13 συμβουλές για να κερδίσεις τη γυναίκα σου (για πάντα) - Men's Bible

13 συμβουλές για να κερδίσεις τη γυναίκα σου (για πάντα)

13 συμβουλές για να κερδίσεις τη γυναίκα σου (για πάντα)

Τίποτα δεν μπορεί να συναγωνιστεί μια ποιοτική σχέση.

Αρκεί φυσικά η σχέση να είναι ακριβώς αυτό, ποιοτική. Γιατί κάθε φορά που βάζεις μαζί δύο ανθρώπους, ο καθένας με τις δικές του εμπειρίες, πεποιθήσεις και background, είναι σίγουρο ότι θα δημιουργηθούν κάποιες τριβές και προκλήσεις. Αλλά κι αυτές οι τριβές αξίζουν τον κόπο που χρειάζεται για να ξεπεραστούν, όταν έχεις δίπλα σου μια δυνατή, καλοσυνάτη, ανεξάρτητη και όμορφη γυναίκα δίπλα σου.

Και όπως συμβαίνει με όλα όσα αξίζουν στη ζωή, χρειάζεται και για τη σχέση σου και το γάμο σου να αγωνιστείς. Οπότε σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σου την οπτική μου, για το πώς να κερδίσεις στη σχέση σου και το γάμο σου.

#1 Ακόμα κι όταν παντρευτείς, συνέχισε να φλερτάρεις τη γυναίκα σου

Πολλοί άνδρες σταματούν να φλερτάρουν τη γυναίκα τους μόλις παντρευτούν ή συγκατοικήσουν. Το καταλαβαίνω. Η καθημερινότητα είναι φορτωμένη. Έχουμε τις δουλειές μας. Μερικοί έχουν και παιδιά. Οι ευθύνες όσο πάει και αυξάνονται.

Αλλά αν σταματήσεις να φλερτάρεις τη γυναίκα σου όταν παντρευτείς, εγκαταλείπεις το άτομο που έχει τη δυνατότητα να έχει τη μεγαλύτερη θετική επίδραση στη ζωή σου. Πάντα να κρατάς χρόνο για να μπορείς να βγεις με τη γυναίκα σου και να περάσετε καλά, όπως όταν προσπαθούσες να την ρίξεις τον πρώτο καιρό της γνωριμίας σας.

#2 Κράτα τη σπίθα αναμμένη με αυθορμητισμό

Είναι εύκολο να πέσεις σε ρουτίνα. Είναι εύκολο να την έχεις για δεδομένη. Για να κρατήσει όμως ο γάμος σου, χρειάζεται να κρατήσεις τη σπίθα αναμμένη, κάνοντας της εκπλήξεις που δεν περιμένει.

Στις συμβουλευτικές συνεδρίες μας, μου λένε πολλοί παντρεμένοι άνδρες ότι η γυναίκα τους τούς λέει ότι «η σπίθα έχει χαθεί» ή ότι «δεν είμαι πια ερωτευμένη μαζί σου». Πιστεύω ότι μεγάλο μέρος αυτού προέρχεται από την έλλειψη περιπέτειας, ενθουσιασμού και ρομαντισμού στη σχέση.

Άρα βγάλε τη γυναίκα σου ραντεβού. Κάντε μικρές αποδράσεις. Ζήσε μια περιπέτεια μαζί της. Αγόρασέ της λουλούδια όταν δεν το περιμένει. Κάνε ότι μπορείς για να την εκπλήξεις με θετικούς τρόπους και να αναζωογονήσεις τη σχέση σας.

#3 Βρες ένα χόμπι στο οποίο δεν συμμετέχει εκείνη

Είναι απολύτως okay να κάνεις πράγματα μόνο για σένα. Μάλιστα, είναι κάτι που ενθαρρύνω. Το έχω ξαναγράψει, χρειάζεται να έχετε και τον προσωπικό σας χρόνο και χώρο. Αν όλες σου οι ελεύθερες ώρες περιστρέφονται γύρω της, θα την πνίξεις και αυτήν και τη σχέση σας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχετε κοινές ασχολίες, χόμπι, ενδιαφέροντα που να κάνετε μαζί. Άλλωστε, ως ένα βαθμό, είναι και αυτά που σας ένωσαν. Όμως πρέπει να κρατήσεις κάποια ασχολία και για εσένα, που να μπορείς να κάνεις μόνος σου και να σε χαροποιεί.

#4 Ενθάρρυνε τη να βρει ένα χόμπι στο οποίο δεν συμμετέχεις εσύ

Όπως χρειάζεσαι εσύ χρόνο για τον εαυτό σου, χρειάζεται και αυτή. Μην την κάνεις να νιώθει ενοχές ή άσχημα που βγαίνει έξω και κάνει πράγματα που την ανεβάζουν.

Αν δεν την αφήνεις να είναι και ανεξάρτητη γυναίκα, τότε δεν θα έχει τόσα να δώσει στη σχέση σας.

Χρειάζεται λοιπόν χρόνο για τον εαυτό της, ώστε να μπορεί να γεμίσει ξανά τις μπαταρίες της και να επιστρέψει σε σένα με μεγαλύτερη ενέργεια και ενθουσιασμό. Είναι καλό να σου λείψει και να της λείψεις και λίγο.

#5 Φρόντισε τον εαυτό σου

Είναι εύκολο να αφεθείς σωματικά, αφότου παντρευτείς. Με όλες τις απαιτήσεις για τον χρόνο, την προσοχή και την ενέργειά σου, κάτι πρέπει να αφήσεις. Και πολλοί άνδρες αυτό που αφήνουν είναι η υγεία τους και η φροντίδα του εαυτού τους.

Αν αρχίσεις να παίρνεις κιλά και να χάνεις σε φυσικά κατάσταση, τότε δείχνεις ότι δεν σε ενδιαφέρει πολύ η σύντροφός σου και επιπλέον δεν θα έχεις και τις ίδιες δυνάμεις και αντοχές στην καθημερινότητα και τη σχέση.

Πήγαινε γυμναστήριο, φάε πιο ποιοτικά, κοιμήσου όσο χρειάζεται. Όταν μάθεις να φροντίζεις τον εαυτό σου, θα έχεις και περισσότερη ενέργεια να φροντίσεις και αυτήν. Άσε που θα είσαι πιο ελκυστικός σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά.

#6 Μίλα μαζί της για τα σημαντικά της ζωής

Είναι πολύ εύκολο να απορροφηθείτε από τα πρακτικά θέματα της ζωής. Αν τα μόνα που λέτε είναι το πόσες πάνες αλλάξατε στο μωρό, πως θα είναι ο καιρός της εβδομάδας και τα νέα μαξιλάρια που θέλετε να πάρετε για τον καναπέ, θα σου κάνει εντύπωση αν δεν έχεις ισχυρή προσωπική σύνδεση μαζί της;

Μιλήστε για τη ζωή. Μιλήστε για το σύμπαν. Μιλήστε για τα όνειρά σας, το μέλλον και το τι μπορεί να φέρει. Έκφρασε τα μυστικά που δεν μοιράζεσαι με άλλους. Ανοίξου σε αυτήν. Επίτρεψέ της να ανοιχτεί και εκείνη. Κάνε το και θα δημιουργήσεις μια πολύ δυνατή σύνδεση μαζί της που δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη.

Για να ενισχύσεις τη σχέση σου με την κοπέλα σου, δες εδώ

#7 Μην αφήσεις τα παιδιά σας να γίνουν το κέντρο της ζωής σας

Τα παιδιά σας είναι σημαντικά. Αλλά η σύζυγός σου είναι πιο σημαντική. Μαζί με αυτή ξεκίνησαν όλα και θα είσαι μαζί της ακόμα κι όταν τα παιδιά μεγαλώσουν και φύγουν από το σπίτι.

Αλλά και διαφορετικά να το δεις, μπορείς όντως να προσφέρεις όσα θέλεις στα παιδιά σου αν εσύ και η γυναίκα σου δεν έχετε καλή σχέση;

Βάλε όρια στα παιδιά σου. Μην τα αφήσεις να ανακατεύονται στις συζητήσεις σου μαζί της. Φρόντισε να έχεις ήσυχες στιγμές μαζί της, χωρίς την παρουσία τους.

Όχι μόνο είναι καλό για εσένα και τη γυναίκα σου, αλλά είναι καλό και για τα παιδιά σου. Ένα από τα πιο δυνατά μαθήματα που μπορείς να δώσεις στα παιδιά σου είναι το πώς φέρεσαι στη γυναίκα σου και το πώς είναι η σχέση σου μαζί της. 

#8 Θύμιζέ της καθημερινά πόσο σημαντική είναι

Μπορεί να νομίζεις ότι γνωρίζει πως νιώθεις για αυτήν. Αλλά το ξέρει, σίγουρα; Αν δεν της το δείχνεις, δεν ξέρει. Βρες λοιπόν έναν τρόπο να της το θυμίζεις καθημερινά.

Άσε της σημειώματα. Πάρε της κάτι μικρό που της αρέσει. Κάνε της μια αγκαλιά καθώς περνάει δίπλα σου. Φίλα την. Κράτα της το χέρι. Χρησιμοποιείσαι τα λόγια σου. Δεν είναι αρκετό να ξέρεις εσύ πως νιώθεις. Πρέπει να το εκφράζεις και με τρόπο κατανοητό σ’ εκείνην.

#9 Μην παραπονιέσαι συνέχεια για τη ζωή σου

Η γυναίκα σου δεν είναι κάποιος πίνακας παραπόνων για ότι στραβό συμβαίνει στη ζωή σου. Και εδώ που τα λέμε για μερικά πράγματα δεν αξίζει να παραπονιέσαι.

Αν το μόνο που κάνεις είναι να παραπονιέσαι για το πόσο σκληρή είναι η ζωή, πόσο κακό είναι το αφεντικό σου, το κλίμα στο γραφείο κλπ κλπ, πώς νομίζεις ότι θα σε βλέπει;

Ασφαλώς δεν εννοώ ότι δεν πρέπει να ανοίγεσαι ή να μην μιλάς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις. Αλλά κόψε την σκέτη γκρίνια. Μεταξύ μας, δεν είναι μόνο η γυναίκα σου, κανείς μας δεν θέλει να περιτριγυρίζεται από γκρινιάρηδες και μίζερους ανθρώπους.

#10 Πάρτε από κοινού τις αποφάσεις

Οι αποφάσεις που θα παίρνεις για τη ζωή σου πρόκειται να έχουν αντίκτυπο και σε εκείνη. Οπότε πρέπει να την περιλαμβάνεις στη λήψη των αποφάσεων. Ξέρω ότι πολλοί άνδρες θέλουν να δείχνουν δυνατοί και στιβαροί και νομίζουν ότι πρέπει να αποφασίζουν μόνοι τους και απλά να ανακοινώνουν την απόφαση.

Τι κρίμα. Δεν είναι υποτακτικός σου. Δεν πρόκειται να σε ακολουθήσει σε ένα δρόμο που δεν πιστεύει. Έτσι δεν γίνεσαι ο χαρισματικός ηγέτης που θες να γίνεις.

Φτιάξτε μαζί το όραμα σας για τη ζωή. Περάστε χρόνο σκεπτόμενοι πως θέλετε να είναι η ζωή σας. Κάντε το πλάνο σας και συμφωνήστε σε αυτό για να μπορείτε να συμπορευθείτε.

Αλλά και για τα πιο μικρά, συμπερίλαβε την στη διαδικασία της λήψης των αποφάσεων. Άλλωστε αυτό σημαίνει ζευγάρι. Θα σου δώσει και την δική της οπτική που, πιθανότατα, περιλαμβάνει και πράγματα που δεν έχεις σκεφτεί. Δύο μυαλά είναι καλύτερα από ένα. Και μια δυνατή ομάδα είναι καλύτερη από μια δυνατή μονάδα.

#11 Να τηρείς το λόγο σου

Μην της λες ψέματα. Μην την απατάς. Μην την υποτιμάς.

Όταν λες ότι πρόκειται να κάνεις κάτι, είτε είναι κάτι μικρό όπως να βγάλεις τα σκουπίδια, είτε κάτι πιο μεγάλο όπως το να κανονίσεις τις διακοπές, κάνε το.

Να τηρείς το λόγο σου. Να είσαι έντιμος. Να είσαι άνδρας με χαρακτήρα και ακεραιότητα. Κι αν κάνεις κάποιος λάθος (ανθρώπινο κι αυτό), διόρθωσέ το άμεσα.

#12 Εστίασε στην οικογένειά σου, όσο εστιάζεις και στη δουλειά σου

Είναι εύκολο να απορροφηθείς από τη δουλειά σου. Και είναι και ωραίο. Έχεις μια δουλειά να κάνεις, όπως και μια οικογένεια να στηρίξεις. Αλλά αν η δουλειά λειτουργεί εις βάρος της σχέσης σου με τη γυναίκα σου, τότε κάνεις κακό σε εσένα τον ίδιο.

Όλοι λένε ότι πρέπει να εργαζόμαστε σκληρά στη δουλειά μας για να πετύχουμε τους επαγγελματικούς μας στόχους. Και είναι ωραίο αυτό. Όμως κάτι που δεν λέγεται συχνά είναι ότι πρέπει να εργάζεσαι το ίδιο σκληρά και στο σπίτι σου.

Άρα βάλε όρια και βρες έναν τρόπο να αφήνεις τη δουλειά στη δουλειά, ώστε στο σπίτι να μπορείς να είσαι παρών. Το έχεις ξανακούσει ότι λίγοι άνθρωποι πριν πεθάνουν έχουν ευχηθεί να δούλευαν περισσότερο. Όλοι εύχονται να πέρναγαν περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους τους.

Μην πέσεις στην παγίδα λοιπόν να βάλεις τη δουλειά σου πάνω από το γάμο σου.

#13 Κάνε την περήφανη που είναι δίπλα σου

Η γυναίκα σου είναι μαζί σου για κάποιο λόγο. Είδε σε σένα κάτι που σε κάνει ξεχωριστό σε εκείνη. Δείξε της ότι έχει δίκιο. Όταν μιλάει για σένα πρέπει να έχει ένα χαμόγελο στο πρόσωπό της και μια λάμψη στα μάτια της.

Αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε μάλλον δεν έχεις φτάσει στο επίπεδο που μπορείς ακόμη. Η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε χώρο για βελτίωση. Δεν έχει να κάνει με το να είσαι τέλειος. Έχει να κάνει με το να γίνεσαι καλύτερος κάθε μέρα. Για εκείνη, για εσένα τον ίδιο.

Γίνε λοιπόν άνδρας αξίας. Κι όταν γίνεις, θα νιώθει κι αυτή τιμή που είναι δίπλα σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!