Άντρας σημαίνει να κρατάς τον Λόγο σου χωρίς να ψάχνεις Δικαιολογίες - Men's Bible

Άντρας σημαίνει να κρατάς τον Λόγο σου χωρίς να ψάχνεις Δικαιολογίες

Άντρας σημαίνει να κρατάς τον Λόγο σου χωρίς να ψάχνεις Δικαιολογίες

Συχνά όχι μόνο δεν κρατάμε το λόγο μας αλλά υπάρχει κάτι που μας πάει πίσω στη ζωή μας. Κάτι που μας ξεγελάει και μας κάνει να εφησυχάζουμε. Και αυτό είναι:

Οι δικαιολογίες.

Κάθε μέρα επιτρέπουμε στον εαυτό μας να αδρανήσει. Με την παραμικρή αλλαγή στις εξελίξεις, κάνουμε πίσω. Και έπειτα εκλογικεύουμε την αδράνεια.

«Αύριο» λέμε στον εαυτό μας. «Καλύτερα να το αφήσω για αύριο. Αύριο θα είναι πιο εύκολο να ξεκινήσω».

Πάντα περιμένουμε κάτι να γίνει. Πάντα κάτι λείπει. Αλλά όταν αυτό το κάτι πραγματωθεί θα είναι πολύ πιο εύκολο, λέμε, να ξεκινήσουμε για τον στόχο μας (είτε είναι να βελτιωθούμε στο φλερτ, είτε να ξεκινήσουμε διατροφή, διάβασμα κλπ).

Έτσι αναβάλλουμε. Και αφηνόμαστε στις περισπάσεις. Βλέπουμε ένα ακόμα βίντεο και λέμε δήθεν ότι αυτό μας βοηθάει, ότι είμαστε παραγωγικοί και μαθαίνουμε κάτι καινούριο.

Εν τω μεταξύ η ζωή μας είναι στάσιμη και σε pause. Και όλη η θέλησή μας ξοδεύεται σε άσχετα πράγματα. Άντρας σημαίνει να κρατάς τον Λόγο σου χωρίς να ψάχνεις Δικαιολογίες

Οι γνήσιοι άνδρες τηρούν τον λόγο τους

Όμως οι πιο επιτυχημένοι και επιδραστικοί άνδρες που γνωρίζω έχουν μόνιμα μια πολύ καλή σχέση.

Έχουν καλή σχέση με τον …λόγο τους.

Αυτό που λένε, το εννοούν και το κάνουν. Το εννοούν και το στηρίζουν με τις κινήσεις τους. Ξεκινούν για τον στόχο τους, τον πραγματοποιούν και δεν ψάχνουν να κρυφτούν πίσω από δικαιολογίες.

Δεν αναλαμβάνουν περισσότερα όταν βλέπουν ότι θέτει σε κίνδυνο άλλες δεσμεύσεις τους, απλά και μόνο για να ευχαριστήσουν τους άλλους. Συγκρατούν τον εαυτό τους από το να πει «ναι», απλά για να είναι δημοφιλείς.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τροποποιήσεις τις προτεραιότητες στο πρόγραμμά σου ή να αλλάξεις άποψη. Είναι okay να επαναδιαπραγματευθείς τους στόχους σου. Ωστόσο χρειάζεται να παίρνεις τον λόγο σου σοβαρά υπόψη.

Χρειάζεται να γνωρίσεις ότι μέσα σου θα υπάρχει κάποια εσωτερική αντίσταση. Αυτή είναι αναπόφευκτη όταν βάζεις προκλήσεις στον εαυτό σου και συναντάς δυσκολίες που παλεύεις να ξεπεράσεις.

Το να κρατάς τον λόγο σου, σημαίνει να αφήσεις στην άκρη τα «ήθελα, αλλά δεν είχα χρόνο», «απλά περιμένω τη σωστή στιγμή», «φοβάμαι ότι θα αποτύχω».

Το μυστικό στην αυτοβελτίωση, είναι να διορθώνεις ο ίδιος τον εαυτό σου.

Όταν ξεκινάς να κάνεις νέες επιλογές, ξεκινάς να δημιουργείς και το νέο σου εαυτό. Οπότε ξεκίνα να δίνεις βαρύτητα στον λόγο σου.

Για παράδειγμα, αν είχες πει ότι θα τηλεφωνήσεις σε κάποιον ή είχες υποσχεθεί να κάνεις κάτι, μην δικαιολογηθείς λέγοντας: «Φίλε, είχα μπλέξει με πολλά».

Παραδέξου το. Δεν το αμέλησες επειδή ήσουν απασχολημένος, αλλά επειδή δεν ήσουν οργανωμένος και δεν το είχες βάλει προτεραιότητα.

Όπου πας, εξασκήσου στο να αντιλαμβάνεσαι τις δικαιολογίες των ανθρώπων γύρω σου, και θα ξεκινήσεις να τις καταλαβαίνεις καλύτερα και στον εαυτό σου.

Η νόρμα γύρω μας είναι η συγκάλυψη. Στους ανθρώπους φαίνεται να αρέσει να δικαιολογούν ο ένας τον άλλο, να αποδέχονται την στατικότητα και να ανταλλάσουν ιστορίες για το γιατί δεν μπορούν να αλλάξουν και να βελτιωθούν.

Όμως δεν μπήκες στο site μας για κάτι τέτοιο.

Ανάλαβε δράση. Προκάλεσε τους άλλους. Προκάλεσε τον εαυτό σου. Στήριξε το λόγο σου. Γίνε γνήσιος άνδρας.

Όταν σταματήσεις να βρίσκεις δικαιολογίες και να κρύβεσαι πίσω από αυτές, θα γίνεις άμεσα πιο δυνατός και παραγωγικός.

Ξεκίνα να βελτιώνεσαι στο Φλερτ, χωρίς να ψάχνεις δικαιολογίες. Θα σε βοηθήσουμε.

Πρακτικές συμβουλές

Να και κάτι απλό που κάνω για να κρατάω το λόγο μου και τις δεσμεύσεις μου.

Στο σημειωματάριο του κινητού μου έχω μια λίστα που λέγεται «Ο λόγος μου». Και κάθε φορά που δίνω σε κάποιον τον λόγο μου ή την υπόσχεσή μου, το καταγράφω σε αυτή τη λίστα. Και έπειτα επιδιώκω να το κάνω.

Το να είσαι κάποιος που κάνει αυτό που λέει, κάποιος με ακεραιότητα, ανοίγει πολλές πόρτες και ευκαιρίες. Αν, αντίθετα, απλά δίνεις κενές υποσχέσεις, τότε θα τις βρεις μπροστά σου.

Βρες λοιπόν τις δικαιολογίες που χρησιμοποιείς και διάγραψε τες μια και καλή από την ζωή σου.

Κατάλαβε ότι αυτές είναι οι λόγοι που ναρκώνεσαι και το ρίχνεις στο κινητό και τα social media. Κατάλαβε ότι πρέπει να σπάσεις αυτό το μοτίβο για να γίνεις χαρούμενος και πετυχημένος. Άρχισε να τηρείς το λόγο σου και να πραγματοποιείς τις υποσχέσεις σου και θα δεις ότι θα ξεκινήσεις μια νέα ζωή ως γνήσιος άνδρας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!