Τι να κάνω για να με Συγχωρέσει; - Men's Bible

Τι να κάνω για να με Συγχωρέσει;

Τι να κάνω για να με Συγχωρέσει;

Ok, έκανες χαζομάρα, η κοπέλα σου τα έχει πάρει δικαιολογημένα μαζί σου και αναρωτιέσαι τί μπορείς να κάνεις για να σε συγχωρέσει.

Ξέρεις ότι έκανες λάθος, ότι έφταιξες και ότι θες να επαναφέρεις τη σχέση σας στην κατάσταση που ήταν πριν. Τί μπορείς να κάνεις λοιπόν;

Η αλήθεια είναι πως ανάλογα την περίσταση και τις καταστάσεις το να σε συγχωρέσει η κοπέλα σου μπορεί να είναι απλό έως ακατόρθωτο. Δεν έχουν ούτε όλα τα λάθη την ίδια βαρύτητα, ούτε όλοι οι άνθρωποι την ίδια ιδιοσυγκρασία και τα ίδια κουμπιά.

Η απιστία για παράδειγμα, δεν έχει την ίδια βαρύτητα με το να ξεχάσεις τα γενέθλια της. Και ενώ κάποια μπορεί να βρει την χαζομάρα που έκανες ως κάτι όχι και τόσο σημαντικό, μια άλλη να τη νιώσει ως προδοσία.

Το αν θα σε συγχωρέσει λοιπόν έχει λιγότερο να κάνει με το πως θα ζητήσεις συγγνώμη και περισσότερο με το τί έκανες και το πώς αυτό έκανε την κοπέλα σου να νιώσει.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιες απλές αρχές που μπορούν να σε βοηθήσουν να βάλεις τη σχέση σου στη σωστή πορεία.

Μη ζητήσεις συγνώμη με χάρες και δώρα

Με τα χρήματα μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, αλλά όχι τα πάντα. Μπορείς για παράδειγμα να αγοράσεις λουλούδια, ρούχα και κοσμήματα. Όμως δεν μπορείς να αγοράσεις αγάπη, σεβασμό και εμπιστοσύνη.

Αυτό σημαίνει πως δεν μπορείς και δεν πρέπει να επιχειρήσεις να κάνεις την κοπέλα σου να σε συγχωρέσει κάνοντας της χάρες και δώρα.

Και αυτό γιατί με αυτόν τον τρόπο υποβαθμίζεις την ίδια τη σχέση σου σε μια απλή συναλλαγή και δείχνεις στην κοπέλα σου ότι δεν καταλαβαίνεις τί ακριβώς την ενόχλησε.

Μπορεί εκείνη να δεχτεί το δώρο και τα λουλούδια που θα της πάρεις, μπορεί να το βρει κα ρομαντικό εκείνη τη στιγμή.

Θα τη βοηθήσουν αυτά όμως να μπορέσει να σε εμπιστευτεί ξανά, αν με το λάθος σου έχασες την εμπιστοσύνη της;

Αν έχεις χάσει το σεβασμό της, θα σε βοηθήσουν τα δώρα και τα λουλούδια να τον κερδίσεις πίσω;

Μάλλον όχι.

Γι’ αυτό μην βασιστείς σε χάρες, δώρα, λουλούδια για να την κάνεις να σε συγχωρέσει.

Προσοχή! Αν πραγματικά θες να της πάρεις κάποιο λουλούδι δεν είναι απαραίτητα κακό, αυτό που λέω είναι να μην αντιμετωπίσεις αυτού του είδους τις κινήσεις ως γιατρικό για το πλήγμα στη σχέση σας και ως τρόπο να εξαγοράσεις τη συγχώρεση της.Τι να κάνω για να με Συγχωρέσει;

Κατάλαβε γιατί είναι θυμωμένη μαζί σου και ποια είναι τα συναισθήματα της

Η ενσυναίσθηση και η αποτελεσματική επικοινωνία είναι το καλύτερο φάρμακο για τη σχέση σας. Πριν λοιπόν μιλήσεις στην κοπέλα σου και της ζητήσεις να σε συγχωρέσει, είναι σημαντικό να μπεις για λίγο στη θέση της και να κατανοήσεις το γιατί.

Οκ το να ξεχάσεις τα γενέθλια της γιατί είχες μια ζόρικη εβδομάδα στη δουλειά και έτρεχες νυχθημερόν, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Σε αντίστοιχη περίπτωση μπορεί και η κοπέλα σου να ξέχναγε τα δικά σου.

Το θέμα είναι πως ενώ για εσένα δεν είναι big deal, για εκείνη είναι κάτι σοβαρό. Και είναι σοβαρό γιατί ερμηνεύει το γεγονός με ένα συγκεκριμένο τρόπο και εξ’ αιτίας αυτού νιώθει με ένα συγκεκριμένο τρόπο.

Αν της μιλήσεις και της πεις θυμωμένα ότι είναι παράλογη, ακόμα και αν αντέδρασε υπερβολικά στη δική σου χαζομάρα, αυτό που δείχνεις είναι πως δεν αντιλαμβάνεσαι ή δεν λαμβάνεις υπ’ όψιν τα συναισθήματα της.

Προσοχή! Αν όντως το λάθος σου ήταν κάτι μικρό και θεωρείς πως η κοπέλα σου αντέδρασε υπερβολικά και άδικα, δε χρειάζεται να «αλλαξοπιστήσεις» και να αφήσεις τη συμπεριφορά της κοπέλας σου να σε γεμίσει ενοχές.

Θα πρέπει όμως να μπορείς να καταλάβεις το γιατί, αντιδρά έτσι και το γιατί πληγώθηκε από κάτι που θεωρείς αμελητέο.

Μίλα μαζί της και ζήτα της να σε συγχωρέσει με το σωστό τρόπο

Ο καλύτερος τρόπος να σε συγχωρέσει η κοπέλα σου είναι να νιώσει πως όντως έχεις μετανιώσει για αυτό που έκανες και πως είσαι πρόθυμος να προχωρήσεις σε κάποιες αλλαγές προκειμένου να γίνει πιο ισχυρός ο δεσμός μεταξύ σας.

Και για να πετύχεις κάτι τέτοιο θα πρέπει να μιλήσεις μαζί της.

Η επικοινωνία είναι το Α και το Ω σε μια σχέση. Αλλά προσοχή μιλάω για ουσιαστική και σαφή επικοινωνία, χωρίς κατηγορώ, χωρίς δράματα, χωρίς υπαινιγμούς και παιχνίδια.

Αυτή που δε βασίζεται σε αόριστες δηλώσεις αλλά αναφέρεται με ήρεμο και άμεσο τρόπο σε συγκεκριμένα γεγονότα και πράγματα.

Εφ’ όσον λοιπόν έχεις σκεφτεί με καθαρό μυαλό το τι έχει γίνει και έχεις καταλάβει πως ένιωσε η κοπέλα σου, μίλα μαζί της και ξεκίνα λέγοντας τί συναίσθημα κατάλαβες ότι ένιωσε.

Για παράδειγμα, αν ξέχασε τα γενέθλια της συντρόφου σου μπορείς να της πεις «Καταλαβαίνω ότι ένιωσες ότι σε ξέχασα και ότι δε σε σκέφτομαι πια…».

Απόφυγε να συνεχίσεις με κάποιο «αλλά…». Το «αλλά..» όπου μπαίνει ακυρώνει οτιδήποτε έχεις πει πιο πριν.

Συνέχισε λέγοντας της ότι θέλεις να επανορθώσεις και για αυτό θα προσχωρήσεις στη Χ ή Ψ κίνηση («Θα βάλω ειδοποίηση στο ημερολόγιο του κινητού ώστε να με ειδοποιεί κάθε χρόνο »).

Είναι σημαντικό να σκεφτείς από πριν διορθωτικές κινήσεις που μπορείς να κάνεις. Με αυτόν τον τρόπο δείχνεις και αποφασισμένος να επανορθώσεις και αποφασιστικός – δυναμικός καθώς δεν λες αόριστα «δε θα ξαναγίνει», αλλά έχεις σκεφτεί συγκεκριμένο πλάνο για το πετύχεις.

Θες να βελτιώσεις πραγματικά τη σχέση σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!