Τι μπορώ να συζητήσω με μία γυναίκα; - Men's Bible

Τι μπορώ να συζητήσω με μία γυναίκα;

Τι μπορώ να συζητήσω με μία γυναίκα;

Πραγματικά εκπλήσσομαι από αυτά που ακούω κατά καιρούς, από τον κόσμο με τον οποίο μιλάω. Μέρα με τη μέρα, συνειδητοποιώ ότι υπάρχουν πολλοί άντρες εκεί έξω που δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε δύο λεπτά κουβέντα με μία γυναίκα.

Υπάρχουν άντρες, οι οποίοι είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες, που έχουν μάθει να ρισκάρουν στη δουλειά τους, που έχουν πέσει με τα μούτρα σε μία ιδέα και που έχουν διεκδικήσει τα πάντα, αλλά όταν βρίσκονται μπροστά σε μία γυναίκα, κάθονται σαν …παπάκια.

Και πραγματικά με στεναχωρεί. Δεν κατηγορώ κανέναν, αντιθέτως έχω κατανόηση γιατί έχω περάσει από εκεί και ξέρω πως είναι το συναίσθημα. Ξέρω πως είναι να στέκεσαι μπροστά σε μία γυναίκα και να κουνιέσαι αριστερά και δεξιά, σαν το εκκρεμές, από αμηχανία. Ξέρω πως είναι να σου μιλάει μία γυναίκα και το πρόσωπο σου να αλλάζει τα χρώματα του ουράνιου τόξου από ντροπή, φόβο, ακόμη και τρόμο!

Είπαμε, έχω περάσει από εκεί και το καταλαβαίνω. Η διαφορά όμως είναι ότι έκανα κάτι για αυτό. Από τη στιγμή που κατάλαβα ότι έχω θέμα και περιορίζομαι, έκανα κινήσεις, διάβασα, έμαθα και δοκίμασα πράγματα.

Οπότε τί μπορώ να συζητήσω με μία γυναίκα και κυρίως τί να αποφύγω;

Τί να αποφύγω

Ας δούμε λίγο, τί είναι καλό να αποφύγεις. Ξεκινώντας με τα βασικά, θα αποφύγεις οτιδήποτε είναι βαρετό ή «επικίνδυνο» σα θέμα. Αυτό σημαίνει ότι δε θα ανοίξετε κουβέντα για τη δουλειά της, εκτός και αν πραγματικά της αρέσει. Η ατάκα «Με τί ασχολείσαι;», πραγματικά είναι ότι χειρότερο μπορείς να πεις. Έχει καταντήσει χειρότερη και από το «Έρχεσαι συχνά εδώ;».

Κατά συνέπεια, ξέχνα και κουβέντες για το στρατό ή την πολιτική, αν δε θες να σου κοιμηθεί στην καρέκλα της. 

Όπως είπαμε, απόφυγε επικίνδυνα θέματα, οπότε άσε τις κουβέντες για πρώην και προς θεού, απόφυγε τις κουβέντες περί θρησκείας. Μόλις έκανα λογοπαίγνιο!Πως να πιάσεις κουβέντα με μια κοπέλα

Τί να συζητήσω με μία γυναίκα

Πιστεύω πως πήρες μία βασική ιδέα για το τί να αποφύγεις, οπότε πάμε στο ζουμί. Αρχικά σκέψου τί θα ήθελες να ακούσεις εσύ από μία γυναίκα. Επίσης, τί θα σε ενδιέφερε πραγματικά να μάθεις για εκείνη. Έχει σημασία τί δουλειά κάνει ή τί ψηφίζει;

Αυτό που προέχει είναι να νοιώσεις όπως εκείνη. Οι γυναίκες επικοινωνούν καλύτερα και εκφράζουν πολύ περισσότερο, τα συναισθήματα τους. Αυτό που θέλουν πολλές, είναι έναν άντρα που να μπορεί να τις καταλάβει όταν τα εκφράζουν και στη συνέχεια να μπορεί να εκφράζει κι αυτός τα δικά του.

Αν θες πραγματική επικοινωνία με τις γυναίκες, ξεκίνα να επικοινωνείς με τον εαυτό σου πρώτα!

Οκ, για να μη σε απογοητεύσω εντελώς, γιατί το θέμα συναισθήματα είναι δύσκολο για πολλούς άντρες, ας πούμε κάτι άλλο. Σκέψου λοιπόν, τί θα ήθελες να της πεις για εσένα. Κάτι που πραγματικά να σε κάνει ιδιαίτερο και ξεχωριστό.

Κάτι που να της αφήσει μία ευχάριστη αίσθηση και θα την κάνει να χαμογελάει όποτε σε θυμάται. Σκέψου γιατί είσαι περήφανος. Τί έχεις πετύχει για το οποίο καμαρώνεις; Και δεν εννοώ όταν κατάφερες να ρευτείς επί 30 δευτερόλεπτα συνεχόμενα.

Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι τί θέλω να πω. Δείξε της ότι έχεις βάθος. Ότι έχεις την ικανότητα και την άνεση να μιλήσεις για εσένα χωρίς πρόβλημα ή άγχος. Ρώτα την κάτι αντίστοιχο. Κάτι που να την ευχαριστεί να μιλάει για αυτό.

Όπως καταλαβαίνεις, πάλι μιλάμε για συναισθήματα. Οπότε πάρε το απόφαση, όταν είσαι με μία γυναίκα, μάθε να μιλάς για συναισθήματα. Δεν έχει σημασία να της εξηγήσειςμε τη λογική γιατί θα είναι καλό να βγείτε ραντεβού ή γιατί βάσει αποδείξεων, αν κάνετε σχέση θα πάει πολύ καλά.

Οπότε, κάνε την να γελάσει. Κάνε την να αισθανθεί λαχτάρα, επιθυμία, κράτα την σε εγρήγορση, άσε την να κρέμεται από αυτά που λες. Όπως σε ένα μικρό παιδί (όχι γιατί δεν καταλαβαίνουν αλλά γιατί τα παιδιά έχουν τέλεια επαφή με τα συναισθήματα τους), δημιούργησε προσμονή. Δώσε της κάτι, πάρε το πίσω και δώσ’ το ξανά.

Τα συναισθηματικά ανεβοκατεβάσματα θα κάνουν την επικοινωνία σας ιδιαίτερη και αξέχαστη. Κυρίως να θυμάσαι, κάν’ την να γελάσει, όχι με αυτά που κάνεις αλλά με αυτά που λες.

Αν δε ξέρεις πώς να τα κάνεις όλα αυτά, τότε σε περιμένουμε.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!