Τα Σημάδια ότι της Αρέσεις: Πως να το καταλάβεις - Men's Bible

Τα Σημάδια ότι της Αρέσεις: Πως να το καταλάβεις

Τα Σημάδια ότι της Αρέσεις

Σε αντίθεση με το τί πιστεύουν μερικοί, οι άντρες και οι γυναίκες δεν είναι τόσο διαφορετικά πλάσματα. Όπως εσύ βλέπεις μια κοπέλα και επειδή σε ελκύει, θες να της μιλήσεις και να τη φλερτάρεις, αντίστοιχα και μια γυναίκα μπορεί να σε δει, να της αρέσεις και να θελήσει να δείξει και εκείνη το ενδιαφέρον της.

Ίσως η εικόνα μιας γυναίκας που δείχνει ενδιαφέρον να σου ακούγεται παράξενη και ονειρική, όμως όπως έχει γράψει και ο Βασίλης (στο εξαιρετικό άρθρο που θα βρείς εδώ, οι γυναίκες είναι και αυτές (όπως κι εσύ) ανθρώπινα όντα με επιθυμίες, όνειρα και ανάγκες. Έχουν μάλιστα και τις ίδιες ανάγκες με εμάς τους άντρες όσον αφορά τον έρωτα, τη συντροφικότητα, την αγάπη και την αποδοχή.

Είναι απόλυτα λογικό λοιπόν κι αυτή να δει κάποιον, να της αρέσει και να θελήσει να τον γνωρίσει περισσότερο.

Σε αντίθεση όμως με τους άντρες, οι γυναίκες συνηθίζουν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους διαφορετικά και περισσότερο έμμεσα. Έδώ είναι που πολλά πράγματα μπορούν να πάνε στραβά.

Για τις περισσότερες γυναίκες το «δείχνω ότι μου αρέσει» σημαίνει ότι δίνω το πράσινο φως ώστε ο άντρας να κάνει την κίνησή του ελεύθερα. Ουσιαστικά δηλαδή προσπαθούν να φέρουν τον εαυτό τους σε μια τέτοια θέση, ώστε να είναι εύκολο για τον άντρα να τους πιάσει την κουβέντα, να τους ζητήσει το τηλέφωνο, να βγούν και γενικότερα να εξελιχθεί η γνωριμία.

Το θέμα όμως είναι πως η μεγαλύτερη μερίδα του αντρικού πληθυσμού, είναι πολύ κακή στο να αναγνωρίζει τα σημάδια που δείχνουν οι γυναίκες. Είτε δεν τα βλέπουν, είτε επειδή δε νιώθουν πως είναι ξεκάθαρα, προτιμούν να μην κάνουν τίποτα για να μη γευτούν την απόρριψη.

Έλα όμως που αν κάποιος άντρας δεν αξιοποιήσει την ευκαιρία, οι γυναίκες δε διατηρούν για πάντα αυτό το ενδιαφέρον. Ένα πολύ κλασικό μοτίβο για τη ζώνη φιλίας (ή αλλιώς το λεγόμενο friendzone) είναι πως η κοπέλα έδειξε με το δικό της τρόπο ότι ήθελε κάτι παραπάνω, αλλά επειδή ο άντρας δεν έδρασε όταν έπρεπε, η επιθυμία ξεθύμανε και τελικά η σχέση εδραιώθηκε ως μια σχέση ανάμεσα σε δύο φίλους και όχι ανάμεσα σε δύο εραστές.

Πώς λοιπόν μια γυναίκα θα σου δείξει ότι θέλει να γνωριστείτε ή να γίνετε κάτι περισσότερο από γνωστοί και φίλοι;

Πάμε να δούμε λοιπόν πώς οι γυναίκες δείχνουν το ενδιαφέρον τους, όμως επειδή ακριβώς τα περισσότερα σημάδια είναι μη λεκτικά είναι σημαντικό να μάθεις να τα διαβάζεις σωστά. Δες λοιπόν το κάθε σημάδι, την κάθε χειρονομία, την κάθε έκφραση της, ως ένα γράμμα της αλφαβήτου. Αντί λοιπόν να διαβάζεις γράμματα ξεχωριστά, διάβαζε ολόκληρες τις λέξεις. Τα Σημάδια ότι της Αρέσεις

Τί σημαίνει αυτό;

Σημαίνει πως διαβάζουμε τα μη λεκτικά σημάδια σε ομάδες. Γιατί ενώ το να σου χαμογελάει μια γυναίκα δε σημαίνει από μόνο του πως ενδιαφέρεται και για σένα, το να σου χαμογελάει, να σου κάνει ερωτήσεις και να σε ακουμπάει, δείχνει περισσότερο καθαρά ότι της αρέσεις.

Μειώνει την απόσταση ανάμεσα σας ή/και ξεκινάει την κουβέντα

Ένα απλό αλλά διακριτικό σημάδι ενδιαφέροντος, είναι το κλείσιμο της απόστασης ανάμεσα σε εσένα και εκείνη.

Για παράδειγμα, βρίσκεσαι σε ένα μπαρ το οποίο έχει μεν κόσμο έχει όμως και χώρο για να σταθείς οπουδήποτε όρθιος και εκείνη με την παρέα της επιλέγει να καθίσει κοντά σου, ενώ έχει χώρο για να σταθεί αλλού. Επίσης μπορεί να θελήσει να ξεκινήσει κουβέντα ρωτώντας κάτι αθώο όπως π.χ. αν έχεις αναπτήρα, αν μπορεί να δανειστεί την καρέκλα ή αν μπορεί να ακουμπήσει το παλτό της στη καρέκλα σου.

Κρατάει για λίγο την οπτική επαφή

Ένα απλό πάλι αλλά δυνατό σημάδι ενδιαφέροντος, είναι η οπτική επαφή. Αν και είναι εύκολο να ισχυριστεί κανείς πως ήταν κάτι τυχαίο, το να σε κοιτάξει μια κοπέλα και να σταθεί το βλέμμα της πάνω σου έστω και για δέκατα του δευτερολέπτου παραπάνω από τους υπόλοιπους, δείχνει έστω ένα μικρό ενδιαφέρον από μεριά της.

Για να γίνεις καλύτερος στην επικοινωνία με τις γυναίκες, δες εδώ

Χαμογελάει στην κουβέντα

Το σημαντικό εδώ είναι να μπορείς να αντιληφθείς αν πρόκειται για αυθεντικό χαμόγελο ή χαμόγελο ευγενείας.

Αν και η διαφορά είναι μικρή, ο τρόπος να τα ξεχωρίσεις είναι πολύ απλός και εύκολος. Αρκεί να δώσεις βάση στα μάτια. Όταν ένας άνθρωπος χαμογελάει ευγενικά, τότε το χαμόγελο του είναι περισσότερο σφιχτό και το δέρμα γύρω από τα μάτια δε ζαρώνει. Στο αυθεντικό χαμόγελο αντίθετα, σχηματίζονται περισσότερες «ρυτίδες» γύρω από τα μάτια και τα μάγουλα.

Συμμετέχει ενεργά στην κουβέντα και ρωτάει για σένα

Από μόνο του μπορεί να μη σημαίνει και πολλά, γιατί είναι πιθανό να θέλει να φανεί ευγενική. Αν το συνδυάσεις όμως με άλλα θετικά μη λεκτικά σημάδια, η ενεργή συμμετοχή της είναι ένας αξιόπιστος δείκτης ενδιαφέροντος από την πλευρά της.

Και αυτό γιατί αν μια γυναίκα βαριέται την κουβέντα σας και δε θέλει κάτι άλλο, της είναι πιο εύκολο και απλό να απαντάει σύντομα στις ερωτήσεις που της κάνεις εσύ, ώστε να μη σου δώσει υλικό να συνεχίσεις και να το λήξετε όσο πιο σύντομα γίνεται.

Προτιμά να μιλάει μαζί σου παρά με τους άλλους

Η ενεργή συμμετοχή στην κουβέντα και το να θέλει να μάθει για σένα, μπορεί να είναι και σημάδι πως είναι κοινωνική και άνετη με την επικοινωνία (για αυτό όπως είπαμε πρέπει να βλέπουμε τα μη λεκτικά σημάδια ενδιαφέροντος σε ομάδες).

Αυτό όμως αλλάζει σε περιβάλλον ομάδας, παρέας κλπ οπού εκεί έχει την ευκαιρία να μιλήσει με άλλους. Αν είστε οι δύο σας, πολύ πιθανόν να θέλει να συμμετέχει και να ρωτάει για σένα από ευγένεια. Αν όμως είστε σε κάποιο πάρτι ή πρόκειται για μια έξοδο με μεγάλη παρέα και μια γυναίκα προτιμάει να μιλάει περισσότερο μαζί σου παρά με τους άλλους, τότε τα πράγματα είναι ξεκάθαρα ότι της αρέσεις.

Σε αγγίζει

Και εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αν καθώς μιλάτε σε ακουμπάει στο μπράτσο, στον ώμο κλπ καθώς πχ λέτε κάποιο αστείο ή κάτι που είναι συναισθηματικά φορτισμένο, αυτό σημαίνει της αρέσεις, αισθάνεται άνετα μαζί σου και ενδιαφέρεται για σένα.

Βέβαια, επειδή το άγγιγμα είναι περισσότερο σαφές ως σημάδι, είναι πολύ πιθανό μια γυναίκα να ενδιαφέρεται για σένα, αλλά επειδή δε θέλει να νιώσει πως δίνει δικαιώματα, να αποφεύγει την επαφή και το άγγιγμα.

Εσύ ποια σημάδια έχεις παρατηρήσει από γυναίκες τελευταία; Επικοινώνησε μαζί μου για να τα αναλύσουμε.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!