5 Πράγματα που πρέπει να Αλλάξεις για να βελτιωθείς στο Φλερτ - Men's Bible

5 Πράγματα που πρέπει να Αλλάξεις για να βελτιωθείς στο Φλερτ

5 Πράγματα που πρέπει να αλλάξεις για να βελτιωθείς στο φλερτ

Λένε πως ο καλύτερος ορισμός της τρέλας είναι το να επαναλαμβάνεις συνεχώς τις ίδιες συμπεριφορές χωρίς να αλλάξεις τίποτα, περιμένοντας κάθε φορά διαφορετικό αποτέλεσμα.

Αν εξετάσεις τη συμπεριφορά κάποιων ανδρών στο φλερτ υπό αυτό το πρίσμα, σίγουρα θα διαπιστώσεις πως οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι «τρελοί».

Παραπονιούνται πως δυσκολεύονται να κάνουν γνωριμίες, πως (όλες) οι γυναίκες είναι περίεργες και δε ξέρουν τι θέλουν και πως δεν πρόκειται ποτέ να κάνουν κάποια ποιοτική γνωριμία ή σχέση.

Ωστόσο, αν βάλεις τους άνδρες αυτούς κάτω από το μικροσκόπιο και εξετάσεις το πως φέρονται στον εαυτό τους και τους άλλους, θα διαπιστώσεις πως επαναλαμβάνουν διαρκώς συγκεκριμένα μοτίβα και συμπεριφορές που σαμποτάρουν την κοινωνική τους επιτυχία.

Αν δεν έχεις στην ερωτική αλλά και την κοινωνική σου ζωή γενικά, την επιτυχία που θα ήθελες να έχεις, σε συμφέρει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να δεις τη μεγάλη εικόνα.

Να βρεις ποιο είναι το μοτίβο και ποιες είναι οι συνήθειες / συμπεριφορές που σε αποτρέπουν να πάρεις αυτά που αξίζεις στον έρωτα και τις κοινωνικές σου σχέσεις γενικά.

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες από τις πιο κοινές συνήθειες που σαμποτάρουν την ευτυχία σου και την κοινωνική σου επιτυχία και τις οποίες πρέπει να αλλάξεις, για να αλλάξεις και τα αποτελέσματα που λαμβάνεις.

5 Συνήθειες που σαμποτάρουν την επιτυχία σου στο φλερτ και πρέπει να αλλάξεις

#1 Αποφεύγεις να ξεκινάς χαλαρή κουβέντα

Στο επίκεντρο των ανδρικών δυσκολιών στο φλερτ και την κοινωνικοποίηση γενικότερα, βρίσκεται το κοινωνικό άγχος. Το οποίο με τη σειρά του οδηγεί τους άνδρες στην αποφυγή της κοινωνικής συναναστροφής. Ειδικά αν αυτή έχει να κάνει με γοητευτικές κοπέλες.

Κάθε μέρα έχεις πραγματικά άπειρες ευκαιρίες να κάνεις νέες γνωριμίες. Η κοπέλα που κάθεται δίπλα σου στο αμφιθέατρο της σχολής ή η κοπέλα που στέκεται κοντά σου στο σουπερμάρκετ ή εκείνη στο μαγαζί με τα ρούχα, θα μπορούσε να είναι κάποια με την οποία ταιριάζετε απόλυτα και έχετε απίστευτη χημεία.

Αλλά δεν μπορείς να το γνωρίζεις αυτό, εκτός και αν της μιλήσεις.

Το πρώτο πράγμα λοιπόν που οφείλεις να κάνεις είναι να αποκτήσεις τη συνήθεια να ξεκινάς κουβέντα. Να παίρνεις την πρωτοβουλία και να μιλάς πρώτος.

Ξεκίνα με μια απλή ερώτηση για κάτι σχετικό το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε ή για κάτι που κάνει η κοπέλα.

Μη σε νοιάζει πως θα πάει και μην περιμένεις να ενθουσιαστεί η κοπέλα που της μίλησες. Θυμήσου, στόχος σου είναι να χτίσεις νέες συνήθειες. Όσο περισσότερο αγχωθείς για το αποτέλεσμα, τόσο πιο εύκολα θα σταματήσεις την προσπάθεια.

#2 Δυσκολεύεσαι να κρατήσεις την κουβέντα «ζωντανή»

Προφανώς, ακόμα και αν κάνεις το πρώτο βήμα και μιλήσεις σε κάποια κοπέλα, αυτό δεν αρκεί για να τη γνωρίσεις.

Το επόμενο πολύ κλασικό εμπόδιο που συναντούν οι άνδρες στο φλερτ και τις κοινωνικές συναναστροφές είναι το «τι λέω μετά;». Κοινώς «πως κρατάω την κουβέντα ζωντανή και πως έχω πράγματα να πω;».

Εδώ το ζήτημα είναι διπλής φύσεως.

Πρώτον, η επικοινωνία είναι μια δημιουργική διαδικασία. Απαιτεί δηλαδή έναν αυθαίρετο τρόπο σκέψης μέσα απ’ τον οποίο εμπνεόμαστε απ’ τα λεγόμενα του συνομιλητή μας για να πούμε κάτι δικό μας. Γι’ αυτό και στις χαλαρές κουβέντες η συζήτηση δεν είναι σταθερή αλλά μεταπηδάει συνεχώς από θέμα σε θέμα.

Για παράδειγμα, το γεγονός πως η κοπέλα με την οποία μιλάς έχει ταξιδέψει στην Αγγλία με αεροπλάνο ενώ φοβάται τα αεροπλάνα, μπορεί να σου θυμίσει μια δική σου εμπειρία, άσχετη με ταξίδια και αεροπλάνα, στην οποία έκανες κάτι που φοβόσουν.

Αυτή η ικανότητα να συνδέεις γρήγορα και άμεσα αυτά που σου λέει η κοπέλα με δικές σου εμπειρίες και βιώματα, είναι κάτι που έρχεται με την εμπειρία και την κοινωνικοποίηση.

Οι περισσότεροι άνδρες που δυσκολεύονται με αυτό, είτε εργάζονται πολλές ώρες σε θέσεις που απαιτούν γραμμικό και λογικό τρόπο σκέψης, είτε δε μιλούν γενικά πολύ με άλλους ανθρώπους και άρα δεν έχουν εξασκήσει τους κοινωνικούς τους μύες.

Το δεύτερο εμπόδιο στην στρωτή και με ροή κουβέντα, είναι η συνήθεια να κάνεις ερωτήσεις κλειστού τύπου. Δηλαδή ερωτήσεις που διατυπώνονται έτσι ώστε να απαντώνται εύκολα με ένα «Ναι» ή ένα «Όχι» ή με μια – δυο λέξεις.

Οι ερωτήσεις αυτές είναι χρήσιμες όταν ζητάς συγκεκριμένες πληροφορίες απ’ τον συνομιλητή σου, αλλά δε βοηθούν την κουβέντα να πάρει μπρος.

Αντίθετα, χρήσιμες είναι οι ερωτήσεις ανοιχτού τύπου. Αυτές αρχίζουν με «Πως…», «Τί…» ή «Γιατί…» και το πλεονέκτημα τους είναι ότι απαιτούν μεγαλύτερες απαντήσεις, οι οποίες θα σου δώσουν περισσότερα ερεθίσματα για να προχωρήσεις την κουβέντα.

Εξασκήσου στο να κάνεις περισσότερες ερωτήσεις ανοιχτού τύπου και γιατί όχι, προετοίμασε μερικές τέτοιου τύπου ερωτήσεις από πριν, ώστε να νιώθεις πιο έτοιμος και να μην αγχώνεσαι εκείνη τη στιγμή να σκεφτείς κάτι επιτόπου να πεις.

#3 Δε διατηρείς ανοιχτή γλώσσα σώματος

Τα μη λεκτικά σήματα που στέλνουμε στους άλλους, ασκούν τέσσερις φορές μεγαλύτερη επιρροή στην εικόνα που τους δίνουμε.

Ακόμα λοιπόν και αν οι ατάκες που βγαίνουν απ’ το στόμα σου είναι οι «σωστές», αν δεν υποστηρίζονται απ’ τον τόνο και την ένταση της φωνής σου και από τη γλώσσα του σώματός σου, τότε χάνουν τη δύναμή τους.

Μέσω της μη λεκτικής επικοινωνίας, στέλνεις διάφορα σήματα τα οποία είτε δείχνουν πως είσαι αγχώδης, θυμωμένος, αδιάφορος, εγωκεντρικός κλπ, δηλαδή πως έχεις μια αρνητική στάση, είτε πως είσαι ειλικρινής, προσιτός, χαρούμενος, ζεστός, σίγουρος για τον εαυτό σου κλπ.

Το θέμα με τη μη λεκτική επικοινωνία είναι πως η επιρροή της συχνά δεν είναι συνειδητή. Δεν αναλύουμε τη γλώσσα σώματος του άλλου ή τον τόνο της φωνής του για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα. Απλά το νιώθουμε.

Σίγουρα θα σου έχει τύχει κι εσένα να έχεις βγάλει ένα ασυνείδητο συμπέρασμα για κάποιον, αστραπιαία με το που τον κοίταξες. Χωρίς να το σκεφτείς, ένιωσες πως έχει λιγότερη ή περισσότερη αυτοπεποίθηση κλπ.

Το ίδιο θα κάνει και η κοπέλα που σε ενδιαφέρει.

Τι χρειάζεται να κάνεις λοιπόν;

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι, είναι πως ουσιαστικά η ανοιχτή και ελκυστική γλώσσα σώματος, σχετίζεται με κινήσεις που δείχνουν πως δε νιώθουμε απειλή και πως δεν είμαστε εμείς απειλή.

Δηλαδή αφήνουμε το σώμα μας χαλαρό και ανοιχτό, εκθέτουμε τα ευάλωτα σημεία μας (λαιμός, πλευρά, κοιλιακή χώρα κλπ.) και αποφεύγουμε να τοποθετήσουμε τα χέρια μας ως ασπίδα μπροστά απ’ το σώμα μας (πχ σταύρωμα χεριών στο στήθος).

Το σώμα είναι όρθιο και στητό και τα χέρια χαλαρά στο πλάι με τις παλάμες ανοιχτές και όχι κλειστές σε γροθιά.Πώς να δημιουργήσεις Έλξη με τη Γλώσσα Σώματος, 5 Πράγματα που πρέπει να αλλάξεις για να βελτιωθείς στο φλερτ

#4 Αποφεύγεις την οπτική επαφή

Παρ’ ότι η οπτική επαφή (ή βλεμματική επαφή όπως είναι το πιο σωστό) είναι κομμάτι της μη λεκτικής επικοινωνίας, είναι τόσο σημαντική που αξίζει ιδιαίτερη μνεία και δικό της κεφάλαιο στο άρθρο.

Οι άνθρωποι που αποφεύγουν την επαφή με τα μάτια συχνά γίνονται αντιληπτοί ως απόμακροι, ανασφαλείς και ανειλικρινείς.

Αντίθετα, πολλές έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που διατηρούν συχνή επαφή με τα μάτια όταν μιλούν με τους άλλους, εκλαμβάνονται ως πιο ελκυστικοί, ειλικρινείς, προσιτοί, σίγουροι για τον εαυτό τους και συναισθηματικά ασφαλείς.

Επίσης, οι έρευνες αυτές έδειξαν πως η οπτική επαφή δεν αυξάνει απλά την ελκυστικότητα σου, αλλά ενισχύει και την ποιότητα της συζήτησης που θα κάνεις.

Ο λόγος για αυτό είναι πως προσδίδει περισσότερο συναίσθημα στη συζήτηση και βοηθάει το συνομιλητή σου να νιώθει περισσότερη οικειότητα μαζί σου.

Θες λοιπόν να κοιτάς στα μάτια τις κοπέλες με τις οποίες μιλάς. Ειδικά αν έχεις το φλερτ στο μυαλό σου. Έχε στο νου σου να κρατάς την οπτική επαφή, ειδικά όταν σου μιλάει η κοπέλα. Όταν μιλάς εσύ μπορείς να τη σπας για λίγο και να κοιτάζεις το περιβάλλον.

Επίσης μην καρφώσεις τα μάτια σου πάνω της και την κοιτάς έντονα. Θα την κάνεις να νιώσει άβολα. Κάθε πέντε δευτερόλεπτα περίπου κοίτα για πολύ λίγο αλλού και επανέφερε το βλέμμα σου σε αυτή.

#5 Δεν σκέφτεσαι πως μπορεί να νιώθει αυτός με τον οποίο μιλάς

Κατά μια τραγική ειρωνεία, ένας απ’ τους χειρότερους τρόπους με τους οποίους μπορείς να σαμποτάρεις το φλερτ και τον τρόπο που επικοινωνείς με τους άλλους, είναι να σκέφτεσαι υπερβολικά για το πως φλερτάρεις και επικοινωνείς.

Όταν σκέφτεσαι πολύ για το πως τα πας,  τι θα πεις και τις θα κάνεις, ενώ παράλληλα φλερτάρεις με κάποια κοπέλα, γίνεσαι τόσο εγωκεντρικός που αρχίζεις να φέρεσαι αμήχανα.

Ταυτόχρονα, το να πιστεύεις πως όλα κυλούν όμορφα και πως περνάς πολύ καλά μιλώντας στην κοπέλα, αυτό δε σημαίνει πως και εκείνη περνάει καλά.

Μπορεί να φύγεις νιώθοντας ικανοποιημένος με τον εαυτό σου ενώ η κοπέλα να νιώθει αμήχανα και άβολα με την επαφή της μαζί σου.

Αντί λοιπόν να επικεντρώνεσαι στον εαυτό σου όσο μιλάς μαζί της, είναι καλύτερο να εστιάσεις σε εκείνη. Φαντάσου πως είσαι ο οικοδεσπότης που διοργανώνει κάποιο πάρτι στο σπίτι του. Πως θα φερόσουν στους καλεσμένους σου; Πως θα μπορούσες να κάνεις την κοπέλα να νιώθει άνετα μαζί σου, πως την αναγνωρίζεις και πως την καταλαβαίνεις;

Όσο λιγότερο επικεντρώνεσαι στον εαυτό σου και τις δικές σου επιδόσεις και εστιάζεις στην κοπέλα με την οποία μιλάς, τόσο καλύτερα θα τα πας.

Το καλό με όλα τα παραπάνω είναι πως αποτελούν απλές συνήθειες, τις οποίες εύκολα μπορείς να αντικαταστήσεις, πράγμα που σημαίνει πως αν δεν είσαι ευχαριστημένος με την ερωτική και την κοινωνική σου ζωή, είναι στο χέρι σου να το αλλάξεις.

Ξεκίνα να κάνεις αυτά που αναφέρω παραπάνω και θα δεις ότι μπορείς να πετύχεις περισσότερα απ’ όσα φαντάζεσαι.

Θες να αλλάξεις και να γίνεις πραγματικά ελκυστικός άνδρας; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!