσκολη θέση, κάτι το οποίο θα σε βοηθήσει να καταλάβεις περισσότερα για το χαρακτήρα του.

Χρειάζεται να αποφασίσεις την καλύτερη προσέγγιση για τον εαυτό σου και τη ζωή σου, είτε είναι μια ανοιχτή σύγκρουση είτε μια ήσυχη απομάκρυνση για την επανάκτηση της ηρεμίας σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!