7 Λεπτομέρειες στην εμφάνιση σου τις οποίες πιστεύεις ότι οι άνθρωποι δεν παρατηρούν - Men's Bible

7 Λεπτομέρειες στην εμφάνιση σου τις οποίες πιστεύεις ότι οι άνθρωποι δεν παρατηρούν

7 Λεπτομέρειες στην εμφάνιση σου τις οποίες πιστεύεις ότι οι άνθρωποι δεν παρατηρούν, Εικόνα με Χαρακτήρα: 4 Μύθοι για την Εμφάνιση που πρέπει να καταρρίψεις

Βρίσκεσαι σε συνέντευξη με τον πιθανό μελλοντικό σου εργοδότη και όλα πηγαίνουν τέλεια… μέχρι που του δείχνεις κάποιες λεπτομέρειες στο βιογραφικό σου. Εκείνος, αντί να κοιτάξει αυτό που του δείχνεις, εστιάζει στα βρώμικα, απεριποίητα νύχια σου.

Αντίστοιχα. Είσαι στα μισά ενός θαυμάσιου πρώτου ραντεβού και σκύβεις προς την κατεύθυνση της κοπέλας για να της πεις κάτι γοητευτικό. Αντί εκείνη να ακούσει την «μαγεία» που της ψιθυρίζεις, αηδιάζει από την άσχημη και αποκρουστική μυρωδιά που βγαίνει από το στόμα σου.

Οι λεπτομέρειες δεν είναι… «λεπτομέρειες»

Συχνά, κατά την διάρκεια σημαντικών συναντήσεων, αυτό που θα κρίνει την επιτυχία ή την αποτυχία σου θα είναι οι μικρές λεπτομέρειες στην εμφάνιση σου. Σε αυτές τις στιγμές, δεν θα παίξει ρόλο πόσο καλό είναι το κουστούμι σου ή πόσο καλοχτενισμένα είναι τα μαλλιά σου, επειδή έχεις αγνοήσει όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες.

Σκέφτηκες προς στιγμήν ότι ο άλλος δεν θα τις παρατηρήσει, αλλά… μάντεψε. Τις κατάλαβε.

Θα αναρωτιέσαι γιατί οι λεπτομέρειες στον καλλωπισμό σου παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο. Είναι απλό. Το πώς διαχειρίζεσαι κάτι, είναι ο τρόπος που διαχειρίζεσαι τα πάντα.

Τα απεριποίητα νύχια δεν σημαίνουν μόνο ότι έχεις παρατήσει το όνειρο σου να γίνεις μοντέλο χεριών. Υποδηλώνουν επίσης ότι δεν σε πειράζει να μένουν ακανόνιστες οι μικρές λεπτομέρειες στην ζωή σου. Μην ξεχνάς ότι οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που πολλές φορές καθορίζουν τι θα γίνει στην συνέχεια.

Τα καλά νέα είναι ότι ποτέ δεν είναι αργά για να αρχίσεις να φροντίζεις λεπτομερώς την εμφάνιση σου και τον καλλωπισμό σου.

Ας δούμε μερικά εμφανισιακά θέματα, τα οποία μπορεί να σου φαίνονται «λεπτομέρειες», αλλά παίζουν τεράστιο ρόλο.

#1. Το να αγνοείς τις ατίθασες τρίχες στα αυτιά, στην μύτη ή στα φρύδια σου

Κύριοι, πρέπει να αποδεχτούμε το γεγονός ότι, μετά από κάποια ηλικία, το σώμα μας σταματάει να περιορίζει την τριχοφυία στα συνήθη μέρη του σώματος. Ξαφνικά, το σώμα μας μετατρέπεται σε ζούγκλα με τρίχες που πετάγονται από εδώ και από εκεί.

Πέρα από τις συζητήσεις για τις τρίχες της πλάτης και τις ανδρικές μεθόδους αποτρίχωσης, οι περιοχές που προκαλούν το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η μύτη, τα αυτιά και τα φρύδια.

Αν η κατάσταση θυμίζει θάμνο που προσπαθεί να ξεπεταχτεί από το αυτί σου ή αράχνη που βγαίνει από την μύτη σου (με τα πόδια μπροστά) είναι ώρα να λάβεις δράση!

Λογικά θα σκέφτεσαι ότι είναι κάπως «γυναικείο» το να βγάζεις τα φρύδια σου. Από την άλλη πλευρά, εάν τα αφήσεις ανεξέλεγκτα αντί να προσέχουν τα μάτια σου, θα εύχονται να είχαν ένα τσιμπιδάκι.

Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι τρομερό. Αν βγάλεις μερικές τρίχες, σε αραιά διαστήματα, θα σταματήσεις αμέσως να μοιάζεις με τον Γκράουτσο Μαρξ. Μπορείς απλά να ζητήσεις από τον κουρέα σου να στα περιποιείται όποτε πηγαίνεις για το καθιερωμένο σου κούρεμα!

#2. Τα βρώμικα και απεριποίητα νύχια είναι άκρως αντιαισθητικά

 Τίποτα δεν υποδεικνύει περισσότερο το πόσο σέβεσαι την προσωπική σου υγιεινή, από τα νύχια σου. Τα άκοπα και βρώμικα νύχια δηλώνουν έλλειψη ολικού ενδιαφέροντος για τον εαυτό σου και είναι πολύ ανθυγιεινά, ειδικά αν το επάγγελμα σου σχετίζεται με την προετοιμασία φαγητού σε ανθρώπους.

Μετά το πρόσωπο σου, τα χέρια σου είναι το επόμενο σημείο που προσέχει κάποιος πάνω σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κόβεις και να καθαρίζεις τα νύχια σου σε καθημερινή βάση, όποτε κρίνεις ότι είναι αναγκαίο.

#3. Ξεκίνα να χρησιμοποιείς οδοντικό νήμα

 Φαντάζομαι έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι η χρήση οδοντικού νήματος είναι προσωπική υπόθεση και ότι εφόσον πλένεις τουλάχιστον μία φορά την ημέρα τα δόντια σου, όλα καλά. Λάθος!

Όταν πλένεις τα δόντια σου. χωρίς όμως να χρησιμοποιείς οδοντικό νήμα, στην ουσία αφήνεις μικρά ίχνη φαγητού ανάμεσα στα ούλα και τα δόντια. Αυτά τα υπολείμματα με τον καιρό (αφού δεν έφυγαν με το πρώτο βούρτσισμα, μην ελπίζεις ότι θα φύγουν με το επόμενο) αρχίζουν να σαπίζουν και να βρωμάνε.

Το αποτέλεσμα είναι να έχεις δύσοσμη αναπνοή και να δυσκολεύεις όποιον βρίσκεται στα είκοσι εκατοστά από εσένα. Φαντάσου πόσο αντιαισθητικό θα είναι για κάποιον που θέλει να σε φιλήσει! Κάνε στα δόντια και στους γύρω σου ένα δώρο. Ξεκίνα να χρησιμοποιείς οδοντικό νήμα!7 Λεπτομέρειες στην εμφάνιση σου τις οποίες πιστεύεις ότι οι άνθρωποι δεν παρατηρούν

#4. Το μούσι και τα γένια είναι ένα κομμάτι που επίσης χρειάζεται περιποίηση

Αν αποφάσισες ότι θέλεις να έχεις γένια, είναι σαν να αποφάσισες να αγοράσεις αμάξι. Εφόσον το αγόρασες πρέπει να το φροντίζεις, διαφορετικά θα είναι βάρος.

Ένα λάθος που όλοι οι άντρες κάνουμε, είναι ότι αμελούμε το κούρεμα και το χτένισμα τους με αποτέλεσμα να έχουμε άγριες και μπλεγμένες τρίχες στραμμένες προς κάθε κατεύθυνση.

Ένα δεύτερο λάθος, πιο ύπουλο, είναι όταν δεν έχουμε αποφασίσει πώς θέλουμε να φαίνονται τα γένια μας. Για κάποιο λόγο, μόλις αποφασίσεις ότι θέλεις να μακρύνεις τα γένια σου (ίσως επειδή τα γένια είναι το μόνο αξεσουάρ των ανδρών), ξαφνικά τα πάντα σχετίζονται με αυτά.

Είναι πιθανό να λάβεις αρκετά επικριτικά σχόλια μόλις αρχίσεις να μεγαλώνεις τα γένια σου. «Σκοπεύεις να αφήσεις γενειάδα ή στοχεύεις στο επιμελώς ατημέλητο μούσι; Τι φάση;» Πρώτα αποφάσισε τι θα τα κάνεις μόλις μακρύνουν, και μετά μάκρυνε τα.

#5. Το να χρησιμοποιείς πολύ ζελέ στα μαλλιά σου πετυχαίνει το αντίθετο από αυτό που σκέφτεσαι

 Στην ζωή, υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία όσο περισσότερα είναι σε ποσότητα, τόσο το καλύτερο. Το ζελέ, και άλλα παρεμφερή προϊόντα, δεν είναι ένα από αυτά.

Το να εφαρμόσεις μεγάλη ποσότητα ζελέ στα μαλλιά σου δεν είναι και η πιο έξυπνη ιδέα. Επίσης, αν τα χέρια σου είναι βρεγμένα όταν το απλώνεις, το πιο πιθανό είναι μετά να έχεις αντίστοιχο περιστατικό με την Mary από το «There is something about Mary» στο κεφάλι σου.

Η αλήθεια είναι ότι είναι κρίμα. Ήσουν τόσο κοντά στο να έχεις ωραία, φρεσκολουσμένα και καθαρά μαλλιά. Τελικά όμως η έλλειψη προσοχής στην λεπτομέρεια σε νίκησε.

Προσπάθησε να χρησιμοποιείς λιγότερη ποσότητα προϊόντων και βεβαιώσου ότι όλα λειτούργησαν σωστά ελέγχοντας και το πίσω μέρος των μαλλιών σου, χρησιμοποιώντας ίσως έναν καθρέφτη.

Θες να μάθεις πως να χτίσεις μια ποιοτική εικόνα; Δες εδώ

#6. Μην φοράς πολύ κολόνια

 Προσωπικά ποτέ δεν χρησιμοποιούσα ιδιαίτερα κολόνιες και αρώματα. Σε μερικούς όμως μία ελαφριά εσάνς κολόνιας, ταιριάζει πολύ. Πρόσεξε τι είπα: «ελαφριά» και «εσάνς»!

Αν μπεις μέσα σε ένα ασανσέρ και ο κόσμος μπορεί να «γευτεί» την κολόνια που φοράς, έχεις αποτύχει. Το ζήτημα με την κολόνια είναι ότι ακόμα και αν φοράς την πιο ακριβή κολόνια του κόσμου, χρησιμοποιώντας πολύ πάνω σου, θα καταλήξει να μυρίζει άσχημα. Φυσικά, αυτό δεν θα σε βοηθήσει στο να κερδίσεις μία καλή πρώτη εντύπωση.

Συνηθίζουμε εύκολα το άρωμα μας οπότε ίσως θα είναι δύσκολο να βρεις μόνος σου μία ισορροπία. Έτσι, ίσως να είναι καλύτερα να ζητήσεις την συμβουλή κάποιου φίλου σου σε αυτό το κομμάτι. Ρώτησε τον αν η κολόνια σου μυρίζει πολύ έντονα ή βάλε λιγότερη και ρώτησε τον την άποψη του.

#7. Τα νύχια των ποδιών δεν φαίνονται συνέχεια αλλά χρειάζονται καλλωπισμό

 Το χειμώνα το πιο πιθανό είναι πως δε θα χρειαστεί να «εκθέσεις» τα πόδια σου σε κάποιον. Ίσως μόνο στην κοπέλα σου.΄Η σε κάποιο γιατρό. Ή σε κάποια εκδρομή με τους κολλητούς σου (οι οποίοι, αν διανυκτερεύσετε κάπου, το πιο πιθανό θα είναι να προσέξουν τα νύχια των ποδιών σου).

Λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες θα χρειαστεί να εκτεθείς. Παρόλα αυτά, θα ήθελες όντως να εκτεθείς; Φαντάζομαι πως όχι.

Οι περισσότεροι άνδρες δεν δίνουν σημασία στην εμφάνιση και υγιεινή των ποδιών τους. Ίσως σκέφτονται «Αφού δεν φαίνονται γιατί να ασχοληθώ;» Ναι…φίλε μου δεν πάει έτσι. Πρέπει δυστυχώς να ασχοληθείς.

Τα απεριποίητα πόδια ίσως μία από τις πιο οπτικά ενοχλητικές εικόνες πάνω σε κάποιον (άντρα και γυναίκα). Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να διατηρείς την υγιεινή τους και να περιποιείσαι τα νύχια, σε φυσιολογικό βαθμό πάντα.

Συνοψίζοντας…

 Όπως βλέπεις οι λεπτομέρειες έχουν σημασία. Ακόμα και αν έχεις αφιερώσει χρόνο στο να διαλέξεις το κουστούμι σου και να χτενίσεις τα μαλλιά σου, υπάρχουν αρκετά μικροπράγματα τα οποία αν δεν τα προσέξεις σίγουρα θα είναι σαν να σαμποτάρεις τον εαυτό σου.

Τα καλά νέα είναι ότι όλα τα παραπάνω διορθώνονται εύκολα. Μάλιστα, τα περισσότερα δεν θα σε απασχολήσουν πάνω από μερικά λεπτά μέσα στην ημέρα σου!

Στην πραγματικότητα, αν τα καθιερώσεις στην καθημερινότητα σου θα γίνουν μέρος της ρουτίνας σου. Όπως το να πλένεις τα δόντια σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!