Άσπεργκερ και Φλερτ: Πως φλερτάρεις όταν έχεις Asperger; - Men's Bible

Άσπεργκερ και Φλερτ: Πως φλερτάρεις όταν έχεις Asperger;

Άσπεργκερ και Φλερτ: Πως φλερτάρεις όταν έχεις Asperger;

Το σύνδρομο Άσπεργκερ (Asperger) είναι αρκετά διαδεδομένο και υπάρχουν πολλά παιδιά που το έχουν και θέλουν να κάνουν σχέση ή να φτάσουν στο γάμο, αλλά δυσκολεύονται.

Η κοινωνία μας όμως, κάπου το ξεχνάει αυτό. Βλέπεις, πολλές φορές γράφουμε και μιλάμε για τα αυτονόητα. Θεωρούμε το φλερτ μία φυσιολογική διαδικασία και άσχετα με το αν μας δυσκολεύει ή όχι, θεωρούμε ότι είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό.

Τι γίνεται όμως όταν το φλερτ γίνεται αδύνατο; Μιλάω για καταστάσεις όπου το φλερτ μπορεί να γίνει ανυπόφορο και αποτρεπτικό . Όταν το ίδιο μας το σύστημα είναι δομημένο με τέτοιον τρόπο που δεν μας το επιτρέπει, τι μπορούμε να κάνουμε για να γίνει η ζωή μας λίγο ευκολότερη;

Η ευκαιρία για αυτό το άρθρο μου δόθηκε όταν πρόσφατα, κάποιος αναγνώστης (και μαθητής πια) επικοινώνησε και ανέφερε ότι είναι διαγνωσμένος με Σύνδρομο Άσπεργκερ.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες να εξηγήσω τι είναι το Σύνδρομο Άσπεργκερ. Όσοι είναι διαγνωσμένοι το ξέρουν και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να μάθει, μπορεί να το ψάξει online.

Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι όσοι έχουν το Σύνδρομο Άσπεργκερ είναι 100% σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στο φλερτ.

Μεταξύ μας τώρα, υπάρχουν αρκετοί άντρες εκεί έξω που ούτως ή άλλως αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες στο φλερτ άσχετα με το αν είναι διαγνωσμένοι ή όχι. Επίσης, υπάρχουν πολλοί άντρες που δεν είναι διαγνωσμένοι ενώ έχουν το σύνδρομο.

Σκέψου το λιγάκι. Αν έχεις φτάσει τα τριάντα ή τα σαράντα και δεν έχεις γνωρίσει γυναίκες ή αν οι σχέσεις σου περιορίζονται σε δύο ή τρεις περιστασιακές όλες κι όλες, τότε δεν έχει σημασία αν έχεις κάποιο σύνδρομο ή όχι. Τα πράγματα είναι δύσκολα για εσένα και χρειάζεσαι άμεσες και απλές λύσεις.

Μπορεί να είχες εστιάσει σε άλλους τομείς της ζωής σου ή μπορεί να είχες προσπαθήσει στο παρελθόν να προσεγγίσεις γυναίκες και η αποτυχία να σε έκανε να μουδιάσεις ή να μην θες να προσπαθήσεις ξανά.

Ποιο είναι το καλύτερο μέρος για να φλερτάρω ώστε να κάνω Σχέση αν έχω Σύνδρομο Άσπεργκερ;

Ας ξεκινήσουμε με τα πολύ απλά. Τα κλαμπς και τα μπαράκια με δυνατή μουσική δεν είναι ιδανικά μέρη για να συναναστραφείς με γυναίκες.

Ο θόρυβος κάνει την συζήτηση σχεδόν αδύνατη και το φλερτ βασίζεται κυρίως στην μη λεκτική επικοινωνία, οπότε χρειάζεται να έχεις καλή ενσυναίσθηση και συναισθηματική νοημοσύνη. Επίσης, όλος αυτός ο θόρυβος και η μουσική μπορεί να σου προκαλέσουν αισθητηριακή υπερφόρτωση, κάτι που μπορεί να σε αποπροσανατολίσει. Άσε που είναι πιο εύκολο να δημιουργηθεί παρεξήγηση.

Αν θες να μιλήσεις σε κάποια, προσπάθησε να προσεγγίσεις αυτές που κάθονται δίπλα σου, λέγοντας κάτι απλό ή ζητώντας έναν αναπτήρα σε περίπτωση που καπνίζεις. Στη συνέχεια, συμπλήρωσε με κάτι που να έχει να κάνει με όλη την παρέα της, όπως ότι φαίνονται να το διασκεδάζουν και ότι έχουν καλή ενέργεια. Συστήσου και ξεκίνα να μιλάς.

Φτάνοντας στο τέλος της βραδιάς και εφόσον μιλάς με κάποια κοπέλα από την παρέα, τότε είναι μία καλή ευκαιρία για να της ζητήσεις να ξαναβρεθείτε. Αν συμφωνήσει, τότε μπορείτε να ανταλλάξετε τηλέφωνα και να συνεννοηθείτε για το πότε θα την καλέσεις. Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι, ποτέ μα ποτέ δεν ζητάς από μια γυναίκα να κάνετε σεξ. Αυτό θα πρέπει να προκύψει στη διάρκεια της συναναστροφής σας και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.Άσπεργκερ και Φλερτ: Πως φλερτάρεις όταν έχεις Asperger;

Στο Εργασιακό περιβάλλον τι γίνεται;

Όπως είναι αναμενόμενο, το εργασιακό περιβάλλον είναι αρκετά ενδεικτικό καθώς είσαι πάντα δίπλα στην πηγή. Έρχεσαι κοντά με κοπέλες και μοιράζεσαι πολλές εμπειρίες και χρόνο μαζί τους, οπότε είναι ευκολότερο να μάθεις τι τους αρέσει, τι μπορεί να πετύχει και τι όχι. Είναι απαραίτητο να ξέρεις την πολιτική της εταιρίας για τέτοια θέματα.

Εδώ η διαδικασία είναι πιο χαλαρή γιατί μπορείς να διαλέξεις τον χρόνο υλοποίησης. Στα θετικά είναι το γεγονός ότι γίνονται εταιρικά events όπου μπορείς να συναναστραφείς με αυτή που σου αρέσει ή μπορεί να μοιραστείς κάποια βάρδια μαζί της.

Είναι καλό να γίνει μία μικρή έρευνα στην αρχή για να μάθεις μερικά βασικά πράγματα. Φοράει βέρα ή δαχτυλίδι; Είναι με κάποιον ή είναι ελεύθερη; Όταν προσπαθείς να της πιάσεις κουβέντα, απαντάει χαμογελώντας ή αποφεύγει να συζητήσει μαζί σου; Όλα αυτά είναι σημάδια που θα χρειαστεί να μπορέσεις να «διαβάσεις» και να ερμηνεύσεις.

Αν όντως αποφεύγει, τότε θα πρέπει να το σεβαστείς και να μην την πιέσεις παραπάνω. Το μόνο που χρειάζεται είναι διακριτικότητα για να αποφύγεις τυχόν παρεξηγήσεις  και υπομονή γιατί αυτό το παιχνίδι θα πάρει χρόνο.

Εφόσον θες να προσεγγίσεις κάποια, ξεκίνα διακριτικά.

Θυμάμαι ένα παιχνίδι που έπαιζα με κάποια που μου άρεσε στο γραφείο. Είχα βρει ότι μοιάζει ελαφρώς στην Σακίρα, οπότε κάθε φορά που περνούσα της έλεγα «Γεια σου Σακίρα!»

Αφού το έκανα δύο ή τρεις φορές, με σταμάτησε και με ρώτησε γιατί την λέω έτσι. Της είπα ότι μου την θυμίζει, όταν περπατάει και έφυγα. Μετά από αυτό, μου ήταν πολύ πιο εύκολο να σταματήσω και να πω ένα γεια.

Μετά από μερικές ημέρες, εκμεταλλεύτηκα το γεγονός ότι έρχεται αργία και την ρώτησα αν θα πάει κάπου διακοπές. Μετά την πείραξα λέγοντας της ότι νόμιζα ότι θα πάει στην Κολομβία. (Από εκεί είναι η Σακίρα).

Αφού γελάσαμε, της είπα ότι δεν έχω πολύ χρόνο αλλά μπορούμε να πούμε λεπτομέρειες του ταξιδιού της στο διάλειμμα. Έτσι, ήρθε και με βρήκε έξω και μιλήσαμε με μεγαλύτερη άνεση. Μετά από δύο ή τρεις συναντήσεις μας στο διάλειμμα, της είπα ότι προτιμώ να τα πούμε εκτός γραφείου για να έχουμε άνεση. Έτσι ανταλλάξαμε τηλέφωνα και βγήκαμε ραντεβού.

Καταλαβαίνεις ότι όλο αυτό χρειάζεται μία προετοιμασία και απαιτεί και να διαθέσεις χρόνο αλλά είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους για να προσεγγίσεις κάποια γυναίκα που σου αρέσει.

Φυσικά αυτές είναι μόνο κάποιες ιδέες, αν έχεις σύνδρομο Άσπεργκερ και θες να μάθεις να φλερτάρεις, τότε επικοινώνησε μαζί μου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!